previous arrow
next arrow
Slider

CE FACI PENTRU TINE, PIERE ODATĂ CU TINE. CE FACI PENTRU ALȚII... RĂMÂNE!

TRENURI DE FOARTE MARE VITEZĂ

TREN JAPONEZ BAZAT PE TEHNOLOGIA MAGLEV (LEVITAŢIE MAGNETICĂ)
TREN JAPONEZ BAZAT PE TEHNOLOGIA MAGLEV (LEVITAŢIE MAGNETICĂ)

E vacanţă şi mă-ntreb cum ar fi o plimbare cu un tren TGV francez sau cu unul Maglev japonez ? Din punct de vedere financiar, ştiu cum ar fi… FOARTE SCUMP pentru buzunarul unui român de rând. Mă întreb, oare cum ar fi să iei loc pe un scaun confortabil într-un compartiment al unui asemenea tren şi să te uiţi pe fereastră în timp ce ţâşneşte cu o viteză ameţitoare. În primul rând, dacă nu vrei să ai probleme, bănuiesc că nu trebuie să fii cardiac sau hipertensiv. Mai întâi, trebuie să te prezinţi la doctor ca să vezi dacă starea de sănătate îţi permite transportul la o asemenea viteză.

În al doilea rând, stau şi mă întreb ce ai putea să vezi la o viteză de peste 500 Km pe oră ?!? Cred că ţi s-ar încrucişa ochii…

Din fericire, din câte am înţeles, trenurile comerciale de mare viteză TGV rulează cu viteze de “doar” 270…320 Km pe oră. În primul material video de mai jos, a fost vorba doar de un test de viteză care a urmărit atingerea unui record absolut în domeniu (574 Km/h).
În opinia mea, mecanicul de locomotivă ar fi trebuit să poarte denumirea de PILOT DE ÎNCERCARE !

Veţi observa că deasupra trenului zbura (cu aceeaşi viteză) un avion din care am impresia că s-a şi filmat pentru ca momentul atingerii vitezei uimitoare să fie imortalizat.

Japonezii au pus la punct trenuri şi mai rapide (bazate pe tehnologia Maglev = levitaţie magnetică) care pur şi simplu plutesc deasupra pământului şi ating viteze de până la 400 Km pe oră (vezi traseul Tokio-Osaka).
Spre deosebire de trenurile clasice, în cazul trenurilor japoneze de tip Maglev, NU EXISTĂ CONTACT CU ŞINA, ceea ce reduce forțele de frecare și permite atingerea unor viteze foarte mari (asemenea trenuri ajung chiar şi la viteza de 550 Km pe oră).

Sunt sigur că veţi trăi o senzaţie deosebită în timpul vizionării acestor materiale video dar adevărata senzaţie ar fi acolo, să fim chiar într-unul din acele TRENURI ALE SECOLULUI 21 şi să vedem şi noi cam cum e…

Călătorie plăcută !

Aaa… Era să uit ! Ar mai fi o variantă…
Poate preferaţi un tren SNCFR de tip Inter-Regio din secolul 20… 🙂

http://www.agerpres.ro/sci-tech/2015/04/21/trenul-japonez-cu-levitatie-electromagnetica-a-atins-viteza-record-de-603-km-h-09-34-37

Tagged with:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament.

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului.
error: Content is protected !!