previous arrow
next arrow
Slider

CE FACI PENTRU TINE, PIERE ODATĂ CU TINE. CE FACI PENTRU ALȚII... RĂMÂNE!

PRIM MINISTRUL VIORICA DĂNCILĂ A APROBAT ÎN ȘEDINȚĂ DE GUVERN ORGANIZAREA REFERENDUMULUI PENTRU CĂSĂTORIE ÎN ZILELE DE 6 ȘI 7 OCTOMBRIE 2018

GUVERNUL ROMANIEI - PALATUL VICTORIA

După ce Curtea Constituțională a României a decis ieri că legea de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între UN BĂRBAT şi O FEMEIE respectă dispoziţiile Constituției, astăzi 18 septembrie 2018 a venit rândul Guvernului României ca să aprobe organizarea Referendumului pentru definirea clară a căsătoriei în Constituția României.

Guvernul României a hotărât prin Ordonanță de Urgență ca Referendumul pentru căsătorie să aibă loc de-a lungul a două zile adică pe 6 și pe 7 octombrie 2018 între orele 7.00 şi 21.00, pentru ca cetățenii români cu drept de vot să aibă timpul necesar pentru a veni la vot.

Întrebarea la care vor putea să răspundă românii va fi următoarea:
„Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”

Vor exista două opțiuni de răspuns (“DA” și “NU”)

Costul total al organizării Referendumului se ridică la 163,712 milioane de lei adică aproximativ 35 de milioane de euro.

Domnul Nelu Barbu – purtătorul de cuvânt al Guvernului – a declarat că românii aflaţi în străinătate în perioada votării vor putea vota şi ei la secţiile de pe lângă misiunile diplomatice, oficiile consulare şi institutele consulare, MAE având posibilitatea să amenajeze secţii de votare în plus cu acordul autorităţilor din ţările respective.

„Ministerul Afacerilor Interne va dispune măsuri pentru păstrarea ordinii, administraţiile centrale şi locale vor lua măsuri pentru a pune la dispoziţia primarilor, spaţii pentru amenajarea secţiilor de votare şi personal. MAI cu sprijinul Autorităţii Locale Permanente va organiza instruirea prefecţilor şi subperfecţilor pentru organizarea Referendumului”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

La începutul ședinței de Guvern, doamna prim ministru Viorica Dăncilă a declarat următoarele:

„CCR a avizat favorabil demersul pentru redefinirea familiei și revizuirea Constituției. În acest moment, sunt îndeplinite toate criteriile legale pentru organizarea Referendumului. Conform legii, Guvernul are obligația de a organiza acest scrutin, pentru care au semnat peste 3 milioane de cetățeni. În ședința de astăzi, o ședință extraordinară, vom adopta actele necesare, pentru buna desfășurare a Referendumului pentru revizuirea Constituției în forma adoptată de Parlament.

Pentru ca cetățenii să aibă posibilitatea să-și exprime opțiunile cu privire la definirea familiei, Referendumul va fi organizat timp de 2 zile: 6 și 7 octombrie 2018. Referendumul nu este unul împotriva minorităților sexuale, așa cum încearcă să speculeze unii, ci efectul unui demers cetățenesc, iar partidele politice trebuie să respecte voința cetățenilor. În locul apelurilor pentru boicotarea acestui Referendum, ar fi mai onest ca partidele să își asume o poziție mai clară față de tema propusă. Partidul pe care îl reprezint a decis să sprijine acest demers, iar această poziție deschisă, asumată, cred că este cel mai asumat răspuns la o temă importantă cum este cea a familiei.

Cer tuturor instituțiilor implicate în organizare să dea dovadă de maximă responsabilitate și să demareze urgent acțiunile pentru organizarea acestui scrutin. Mă refer atât la pregătirile de ordin tehnic, organizatoric, cât și la asigurarea sumelor necesare”

SURSA:

https://www.agerpres.ro/politica/2018/09/18/guvern-referendum-pe-6-si-7-octombrie-intre-orele-7-00-21-00-s-au-alocat-163-712-milioane-de-lei–178183

http://gov.ro/ro/media/comunicate/comunicat-de-presa-edinta-de-guvern-guvernul-a-adoptat-actele-normative-necesare-bunei-organizari-a-referendumului-pentru-revizuirea-constitutiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament.

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului.
error: Content is protected !!