previous arrow
next arrow
Slider

CE FACI PENTRU TINE, PIERE ODATĂ CU TINE. CE FACI PENTRU ALȚII... RĂMÂNE!

SOLUS CHRISTUS – DOMNUL IISUS HRISTOS ESTE SINGURUL MIJLOCITOR ÎNTRE OM ŞI DUMNEZEU

„Cine-i va osândi?
Hristos a murit! Ba mai mult, El a și înviat, stă la dreapta lui Dumnezeu și mijlocește pentru noi!”

(Romani 8:34)

DOMNUL IISUS HRISTOS ESTE SINGURUL MIJLOCITOR ÎNTRE OM ŞI DUMNEZEU

Biblia – Cuvântul lui Dumnezeu, se referă cu multă claritate la faptul că Domnul Iisus Hristos este SINGURUL MIJLOCITOR între om şi Dumnezeu. De fapt, la începuturile Creştinismului acest aspect nu era comentat sau contestat de nimeni şi totul era foarte clar şi limpede ca lumina zilei. Vă rog să citiţi doar trei exemple din Sfânta Scriptură (exemplele sunt mult mai multe) şi veţi vedea cu ochii voştri cât de clar este Cuvântul Sfânt:

“Căci UNUL este Dumnezeu, UNUL ESTE ŞI MIJLOCITORUL între Dumnezeu şi oameni: omul Hristos Iisus, Care S-a dat pe Sine preţ de răscumpărare pentru toţi.”
(1 Timotei 2:5-6 Biblia Ortodoxă)

Căci este UN SINGUR DUMNEZEU şi este UN SINGUR MIJLOCITOR între Dumnezeu şi oameni: Omul Iisus Hristos, care S-a dat pe Sine Însuşi ca preţ de răscumpărare pentru toţi.”
(1 Timotei 2:5-6 Biblia Cornilescu)

“Acesta (Domnul Iisus Hristos) este piatra cea neluată în seamă de către voi, zidarii, care a ajuns în capul unghiului şi ÎNTRU NIMENI ALTUL NU ESTE MÂNTUIREA căci nu este sub cer nici un alt nume, dat între oameni, în care trebuie să ne mântuim noi.”
(Faptele Sfinţilor Apostoli 4:11-12 Biblia Ortodoxă)

“El (Domnul Iisus Hristos) este “Piatra lepădată de voi, zidarii, care a ajuns să fie pusă în capul unghiului.” ÎN NIMENI ALTUL NU ESTE MÂNTUIRE căci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor în care trebuie să fim mântuiţi.”
(Faptele Sfinţilor Apostoli 4:11-12 Biblia Cornilescu)

“Copiii mei, acestea vi le scriu, ca să nu păcătuiţi, şi dacă va păcătui cineva, AVEM MIJLOCITOR către Tatăl, PE IISUS HRISTOS CEL DREPT. El este jertfa de ispăşire pentru păcatele noastre… (1 Ioan 2:1-2 Biblia Ortodoxă)

“Copilaşilor, vă scriu aceste lucruri ca să nu păcătuiţi. Dar, dacă cineva a păcătuit, AVEM LA TATĂL UN MIJLOCITOR PE IISUS HRISTOS CEL NEPRIHĂNIT. El este jertfa de ispăşire pentru păcatele noastre…” (1 Ioan 2:1-2 Biblia Cornilescu)

Primii creştini CREDEAU NUMAI ÎN SFÂNTA TREIME adică în Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Fiul şi Dumnezeu Sfântul Duh. Din nefericire, odată cu trecerea veacurilor, oamenii au început să considere că “nu este suficient”
să te închini numai în faţa lui Dumnezeu, a Domnului Iisus şi a Sfântului Duh.
Practic, de la o credinţă simplă şi curată, s-a ajuns la o complicaţie inutilă şi periculoasă care sfidează Biblia – Cuvântul lui Dumnezeu.

Am rămas STUPEFIAT când am auzit un “argument” care vrea să explice
DE CE odată cu trecerea veacurilor, oamenii au început să se roage şi să se închine la măicuţa Domnului (Fecioara Maria)?!? Deşi la începuturile Bisericii Creştine OAMENII SE ÎNCHINAU AŞA CUM PORUNCEŞTE BIBLIA, ADICĂ NUMAI ÎN FAŢA LUI DUMNEZEU TATĂL, FIUL ŞI SFÂNTUL DUH, totuşi, pe parcurs, s-a strecurat O EREZIE care pleacă de la un raţionament greşit.

Oamenii au spus aşa: “Noi suntem de acord că SINGURUL MIJLOCITOR este Domnul şi Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Nu contestă nimeni acest adevăr suprem. Dar deşi credem în Domnul Iisus şi deşi ştim că El ne iubeşte, totuşi este foarte greu să ne apropiem de Dumnezeu NUMAI PRIN DOMNUL IISUS HRISTOS! Domnul Iisus este bun, este înţelegător, dar totuşi EL ESTE BĂRBAT şi oricât de bun ar fi, NE ESTE MULT MAI UŞOR SĂ APELĂM LA MĂICUŢA LUI (LA FECIOARA MARIA) PENTRU CĂ EA ESTE FEMEIE! Fiind femeie, este mult mai sensibilă şi mult mai înţelegătoare decât Domnul Iisus şi avem mult mai mult curaj şi îndrăzneală să apelăm la Dânsa. Chiar dacă Biblia spune clar că Domnul Iisus este SINGURUL MIJLOCITOR, noi, Ortodocşii şi Catolicii ne-am gândit că este mult mai “practic”, mai uşor, mai eficient și mai prudent să apelăm la Măicuţa Domnului. Nu vrem să riscăm să nu fim ascultați de Dumnezeu! Nu riscăm să ne apropiem de Dumnezeu NUMAI PRIN HRISTOS SINGURUL MIJLOCITOR! Nu ne permitem…

CE MAI CONTEAZĂ CE SPUNE BIBLIA??? AIA E PENTRU PROTESTANŢI ŞI PENTRU ALŢI “RĂTĂCIŢI”… NU E PENTRU NOI, ORTODOCŞII ŞI CATOLICII… NOI AVEM ALTE LUCRURI… SFÂNTA TRADIŢIE, OBICEIURILE, DATINILE, RITUALURILE, ETC”

OAMENI BUNI ŞI CU FRICĂ DE DUMNEZEU! CE PĂRERE AVEŢI DE RAŢIONAMENTUL DE MAI SUS?!? VĂ SPUN SINCER CĂ PE MINE M-A LĂSAT CU GURA CĂSCATĂ!!! NICI ACUM NU-MI REVIN CÂND AUD O ASEMENEA CONCEPŢIE ANTIBIBLICĂ ŞI ANTICREŞTINĂ!!! DOAMNE, AI MILĂ DE CEI CARE AU ASEMENEA IDEI!

Eu cred cu tărie că ESTE CEA MAI MARE JIGNIRE ŞI BLASFEMIE LA ADRESA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS să crezi că El nu este capabil să te înţeleagă atunci când apelezi cu sinceritate şi credinţă şi Îl rogi să fie SINGURUL MIJLOCITOR între tine şi Dumnezeu! Poate nu afirmi că aşa vezi lucrurile dar DEMONSTREZI ACEASTĂ ATITUDINE PRIN CEEA CE GÂNDEŞTI ŞI PRIN CEEA CE FACI! Poate că eşti bine intenţionat şi poate că închinându-te la Maica Domnului nici prin cap nu ţi-a trecut că ai putea să-L jigneşti pe Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos! Dar acum trebuie să ştii ce spune Cuvântul Sfânt şi să iei aminte măcar de-acum încolo!

DOMNUL IISUS HRISTOS TE IUBEŞTE ENORM, OMULE!
TOCMAI DE ACEEA A VENIT PE ACEST PĂMÂNT, A SUFERIT CHINURI INIMAGINABILE ŞI A MURIT LA CRUCE PENTRU TINE ŞI PENTRU MINE!
Înţelegi acest lucru sau nu înţelegi?!? Înţelegi odată pentru totdeauna că DOMNUL IISUS ESTE SUFICIENT?!? Înţelegi că DOMNUL IISUS HRISTOS ESTE SINGURUL MIJLOCITOR ÎNTRE TINE ŞI DUMNEZEU?!? Înțelegi că Domnul Iisus este tot ceea ce ai nevoie ca să te împaci cu Dumnezeu și să fii mântuit??? Înțelegi că Domnul Iisus este singura ta șansă de a fi salvat?!? De ce este atât de greu să înțelegem un lucru atât de clar? Deschide ochii!

Înţelegi că apelând la Maica Domnului, la Sfântul Anton (la Catolici) sau la Sfânta Parascheva (la Ortodocşi) ÎNCALCI ŞI SFIDEZI CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU??? Înţelegi că este FOARTE GRAV dacă ai ajuns să te închini la voievodul Ştefan cel Mare?!? Jos pălăria faţă de acest om viteaz şi curajos, dar A FOST UN OM CA MINE ŞI CA TINE, CU BUNE ŞI RELE, CU FAPTE BUNE DAR ŞI CU 1000 DE PĂCATE, nu uita niciodată acest lucru, omule care spui că eşti creştin!!! Canonizarea domnitorului Ştefan cel Mare a fost şi este O GRAVĂ EROARE a Bisericii Ortodoxe Române care va da socoteală înaintea lui Dumnezeu la Sfânta Judecată de Apoi! Bineînţeles că unii vor sări ca arşi pe această temă!

Pe baza Sfintei Scripturi, putem afirma cu toată convingerea :
HRISTOS ESTE SINGURUL MIJLOCITOR ÎNTRE OM ŞI DUMNEZEU!
Nici Fecioara Maria (cu toată dragostea şi respectul pe care le am pentru dânsa), nici sfinţii, nici măcar îngerii, nu pot pune “o vorbă bună” pentru noi, acolo în Rai, pentru a fi mântuiţi!!! Dacă un om a murit în neascultare, necredință, împotrivire, împietrire, fărădelege și păcat, NIMENI nu mai poate să-l scoată din iad ca să-l ducă în Rai (chiar dacă ne place foarte mult această idee amăgitoare). Nici măcar preoţii nu pot fi “mijlocitori” pentru că şi ei sunt ca tine şi ca mine, adică oameni păcătoşi, corupţi şi supuşi greşelii (poate că e greu de recunoscut dar aşa spune Biblia cu care se laudă atât Ortodocşii cât şi Catolicii)

Ştiu că este o veste proastă, ştiu că o să şocheze pe mulţi care au fost învăţaţi de mici copii să accepte aceste erezii infiltrate după secolul 3 în creștinism dar mai ştiu că TREBUIE SĂ SPUNEM OAMENILOR DESPRE PERICOLUL ÎNCĂLCĂRII CUVÂNTULUI LUI DUMNEZEU! Aceasta este singura mea dorinţă: SĂ FIE RESPECTATĂ LITERA ŞI SPIRITUL SFINTEI EVANGHELII! SĂ NU SFIDĂM BIBLIA ŞI SĂ NU O CĂLCĂM ÎN PICIOARE! Aşa să te ajute Dumnezeu atât pe tine, cât şi pe mine!

Fii binecuvântat! Fii binecuvântată!

[polldaddy poll=2628764]

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT :

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, ortodoxia, catolicismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament !

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului !

40 thoughts on “SOLUS CHRISTUS – DOMNUL IISUS HRISTOS ESTE SINGURUL MIJLOCITOR ÎNTRE OM ŞI DUMNEZEU”

 • Nu este nimic şocant în ceea ce ai spus, consider că ai exprimat foarte bine legătura care trebuie să fie între om şi Dumnezeu şi mulţi ar trebui să se gândească la aceste aspecte. Lucrurile sunt atât de clare dacă citeşti Biblia, doar că pentru unii e mult prea greu să o facă şi mult prea uşor să dea bani unui preot, să pupe o icoană, să stropească cu aghiazmă, etc, fără să gândească mai mult…

  Mulţumesc pentru postare! Dumnezeu să te binecuvânteze!

  • BINE AI VENIT dragă Iulia pe blogul meu şi îţi mulţumesc foarte mult pentru că ai avut bunătatea să postezi un comment. Dorinţa mea este ca ceea ce scriu pe acest blog, să reflecte litera şi spiritul Sfintei Evanghelii pentru că eu am o fermă convingere că cel mai important lucru care trebuie să fie în inima şi în viaţa omului este CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU. Restul sunt opinii omeneşti, învăţături, datini, ritualuri, tradiţii şi obiceiuri religioase omeneşti care NU au nimic în comun cu ceea ce spune BIBLIA – SFÂNTA SCRIPTURĂ.

   Tu ai perfectă dreptate când spui că lucrurile sunt atât de clare dacă citeşti Biblia, dar nenorocirea este că ROMÂNII “CREŞTINI DE 2000 DE ANI” NU CITESC BIBLIA ŞI NU-ŞI DESCHID INIMILE PENTRU CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU !!! Tocmai de aceea, România se află în plin proces de manelizare, ferentarizare, telenovelizare, golanizare şi ateizare datorită faptului că POPORUL ROMÂN SDIFEAZĂ LITERA ŞI SPIRITUL SFINTEI EVANGHELII şi preferă să pupe oasele morţilor, să se ia la bătaie şi să se calce în picioare “creştineşte” pentru o sticlă cu aghiazmă sau pentru “o icoană care plânge” (vezi articolul meu de mai jos şi mai ales materialele video deosebit de concludente) :

   https://www.tomisthecat.ro/romania-moastelor-a-superstitiilor-si-a-evului-mediu/

   Tot pentru a arăta situaţia actuală a “creştinismului” din ţara noastră, am mai scris un articol în care poţi să-i vezi pe “pelerinii” creştini de 2000 de ani (care “moştenesc” credinţa din moşi-strămoşi) şi care au sărbătorit ziua morţii Mariei, mama Domnului Iisus Hristos, cu bere, palincă, mici şi manele chiar lângă mănăstirile ortodoxe !!! Chiar nu pricep şi logica mea este confruntată cu o dilemă : CE ANUME SĂRBĂTORESC ACEŞTI AŞA ZIŞI “CREŞTINI” ŞI “PELERINI” ?!? FAPTUL CĂ MAICA DOMNULUI A MURIT ??? PĂI… ĂSTA E CUMVA UN MOTIV DE BUCURIE ŞI DE DISTRACTIE ??? ADICĂ LE PARE BINE CĂ A MURIT SFÂNTA MARIA ?!? Pur şi simplu nu înţeleg… eu ştiu că atunci când moare cineva nu te apuci să sări într-un picior de bucurie, să te distrezi, să mănânci, să bei până plezneşti şi să asculţi manele… Dar probabil că aşa înţeleg unii să-şi manifeste credinţa lor ortodoxă… Iar dacă le zici ceva, imediat sar în sus ca arşi şi-ţi spun să-i laşi în pace că “aşa e legea lor”… Mă întreb : care o fi legea aia a lor ?!? cumva LEGEA PĂCATULUI ŞI A MORŢII despre care ne vorbeşte în epistolele sale pastorale, Sfântul Apostol Pavel ?!?

   https://www.tomisthecat.ro/sfanta-maria-sarbatorita-cu-bauturi-alcoolice-%C8%99i-manele-de-pelerinii-ortodoc%C8%99i-romani-a%C8%99a-zi%C8%99i-cre%C8%99tini-de-2000-de-ani/

   Fii binecuvântată împreună cu cei dragi ai tăi ! Te mai aştept cu drag !

   P.S. Te rog, Iulia, să faci o mică slujbă pentru Dumnezeu şi să recomanzi tuturor prietenilor tăi, să citească on-line pe blogul meu, o carte excepţională care pe mine m-a ajutat mult să mă întorc la Dumnezeu (în aprilie 1989 L-am primit pe Domnul Iisus Hristos în inima mea şi în mai 1989 am mărturisit PUBLIC în apa botezului faptul că m-am întors la Dumnezeu prin mila, harul şi îndurarea Sa)

   Click pe fotografia de mai jos ca să citeşti cartea CREDINŢA ADEVĂRATĂ scrisă de unul dintre cei mai mari teologi români aflaţi încă în viaţă : prof.dr. IOSIF ŢON

   PROFESOR DOCTOR IOSIF ŢON - CITEŞTE O CARTE EXCEPŢIONALĂ CARE NE PREZINTĂ CREDINŢA ADEVĂRATĂ !!!

 • Dragă creștinule, eu îți înțeleg pornirea și mai ales admir dragostea ta pentru Domnul Iisus Hristos, și sunt sigură ca și El îți va răsplăti pentru iubirea ta, însă cred că greșești când critici credința creștin-ortodoxă. Se vede că tu nu ai cunoscut adevăratul spirit al ortodoxului, poate n-ai întâlnit încă niște oameni cu adevărat înduhovniciți, care au o relație personală cu Domnul Iisus și prin care curge Duhul Sfânt… Sunt oameni care fac miracole cu credința lor în Dumnezeu, care comunică cu Domnul Iisus și cu Preacurata Maica Sa… Nu uita că însuși Sfântul Apostol Luca este cel care a pictat prima icoană, înfățișându-i alături pe Hristos și pe Maica Sa. În plus, argumentul cel mai bun pentru a confirma tradiția creștin-ortodoxă este faptul că, dintre toate cultele care s-au rugat la Sfântul Mormântul, Sfânta Lumină, Focul cel Necreat a coborât de Paști DOAR la rugăciunile creștinilor ORTODOCȘI. În fiecare an!!! Noi urmăm tradiția lăsată de Sfinții Apostoli, cărora chiar Hristos le-a transmis voia Sa, care au cunoscut-o personal pe Maica Sa Cea Sfântă, care au renunțat la sine, la propriile vieți pentru a propovădui Cuvântul lui Dumnezeu, care au trăit și au mâncat la aceeași masă cu Însuși Dumnezeu! Noi nu o să ne putem compara niciodată cu aceștia, nu ajungem nici măcar la degetul mic, și atunci cum crezi tu că știi mai bine ce ar trebui să facem decât ne-au învățat chiar acești mari sfinți???

  Este lăudabilă strădania ta de a-i face pe alții să înțeleagă dragostea lui Dumnezeu pentru noi, niște bieți oameni, însă ai grijă să nu jignești TU niște Persoane deosebite.

  Noi, creștin ortodocșii, nu credem că Maica Domnului este cea care ne iartă păcatele, asta e clar că nu poate face decât ÎNSUȘI MÂNTUITORUL!!! Însă ea, ca o maică iubitoare, curățenia curățeniei, vas ales al lui Dumnezeu, singura care a fost vrednică prin puritatea ei spirituală și trupească să fie purtătoare de Dumnezeu, mijlocește pentru noi, rugându-se la Fiul Său! Da! Tu te rogi la Dumnezeu, la Sfânta Treime, însă poți să te rogi și la Maica Domnului ca să mijlocească pentru tine, să-L roage pe Fiul ei să se îndure de tine, să-ți asculte rugăciunea, pe care poate n-ai făcut-o cu vrednicie, însă ea este grabnic ajutătoare și mult-milostivă.

  Dumnezeu este bun și este DREPT. Însuși Dumnezeu a dat porunca “să cinstești pe tatăl tău și pe mama ta”, cum atunci crezi tu că tocmai El nu Și-ar respecta cuvântul? Domnul Iisus o cinstește pe Maica Sa, o iubește așa cum ar trebui să ne iubim și noi mamele, iar Sfânta Fecioară Maria este, în acest fel, și mama noastră. Ea are îndrăzneală la Dumnezeu, la Fiul Său, pentru că ea L-a născut, noi poate nu îndrăznim mereu să înălțăm rugăciune la El fiindcă am greșit și avem inima grea și îndoielnică, știind că El este drept, iar nouă ne este rușine să venim în fața Lui. Însă Măicuța Domnului este om ca și noi, născută din alți oameni (aici diferă învățătura ortodoxă de cea catolică) și la care simțim că parcă avem altă îndrăzneală. Ea a căpătat mare putere de la Fiul Său pentru curățenia ei și diavolii fug de la fața ei. Cum dar crezi tu că ea nu are puterea să te scape de rău??? Ea este MAICA LUI DUMNEZEU! Tu îți dai seama de asta?

  Gândește-te un pic, roagă-te să-ți arate Dumnezeu adevărul, și atunci poate ți se va schimba viața în bine… Ce te costă? Orgoliul? Ei… dar acesta nu e de la Dumnezeu!

  • Dragă Simona, îţi mulţumesc pentru comentariul tău şi te asigur că nu este vorba de orgoliu ci de învăţătura simplă şi curată a Sfintei Evanghelii.
   Eu o respect şi eu iubesc FOARTE MULT pe Maria, mama Domnului Iisus Hristos, dar BIBLIA nu-mi permite să mă apuc să-i fac Mariei, statuete sau icoane şi să încep să mă închin în faţa lor şi să mă rog la ele ore în şir până când aceste obiecte făcute de mâna omului încep să “plângă” sau alte asemenea lucruri. Nu uita că adevăratul creştin nu urmăreşte neapărat să se întâmple vreo minune, nu trăieşte prin vedere ci trăieşte PRIN CREDINŢĂ, nu aşteaptă să se întâmple neapărat ceva, să înceapă vreun miracol, să plângă vreo icoană, etc. Credinţa adevărată (citeşte Evrei 11:1) este o puternică încredinţare ÎN LUCRURILE NĂDĂJDUITE sau mai bine zis, o încredere neclintită ÎN LUCRURILE CARE NU SE VĂD !!! Deci nu e nevoie să vedem ceva spectaculos pentru că aia nu mai e credinţă, ci acela se numeşte materialism sau chiar ateism (asta e lumea în care trăim).

   Să fii convinsă că atitudinea mea porneşte doar dintr-o sinceră şi foarte puternică dorinţă de A NU SFIDA LITERA ŞI SPIRITUL SFINTEI EVANGHELII şi te rog să aştepţi răspunsul meu la comentariul tău (acum sunt foarte prins şi abia am apucat să-ţi aprob commentul). Îmi dau seama că şi tu Îl iubeşti pe Dumnezeu chiar dacă ai un punct de vedere profund ortodox şi totuşi sper ca într-o bună zi să ne întâlnim amîndoi în Împărăţia lui Dumnezeu ! Până atunci, să căutăm să facem voia Sa, adică în primul rând SĂ NU NE DEPĂRTĂM DE BIBLIE (aşa cum spunea marele reformator Luther) şi SĂ NU DISTORSIONĂM ÎN NICIUN FEL ADEVĂRURILE FUNDAMENTALE ALE CUVÂNTULUI LUI DUMNEZEU !

   Fii binecuvântată împreună cu cei dragi ai tăi! Te mai aştept cu drag. Priveşte care a fost atitudinea lui Luther atunci când în 1521 a fost convocat în Dieta de la Worms în faţa împăratului Carol Quintul pentru a renunţa la adevărurile Bibliei şi a revoca tot ceea ce a scris împotriva indulgenţelor şi a altor erezii din catolicism. Luther ar fi preferat ca mai bine să fie executat decât să renunţe la Cuvântul Sfânt al Domnului iar eu şi tu nu putem să ne comportăm altfel, nu crezi?

   https://www.tomisthecat.ro/martin-luther-parintele-reformei-protestante/

  • Doamnă/Domnișoară Simona, această învățătură prezentată de dvs NU corespunde cu SFÂNTA SCRIPTURĂ!

   Vă rătăciți!

  • Câteva întrebări, Simona, întrebări la care Domnul să te ajute să găsești răspunsul (întrebări de la un creștin crescut în ortodoxie/întuneric și întors la Domnul/Lumina nu cu mult timp în urmă):

   1. Știi, și dacă știi, care este Cuvântul lui Dumnezeu propovăduit de către Sfinții Apostoli?
   2. Despre ce “tradiție” lăsată de Sfinții Apostoli este vorba?
   3. La ce “vieți” au renunțat Apostolii și știi oare despre ce fel de renunțare este vorba? Și pentru ce au “renunțat” cu adevărat?
   4. La ce masă au stat și ce au “mâncat” Apostolii “cu Dumnezeu”? Spune-mi că nu te referi prin această exprimare la ce cred eu că te referi?
   5. Care este cu adevărat “voia Sa”, a lui Iisus Hristos, voie care spui că a fost “transmisă”?!? Domnul Iisus nu a “transmis”. Dar cred că e doar eroarea ta de exprimare.
   6. Ce fel de “putere mare” a primit Maria de la Domnul Iisus și unde în Noul Testament se face referire la acest fapt?
   7. Câte referiri există în Noul Testament privitoare la Maria și care sunt acestea?
   8. Unde, în Noul Testament, se spune că Sfântul Apostol Luca a pictat prima icoană??? Oare știi ce spune Cuvântul despre icoane?
   9. De ce îți este “rușine” să vii în fața Domnului Iisus? Oare nu Lui ar trebui să-ți predai viața? Nu este El Cel care i-a vindecat pe orbi, ologi și a adus alinare sărmanilor? Și știi oare ce fel de vindecare a făcut și face Domnul Iisus?
   10. Unde în Noul Testament ți se spune că te poți ruga și la Maria? (sau doar așa ți s-a spus de mică și ai fost învățată… de către alții)
   11. Îți dai seama ce păcat (și nu spun mare, pentru că păcatul e păcat, nici mic, nici mare) săvârșești atunci când spui “însă ea este grabnic ajutătoare și mult-milostivă”?????? “Însă”??????
   12. Ai citit și cunoști cu adevărat Biblia, Cuvântul Domnului? Sau măcar Noul Testament?
   13. Pe cine urmezi cu adevărat în această viață?

   “Gândește-te un pic, roagă-te să-ți arate Dumnezeu Adevărul (să știi că se scrie cu “A” mare), și atunci poate ți se va schimba viața”… nu spun în bine, pentru că viața unui creștin nu înseamnă numai “bine”. Înseamnă să-L urmezi pe Domnul Iisus, Jertfa de la Golgota, Cel care a murit și pentru păcatul tău și Cel care a înviat și pentru sufletul tău.

   Ar mai fi și alte multe întrebări, dar sunt convins că ți le vei pune singură atunci când vei citi, din câte îmi dau seama, pentru prima dată în viață, BIBLIA. Și Domnul Iisus, și numai El, să îți răspundă! Și tot El să te ajute să scapi de “tradiții” și să le înlocuiești cu CREDINȚA!

   Domnul să te binecuvânteze! Amin!

   • Pastorul si fratele Florin Ianovici:

    “Teama de a crede!

    Credința ar trebui să aducă acele răspunsuri care să înlăture teama. Paradoxal e faptul că adâncindu-te în credință, descoperi ceva atât de profund și diferit de tot ce știi, încât te apucă teama.

    Mulți resping credința din teama că ar putea să descopere că tot ce știu e de fapt o minciună. Putem trăi cu minciunile celor din jur dar nu putem trăi atunci când noi înșine suntem o minciună.

    Și iată cum unii crezând iar alții refuzând să creadă, ajungem toți, în fața temerilor.

    Pe mare, ucenicii au fost cuprinși de o frică mare și au exclamat:
    „Cine este Acesta de Îl ascultă chiar şi vântul şi marea?”
    (Marcu 4:41)

    Din ce în ce mai des, sufletul meu e copleșit de teama de a sta în fața unui Dumnezeu de o măreție fără asemănare. Îi simt iubirea dar Îl cunosc atât de puțin și cu atât mai puțin Îl înțeleg. Sunt evenimente în viață când ajungi să simți exact ca Iov:

    “Urechea mea auzise vorbindu-se de Tine; dar acum ochiul meu Te-a văzut.”(Iov 42:5)

    “De aceea mi-e scârbă de mine şi mă pocăiesc în ţărână şi cenuşă.”
    (Iov 42:6)

    Belșațar a trăit o experiență supranaturală care i-a zguduit mintea și sufletul:

    “Din pricina aceasta, împăratul Belşaţar s-a înspăimântat foarte tare, faţa i s-a îngălbenit, şi mai marii lui au rămas încremeniţi.”
    (Daniel 5:9)

    Frica i-a paralizat și blocați în necredință și-au pierdut viața.
    E imposibil aproape să poți crede la sfârșit ceea ce o viață întreagă ai disprețuit. Ce trist e să nu vezi niciodată, în timpul vieții, mâna lui Dumnezeu și să o vezi doar la momentul sentinței definitive.

    Și ucenicii și Belșațar au fost cuprinși de teamă. Necredința aduce teamă dar și credința aduce teamă.

    Credința aduce frica de Dumnezeu care mă înțelepțește, mă smerește, mă ajută să îmi văd starea slabă, inima rea și mă conduce în fața unui Dumnezeu care mă întărește, mă iartă, mă ridică. Frica de Dumnezeu mă ajută să înțeleg că trăiesc prin har, că am fost răscumpărat și că trebuie să am evlavie și mulțumire față de un Dumnezeu atât de mare.

    Poate că cineva se va grăbi să spună: “În dragoste nu este frică; ci dragostea desăvârşită izgoneşte frica; pentru că frica are cu ea pedeapsa; şi cine se teme n-a ajuns desăvârşit în dragoste.” (1 Ioan 4:18)

    Când iubești, nu te temi de persoana pe care o iubești ci de faptul că poți să o dezamăgești. Dumnezeu înseamnă atât de mult pentru inima mea încât mă tem la gândul că aș putea să îl întristez: “Să nu întristaţi pe Duhul Sfânt al lui Dumnezeu, prin care aţi fost pecetluiţi pentru ziua răscumpărării.” (Efeseni 4:30)

    Frica de Dumnezeu mi-a mutat privirea de la mine spre El. Nu vreau să îl dezamăgesc! Frica de Dumnezeu mă ajută să înțeleg că niciodată nu sunt și nu am fost egalul lui Dumnezeu. Trăiesc prin har fiindcă așa a vrut Dumnezeu, prin Hristos!

    Necredința aduce teama care încremenește toate simțurile, te lasă fară suflare și te conduce către rânjetul diavolului, golindu-ți sufletul de orice putere, de orice nădejde. Oameni care își declară ateismul, ascund de fapt în inima lor teama de a crede. Toată goana după distracții, filozofiile pestrițe, potopul de desfrâu la care aleargă, declarațiile pline de obrăznicie nu sunt decât frica mascată de a crede.

    Mulți nu vor să audă de Dumnezeu, mulți preferă să disprețuiască Biblia doar ca să nu fie nevoiți să se privească prin ochii lui Dumnezeu.

    Căci cine crede trebuie să trăiască diferit!

    DE CINE ALEGI SĂ-ȚI FIE TEAMĂ ?!?

  • Dorel, am verificat URL-ul paginii Home a blogului tău şi din nefericire ai doar page rank zero ceea ce înseamnă că mai trebuie să lucrezi mult la promovare şi la diversificarea temelor abordate.

   De obicei, nu închei colaborări cu bloguri sau site-uri care au PR<3 eventual mai accept uneori parteneriate cu cei care au doar page rank 2. Totuşi, am să-ţi dau o şansă şi am să-ţi instalez un banner 88×31 la mine în sidebar pentru că mi-au plăcut câteva teme pe care le-ai abordat pe blog.

   Acum trebuie să ies urgent pe uşă şi mă întorc târziu dar mâine voi instala banner pentru blogul tău iar tu să mă adaugi în blogroll. Am să-ţi trimit o aplicaţie prin care poţi verifica concret dacă partenerii tăi linkează (sau se prefac că linkează) către blogul tău. Eu am avut multe surprize cu mulţi "colaboratori"…

   Îţi mulţumesc pentru aprecierile şi gândurile tale bune la adresa blogului meu şi nu uita că întotdeauna eşti binevenit

  • Dorel, apreciez evoluţia blogului tău, am verificat din nou şi văd că în acest moment ai PR3 (ştii că în iunie 2011 aveai page rank zero iar eu nu ştiam dacă să-ţi instalez banner la mine în sidebar). Acum ţi-am instalat un banner 84/75 pixeli şi te rog să-mi instalezi şi mie un link Tomis the Cat la tine în blogroll.

   Multă bucurie, pace şi împliniri cu ocazia Sărbătorii Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos !

   Ascultă o muzică înălţătoare pentru sufletul tău :

   https://www.tomisthecat.ro/muzica-pentru-sarbatoarea-nasterii-domnului/

  • Lg.Mihail, din păcate eu nu conversez niciodată pe Yahoo Messenger pentru că nu am timp deloc.
   De fapt, dacă te uiţi pe blogul meu, vei vedea că nici nu pot să răspund la toate comentariile tot din cauza timpului extrem de limitat. Consideră-te un privilegiat că ţi-am răspuns acum pe loc, de obicei nu fac acest lucru, dar am vrut să fiu politicos şi sper să apreciezi acest lucru.

   Poţi să-mi scrii un comment dar ai grijă să nu fie off-topic (comentariul tău trebuie să aibă legătură cu tema articolului meu şi să respecte cu sfinţenie Regulamentul acestui blog). Dacă totuşi vrei să-mi trimiţi un mesaj privat, pune-i titlul ROG A NU SE PUBLICA PE BLOG, iar eu îl citesc cu atenţie şi poate chiar voi răspunde dacă voi considera că merită să-mi jertfesc din timpul meu. Până atunci, eu îţi doresc ca pacea şi bucuria să-ţi umple inima cu ocazia Sărbătorii Naşterii Domnului !

   NAŞTEREA LUI HRISTOS SĂ ÎŢI FIE DE FOLOS !

 • Slujitori dragi ai lui Dumnezeu! Dacă credeți în Dumnezeu, vedeți ce-a zis Iisus despre mama sa și apoi veți vedea că Maria a fost doar o femeie sfântă prin care a venit Iisus Hristos pe pământ! Doar atât și nimic mai mult!!! Este foarte clar că avem doar un singur Dumnezeu! și un singur mijlocitor la Dumnezeu! Nu sunt mai mulți Dumnezeu așa cum zice Sfânta Treime! Este doar UNUL… și nicăieri în Biblie nu este menționat cuvântul SFÂNTA TREIME!! Dumnezeu să vă trezească! Iisus Hristos ne-a poruncit nouă să ne botezăm în NUMELE Tatălui și al Fiului și al Duhului Sfânt… dar fraților dragi, care este singurul NUME dat oamenilor prin care vine mântuirea??? Tatăl îi nume? Fiul îi nume?? Duhul Sfânt îi nume??? Nicidecum!! porunca este să botezăm în NUMELE! iar singurul Nume dat oamenilor prin care să fie mântuire este Domnul Iisus Hristos! apoi sfântul apostol Petru care este piatra pe care Iisus Hristos și-a zidit Biserica Lui. Dupa ce a primit puterea de sus, adică Duhul Sfânt al lui Dumnezeu, a poruncit să ne pocăim, să ne botezăm în Numele Domnului Iisus Hristos și vom primi darul Duhului Sfânt! Făgăduința asta este pt copiii voștri și pt cei ce sunt departe acuma în oricât de mare număr îi va chema Dumnezeu… adică și pt noi! și în toată Biblia s-a botezat doar în Numele lui Iisus Hristos!! pt că ucenicii călăuziți de Duhul Sfânt au înțeles care este NUMELE Tatălui și al Fiului și al Duhului Sfânt! Este ISUS HRISTOS !!!

  Dumnezeu să ne dea înțelepciune și să ne descopere ADEVĂRUL iar Adevărul ne va face liberi!

  • Numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh este… DOMNUL (Tatăl), ISUS (Fiul Omului) Hristos (Duhul Sfânt “de la CEL UNS”… și nu botezul în sine este mântuitor, ci credința în Fiul lui Dumnezeu. Botezul este doar o confirmare a credinței (o mărturie publică în apă)

   Dacă doar botezul ar fi singurul lucru ce nu-L facem în Numele Lui, cât trăim pe acest pământ, eu zic că ar fi super bine! Botezul are și el valoarea sa, cel făcut la copiii mici nu este valabil, evident cade din start, și nici cel făcut unor oameni inconștienți față de el… fiindcă botezul este un legământ care are nevoie de consimțământul practicantului.

   Multă Pace, mă bucur să văd Adevărul pe un site găsit la întâmplare.

   Fii binecuvântat !!!

  • “Nu sunt mai mulți Dumnezeu așa cum zice Sfânta Treime! Este doar UNUL… și nicăieri în Biblie nu este menționat cuvântul SFÂNTA TREIME!!”

   Teo, faci cumva parte dintre “martorii lui Iehova” ?!? De unde ai scos erezia de mai sus ?

   Tu ataci doctrina Sfintei Treimi aici pe blogul meu evanghelic ?!? Nu uita că aici nu te afli pe un blog iehovist !

   Îți voi da chiar acum explicația cât mai clară a Sfintei Treimi deși discutăm despre una dintre marile taine pe care o vom înțelege abia atunci când ne vom afla în veșnicie.

   Sfânta Treime înseamnă trei Persoane DISTINCTE într-un singur Dumnezeu !!! Așa-i că-i greu de priceput ?!? Normal că este greu pentru că este O TAINĂ pe care Domnul ne-a descoperit-o parțial și pe care nu o putem înțelege cu logica minții noastre limitate aici pe acest pământ. Asta nu înseamnă să spunem că Domnul Iisus Hristos este de fapt “un înger / arhanghelul Mihail” și nici că Duhul Sfânt este un “câmp electromagnetic” sau un “curent electric” și alte erezii din astea…

   Lasă-i pe Charles Russell și pe Rutherford în pace și citește cu atenție Cuvântul Sfânt al Domnului !

 • “Faptele noastre bune sunt ca o haină mânjită în fața lui Dumnezeu”

  Nimeni nu este curat și fără de păcat, decât Domnul Iisus. Fecioara Maria a fost DOAR binecuvântată între femei, aleasă de Dumnezeu. Oameni buni, Dumnezeu a fost dinainte ca noi orice ființă umană să existăm, El ne-a creat, noi suntem toți păcătoși, TOȚI purtăm păcatul lui Adam, inclusiv Maria, mama lui Iisus, și dânsa purta păcatul lui Adam, doar Dumnezeu a sfințit-o și a binecuvântat-o ca să-I poarte Fiul Său care era dinaintea lui Avraam, mă rog… multă teologie și aici.

  Toată dragostea față de sfânta Maria și sfinții Apostoli, doar suntem frați în Domnul… ne vom vedea cândva cu ei, dar între timp, garantat vă spun că ei dorm la 2 metri sub pământ cu toții și așteaptă învierea de apoi, și evident nu-și are niciun rost rugăciunea către sfinți…

  A existat cumva ÎNĂLȚAREA MARIEI LA CER? Eu nu am găsit așa ceva scris în Biblie. Și dacă într-adevăr se fac minuni și lucrări în urma rugăciunilor, nu este pentru că Dumnezeu este îngăduitor și bun, ci pentru că și satana are putere, atât timp cât nu suntem pe Calea Adevărului Vieții, diavolul este mai mult decât fericit. Singurii ridicați la Cer, în afară de Domnul, au fost Ilie și Enoh, ce nu vor fi privilegiați veșnic de moarte, vor coborâ din nou pe pământ, vor fi uciși de Antihrist, și apoi vor învia după 3 zile și ei.

  Doamne, luminează poporul român cu Duhul Adevărului!
  Mărire Numelui Tău cel sfânt în veci! Amin.

 • Conform ideii tale, avem mai mulți dumnezei, nu? Avem pe Dumnezeu Tatăl, avem pe Dumnezeu Fiul și pe Dumnezeu Duhul Sfânt. Noi ne rugăm la Iisus Hristos (Dumnezeu Fiul) să mijlocească în fața altui Dumnezeu și anume Dumnezeu Tatăl. Atunci cum de creștinismul e o credință monoteistă?

  • De întrebările nebune mai bine te fereşti 😉

   Cine-L caută cu sinceritate şi cu o inimă deschisă, Îl va găsi aşa cum este, şi va primi lumină să înţeleagă tot Adevărul. Nimeni nu mai are ce să înveţe unul pe altul, cine este Dumnezeu, şi unde este.
   Şi din moment ce vorbim de Dumnezeu, şi nu despre dumnezei, este imatur să pretinzi o astfel de idee, de 3 Dumnezei. Dacă nu înţelegi momentan, accept-o ca pe o taină.

   • Normal, să credem orbește că așa ni se spune. Nici în Biblie nu scrie că e vorba de un Dumnezeu în 3 Persoane. Deci, de unde ideea asta?

  • @ sfappetrupavelandrei

   Ştiu că n-o să-ţi vină să crezi dar creştinismul a fost, rămâne şi va fi în vecii vecilor O CREDINŢĂ MONOTEISTĂ ! Trebuie să înţelegi (încă mai sper că se va întâmpla acest lucru până la urmă) că doctrina Sfintei Treimi N-ARE ABSOLUT NICIO LEGĂTURĂ CU IDEEA TA DE “TREI DUMNEZEI” !!! Este vorba de trei persoane distincte, într-un SINGUR Dumnezeu ! (e cam greu, nu-i aşa ? deja începem să avem febră şi să ne doară capul, aşa-i ?!?)

   Îţi dau o veste (pentru mine este bună dar pentru tine s-ar putea să fie proastă pentru că DĂRÂMĂ tot ce ţi s-a băgat ţie în cap până-n ziua de azi) :

   CREDINŢA ESTE UN ACT DE ACCEPTARE ŞI DE ASCULTARE !!!

   Nici eu nu sunt de acord cu ideea prostească şi nebiblică de genul “crede şi nu cerceta” (Biblia nu ne învaţă aşa ceva, ba dimpotrivă) dar nici să trăiesc în rebeliune continuă, împotrivire sistematică, neascultare permanentă, nesupunere şi neacceptare a lui Dumnezeu în inima şi în viaţa mea…

   • Deci conform ideii tale, ceea ce învață catolicii sau ortodocșii sau alte culte e greșit, deoarece nu spune nicăieri despre asta în Biblie dar în legătură cu alte lucruri, nu mai contează Biblia, nu? Măi, tu ori ești cu Biblia până la capăt ori accepți Tradiția și ce învață celelalte religii. Încearcă să te contrazici cu un musulman și să vedem atunci cu aceiași Biblie cum îi demonstrezi existența Prea Sfintei Treimi. Mai ales că aceasta nu este dogmatizată în Sfânta Scriptură.

    • “Deci conform ideii tale, ceea ce învață catolicii sau ortodocșii sau alte culte e greșit, deoarece nu spune nicăieri despre asta în Biblie dar în legătură cu alte lucruri, nu mai contează Biblia, nu?”

     Arată-mi tu mie, UNDE AM SUGERAT EU VREODATĂ PE BLOGUL MEU CĂ REFERITOR LA ANUMITE LUCRURI “NU MAI CONTEAZĂ BIBLIA” şi dacă îmi arăţi, eu mă fac popă ortodox sau chiar musulman, poate chiar budist, ateist sau ce vrei tu !!!

     DIMPOTRIVĂ, de aproape 4 ani de zile, de când mi-am înfiinţat acest blog, nu am contenit nici măcar o clipă să atrag atenţia asupra importanţei decisive a Bibliei în inima şi în viaţa omului, căutând pe toate căile să arăt că românii au nevoie de CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU ca de aer, că poporul român NU ARE VOIE SĂ SFIDEZE BIBLIA, NU ARE VOIE SĂ CALCE ÎN PICIOARE CUVÂNTUL SFÂNT AL DOMNULUI !!! Iar tu, acum, vii şi-mi spui (culmea culmilor) că vezi-Doamne, pentru mine, în unele aspecte “nu mai contează Biblia”… Te rog să citeşti articolele mele şi vei vedea cât de mult pun accentul pe importanţa deosebită a citirii Bibliei şi mai ales A TRĂIRII Bibliei în viaţa de zi cu zi, fiind puternic convins că o viaţă de credinţă PRACTICĂ (şi nu doar teoretică) este singura soluţie pentru ca noi, românii, să putem să fim binecuvântaţi şi fericiţi, atât noi, cât şi copiii noştri…

     • Deci revenind: de ce creștinismul e monoteist dacă avem 3 Dumnezei: Tatăl, Fiul și Sfântul Duh. Aștept răspunsuri cu argumente biblice. Și de data asta sper că nu mă vei lua că să te cred pe cuvânt.

     • Am citit povești că trebuie să te cred pe cuvânt și nu versete biblice ca să întărească ce spui tu. Eu tot aștept acele versete biblice.

  • @ sfappetrupavelandrei

   Hai că asta-i chiar culmea! Măi, omule, nu avem atâtea exemple în Biblie din care reiese foarte clar doctrina Sfintei Treimi?!? Ce tot spui tu, acolo???

   Ia citeşte, mătăluţă, ce scrie aici :

   “Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul NOSTRU, după asemănarea NOASTRĂ; el să stăpânească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul şi peste toate târâtoarele care se mişcă pe pământ.” (Geneza 1:26)

   sau ia pune mâna şi citeşte aici:

   “Domnul Dumnezeu a zis: „Iată că omul a ajuns ca unul din NOI, cunoscând binele şi răul. Să-l împiedicăm, dar, acum ca nu cumva să-şi întindă mâna, să ia şi din pomul vieţii, să mănânce din el şi să trăiască în veci.” (Geneza 2:22)

   Stimabile Sfappetrupavelandrei, ia spune-mi şi mie pentru cultura mea generală, LA CINE SE REFERĂ BIBLIA ATUNCI CÂND SE FOLOSEŞTE PERSOANA I PLURAL CU REFERIRE LA DUMNEZEU?!? Tu pricepi, omule, că SFÂNTA TREIME ESTE O TAINĂ care este mai presus de raţiunea, înţelegerea, mintea omenească??? Înţelegi sau nu înţelegi acest lucru, creştine care zici că eşti creştin ?

   Ce-mi plac mie, ATEIŞTII CA TINE care intră pe blogurile creştine evanghelice doar aşa că se plictisesc şi n-au ce face!!!

   Ţi-a spus bine, Sergiu, mai sus :
   “De întrebările nebune mai bine te fereşti!”
   Să ştii, prietene, că ăsta nu e un sfat aiurea ci e chiar unul înţelept şi ar fi bine să ţii cont de el. Eu mă cam îndoiesc că tu vei ţine cont vreodată de sfatul lui Sergiu pentru că am văzut şi eu răspunsul tău “plin de sevă” pe care i l-ai dat : “Normal, să credem orbește că așa ni se spune!”

   Un răspuns al unui om fără Hristos şi fără Dumnezeu, al unui ATEIST care e foarte mulţumit că România alunecă şi se prăbuşeşte în “secularismul-umanist” pe care-l vedem cu toţii, încotro ne îndreaptă cu paşi repezi : necredinţă, sfidare şi batjocorire a voii lui Dumnezeu în viaţa de zi cu zi, avorturi cât mai multe ca să ajungem să fim primii în Europa (sau dacă se poate chiar în lume) la acest capitol, homosexualitate şi lesbianism care ne propun idei “deosebite” cum ar fi căsătoria bărbat cu bărbat sau înfierea unui copil de către cuplurile homosexuale, copilul urmând să aibă un tată şi un tată, în loc de un tată şi o mamă, etc, etc. Nu mai discutăm despre alte consecinţe ale secularizării / ateizării forţate a României, cum ar fi încercări de legalizare a prostituţiei, etc…

   Mai sunt şi alte exemple din Biblie care ne arată CLAR Trinitatea Dumnezeiască, respectiv faptul că Iisus este Dumnezeu ca şi Tatăl, ca şi Sfântul Duh.
   ASTA NU ÎNSEAMNĂ CĂ E VORBA DE TREI DUMNEZEI, CINE ŢI-A BĂGAT ŢIE ÎN CAP O ASEMENEA ENORMITATE ???

   Sfânta Treime înseamnă TREI PERSOANE DISTINCTE ÎNTR-UN SINGUR DUMNEZEU şi cu asta… punct.
   Bineînţeles că această taină a Sfintei Treimi este peste puterea omului de a înţelege, altfel n-ar mai fi o taină! Dar atunci când vom fi în veşnicie în prezenţa lui Dumnezeu, vom înţelege toate aceste sfinte taine.

   Ce părere ai despre ce spune Biblia mai jos?!?

   “La început era Cuvântul, şi Cuvântul era cu Dumnezeu, şi Cuvântul era Dumnezeu!”
   (Ioan 1:1)

   Ai înţeles Cine era Cuvântul? Ştii Cine era de la început (din veşnicie) cu Dumnezeu?!? Ştii Cine era (de aceeaşi Esenţă şi Substanţă) la fel ca Dumnezeu?

   Răspunsul este unul singur : Iisus Hristos era (este și va fi de-a pururi) Cuvântul, Iisus Hristos era (este și va fi de-a pururi) cu Dumnezeu, Iisus Hristos era (este și va fi de-a pururi) Dumnezeu!!!

   Acum e clar?!?

 • Sunt asa zişi creştini (ortodocşi) cărora e greu să le spui ceva despre Adevărul-adevărat, Biblia, Cuvântul lui Dumnezeu, ei nu vor să-l citească pentru că sunt alţii (sfinţi sau preoţi) care au scos mulţi bani pe cărţile lor şi care au întunecat minţile oamenilor. Eu am un caz chiar în familie şi ştiu bine cum este şi ce crede, e greu să-l mai scoţi la lumină, de fapt nici nu trebuie să-l scoatem noi, o să-l scoată Bunul Dumnezeu, eu am credinţa că pe soţul meu, îl va lumina şi-l va întoarce la El.

  Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toţi cei care citiţi Biblia – Cuvântul Sfânt – şi care credeţi în El!

 • Recomand CD-ul “ADEVĂRURI CREŞTINE” – Editia 2012

  http://adevaruricrestine.ro/

  CD-ul contine: Biblii (Cornilescu, Bartolomeu Anania, Serban Cantacuzino – prima Biblie in limba romana), Carti Crestine: (Tragedia Veacurilor, Viata lui Isus, Hristos Lumina Lumii, Istoria Crestinismului, Istoria Martirilor, Istoria Religiilor, Evenimentele Ultimelor Zile, Viitorul Descifrat, Adevarul despre “666”, Sfaturi pentru Parinti, Diferente dintre Biserici, Educatia Crestina “Ghid de Supravietuire in sec 21, “Viata Intima in Casnicie”), Enciclopedia Iudaismului, Micul Teolog (Biblia in romana-2 editii, engleza-3 editii, franceza-1 editie, cu trimiteri, explicatii si comentarii), Apocalipsa Explicata, Carti de Sanatate, Dieta si Hrana, Divina Vindecare, Stil de Viata, Alimentatia Inteligenta, Psalmi Recitati, Cântece, Articole, Doctrine Crestine, Predici Scrise, Adrese Crestine de Internet, Materiale Video, si nu numai, foarte valoroase.

  Sa asteptam si sa grabim venirea Domnului Hristos!
  Domnul să vă Binecuvânteze!

 • În primul rând, vă salut şi vă doresc succes în activitatea pe care o aveţi pe acest sait creştin.

  În al doilea rând, oamenii au nevoie de învăţătură sănătoasă şi cred că aici o pot găsi şi-i pot ajuta pe viitor, ce trebuie să facă dar mai ales, ce nu trebuie să facă pe viitor cu viaţa lor.

  În al treilea rând, vreau să vă mulţumesc şi să aveţi putere de lucru în continuare pentru că este nevoie de dumneavoastră într-o lume atât de agitată, confuză, arogantă, lacomă, fără frică de Dumnezeu, cu toate că se cred creştini dar cred eu, doar cu numele de creştin, o lume opacă, egoistă, care nu vor să accepte adevărul sănătos şi curat.

  Domnul să ne ajute pe toţi, pentru că avem nevoie de El ca de aer !

  Cu deosebită stimă şi respect !

  • Ștefan, mii de scuze și iertare că îți răspund abia acum, îți spun sincer înaintea lui Dumnezeu că sunt foarte prins și din nefericire, de multe ori reușesc “performanța” să nu apuc să răspund la comentarii sau să uit de ele. Văd că ai postat comentariul în octombrie 2012 iar acum ne aflăm în iulie 2014 și am intrat întâmplător pe această pagină web pe care am primit un nou comentariu. Cu această ocazie, te-am revăzut și m-am gândit să-ți răspund așa cum se cuvenea să fac de mult timp și încă o dată sper că mă vei putea ierta și te rog mult să nu te superi pe mine.

   Îți mulțumesc mult pentru cuvintele tale calde și pline de bunătate, chiar mă simt încurajat de oameni ca tine, chiar aveam nevoie de un cuvânt bun pentru că trec printr-o situație foarte grea dar nu pot intra în detalii. Roagă-te pentru mine ca să pot continua să slujesc Domnului prin acest blog.

   Să mă ajute bunul Dumnezeu ca întotdeauna să prezint învățătura sănătoasă a Cuvântului Sfânt, în așa fel încât oricine intră pe acest blog să audă EVANGHELIA Domnului Iisus Hristos, într-o lume confuză și opacă (foarte bine te-ai exprimat) care se călăuzește după “alte evanghelii” care n-au nicio legătură cu litera și spiritul Sfintei Scripturi…

   Te mai aștept cu drag! Fii binecuvântat!

   https://www.tomisthecat.ro/esti-gata-sa-mori-pentru-credinta-ta/

 • Te rog, adaugă şi acest verset pe blog:

  „Cine-i va osândi? Hristos a murit! Ba mai mult, El a și înviat, stă la dreapta lui Dumnezeu și mijlocește pentru noi!”

  (Romani 8:34)

 • uite ce argumente au unii ortodocși…
  prin perindul în căutarea unui citat, am dat și de asta:

  www …. .html (link neacceptat pe acest blog)

  Clar, eu nu cred în astea, dar ca și exercițiu de studiu, a găsi argumente adecvate și adevărate, contra acestor argumente,
  este un lucru bun.

  • Nicu, mă bucur că ai vizitat blogul meu dar am fost obligat să deteriorez linkul pe care mi l-ai trimis deoarece aici te afli pe un blog creștin evanghelic unde nu este permisă apologetica ortodoxă.

   Știu că n-ai avut o intenție rea dar nici eu nu pot să linkez spre un site ortodox care intră în contradicție cu litera și spiritul Evangheliei și sfidează Sfânta Scriptură acordând prioritate tradiției.

   Eu cunosc foarte bine așa zisele “argumente” ortodoxe care n-au absolut niciun suport biblic ci se bazează doar pe datini, ritualuri, tradiții, multe dintre acestea fiind infiltrate de neopăgânism…

   Îți recomand să citești o carte excelentă:

   https://www.tomisthecat.ro/credinta-adevarata-iosif-ton/

   Aștept impresiile și concluziile tale după ce termini de citit această carte care ar trebui citită de toți românii
   care Îl caută cu o dorință sinceră pe Dumnezeu.

 • NU E DECÂT UN RITUAL!

  Nu putem să vorbim despre botezul celui ce nu a crezut
  Ca despre botezul celui ce prin credință din nou s-a născut.
  El nu este azi, nicidecum, mărturia unui cuget curat,
  A celui ce, de către alții, a fost sau e, abuziv botezat.

  Acesta nu este decât un ritual pe care l-am moștenit
  Și care nu are la bază, sângele Celui ce pentru noi a murit.
  Totul nu este decât o învățătură de datină omenească
  Și el nu este valabil pentru cei ce vor să se pocăiască.

  Domnul Isus, ne-a dat o pildă și apostolii la fel au făcut,
  Cu toții s-au botezat, în momentul în care-au crezut.
  Ioan, famenul etiopian, Pavel și Cornel s-au botezat,
  Când de păcatele lor s-au pocăit și Dumnezeu i-a iertat.

  T I N E R E, crede și tu, așa cum ne cere Sfânta Scriptură,
  Și vei avea în viață o binecuvântată și îndoită măsură.
  Domnul Isus le-a promis tuturor celor ce îl vor urma,
  Că vor primi ca dar în a lor viață, chiar Viața Sa.

  8.09.2016 HUȘI

 • Atunci în vechime, când Domnul Iisus făcea semne și minuni, (după cum știm cu toții, și musulmanii cred că această persoană făcea minuni, dar nu-L consideră Fiul lui Dumnezeu) nu L-au crezut pe El că este Fiul lui Dumnezeu, și spuneau că hulește, după atâtea minuni, cum v-ar crede pe voi în ziua de azi? După întrebarea care ți-o pune, îți dai seama că nu e de învățătura ta. O persoană care are dragostea lui Hristos nu ceartă, nu clevetește, nu se mânie, etc. Așa că, cine are dragostea lui Hristos, duhul lui Hristos locuiește în el.
  Așa că fraților, nu vă așteptați să fiți văzuți de bine din partea celor ce nu-L cunosc pe Dumnezeu.

  Domnul să vă întărească în slujba Lui! Amin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTARE COMENTARII PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament.

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului.
error: Content is protected !!