previous arrow
next arrow
Slider

CE FACI PENTRU TINE, PIERE ODATĂ CU TINE. CE FACI PENTRU ALȚII... RĂMÂNE!

ROCKERIZAREA, GOSPELIZAREA ȘI DISCOTECIZAREA UNORA DINTRE BISERICILE NEOPROTESTANTE

În mai 2010 am scris un articol în care am tras un puternic semnal de alarmă despre pericolul reprezentat de trupele metal rock de genul AC/DC care au început să invadeze scenele și sălile de spectacol ale României. Mii de rockeri (ca să nu spun zeci de mii) s-au supărat rău pe mine și au fost foarte afectați de articolul meu, reproșându-mi că nu am o cultură muzicală, că fac o gravă confuzie și că AC/DC nu promovează acel gen de rock (death metal, black metal) care promovează un anticreștinism violent și care are un aspect satanist. Foarte mulți rockeri care au vizitat blogul meu, au încercat să mă convingă că atât “coarnele de diavol” folosite uneori de membrii trupei AC/DC cât și textele referitoare la Iad (“Highway to Hell” sau “Hell’s bells”, etc) sunt doar niște expresii nevinovate ale politicii de marketing și de promovare a imaginii trupei, fără să aibă absolut niciun fel de corelație cu satanismul…

Cele peste 36 de mii de vizualizări ale articolului meu, miile de vizitatori unici, cele 7600 de voturi date chestionarului meu și cele peste 1200 de comentarii, mi-au demonstrat că am dat naștere la o controversă care continuă și în ziua de azi, tema sensibilă fiind existența unui curent satanist în muzica rock (mai precis, în anumite subgenuri ale muzicii rock).

Cine dorește să recitească articolul respectiv, poate să dea un click pe link-titlul color de mai jos :

ACDC – ATAC FĂRĂ PRECEDENT AL DIAVOLULUI ASUPRA POPORULUI ROMÂN

Iar mai jos puteți vedea cum s-a răspuns la întrebarea pusă de mine (referitoare la pericolul pe care îl reprezintă grupul AC/DC și muzica heavy metal pentru români).
Veți avea surpriza să observați că peste 22% dintre cei care au răspuns la chestionarul meu, sunt de părere că trupele de genul AC/DC și muzica heavy metal sunt un real pericol pentru români. Bineînțeles că acest procent de 22% deranjează și nu convine deloc dar iată că există și români care văd lucrurile în acest fel.

[polldaddy poll=”3187165″]

COMENTARIILE CITITORILOR ARTICOLULUI “ATAC FĂRĂ PRECEDENT AL DIAVOLULUI ASUPRA POPORULUI ROMÂN”

Dacă veți avea curiozitatea să citiți cele peste 1300 de comentarii de pe link-titlul color de mai sus (lucru foarte greu de pus în practică) veți vedea că DOAR TREI SAU PATRU OAMENI CREDINCIOȘI AU BINEVOIT SĂ FIE ALĂTURI DE MINE ȘI SĂ CONTRABALANSEZE AVALANȘA DE COMENTARII ALE ATEIȘTILOR ȘI SATANIȘTILOR !!! Acest lucru m-a întristat destul de mult și a fost o surpriză foarte neplăcută pentru mine…

În timp ce ateiștii și sataniștii au făcut front comun și M-AU ATACAT CU TOATE PUTERILE LOR, credincioșii (nu mă refer neapărat la o anumită confesiune) AU STAT NEPĂSĂTORI PE MARGINE ȘI ȘI-AU VĂZUT FRUMUȘEL DE TREABA LOR… Probabil că asta a vrut să fie încă o dovadă a “unității creștine” și a “dorinței de implicare” în slujirea și lucrarea lui Dumnezeu…

La începutul lui iulie 2010, am considerat că este necesar să prezint și LATURA POZITIVĂ A MUZICII ROCK nu numai părțile întunecate și sataniste. Ca atare, am scris articolul “ROCKUL CARE UCIDE SUFLETUL ŞI ROCKUL CARE ÎNALŢĂ SUFLETUL”, un material care i-a scandalizat pe mulți credincioși deși eu am susținut DOAR UN ANUMIT GEN DE ROCK și nu am promovat absolut deloc muzica rock necreștină !
Prin articolul meu, am dorit să popularizez acel subgen al muzicii rock numit CHRISTIAN ROCK deși mi-am imaginat încă dinainte de a scrie articolul, că o să-mi atrag oprobiul ultraconservatorilor din lumea creștină ! Mi-am asumat acest risc pentru că eu nu am fost niciodată de acord cu GENERALIZAREA pe care o combat prin toate mijloacele de care dispun, inclusiv prin blogul meu !

CE PĂRERE AVEȚI DESPRE EXPRESIILE DE MAI JOS ?!?
SUNTEȚI DE ACORD CU URMĂTOARELE IDEI ???

– “Toți ungurii sunt la fel”
– “Toți evreii sunt la fel”
– “Toți moldovenii sunt la fel”
– “Toți oltenii sunt la fel”
– “Toți teleormănenii sunt la fel”
– “Toți ăștia sunt niște secte”
– “Toți cei care nu sunt ortodocși, sunt sectanți”
– “Toți cei care nu sunt catolici, sunt sectanți”
– “Toți ortodocșii sunt la fel”
– “Toți evanghelicii sunt la fel”
– “Toți baptiștii sunt la fel”
– “Toți cei care cântă muzică rock (inclusiv un rock plăcut și care nu depășește limita bunului simț) SUNT NIȘTE SATANIȘTI !!!
– “Toți cei care cântă ROCK CREȘTIN sunt niște rătăciți și SUNT POSEDAȚI DE DIAVOL

Eu vă mărturisesc sincer că NU AGREEZ NICIUNA DINTRE IDEILE DE MAI SUS și vă aduc aminte, respectuos, că pericolul fundamentalismului și talibanismului există și în creștinism, nu numai în islamism ! Eu înțeleg îngrijorarea unor înalte fețe bisericești (preoți, pastori, prezbiteri) în legătură cu existența unui curent satanist în muzica rock dar NU SUNT DE ACORD cu anatemizarea a tot ceea ce înseamnă rock creștin (din nou observăm cum unii recurg la GENERALIZARE)

FAPTUL CĂ RESPECT ROCKUL CREȘTIN NU ÎNSEAMNĂ CĂ SUNT DE ACORD CU ROCKERIZAREA BISERICILOR ȘI CU TRANSFORMAREA LOR ÎN DISCOTECI !!!

Aici sunt două aspecte complet diferite pe care trebuie să le abordez :

1) POSIBILITATEA CA MESAJUL SFINTEI EVANGHELII ȘI AL ÎNTOARCERII OMULUI LA DUMNEZEU SĂ FIE TRANSMIS INCLUSIV PRIN PIESE MUZICALE CARE INTRĂ ÎN GENUL MUZICAL “ROCK CRESTIN”

Consider că ANUMIȚI OAMENI (mă refer la rockeri, de exemplu) NU POT FI CÂȘTIGAȚI PENTRU HRISTOS ÎN ALT MOD !!! Este necesar să te apropii de ei într-un mod pe care ei pot să-l înțeleagă, să înveți să vorbești “limba” lor, să le cânți chiar și rock dacă prin asta există O ȘANSĂ ca ei să fie schimbați și aduși pe Calea lui Hristos ! NU AVEM VOIE SĂ DĂM CU PICIORUL ÎN ACEASTĂ ȘANSĂ ȘI ACEȘTI OAMENI TREBUIE AJUTAȚI PRIN ORICE MIJLOACE (INCLUSIV PRINTR-UN ROCK DECENT ȘI PLĂCUT) SĂ SE ÎNTOARCĂ LA DUMNEZEU !

2) PERICOLUL DISCOTECIZĂRII UNOR BISERICI NEOPROTESTANTE “LIBERE” (SAU MAI BINE ZIS LIBERTINE) ȘI FENOMENUL DE DESACRALIZARE PROGRESIVĂ.

LIBERTATEA ÎN HRISTOS e una și LIBERTINAJUL UNOR BISERICI e cu totul altceva ! Din nenorocire, există atât “clerici”, cât și “laici”, care nu știu să facă diferența între aceste două aspecte ! Aici trebuie să spunem lucrurilor pe nume și SĂ RECUNOAȘTEM CU SINCERITATE ÎNAINTEA LUI DUMNEZEU că există un pericol foarte mare de transformare a unor Biserici neoprotestante în discoteci ! Nu mă refer la toate Bisericile neoprotestante, ci doar la UNELE dintre ele (știu ele care sunt și care trebuie să se simtă cu musca pe căciulă) ! Aici nu aș vorbi numai de rock ci și de gospel, rockerizarea și gospelizarea unor Biserici neoprotestante fiind O REALITATE TRISTĂ A ZILELOR NOASTRE !

TRANSFORMAREA UNOR BISERICI NEOPROTESTANTE ÎN ADEVĂRATE DISCOTECI nu are absolut nimic în comun cu ideea de a aduce oamenii pe Calea Sfântă a lui Dumnezeu !
Nu e nevoie să transformi Biserica într-o discotecă pentru a conduce oamenii pe Calea Mântuirii ! Una e să organizezi un spectacol de rock creștin pe un stadion sau pe scena unei mari săli de spectacol și ALTA E SĂ ADUCI MUZICĂ ROCK, GOSPEL SAU ALT TIP DE HĂRMĂLAIE ÎN BISERICA LUI DUMNEZEU !!! Cine nu face DISTINCȚIA dintre aceste două aspecte, ori este orb din punct de vedere duhovnicesc, ori SE FACE CĂ NU VEDE învățătura curată a Sfintei Evanghelii (adică asta înseamnă că este tot un orb duhovnicesc, adică un om firesc, condus de firea cea veche, pământească) !

Domnul Iisus Hristos spune la un moment dat așa (voi parafraza) :

“Ați transformat Casa Tatălui Ceresc [Biserica Domnului] ÎNTR-O PEȘTERĂ DE TÂLHARI deși Casa Tatălui Meu Ceresc este O CASĂ DE RUGĂCIUNE !!!”
(vezi textul exact în Matei 21:12-13)

Datorită fenomenelor de rockerizare, gospelizare (Doamne ferește, mâine-poimâine, vom auzi și de manelizare) am putea spune cam așa despre situația UNOR Biserici neoprotestante din zilele noastre :

“Ați transformat Casa Tatălui Ceresc [Biserica Domnului] ÎNTR-O DISCOTECĂ deși Casa Tatălui Meu Ceresc este O CASĂ DE RUGĂCIUNE !!!”

Cred că ceea ce am scris mai sus, reflectă foarte bine REALITATEA CUTREMURĂTOARE DIN UNELE BISERICI și sunt convins că unor pastori și unor credincioși din acele Biserici, nu le va conveni acest articol, dar asta e… de-aia am înființat acest blog pentru a prezenta și altora ceea ce cred eu…

Deși am atacat de multe ori ereziile (învățăturile antibiblice) din Biserica Ortodoxă, totuși am și un cuvânt bun pentru Ortodoxie care NU PERMITE DESACRALIZAREA BISERICII ȘI TRANSFORMAREA EI ÎNTR-O DISCOTECĂ !!! Nu tot ceea ce este în Biserica Ortodoxă este rău, ba dimpotrivă, pe lângă lucrurile rele, există și lucruri bune pe care ar trebui să le învățăm și noi, creștinii evanghelici, indiferent de nuanță sau de confesiune !

Dumnezeu să apere poporul român de influențele demonice, de pericolele rockerizării, gospelizării, manelizării și desacralizării Bisericilor creștine !

[polldaddy poll=”3493810″]

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT :


Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, ortodoxia, catolicismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament !

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului !

5 thoughts on “ROCKERIZAREA, GOSPELIZAREA ȘI DISCOTECIZAREA UNORA DINTRE BISERICILE NEOPROTESTANTE”

 • Satana este foarte inventiv. Stau şi mă întreb cum poate Satana să păcălească pe unii ce se intitulează a fi neo-protestanti să danseze în Casa de Rugăciuni.
  Şi poate că aceştia mai şi critică bisericile tradiţionale!

  Îmi pare teribil de rău că există astfel de “creştini” care se intitulează a fi “copii ai lui Dumnezeu”

 • Eu nu vad nimic rau in muzica rock sau gospel. Sunt niste forme artistice de expresie, specifice altor popoare si culturi (in special africane pentru muzica gospel). Sa nu uitam ca la bazele rock-ului se afla muzica folk si protestanta gen hippie, specifica anilor 1960-1970 si protestului mondial si in special, nord american, impotriva violentei din razboaiele nedrepte gen Vietnam sau folosirea energiei nucleare in WW2 in Japonia sau in razboiul rece est-vest. Muzica rock ca si hip-hop-ul modern s-a nascut in niste comunitati de oameni din suburbii si care au fost in general asuprite, discriminate si marginalizate. Scopul lor principal a fost protestul si promovarea agresiva a valorilor umane fundamentale comune si cu religia crestina. Sa nu uitam de curentele Flower Power (vest) si Cenaclul Flacara in Romania.

  Folk-ul, rock-ul si gospel-ul nu au nimic in contradictie cu crestinismul, atat timp cat promoveaza valorile crestine ca: iubirea (ca procreare de noi fiinte umane), iubirea aproapelui, stima reciproca, desfiintarea raului, asupririi si violentei (vezi lozinca: Make love not war!). Sa nu uitam ca rock-ul si folk-ul au fost piese dure de rezistenta in lupta impotriva razboiului si asupririi comuniste. Toata lumea cred ca isi aduce cu nostalgie aminte de emisiunile de la postul de radio Europa Libera unde zilnic se difuza emisiunea Metronom unde Radu Teodor prezenta formatii ca Deep Purple, U2, Pink Floyd, Led Zepeleen, Queen, Scorpions, Bob Dylan, etc

  E adevarat ca a existat si rock malefic gen Doors si Iron Maiden sau Judas Springtein dar cred ca e incorect si nedrept sa judecam un intreg gen muzical pentru cateva formatii. Chiar si Doors sau Guns N’ Roses nu pot fi acuzate de satanism in toate melodiile ci numai in anumite melodii.

  Eu raman la ideea ca mesajul melodiei si ce anume transmite melodia conteaza: cat timp este un mesaj pacifist, de bine, de eliminare a raului si de indemn la iubire si respect, este un mesaj crestin pentru ca Biblia spune sa ne iubim aproapele ca pe sine insusi. De asemenea, e scris in Biblie ca Dumnezeu a dat fiecarui om propriile talente si ca fiecare credincios trebuie sa-L slujeasca pe Domnul, conform talentelor si iscusintelor date de Dumnezeu. Conteaza ca fiecare sa fie cinstit si sa-si faca treaba foarte bine conform iscusintei si talentului propriu. Nu vad nimic gresit in poezie si stilizarea muzicii in metafore. De aceea nu vad nimc rau in Knock, Knocking on Heaven’s doors de exemplu.

  Ceea ce ma deranjeaza totusi la multi fanatici religiosi (indiferent daca sunt catolici, ortodoxi, protestanti, neoprotestanti, baptisti, penticostali, etc) este faptul ca uneori privesc folk-ul si rock-ul ca un segment de piata menit sa deturneze anumite fonduri si sume de bani pe care credinciosii ii cheltuie acolo si nu in concertele bisericesti sau activitatea de acolo.

  Personal, mi se pare o atitudine foarte egoista, lacoma, satanica si neconforma cu voia lui Dumnezeu. Sa dam Cezarului ce e al Cezarului si lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu!

  Omul trebuie sa vina din iubire si convingere la Dumnezeu. Omul trebuie sa-L priveasca pe Dumnezeu ca pe un parinte iubitor si protector si nu ca pe un politist sau un procuror din partea DNA sau Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie! Hai sa promovam iubirea, respectul, cinstea, ajutorul reciproc, prietenia si nu frica in ideea crestinitatii!

  Sa lasam frica pentru satanisti si pacatosii penali. Hai sa incercam sa nu mai periem lumea cu dezastre si catastrofe, cu pedepse si persecutii. Hai sa-i facem oameni mai buni si mai iubitori, mai crestini si mai cinstiti prin valorile folk-ului rock-ului gen hippie, Flower Power, rock, gospel, hip-hop, etc. Sa curatam gunoaiele si devierile gen abuzul de droguri, si sa nu victimizam formele artistice de exprimare din cauza unor greseli si interpretari eronate. Hai sa filtram binele de rau!

  Ce e gresit in dans si balet daca nu are conotatii sexuale sau agresive? in fond dansul poate fi un mod artistic de exprimare!

  Discutia poate continua… dar ma opresc aici. Hai sa renuntam la extremism, propaganda agresiva de marketing si sa avem incredere in Dumnezeu, lasand crestinii si necrestinii sa aleaga conform vointei lui Dumnezeu, EL creatorul lumii si Tatal nostru, Alfa si Omega, Emanuel, Iisus Hristos si Duhul Sfant!

  Amin!

 • “Versurile nu contează, muzica rock este muzica satanei”

  Termenul “rock creștin” este un nonsens, la fel ca și discotecă creștină, alcoolist creștin, desfrânat creștin, etc.

  • Christian, despre termenii “discotecă creștină”, “alcoolist creștin”, “desfrânat creștin”, etc, n-am auzit în viața mea (îți plac pleonasmele ?!?)

   Apropo, termenul “păcătos mântuit” nu pare a fi un nonsens ?!? Doar PARE a fi un nonsens dar nu este deloc un nonsens și sunt sigur că înțelegi foarte bine acest lucru dacă zici că ești creștin.

   Tot așa este când auzim despre rockul creștin, prima dată PARE a fi un nonsens dar să nu uităm că niciun lucru nu este rău în sine (nici măcar un anumit stil muzical) ci singurul lucru care contează este CE FACI CU ACEL LUCRU !!!
   CE FACI CU ROCKUL ? ÎL PROSLĂVEȘTI PE DIAVOLUL ? (cum fac multe trupe rock sataniste) sau ÎL PROSLĂVEȘTI PE DUMNEZEU ??? Aici e vorba de O ALEGERE… CUI slujești ? CUI I te închini ?!?

   Bineînțeles că tu îmi vei spune că numai dacă asculți un anumit stil muzical vei merge în Rai, dacă asculți trupa Decean vei ajunge în iad… Eu cred că dacă asculți melodia următoare, nu vei ajunge în iad, ba dimpotrivă, te vei simți zidit duhovnicește și te vei apropia mai mult de Dumnezeu chiar dacă nu prea ești obișnuit cu acest stil muzical.
   Chiar sunt curios să-mi spui ce părere ai dar te rog să lași orice prejudecată deoparte și să asculți cu atenție :

   Cum ți s-a părut ? Ai ajuns deja în iad ???

 • Presupun ca esti foarte tanar, poate adolescent daca zici ca nu ai auzit in viata ta de alcoolist crestin, desfranat crestin, ia intreaba unul impatimit de alcool sau desfranat pe strada, ce religie are, iti va spune ca e crestin (si la np gasesti) Iar in ce priveste discoteca crestina, exista si asa ceva, chiar in Romania, cate vrei, doar ca nu poarta acel nume, se numesc “centru crestin”, “biserica”, etc.

  In ce priveste piesa muzicala data ca exemplu, nu e gen muzica rock, doar e cantata de formatia rock Decean. In ce priveste Decean, are si melodii rock unele foarte libertine care spun cam asa “Liber sunt, vreau sa cant si sa dansez mai liber” :

  http://www.resursecrestine.ro/eseuri/94577/discoteca-pocaita-la-cluj-avertisment

  Vezi un pic si comentariile ca sunt interesante.

  In ce priveste muzica rock, majoritatea crestinilor responsabili o considera diabolica (cauta numai comentarii de pe net si vezi ca sunt o gramada in romana si engleza), de ce ?

  Muzica rock este inventata de un satanist si si-a pastrat caracterul, chiar daca adaugi un text religios pe ea, tot aia e. Am pus video care explica asta data trecuta. mai dau un sait.

  http://www.babylonforsaken.com/crockindex.html, as putea sa dau zeci… de argumente.

  Am citit un pic si din comentariul de mai inainte, semnat Catalin, care pare ca e de acord cu rockul, hip hop, cu dansul, cu toate. E normal pentru un crestin lumesc, neregenerat, tot ce e in lume i se pare bun, iar cei care sunt impotriva acestora, el ii numeste fanatici.

  Problema asta e pana la urma, cum esti, crestin firesc, lumesc, cu experienta spirituala ZERO, sau esti un crestin duhovnicesc. Dar aici conteaza si cultul, daca esti in secta nondenominationala, astia de obicei sunt foarte libertini… asa e doctrina sectei.

  Eu m-am convertit la 21 ani, venind de la ortodocsi, si dupa cativa ani m-am maturizat spiritual si am renuntat la rock, pop, si toate alea, copiii de np fac calea invers, cresc in mediul np dar se simt atrasi de lume pentru ca sunt imaturi spiritual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament.

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului.
error: Content is protected !!