previous arrow
next arrow
Slider

CE FACI PENTRU TINE, PIERE ODATĂ CU TINE. CE FACI PENTRU ALȚII... RĂMÂNE!

TESTEAZĂ-ŢI BROWSERUL WEB – APLICAŢIE ON-LINE GRATUITĂ

BROWSERUL GOOGLE CHROMEBROWSERUL OPERABROWSERUL MOZILLA FIREFOXBROWSERUL INTERNET EXPLORERBROWSERUL APPLE SAFARI

Mulţi dintre utilizatori se tot gândesc ce fel de browser web să instaleze în calculatorul personal.

După cum ştiţi, Internet Explorer este un browser web care este deja instalat vrei-nu-vrei în calculatorul multora dintre noi, deoarece este integrat (inclus) în sistemul de operare Windows (sistem instalat în majoritatea calculatoarelor din România şi în foarte multe calculatoare din lumea întreagă).

Din păcate, Internet Explorer are nişte probleme foarte mari care nu numai pe mine mă deranjează ci şi pe mulţi alţi utilizatori care au o activitate intensă pe Internet. Când mă refer la hibele browserului Internet Explorer, nu mă refer doar la viteza mică de încărcare a paginilor web (care sunt din ce în ce mai complexe şi mai bogate în date) ci mai ales la interpretarea datelor CSS.

De câţiva ani am optat pentru browserul Mozilla Firefox care deşi în trecut mai crăpa din când în când (te mai trezeai cu câte un crash enervant) totuşi la ora actuală e mult mai stabil iar avantajele enorme faţă de Internet Explorer sunt următoarele:

1) Este un program de tip freeware (adică o aplicaţie pe care poţi să o descarci şi să o instalezi în mod gratuit)

2) Are o viteză foarte mare de încărcare a paginilor web, singurul pe care nu-l poate depăşi la acest capitol, fiind browserul Google Chrome.

3) Are avantajul foarte mare al unei excelente interpretări a datelor CSS spre deosebire de Internet Explorer 8 care este deficitar (nu mai spun de IE6 şi IE7 care sunt praf…). Google Chrome e mai rapid dar interpretează mult mai prost datele decât reuşeşte să o facă Mozilla Firefox care merită nota zece din acest punct de vedere.

Se aude că Internet Explorer 9 va fi mai grozav şi mai breaz… dar eu am încredere tot în Mozilla Firefox pe care vi-l recomand cu căldură tuturor vizitatorilor blogului meu. Pentru a vă putea ajuta să luaţi o decizie bună cu privire la ce fel de browser web să instalaţi în calculatorul vostru, vă dau mai jos o aplicaţie on-line prin care puteţi face un test de interpretare a datelor CSS ca să vedeţi şi voi care este cel mai bun browser existent. Veţi vedea cu ochii voştri că Mozilla Firefox reuşeşte cu succes să treacă testul de mai jos spre deosebire de Internet Explorer care e varză la interpretarea datelor ca să nu mai spun despre viteza deplorabilă de încărcare a paginilor web. Rezultatele pe care le-am obţinut astăzi 22 februarie 2011 prin testul respectiv sunt următoarele:

1) MOZILLA FIREFOX 3.6.13 – Din 574 teste au trecut cu succes 574
(din 41 selectori CSS au trecut testul 41, 0 erori (buguri) şi 0 nu sunt suportate.

2) INTERNET EXPLORER 8 – Din 574 teste au trecut cu succes doar 345
(din 41 selectori CSS au trecut doar 20, 1 eroare (1 bug) şi 20 nu sunt suportate.

3) GOOGLE CHROME – Din 574 teste au trecut cu succes 574
(din 41 selectori CSS au trecut testul 41, 0 erori (buguri) şi 0 nu sunt suportate.

4) SAFARI – Din 574 teste au trecut cu succes 574
(din 41 selectori CSS au trecut testul 41, 0 erori (buguri) şi 0 nu sunt suportate.

5) OPERA – Din 574 teste au trecut cu succes 574
(din 41 selectori CSS au trecut testul 41, 0 erori (buguri) şi 0 nu sunt suportate.

Click pe linkul de mai jos şi apucaţi-vă să faceţi testul!

http://tools.css3.info/selectors-test/test.html

2 thoughts on “TESTEAZĂ-ŢI BROWSERUL WEB – APLICAŢIE ON-LINE GRATUITĂ”

  • Mulţumesc mult, dar nu mă pricep. Știu, că am nevoie de cineva care să se mai uite la calculatorul meu… dar nu găsesc pe nimeni… poţi să crezi așa ceva ?… uite că așa este…

    Eu îți mulțumesc că te gîndești la mine mereu…
    Domnul să fie cu tine în tot ce faci !

  • Eu folosesc Google Chrome şi sunt foarte mulţumită de el. Nu am avut curajul să le încerc pe celelalte, iar Internet Explorer este foarte prost, într-adevăr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTARE COMENTARII PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament.

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului.
error: Content is protected !!