previous arrow
next arrow
Slider

CE FACI PENTRU TINE, PIERE ODATĂ CU TINE. CE FACI PENTRU ALȚII... RĂMÂNE!

PREZENTER WIRELESS PROFESIONAL LOGITECH R800 EXCELENT PENTRU ORICE VIDEOPROIECTARE

PREZENTER WIRELESS PROFESIONAL LOGITECH R800

Am cumpărat recent un prezenter wireless profesional care m-a surprins în mod foarte plăcut. Este vorba de modelul LOGITECH R800, un dispozitiv foarte uşor de utilizat, mai ales în prezentările de marketing, de vânzări, de management, în licee sau facultăţi, în orice sală de conferinţe unde există un laptop (sau calculator desktop) şi evident un videoproiector. În sfârşit, poţi să realizezi o prezentare de mare impact, deplasându-te liniştit prin toată sala de conferinţe, având o autonomie de mişcare totală, singurul lucru de care ar mai fi nevoie, fiind o lavalieră wireless profesională cardioidă (recomand model SHURE) instalată pe cravata prezentatorului. O soluţie tehnică şi mai bună ar fi un headset-microphone (microfon cu fixare pe cap) wireless profesional, absolut necesar pentru asigurarea unui sunet de calitate deosebită. Microfonul wireless cu fixare pe cap permite o autonomie de mişcare nelimitată, net superioară celei oferite de o lavalieră.

Acest sistem de prezentare wireless este alcătuit din două componente :

– prezenterul propriu-zis (model R-R0003) are forma unei telecomenzi, are un design deosebit, este prevăzut cu un display pe care se pot vizualiza mai multe funcţii.

– un minireceiver (model C-U0005) care recepţionează semnalul de frecvenţă foarte înaltă emis de prezenter în banda de 2,4 GHz – se conectează pe orice port USB 2.0 sau USB 3.0 al laptopului (calculatorului desktop) şi se configurează / autoinstalează automat (este un dispozitiv “plug and play” deci nu necesită un software special, nu trebuie să-i cauţi/instalezi drivere, etc).

De reţinut faptul că iniţial (sau pe perioada transportului) minireceiverul vine inclus în corpul prezenterului.

Prezenterul se deschide, acţionând butonul ON/OFF situat pe partea laterală stângă. În momentul în care deschidem dispozitivul (acţionăm butonul pe ON), alarma silenţioasă va vibra iar display-ul va începe să afişeze diverse funcţii. Vom putea vizualiza indicatorul nivelului de semnal (indicator de distanţă RSSI) recepţionat de minireceiver, astfel încât să ne dăm seama la timp şi să nu ne îndepărtăm peste distanţa maximă de 30 metri dintre prezenter şi laptop (calculator desktop) pentru a nu risca să avem o funcţionare intermitentă în timp ce rulăm slide-urile prezentărilor PPT sau PDF. Dacă indicatorul de distanţă clipeşte, înseamnă că nu avem semnal suficient şi trebuie să ne apropiem cu prezenterul de minireceiverul instalat pe laptop (calculator desktop).

Pe display mai putem vizualiza indicatorul nivelului intensităţii bateriilor alcaline (când avem 3 gradaţii înseamnă că avem o stare optimă a bateriilor).
Conform celor de la Logitech, durata de viaţă a celor 2 baterii alcaline Duracell este suficientă pentru realizarea a 40 de videoprezentări.

Este foarte important ca între minireceiver-ul instalat pe laptop (calculator desktop) şi prezenterul wireless LOGITECH R800 să nu avem obstacole metalice (de exemplu, grilaje de fier, etc) care ar putea să se comporte ca un ecran, perturbând şi atenuând semnalul, mai ales că e vorba de o frecvenţă de lucru foarte înaltă (2,4 GHz) aşa cum menţionam mai sus. Distanţa de lucru de maximum 30 metri este perfect valabilă doar în condiţiile în care avem un câmp deschis (fără obstacole) între prezenterul-emiţător şi minireceiver.

Înainte de a se încerca accesarea wireless a fişierului PPT sau PDF, NU UITAŢI ca în prealabil să deschideţi DIN LAPTOP (DIN CALCULATORUL DESKTOP) fişierul respectiv, deci ESTE OBLIGATORIU CA SĂ-L AVEŢI DESCHIS şi să fie ultima aplicaţie pe care aţi dat click de mouse (aveţi mare grijă la acest aspect!)
Dacă fişierul PPT sau PDF este deschis (eventual minimizat în taskbar) dar dacă recent aţi dat click pe o altă aplicaţie, PREZENTERUL WIRELESS NU VA PUTEA ACCESA FIŞIERUL RESPECTIV (PPT SAU PDF) DECÂT DACĂ ÎN PREALABIL DAŢI CLICK PE EL !!!

Pe partea frontală a prezenterului avem o tastă (situată stânga jos) care joacă atât rol de F5 (Start Slide Show) cât şi rol de Esc (End Slide Show). Apăsăm pe această tastă pentru pornirea prezentării PPT sau PDF iar schimbarea slide-urilor se face din butonul “previous/înapoi” (situat stânga sus) sau butonul “next/înainte” (situat dreapta sus) pe partea frontală a prezenterului. De asemenea, tot pe partea frontală mai găsim şi o tastă pentru “ecran negru” (situată dreapta jos). Mai sunt prevăzute şi butoanele Set Timer (Setări Temporizator) şi Start/Pause Timer (Redare/Pauză Temporizată) care sunt situate pe partea laterală dreaptă a prezenterului LOGITECH R800.

Încă un lucru care merită menţionat este faptul că prezenterul wireless LOGITECH R800 este înzestrat cu un pointer de foarte bună calitate (fascicul laser strălucitor de culoare verde, clasa II 522-542 nm) care este deosebit de util în timpul prezentărilor. Butonul pentru activarea pointerului se află imediat sub display şi se ţine apăsat atât timp cât avem nevoie de indicatorul laser cu ajutorul căruia putem capta 100% atenţia participanţilor la conferinţă.

Prezenterul este livrat cu două baterii alcaline de tip AAA – DURACELL 1,5V şi de asemenea, vine cu o husă din piele pentru protecţie (evitarea zgârierii display-ului, etc). Bateriile se pot înlocui foarte uşor.

PREZENTERUL WIRELESS PROFESIONAL LOGITECH R800

Prezenterul wireless LOGITECH R800 este compatibil cu următoarele sisteme de operare instalate pe laptop sau pe calculatorul desktop :

Windows Vista (32 biţi sau 64 biţi), Windows 7 (32 biţi sau 64 biţi), Windows 8 (32 biţi sau 64 biţi), Windows 8.1 (32 biţi sau 64 biţi), Windows 10 (32 biţi sau 64 biţi).

Prezenterul LOGITECH R800 NU este compatibil cu sistemele de operare Windows 98, Windows ME, Windows 2000, UNIX, Linux, Macintosh.

În România, PREŢUL prezenterului wireless profesional LOGITECH R800 este de circa 320 RON (depinde de magazin) şi vine cu certificat de garanţie (2 ani).

Caracteristici prezenter R-R0003 ptr. sistem prezentare wireless Logitech R800 :

lăţime 38 mm (1,5 inch), lungime 134 mm (5,28 inch), grosime 28 mm (1,1 inch), greutate 71 grame.

Caracteristici minireceiver C-U0005 ptr. sistem prezentare Logitech R800 :

lăţime 16,5 mm (65 inch), lungime 58,6 mm (2,31 inch)
grosime 7,9 mm (31 inch), greutate 6 grame.

Prezenterul este însoţit şi de un ghid multilanguage, conţinând instrucţiuni de utilizare, după cum veţi observa dacă daţi click pe linkul color de mai jos :

MANUAL UTILIZARE PREZENTER WIRELESS PROFESIONAL LOGITECH R800

Vă invit să vizionaţi şi materialul video de mai jos :

[polldaddy poll=”6275944″]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament.

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului.
error: Content is protected !!