previous arrow
next arrow
Slider

CE FACI PENTRU TINE, PIERE ODATĂ CU TINE. CE FACI PENTRU ALȚII... RĂMÂNE!

ROMÂNIA, LA MULȚI ANI!

ROMANIA ESTE PIERDUTA DACA SE PRABUSESTE IN IDOLATRIE, NECREDINTA SI ATEISM

Este o tradiție pentru Alianța Familiilor din România (AFR) să ureze României “LA MULȚI ANI!” de 1 decembrie. O facem din nou astăzi când România împlinește 100 DE ANI! Patriotismul este o valoare cardinală pe care o practicăm și o promovăm. Îi spunem României “La Mulți Ani” și cerem binecuvântările mărinimoase ale lui Dumnezeu peste ea! E bine pentru o națiune să-și pună soarta în mâna lui Dumnezeu și să-I ceară călăuzirea. Mai ales în vremurile tulburi în care trăim. E bine ca România să-și amintească faptul că bunăstarea ei ține de Dumnezeu, nu de omul muritor. Nici politicienii, nici executivul, nici legiuitorii și nici Curtea Constituțională nu i-o pot da. Dacă România a ajuns la 100 de ani și dacă azi e mai liberă, mai în siguranță și mai prosperă ca niciodată în istoria ei, asta se datorează doar dragostei și milei lui Dumnezeu. Și a faptului că generațiile de dinaintea noastră, cu mult mai simple și mai sărace ca noi, au fost credincioase lui Dumnezeu și au păstrat și prețuit valorile creștine. România, nu-ți alipi inima de idolii veacului acestuia! Iubește-L pe Dumnezeu și cinstește-L!

Nici NATO și nici Uniunea Europeană nu-i pot da României securitatea și prosperitatea de care ea are nevoie. NATO și Uniunea Europeană sunt uriași cu picioare de lut care azi sunt dar mâine nu.

Astăzi, Uniunea Europeană e mai slabă, mai puțin o “uniune” și mai mică decât acum doi ani. Marea Britanie s-a retras din acest experiment al secularismului european post-modern în 2016, iar în următorii câțiva ani nu este exclus ca și alte țări să o abandoneze. NATO e în defensivă și în derivă, în fața unei Rusii agresive și a unei migrații musulmane fără precedent. Tancurile Rusiei stau tot la 100 de kilometri de România așa cum au fost și acum un an. Tot mai multe cărți se scriu, pe ambele maluri ale Atlanticului, privind declinul în aparență terminal și ireversibil al Europei. Idolii secularismului european vin și trec. Merkel, femeia în care europenii își pun nădejdea, e și ea muritoare, iar evenimentele din ultimele luni indică faptul că steaua ei deja a apus. Ultima vedetă a secularismului european, Emmanuel Macron, e și el dezorientat și neputincios să rezolve marile probleme cu care se confruntă francezii, fie ele de natură materială (șomaj, sărăcie, stagnare economică) ori spirituală (materialism, hedonism, ateism, secularism). Singura nădejde a României și a Europei e Dumnezeu, creștinismul și valorile creștine.

România nu trebuie să uite mâna providențială a lui Dumnezeu. Anul acesta au parvenit și știri bune despre România, printre multele nu tocmai bune, care dovedesc că Dumnezeu continuă sa binecuvânteze țara noastră. În toamna anului trecut a fost publicat un studiu global despre foamea și subnutriția în lume. Românii nu mor de foame, dar alții mor. Nici nu suferă de malnutriție, dar alții suferă. Conform studiului, doar 0,8% dintre români suferă de foame ori malnutriție. Ar fi bine ca nici unul dintre noi să nu se culce înfometat, dar foamea și subnutriția la noi, în comparație cu alte țări ale lumii, e minimă. Conform studiului global, incidența foamei e mai ridicată la vecinii noștri ca la noi, de peste 12% din populație în Republica Moldova, de 8% în Bulgaria, de aproape 7% în Serbia, și mai ridicată în Ucraina și Slovacia. Și e de peste 40% în unele țări africane. Haideți deci, cu acest prilej al Zilei Naționale, să nu uităm să ne umilim cu mulțumiri în fața lui Dumnezeu pentru binecuvântările Lui.
[Studiul global privind foamea poate fi citit aici]

Cu această ocazie, ne-am gândit, să publicăm din nou, așa cum am făcut și în trecut,
o Proclamație rostită de primul președinte american George Washington în 1789. Este un mesaj spiritual în care el amintește Americii că își datorează libertatea și bunăstarea doar lui Dumnezeu, “dătătorul tuturor lucrurilor bune.” Proclamația din 1789 a stabilit în mod oficial ultima zi de joi a lui noiembrie ca Zi a Mulțumirii pentru întreaga națiune americană. Urăm și noi, României, binecuvântările lui Dumnezeu, amintindu-i că fără El nu se poate aștepta la un viitor binecuvântat. Supraviețuirea multiseculară cu care ne mândrim se datorează în primul rând CREDINȚEI pe care noi și cei de dinaintea noastră au avut-o în Dumnezeu, și respectului deosebit pe care l-au avut față de valori, în primul rând viața, familia și căsătoria. Doar aceste instituții ne pot asigura supraviețuirea și în viitor. Bizuința pe lucrurile trecătoare ori pe structurile europene nu se pot substitui acestor garanții încercate de timp.

Proclamația Prezidențială a Mulțumirii (1789)

CONSIDERÂND că este datoria fiecărei națiuni să recunoască providența Dumnezeului celui Atotputernic, să asculte de voia Lui, să-I fie mulțumitoare pentru binecuvântările Lui, și să-I implore în umilință protecția și bunăvoința; și având în vedere că ambele Camere ale Congresului, prin comitetele lor comune, mi-au cerut să “recomand poporului Statelor Unite o Zi Publică a Mulțumirii și Rugăciunii, să fie ținută prin rugăciuni din inimi mulțumitoare pentru multele și evidentele binecuvântări ale Dumnezeului Celui Atotputernic, în special, dându-le oportunitatea să-și stabilească în pace o formă de guvernământ pentru siguranța și fericirea proprie;”

Recomand și desemnez ca Joi, Noiembrie DouăZecișiȘase, să fie devotată de cetățenii acestui Stat în onorarea marei și glorioasei Ființe care este Creatorul binevoitor al tuturor lucrurilor bune care au fost, sunt, și vor fi; ca toți să ne unim în acea zi să-I dăm rugăciunile noastre sincere și umile pentru purtarea de grijă plină de dragoste și protecția oamenilor acestei țări înainte de a deveni o națiune; pentru harul mult și evident și intervențiile făcute de El în războiul care tocmai s-a terminat; pentru liniștea, unitatea și bunăstarea de care toți am avut parte de atunci încoace; pentru că am putut în liniște și înțelegere să formăm Constituții pentru guvernare în siguranță și fericire, cât și pentru Constituția națională care am adoptat-o recent; pentru libertatea civilă și religioasă cu care suntem binecuvântați; pentru mijloacele de care dispunem să obținem și să transmitem învățături folositoare; și în general pentru toate binecuvântările, multe și diferite pe care El în bunăvoința Lui a socotit de bine să ni le dea.

Iar apoi, ca să ne unim și în umilință să facem rugăciuni și cereri cu reverență către marele Domn și Stăpân al Națiunilor și să-L rugăm să ierte păcatele națiunii și altele; să ne împuternicească pe toți, în public sau în casele noastre, să ne facem datoria față de societate; să facem din Guvernul Național o binecuvântare pentru toți oamenii, fiind în permanență un Guvern înțelept, drept, și de drept, cu legi drepte care să fie aplicate în întregime și de bună credință; să protejeze și să călăuzească toate națiunile (în special pe cele care ne-au arătat bunăvoință); și să le binecuvânteze cu stăpâniri bune, pace și înțelegere; să promoveze cunoașterea și practicarea adevăratei religii și virtuți, și să crească cunoștința între ele și noi; și, în general, să acorde întregii umanități o prosperitate pământească cum El o socotește mai potrivită.

Dată și semnată de mine, în orașul New York, în ziua de Trei Octombrie, în Anul Domnului Nostru, O Mie Șapte Sute Optzeci și Nouă.

George Washington, Președinte
Statele Unite ale Americii

Versiunea Engleză

WHEREAS it is the duty of all nations to acknowledge the providence of Almighty God, to obey His will, to be grateful for His benefits, and humbly to implore His protection and favor; and Whereas both Houses of Congress have, by their joint committee, requested me “to recommend to the people of the United States a DAY OF PUBLIC THANKSGIVING and PRAYER, to be observed by acknowledging with grateful hearts the many and signal favors of Almighty God, especially by affording them an opportunity peaceably to establish a form of government for their safety and happiness:”

NOW THEREFORE, I do recommend and assign THURSDAY, the TWENTY-SIXTH DAY of NOVEMBER next, to be devoted by the people of these States to the service of that great and glorious Being who is the beneficent author of all the good that was, that is, or that will be; that we may then all unite in rendering unto Him our sincere and humble thanks for His kind care and protection of the people of this country previous to their becoming a nation; for the signal and manifold mercies and the favorable interpositions of His providence in the course and conclusion of the late war; for the great degree of tranquility, union, and plenty which we have since enjoyed; for the peaceable and rational manner in which we have been enable to establish Constitutions of government for our safety and happiness, and particularly the national one now lately instituted;- for the civil and religious liberty with which we are blessed, and the means we have of acquiring and diffusing useful knowledge;- and, in general, for all the great and various favors which He has been pleased to confer upon us.

And also, that we may then unite in most humbly offering our prayers and supplications to the great Lord and Ruler of Nations and beseech Him to pardon our national and other transgressions; – to enable us all, whether in public or private stations, to perform our several and relative duties properly and punctually; to render our National Government a blessing to all the people by constantly being a Government of wise, just, and constitutional laws, discreetly and faithfully executed and obeyed; to protect and guide all sovereigns and nations (especially such as have shown kindness unto us); and to bless them with good governments, peace, and concord; to promote the knowledge and practice of true religion and virtue, and the increase of science among them and us; and, generally to grant unto all mankind such a degree of temporal prosperity as he alone knows to be best.

GIVEN under my hand, at the city of New York, the third day of October, in the year of our Lord, one thousand seven hundred and eighty-nine.

Signed: George Washington

Source: The Massachusetts Centinel, Wednesday, October 14, 1789

SURSA:
http://www.alianta-familiilor.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTARE COMENTARII PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament.

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului.
error: Content is protected !!