previous arrow
next arrow
Slider

CE FACI PENTRU TINE, PIERE ODATĂ CU TINE. CE FACI PENTRU ALȚII... RĂMÂNE!

REFERENDUMUL LUI IOHANNIS ESTE UCIS DIN FAȘĂ CHIAR DE IOHANNIS!

CATALIN STURZA - JURNALIST, SCRIITOR, FILOLOG

Sunt destule voci care ne spun că “e obligatoriu” să ieșim la vot la referendumul lui Iohannis – să ne exercităm dreptul democratic la vot.

Dar sunt aceleași voci care ne spuneau, acum șase luni, că “se cheltuiesc bani inutili pe Referendumul pentru căsătorie – că Referendumul costă”. Păi, referendumul de acum nu costă și el?!?!?!? Chiar organizat în paralel cu europarlamentarele, tot costă: oameni, hârtie, logistică IT, etc.

Sunt aceleași voci care ne spuneau, acum șase luni, că “Referendumul pentru familie este inutil”. Păi referendumul de acum nu este inutil?!? – când e doar unul consultativ, deci nu atrage vreo consecință efectivă și pare mai degrabă un exercițiu electoral pentru președinte, înaintea alegerilor?!?!?!?

Sunt aceleași voci care ne spuneau, acum șase luni, că “Referendumul pentru familie nu schimbă nimic”. Păi referendumul de acum schimbă ceva?!? – când mulți se întreabă dacă tema, așa cum a fost propusă de președinte, e măcar constituțională?!?!?!?

Sunt aceleași voci care ne spuneau, acum șase luni, că “doar naziștii guvernau prin referendumuri”. Păi referendumul de acum nu se subscrie aceleiași logici?!?!?!?

Sunt aceleași voci care ne spuneau, acum șase luni, că “nu are rost vreun referendum”, de vreme ce nici referendumul prin care poporul a optat pentru un număr maxim de 300 de parlamentari nu a fost pus în practică. Păi și va fi pus în practică acum?!? Iar dacă acel referendum referitor la numărul de 300 de parlamentari – care era, ca și acesta, unul CONSULTATIV – nu a fost pus în practică, de ce să ne mai batem capul și să luptăm pentru ceva ce oricum nu va fi pus în practică?!?!?!?

Sunt aceleași voci care ne spuneau, acum șase luni, că “Dragnea conspiră și profită de pe urma Referendumului pentru familie”. Păi, ținând cont de cele de mai sus, nu putem spune, exact pe aceași logică, că Iohannis conspiră acum și profită de pe urma Referendumului?!?!?!?

Sunt aceleași voci care spuneau că “Referendumul pentru familie trebuie boicotat” pentru că “este organizat de Dragnea”, iar un referendum organizat de Dragnea este nelegitim. Păi și cel de acum nu ar fi organizat tot de Dragnea (n.r. Guvernul Dăncilă)? A căpătat brusc legitimitate?!?!?!?

Sunt aceleași voci care ne spuneau, acum șase luni, că “Referendumul pentru căsătorie dezbină și divizează societatea”. Păi acest referendum, susținut cu precădere de o parte a spectrului politic și de anumite grupuri foarte vocale, nu dezbină și nu divizează societatea?!?!?!?

Sunt aceleași voci care ne spuneau, acum șase luni, că “Referendumul pentru căsătorie nu rezolvă problemele familiei”. Păi, nu putem spune, fix pe aceeași logică și citându-i chiar pe unii din tabăra USR-Rezist, că nici acest referendum nu rezolvă problemele justiției?!?!?

Sunt aceleași voci care ne spuneau, acum șase luni, că “România are alte priorități – construcția de autostrăzi, de spitale, etc”. Păi, România nu are, în continuare, aceleași priorități – de ce și-ar fi schimbat România prioritățile?!?!?!?

Sunt aceleași voci care ne spuneau, acum șase luni, că “nu trebuie să votăm, că nu e cazul să respectăm democrația și statul de drept, că trebuie să ne urinăm pe el de vot”. Păi după ce ai terfelit, astfel, chiar ideile de Referendum, de democrație și de stat de drept, de ce ar trebui să te mai aștepți ca cineva să te asculte? Și să acționeze în direcția în care ți-ar conveni acum să acționeze – când ai avut grijă să dai cu toporul în tot?!?!?!?

REFERENDUMUL LUI IOHANNIS

AUTOR: CĂTĂLIN STURZA
SURSA:
https://www.stiripesurse.ro/cum-sa-ucizi-un-referendum-opinie_1340434.html

Cătălin Sturza este jurnalist şi editor de carte. În prezent realizează emisiunea Cultura.net despre internet şi tehnologie la Radio România Cultural și este redactor al editurii Curtea Veche Publishing.

Coordonează, de asemenea, paginile de presă internaţională şi new media ale revistei „Cultura”. A fost, timp de un an, cronicar literar al ziarului „Ziua”, şi a susţinut colaborări permanente cu „Observatorul cultural” şi cu portalul „Hotnews”; pentru Hotnews.ro, a ţinut, o perioadă, și un blog cultural.

În 2011 a obţinut titlul de doctor în filologie, la Universitatea din Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTARE COMENTARII PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament.

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului.
error: Content is protected !!