CE FACI PENTRU TINE, PIERE ODATĂ CU TINE. CE FACI PENTRU ALȚII... RĂMÂNE!

REZOLUȚIA ÎMPOTRIVA IPOCRIZIEI UNIUNII EUROPENE ADUSĂ ÎN ATENȚIA ROMÂNILOR DE DEPUTATUL LIVIU PLEȘOIANU

LIVIU PLESOIANU - DEPUTAT IN PARLAMENTUL ROMANIEI

1. Țara mea NU exportă corupție în niciuna dintre țările dumneavoastră. Multe dintre țările dumneavoastră exportă însă corupție în țara mea și în alte țări din Europa de Est, din Asia, Africa și America de Sud. Și nu vorbim despre sume mici, ci despre MILIARDE de euro! MILIARDE de euro pe care companii vest-europene renumite le oferă ca MITĂ în țări precum România! De ce Guvernele dumneavoastră închid ochii, încurajând astfel EXPORTUL de CORUPȚIE?

2. Deși OSCE emite de peste 20 de ani rapoarte despre EXPORTUL de CORUPȚIE practicat de mari companii din țările vest-europene, deși companii-gigant la care multe dintre statele dumneavoastră dețin pachete semnificative de acțiuni (exemplu: TELIA) dau mită în valoare de MILIARDE de euro pentru a cumpăra influență în alte state, deși în SUA se aplică de decenii amenzi de MILIARDE de dolari pentru dare de mită în străinătate, Comisia Europeană, Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene NU întreprind absolut NIMIC pentru a stopa acest flagel! De ce tolerează UNIUNEA EUROPEANĂ exportul de corupție care afectează viețile a sute de MILIOANE de oameni din Europa și de pe alte continente?

3. Deși multe dintre țările vest-europene exportă CORUPȚIE în țările est-europene, Parlamentul European adoptă rezoluții doar împotriva statelor Europei de Est: România, Polonia, Ungaria (și probabil mai urmează și altele). Având în vedere MILIARDELE de EURO pe care companii vest-europene le dau ca MITĂ în străinătate, este evident că se impun de urgență Rezoluții foarte dure! Se vor adopta urgent aceste Rezoluții în cazul statelor vest-europene sau Uniunea Europeană adoptă doar DUBLA MĂSURĂ și IPOCRIZIA?

4. Deși multe dintre statele vest-europene EXPORTĂ CORUPȚIE, Uniunea Europeană nu le supune unui Mecanism de Cooperare și Verificare (MCV). De ce o țară ca România, care NU exportă corupție, este monitorizată, în vreme ce statele europene care exportă cu nemiluita corupție nu sunt absolut deloc monitorizate?

5. De ce în statele europene care exportă corupție NU există direcții speciale anticorupție (similare Direcției Naționale Anticorupție din România)? De ce țara mea, care NU exportă corupție, trebuie să aibă o Direcție specială anticorupție, iar statele vest-europene care exportă corupție nu trebuie să aibă o astfel de Direcție? De ce nu impune UE grabnica înființare a unor Direcții speciale care să lupte împotriva Exportului de Corupție?

6. De ce trebuie să fie pusă la colț țara mea atunci când, cu respectarea legii și a Constituției, Procurorul General este revocat, în condițiile în care NIMENI nu vă întreabă nimic pe dumneavoastră când EXACT același lucru se întâmplă în țările dumneavoastră? Luați în acest sens măcar exemplul recent din Germania, când Procurorul General a fost revocat în urma unui mare scandal! De ce ar trebui să stăm noi cuminți, în băncile noastre, să acceptăm dubla dumneavoastră măsură? De ce ar trebui să acceptăm noi, țările Europei de Est, statutul de rudă nesatisfăcătoare a Vestului, numai bună de scos în fața careului dimineața, arătată cu degetul ca exemplu negativ și lovită cu linia peste degete?

7. Țara mea NU vă critică atunci când, în țările dumneavoastră, luați decizii și emiteți legi care contravin principiilor noastre naționale. Dumneavoastră vă permiteți însă să călcați în picioare dreptul nostru suveran de a ne autoguverna, dreptul suveran al poporului român de a hotărî prin vot democratic cine urmează să legifereze. Cine a hotărât și cu drept că cei din Europa de Vest sunt “progresiști”, iar cei din Europa de Est sunt “retrograzi“? Cine și cu ce tupeu a decis că lumea așa cum o vor domniile voastre e mai bună decât lumea pe care o vor domniile noastre? De ce Europa lui Macron e musai să fie și Europa mea?!? Cine e Macron să hotărască “EL” pentru un întreg continent?

8. Ați ales în fruntea Comisiei Europene un individ, distinsul Barroso, despre care chiar dumneavoastră spuneți acum că și-a bătut joc de toată lumea, plecând direct șef de mare instituție bancară. Când însă, în 2012, marele Barroso ne cerea imperativ să-l păstrăm în funcție pe Președintele României care tocmai fusese DEMIS prin REFERENDUM de 7,4 MILIOANE de români, atunci îl susțineați și îl apreciați! Cine sunteți dumneavoastră să călcați cu bocancii peste voința a MILIOANE de oameni din țara mea?

9. Ați mers din rău în mai rău și ați ales apoi în aceeași funcție, cea de Președinte al Comisiei Europene, o persoană care reprezintă cea mai mare RUȘINE pentru Uniunea Europeană! Cum să-l alegi într-o asemenea funcție pe unul care a demisionat din funcția de premier în urma unui mega-scandal legat de abuzurile serviciilor de informații aflate sub directa sa autoritate? Cum l-ați putut face Președinte al Comisiei Europene pe unul care a făcut tot posibilul ca nicio măsură reală să nu se ia împotriva marii evaziuni fiscale? Acestui individ trebuie să-i răspundem noi la întrebări sau mai degrabă noi ar trebui să-i adresăm întrebări? Cum ar fi: “Ce căutați în această funcție?”….

10. Deși ne dați nonstop lecții privind lupta anticorupție, marii procurori din România pe care i-ați tot medaliat și lăudat au evitat cu grație TOATE marile dumneavoastră companii. Microsoft și EADS sunt doar două exemple ilustrative! Avem întotdeauna corupți români, dar niciodată corupători din țările dumneavoastră. Să fie oare chiar acesta motivul pentru care țineți atât de mult la anumiți procurori din România?

SURSA:
https://www.facebook.com/liviuplesoianu.oficial/photos/a.1869389266611477/2125844590965942/?type=1&theater

DICTATURA UNIUNII EUROPENE ASUPRA POPORULUI ROMAN SUVERAN

2 thoughts on “REZOLUȚIA ÎMPOTRIVA IPOCRIZIEI UNIUNII EUROPENE ADUSĂ ÎN ATENȚIA ROMÂNILOR DE DEPUTATUL LIVIU PLEȘOIANU”

    • Domnule Vasi, sunt perfect de acord cu dvs și vă asigur că am un respect deosebit pentru domnul deputat Liviu Pleșoianu. Sunt onorat când aud că în această țară mai există oameni de talia și calitatea dumnealui și sunt convins că domnia sa va avea o carieră politică strălucită pentru că MERITĂ să fie apreciat și votat de români.
      Vă spun sincer că nu sunt membru în niciun partid dar apreciez puținii oamenii de valoare, indiferent din ce partid politic fac parte. Nu am prejudecăți în acest sens.

      Vă mai aștept cu drag pe blogul meu și vă doresc o seară plăcută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTARE COMENTARII PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament.

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului.
error: Content is protected !!