previous arrow
next arrow
Slider

CE FACI PENTRU TINE, PIERE ODATĂ CU TINE. CE FACI PENTRU ALȚII... RĂMÂNE!

PENIEL ORADEA 2011 – UN EXEMPLU DESPRE CEEA CE NU TREBUIE SĂ SE ÎNTÂMPLE ÎN BISERICILE NEOPROTESTANTE DIN ROMÂNIA

Astăzi am citit un articol, un semnal de alarmă lansat de domnul pastor Cristian Ionescu, un slujitor al Domnului dintr-o Biserică din Statele Unite ale Americii.

Iniţial, când am citit titlul articolului respectiv, m-am gândit că este vorba de un incident survenit pe undeva pe-acolo prin Statele Unite. Suntem obişnuiţi ca acolo în SUA să vedem tot felul de lucruri care mai de care mai trăznite şi mai contrare literei şi spiritului Sfintei Evanghelii ! Când colo, nu mi-a venit să cred că era vorba despre întâlnirea tinerilor creştini – Conferinţa PENIEL 2011 din Oradea !!! Bine că m-am ţinut de scaun că altfel cădeam pe spate !
N-am ştiut până în ziua de azi că există o variantă DANSEZ PENTRU TINE şi în Biserică !!! Chiar mă mir că nu l-au invitat acolo şi pe Ştefan Bănică… s-ar fi simţit excelent… cred că o aducea cu el şi pe Andreea Marin ! 🙂

Ce credeţi că s-a întâmplat acolo ?!? Nimic anormal, ar spune unii… doar oameni care “se închinau” lui Dumnezeu, ridicau mâinile spre Cer, se rugau, cântau… veselie şi voie bună în Domnul şi altceva nimic ! Poţi să zici ceva ? Oameni credincioşi, nu-i aşa ?!? Dacă le zici ceva, rişti să-i jigneşti, corect ?!? Aşa că eu nu am să-mi permit să zic absolut nimic despre domniile lor şi doar vă invit să vizionaţi imaginile de mai jos… Şi-L voi lăsa pe Domnul să judece şi să producă o puternică mişcare de trezire spirituală, o pocăinţă reală şi profundă în inimile acelor tineri pentru ca asemenea lucruri să nu se mai întâmple niciodată la întâlnirile de tineret din Bisericile neoprotestante din România !

Domnul să cerceteze acele suflete şi să le mustre !
Domnul să ne protejeze ca Bisericile noastre să nu se transforme în săli de dans sau în discoteci !
Dumnezeu să se îndure de creştinii din România şi să ne ajute să nu “importăm” din SUA sau din “Europa creştină” asemenea moduri de “închinare prin pantomimă şi dans” !

Păzeşte-ne, Doamne, de orice este în afara voii şi sfinţeniei Tale !
Ajută-ne, Sfinte Tată Ceresc să ascultăm şi să împlinim Cuvântul Sfânt !
Mai bine simpli şi smeriţi şi de Dumnezeu iubiţi (vorba lui Adi Gliga)

[polldaddy poll=”5133850″]

SURSA :

http://popaspentrusuflet.wordpress.com/2011/06/11/peniel-oradea-2011-un-festival-al-satanei/

AUTOR : PASTOR CRISTIAN IONESCU

PASTORUL DANIEL CHIU REACȚIONEAZĂ DUR
CU PRIVIRE LA “CONFERINȚA” PENIEBILĂ:

Nu mai este un secret, şi nici nu s-a dorit să fie, faptul că o conferinţă a tinerilor a angajat o trupă de păgâni ca să îi desfăteze cu dansuri de cabaret. Ce este mai revoltător e faptul că au dat acelei întruniri un nume ce sugerează prezenţa lui Dumnezeu, pretinzând că faţa lui Dumnezeu le-a fost binevoitoare!
Nu, nu a fost faţa lui Dumnezeu acolo, ci faţa reală a unor “închinători” care, probabil, au o brumă de religie, dar nu-L cunosc pe Dumnezeu, faţa reală a unor oameni care şi-au creat un idol pe care l-au botezat cu numele Sfântului lui Israel, şi căruia îi aduc închinare promovând desfrâul şi manifestările firii sub masca unei închinări pretins creştine! Acolo s-au adunat tineri dornici de senzualităţi şi pofte ce debordează în imoralitate. Şi conducerea organizaţiei Peni-Baal le-a oferit ceea ce doreau, într-o formă care putea fi scuzată ca încercare de evanghelizare.
În faţa protestului de indignare a unor predicatori care mai au frică de Dumnezeu (şi aceştia sunt tot mai puţini pe zi ce trece), s-a dat un comunicat prin care se exprimau regrete. „Regrete” că dansul a fost mult prea sugestiv (oare dansurile nu sunt prin natura lor sugestive, şi tocmai de aceea, cu cât sunt mai sugestive cu atât sunt mai gustate ?). De fapt comunicatul nu a fost altceva decât lansarea unui balon de verificare a opiniei publicului „religios” (că „penticostal” nu îi putem spune). O verificare subtilă a „direcţiei vântului” . Nu a direcţiei Vântului ce produce naşterea din nou (Duhul Sfânt), ci a vântului după care se iau masele de ignoranţi adunaţi la conferinţe de „trezire.” Şi într-adevăr a fost trezire : trezirea poftelor cărnii, trezirea revoltei faţă de cei care mai pretind moralitate în poporul lui Dumnezeu, trezirea unor instincte pe care religia lui Baal şi a Astarteii le preamăreşte şi le promovează în închinare! La sfârşitul comunicatului conducerea organizaţiei „mulţumeşte lui Dumnezeu pentru Harul Său minunat şi pentru toată lucrarea pe care Duhul Sfânt a făcut-o şi în timpul acestei conferinţe.” Care har, care lucrare?!? Cărui dumnezeu îi mulţumeşte conducerea organizaţiei? Probabil lui Baal şi Astarteii, zeii care promovau la temple prostituţia sacră!

Comentariile pe care comunicatul le-a adunat (dacă nu au fost cenzurate de producătorii memorabilului comunicat) au fost (în majoritatea lor covârşitoare), laudative în ce priveşte încorporarea momentului „artistic” în „celebrarea de pe înălţimea de la Oradea.” De fapt, prin publicarea comunicatului organizatorii conferinţei au adunat laude şi aprecieri! Ca să vezi pe ce poziţii mature se postează noua generaţie de (cum să îi numesc? Creştini nu sunt, Penticostali nu sunt, îi vom numi…) închinători postmodernişti.

Iată câterva mostre de comentarii ale „închinătorilor de pe înălţimea de la Oradea “ :

Emilia

“Personal nici eu şi nici prietenii mei, nu am fost deranjaţi de piesa de teatru! Ba chiar ne-a plăcut mult şi am fost impresionaţi de profesionalismul care a ajuns pe scena unei conferinţe creştine! Orice prieten necreştin mi-aş fi adus, sunt sigură că ar fi rămas plăcut surprins şi nu mi-ar fi fost ruşine aşa cum îmi e de multe ori de programele bisericilor noastre.”

Cea care îşi exprimă simţămintele „înălţătoare” este o tânără care nu vorbeşte de „prietenele” sale, ci de „prietenii” ei, printre care şi necreştini. Cât de pocăită este se vede din prieteniile ce le întreţine şi din faptul că a ajuns să îi fie ruşine de serviciile divine ale bisericilor penticostale (pe care le identifică a fi programe !). Este mândră de profesionalismul dansatorilor ! De fapt, asta era tot ce ne mai lipsea la Biserică ! Noroc cu Lucian Oniga care cunoaşte „lipsurile” Bisericilor şi se grăbeşte să le vină în întâmpinare !

Gigy

“…am văzut de multe ori îmbrăcăminte mai vulgară la noi în biserici… şi nimeni nu a avut nimic de comentat… o pantomimă… care îşi merită toate laudele… pentru perfecţiune şi mesajul transmis… nu este vina voastră că unii au trăit în grotă şi acum când au ajuns la suprafaţă, dau din coate…”

Deh, îmbrăcămintea vulgară se asortează foarte bine cu dansul de cabaret ! Dacă una a intrat în biserică, era normal ca organizatorii să intuiască pasul următor ! Amicul Gigy este foarte raţional, mai raţional ca amicii din conducerea organizaţiei, care planifică şi promovează dansul de cabaret, ca ulterior, în urma protestelor, să facă un pas înapoi, scuzându-se ! La urma urmei, programele Peni-Baal sunt pentru cei evoluaţi, care au părăsit grota !

Sergiu

“Apreciez transparenţa voastră, Dumnezeu să vă binecuvânteze! Sceneta a fost reuşită, i-a cam lipsit punctul culminant.”

Dar bine, ce voia Sergiu, ca dansatorii să nu mai lase nimic pentru imaginaţie? O astfel de transparenţă trebuie neapărat apreciată ! Bine că s-au găsit oamenii care să o aprecieze (pe lângă conducerea organizaţiei)! Cu o floare nu s-ar fi făcut primăvară!

Flor

“Felicitări pentru conferinţă ! Am apreciat… şi trupa de teatru care au fost la înălţime ! Cred că pe viitor ar fi fain să mai aduce-ţi (sic) trupe de teatru profesioniste, care să susţină scenete şi pantomime creştine…”

Nu doar trupa de teatru a fost pe înălţime, ci toţi participanţii. Închinarea pe înălţime a adus impresionanta clarviziune a participanţilor! Se pare că acest comentator, pe lângă incapacitatea de a aprecia „creştineşte” un lucru (de unde nu-i nici Dumnezeu nu cere), crede sincer că necreştinii profesionişti (în ale dansului şi ale teatrului) pot să slujească bine trebuinţele creştinilor ! În această privinţă părerea lui este congruentă cu cea a conducătorilor organizaţiei Peni-Baal care promit că vor lucra în continuare cu trupa angajată pe înălţimile de la Oradea. Lucian Oniga declară : Eu sper că vom putea colabora cu Pass-Partout şi cu alte ocazii. Nimeni nu poate sluji o comunitate de „creştini” aşa cum o fac păgânii specialişti în teatru şi coreografie, noile arte puse în slujba închinării! De fapt se experimentează o întoarcere în timp şi mentalitate. Experienţa de pe înălţimea Oradiei Mari a fost o repetare a frumoasei închinări descrise în Exod 32:6 A doua zi, s-au sculat dis de dimineaţă, şi au adus arderi de tot şi jertfe de mulţumire. Poporul a şezut de a mâncat şi a băut; apoi s-a sculat să joace. Dansul sfânt a fost redescoperit la Oradea!

The Oldman

“…sceneta a fost mai mult decât perfectă. Tot respectul pentru ceea ce aţi realizat cu această conferinţă, şi vă doresc să creşteţi şi mai mult în înţelepciune şi să îmbunătăţiţi toate locurile unde mai sunt neajunsuri…”

Aşteptăm şi noi cu sufletul la gură „creşterea în şi mai multă înţelepciune” a conducătorilor (cea pe care au arătat-o până acum deja ne-a trezit „admiraţia!”). Cât priveşte sosirea versiunii „îmbunătăţite” a perversiunii care va elimina „neajunsurile” celei dintâi, probabil că acest lucru se va realiza dacă echipa coordonatoare a proiectului va angaja pe lângă preoţii lui Baal-Astarteea şi pe cei ai lui Moloh! După prostituţia sacră urmează trecerea copiilor şi a tinerilor prin foc! După dansul cu flamurile roşii trebuie să apară şi duşul flăcărilor!

Claudiu

“Să nu credeţi că nu îmi place Peniel, ci dimpotrivă, îmi place prea mult şi de-asta sunt deranjat de ce se întâmplă. FRUNTEA SUS, MERGEŢI ÎNAINTE ŞI NU AVEŢI REGRETE!!!!!”

Cine a pomenit cuvântul “regrete”? Regretul nu este un cuvânt pentru închinătorii Peni-Baal.

Dave

“Nu aş putea spune că era chiar “necesar” pentru tineri un comunicat de presă, ci mai curând unul cu caracter oficial ca să nu dea curs la cei din partea cultului să facă “scandal”… Urăsc ipocrizia!

Cum de a intuit comentatorul gândul organizatorilor ? Şi ei au dat comunicatul de presă numai pentru a nu da curs cultului să facă scandal ! Gând la gând… Şi apoi, el urăşte ipocrizia, dar iubeşte pe ipocriţi! Exact ca şi conducătorii!”

Robert

“…eu zic că piesa a o fost foarte reuşită – atât prin mesajul transmis, cât şi prin profesionalismul artistic! Bravo! Cum trebuia să fie reprezentată femeia destrăbălată? Cu batic şi fustă până în pământ? Capul sus PENIEL şi continuaţi să transmiteţi mesjul lui Dumnezeu în continuare!!!”

Da, a fost într-adevăr o reuşită. Mai ales de când femeia destrăbălată şi-a luat locul de cinste la întrunirile Peni-Baal. Cele câteva minute de dans voluptos au reuşit să entuziasmeze pe tinerii participanţi mai mult decât toate surogatele pe care organizatorii le-au inclus pe lângă mâncarea tare a Fiului Risipitor ! Ca să continue să transmită „mesajul lui Dumnezeu”, le propunem şi alte scenete : “Onan şi nevasta lui” sau “Iuda şi Tamar” ori “Amnon şi Tamar” (mai ales că erau frate şi soră !), sau, de ce nu, “O zi în haremul lui Solomon” (toate în concordanţă cu învăţătura lui Balaam) ! Dar mai bine să lăsăm alegerea subiectului scenetelor, celor din conducerea organizaţiei, care au imaginaţia nealterată de tradiţie! Între timp, admiratorii să se roage ca nu cumva cei din conducere să cadă în erezie şi să aleagă ca subiect “Nadab şi Abihu” ori “Ruperea lui Uza”, ori versete ca acela nesuferit pe care îl găsim la Evrei 12:

“Să aducem astfel lui Dumnezeu o închinare plăcută, cu evlavie şi cu frică; fiindcă Dumnezeul nostru este „un foc mistuitor!””

Ramona

“E de apreciat deschiderea voastră, dragi tineri şi că trataţi cu maturitate această problemă! Acest lucru nu poate decât să mă bucure şi să încurajeze în continuare lucrarea Peniel! Fiţi binecuvântaţi cu toţii!”

Ce deschidere frumoasă a „dragilor tineri”! La fel de frumoasă deschiderea lor, precum a fost deschiderea picioarelor dansatoarei ! Desigur că au tratat cu „maturitate” problema. La cabaret nu pot intra decât persoanele ajunse la majorat! Cabaretul şi binecuvântarea Domnului! Dar de unde ştie comentatoarea că fac casă bună împreună? Ah, intuiţia, altfel de unde ar fi ştiut? Sau probabil anii petrecuţi în şcoala lui Baal?

LiHh

“Aceasta a fost principala problemă… modul în care băieţii noştrii au reacţionat… după ce cu puţin mai devreme cântau înfocaţi, cu toată inima ridicând mâini spre Cer… şi lăudându-l pe Dumnezeu. Însă ne lipseşte echilibrul şi discernamântul, aşa este!”

Care este problema ? Participanţii au demonstrat că poţi, la un moment dat, să lauzi cu entuziasm pe Dumnezeu cu mâinile sus, şi apoi, în momentul următor, să guşti şi să aplauzi un dans obscen! Da, e clar că este o lipsă, şi e mai mult decât a echilibrului şi a discernământului ! Se pare că e lipsă de materie cenuşie !

Emilia

“…mă bucur să văd o grămadă de tineri raţionali care sunt capabili să cântărească bine înainte să dea cu pietre şi care nu joacă după “cartea” cultului de care aparţin… M-a durut inima mai mult la gândul că poate actorii mai erau în sală decât de faptul că au fost câţiva creştini deranjaţi. Felicitări încă o dată pentru conferinţa din acest an şi mulţumim pentru orele investite în organizare şi pregătire… sunt sigură că-şi vor aduce toate rodul.”

„O grămadă de tineri raţionali, capabili să cântărească…” Ne-a convins! Cartea lui Dumnezeu este etichetată ca şi „cartea cultului” care trebuie neaparat arsă în public. Pe Emilia, şi pe toţi tinerii care şi-au mai păstrat „raţionalitatea,” îi doare inima că actorii netăiaţi împrejur cu inima puteau să fie jigniţi dacă cineva critică dansul lor la o întrunire creştină ! Cum de nu o doare inima că tinerii participanţi au fost desensibilizaţi la goliciune şi senzualitate şi muzica deşănţată şi scenele sugerând imoralitate ? Şi toate astea într-un «serviciu de închinare»! Închinare ?!? Da, dar nu faţă de Dumnezeu, ci faţă de Baal! În privinţa rodului, nu avem nici noi vreo îndoială. Agreem cu comentatoarea că roadele nu vor întârzia să apară ! Însă nu vor avea gustul pe care ea îl anticipează !

Un comentator ce nu vrea să-şi dea numele, deplânge faptul că a fost necesar un comunicat de corectare, şi crede că s-a făcut o concesie unei mentalităţi caracteristică celor ce au trăit sub comunism :
Mulţi fac parte din biserici care sunt încă sub efectele comunismului în modul lor de a privi lucrurile. Pentru acest comentator, a fi decent, a fi moral, a fi puritan în etică, etc., toate acestea, sunt racile ale perioadei comuniste! Ce bine că ne-am eliberat de comunism! Şi implicit de falsa moralitate biblică! Trăiască întrunirile Peni-Baal ! Trăiască libertinismul !

Bianca

“Dacă vroiam să văd aşa ceva mergeam la teatru, nu la Peniel.

Cine a zis că „Peniel” nu este teatru ? Oare în ce lume trăieşte fata asta ?

Alte comentarii „serioase”:

“…de ce nu suntem în stare să abordăm şi noi teme “mai puţin sfinte” dintr-o perspectivă sfântă? sunt sigură că acest moment artistic atât de disputat, a fost un mod eficient de a le arăta necreştinilor că Îl putem transmite pe Dumnezeu şi într-un mod profesionalist… fără să fugim de realitatea atât de dureros de evidentă… în care suntem cu toţii captivi, fie că vrem, fie că nu… Dumnezeu vrea de la noi ce e mai bun… El vrea să fie făcut cunoscut în lume, chiar dacă asta înseamnă să vedem şi să auzim lucruri care ne fac să ne simţim murdari.”

Ce gânduri profunde ! Se vede că autoarea lor a petrecut ceva timp la picioarele dansatoarei

Fiica de rege

“Merg la Conferinţele şi taberele Peniel de 8 ani, dar aceasta va fi probabil ultima experienţă Peniel la care voi lua parte. Nu din cauza pantomimei, ci a reacţiilor tuturor celor care s-au apucat să arunce cu pietre. Dacă asta înseamnă sa fii creştin pentru voi, atunci nu mai vreau să gust un astfel de creştinism.”

Mulţumim de comentariu, fiicei regelui Babilonului. Nu era nevoie să ne spună că frecventează de ani de zile conferinţele organizaţiei ! Puteam să înţelegem acest lucru din „maturitatea” exprimării!

Cristi

“Piesa de teatru a fost în regulă. Vă speriaţi prea tare de liderii penticostali, suflaţi degeaba în iaurt. A fost exact ce trebuia. Deci fără supărare, dar nu cred că trebuia ca să faceţi acel lucru, să vă cereţi iertare „la sfârşit”. Pentru că eu nu cred în COINCIDENŢĂ, fraţilor, nu cred nici în NOROC, de unde ştiţi voi că DUMNEZEU nu A VRUT ca acest dans să fie făcut tocmai la PENIEL!!!”

Pentru cei ce nu cred în noroc, norocul le-a surâs pe înălţimea de la Oradea! Să mergi la o întrunire de penitenţă şi să primeşti o porţie de plăceri! Iată „providenţa divină” la lucru! Cum de ceilalţi oameni nu înţeleg lucrurile de care ne întreabă comentatorul? Poate că Dumnezeu a vrut ca Templul Lui să fie un loc al dansului şi al petrecerilor deocheate! Şi dacă acesta e cazul, cine suntem noi să ne împotrivim “voii lui Dumnezeu” ? Logica comentatorului este impecabilă. Conform acestei logici, dacă lucrurile s-au petrecut deja, ele sunt implicit justificate moral, deoarece a fost voia lui Dumnezeu să se petreacă ! Şi atunci, planificarea dansului şi executarea lui, procurând momente de extaz şi de „destindere spirituală”, a fost un act după voia lui Dumnezeu !

Şi acum iată şi încheierea comentariilor :

Lucian Oniga

“Vă mulţumesc tuturor pentru mesajele voastre. Apreciez susţinerea voastră dar şi criticile voastre constructive… Eu sper că vom putea colabora cu Pass-Partout şi cu alte ocazii… Peniel doreşte în continuare să promoveze valorile Scripturii chiar dacă va pierde o parte din susţinători.”

„Criticile constructive” pe care le apreciază Lucian Oniga au fost admirabile, sublime, dar AU LIPSIT CU DESĂVÂRȘIRE. Toţi comentatorii (cu excepţia a trei) i-au cântat în strună. Poate că nu ar strica dacă Eugen Oniga ar citi şi alte articole ce au dezbătut „frumuseţea închinării de pe înălţimea de la Oradea!” Şi apoi, la ce a fost bună „critica constructivă,” de care vorbeşte, dacă decizia de a colabora cu echipa de dans va continua ?!? De fapt, nu am înţeles noi bine. Menţinând în soldă trupa de dansatori păgâni, organizaţia îşi propune „să promoveze în continuare valorile Scripturii, chiar dacă va pierde o parte de susţinători.” Ah, n-am ştiut că teatrul şi dansul au devenit valori scripturale ! De asemenea, n-am ştiut că întâmpinarea unei dansatoare în ţinută de femeie de stradă cu ţipete şi aplauze şi fluierături şi admiraţie este manifestare scripturală ce merită promovată în continuare ! Ne cerem iertare pentru ignoranţa noastră !

Noi „am învăţat” atât de multe din experienţa oferită la Oradea tinerilor închinători !!! Ce a învăţat Lucian Oniga ? Din moment ce apără decizia de a lucra cu netăiaţii împrejur la promovarea altor „valori artistice” de aceeaşi natură cu cele promovate anterior, înţelegem că Organizaţia Peni-Baal nu are nevoie de critici, şi nici măcar de sugestii, ci numai de susţinători: susţinători ai „dansului sfânt,” susţinători ai închinării pe înălţimi, susţinători ai lui Baal şi ai Astarteei. Din nefericire, masele ignorante îi oferă o mulţime. Suntem siguri că vor apare gesturi de susţinere şi din partea unor ideologi ai liberalismului. Nimic nou sub soare.

Pastor Daniel Chiu (Biserica Baptistă)

SURSA:

http://popaspentrusuflet.wordpress.com/2011/06/20/peniel-cine-sunt-apologistii-liberali/

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT :

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, ortodoxia, catolicismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament !

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului !

14 thoughts on “PENIEL ORADEA 2011 – UN EXEMPLU DESPRE CEEA CE NU TREBUIE SĂ SE ÎNTÂMPLE ÎN BISERICILE NEOPROTESTANTE DIN ROMÂNIA”

 • ”Foarte frumos”, nu se deosebesc cu nimic de cei din lume… ba încă au idei noi… trist dar adevărat şi nu trebuie să ne mire pentru că trăim vremurile din urmă şi Biblia se împlineşte cu fiecare cuvânt şi literă.
  Adevăratul motiv pentru care se întâmplă aceaste lucruri este undeva mai în urmă, s-a importat din lume stilul de muzică, dansul, obiceiurile în toate lucrurile şi au avut şi au motivare din Biblie, aceştia sunt cei care îi găsim în 2 TIMOTEI 4:3

  “Căci va veni vremea când oamenii nu vor putea să sufere învăţătura sănătoasă; ci îi vor gâdila urechile să audă lucruri plăcute şi îşi vor da învăţători după poftele lor.”

  Am trăit vremea când credinţa în Domnul şi Mântuitorul Iisus a fost la începuturi, ştiu cum era părtăşia fraţilor, comportamentul şi vorbirea, ştiu cum se desfăşurau serviciile de închinare în Biserică, dar nu se asemănau deloc cu ceea ce este acum. Îmi amintesc de ei, că nu-şi permiteau să rostească cuvinte care nu fac cinste copiilor Domnului, nici măcar să spună porecla cuiva dacă vorbeau despre el, nu se bârfea, se priveau toţi la egal, se sfătuiau, studiau Biblia şi fiecare când se întâlnea era bucuros să spună ce a aflat din Cuvântul Sfânt şi împărtăşeau împreună, cântau împreună şi eu copil fiind mă uitam şi-mi doream să fiu ca ei, Îl vedeam cu adevărat pe Domnul în viaţa lor.

  În aceste zile nu mai găseşti astfel de oameni decât fff rar, să poţi avea o părtăşie plăcută Domnului, fără alte adăugiri din lume.
  Să avem mare grijă cum împlinim Cuvântul Sfânt, pt că nu putem să ne jucăm cu Dumnezeu cum vrem noi, Îl luăm şi-I cerem ce avem nevoie când vrem şi când nu, Îl lăsăm deoparte şi trecem la obiceiurile noastre… înşelătorie amarnică !

  “Nu vă înşelaţi: “Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit.” Ce seamană omul, aceea va şi secera ! Cine seamănă în firea lui pământească, va secera din firea pământească putrezirea; dar cine seamană în Duhul, va secera din Duhul viaţă veşnică.”

  (Galateni 6:7-8)

  Să nu uităm că şi la Domnul Iisus, satana a venit cu Cuvântul Sfânt şi L-a ispitit !

 • “Nicio făptură nu este ascunsă de El, ci totul este gol si descoperit înaintea ochilor Aceluia cu care avem a face”

  (Evrei 4:13)

 • “Nu orișicine-Mi zice : Doamne, Doamne… va intra în Împărăția cerurilor !”

  (Matei 7:21)

 • Scriptura ne spune: “Nu ştiţi că puţin aluat dospeşte toată plămădeala ?”
  Acceptăm azi puţin aluat… azi puţin păcat în viaţa noastră, mâine satana ne va lua întreaga mână… Trist ce se mai întâmplă azi şi prin creştinătatea de azi… aceasta sa fie oare pocăinţa modernă a zilelor noastre ?!? Unde este simplitatea şi sinceritatea pocăinţei curate cerute de Dumnezeu ??? Suntem noi oare temple ale Duhului Sfânt ? Unde este închinarea aceea cu frică şi cutremur înaintea unui Dumnezeu Sfânt, care nu poate vedea sărbătoarea unită cu nelegiuirea ?

  Peniel 2011 ar fi trebuit să fie o sărbătoare sfântă în care tinerii să se apropie mai mult de Dumnezeu… cu pocăinţă sinceră şi cu mai multă dedicare pentru Domnul Iisus Hristos !
  Oare aceste scene de dans nu înseamnă prietenie cu lumea şi manifestarea firii pământeşti în toată hidoşenia ei… în loc să fie proslăvirea Numelui lui Dumnezeu ?
  Tinerii de azi vor râde de aceste cuvinte… Să ştiţi că nu sunt un babalâc de 80 de ani ! Nu ! Cred că am şi eu Duhul lui Dumnezeu ! Am 30 de ani…

  Cu tristeţe o spun şi văd în jurul meu că generaţiile care vin, întorc spatele lui Dumnezeu şi fac un legământ tot mai strâns cu satana şi cu poftele firii pământeşti… Şi în special muzica este din ce în ce mai firească… ea gâdilă firea pământească şi trupul… nu şi inima…

  Ce să ne mai mirăm… în România a pătruns atât de uşor şi ACDC… nu m-aş mira ca tinerii din bisericile noastre să copieze varianta creştină a formaţiei sataniste ACDC. Fraţilor, aceasta înseamnă apostazie !!! Trăim vremurile din urmă ! Chiar nu vedeţi ?!?

  Dumnezeu să aibă milă de generaţiile care vor veni, să caute Faţa Domnului dintr-o inimă curată !

 • Îi mulțumim lui Dumnezeu că ne arată de unde ne-a scos și ne deschide o fereastră ca să vedem ceva despre viitorul creștinismului…

  Acești tineri sfidează iadul… că de desființat nu se poate… el a fost deja pregătit pentru cel rău și pentru cei care sunt călăuziți de el…

  dar mai au șanse să se desprindă din laț ?!?

  Dacă vor citi numai prima parte din Eclesiastul 11:9 și vor închide ochii la partea a doua… nu au nici o șansă… bucură-te, tinere… dar să știi…

  Dar vorba unei bătrâne din satul X… de maică… vezi ce rău este că s-a desființat festivalul “Cântarea României”? Tinerii ăștia… unde să-și etaleze talentele? Pe scenele pocăițilori… deci cine e de vină până la urmă? Pocăiții ! păi ce mai sunt acolo așa ceva…?

  Cine transformă harul în desfrânare e pocăit?!?

  Atunci ce avem noi a judeca pe robii altuia… (am scris altuia cu “a” mic … pentru că e vorba de cel rău)

  Dumnezeu face ce vrea… el poate să treacă și cămila prin urechea acului…?
  Domnul Iisus nu spune asta… ci îi răspunde lui Petru:
  Luca 17:27:

  “Ce este cu neputință la oameni, este cu putință la Dumnezeu !”

  El are mijloacele Lui… dacă printre dansatori sunt oameni în planul lui Dumnezeu … El îi va smulge din foc… chiar dacă ne rugăm… sau chiar dacă nu ne rugăm noi… Dumnezeu face ce vrea… Dacă cineva văzând astfel de scene se va duce după ei… va fi dovada că nu erau dintre ai noștri…

  Îndelunga răbdare a lui Dumnezeu… îi are în vedere și pe acești desfrânați… ca și pe sataniști, etc… etc… Cine-i sfânt să se sfințească… cine nu este sfânt trebuie să vină… la singura soluție… Sângele Domnului Iisus are încă același efect… spală și curățește de orice păcat… Cine se îndoiește de acest lucru este mai căzut decât acești desfrânați…

  Încă mai este Har!

  Să nu ne lăsăm amăgiți… filmele de mai sus nu sunt din necazul cel mare… nu a venit încă răpirea Bisericii… Nici chiar dacă Dumnezeu va îngădui ca pe aceste scene să fie secvențe pornografice … El face ce vrea și nimeni nu știe cât de mare este răbdarea lui…

  Un singur lucru și închei… nu am păcătuit eu că am pierdut timpul să privesc și să comentez aceste scene… nu era mai bine să stau și să citesc mai bine ceva din Biblie… despre Domnul Iisus… ?

  DUMNEZEU SĂ SE ÎNDURE DE EI… și de noi!

 • E scris in Biblie ca fiecare om trebuie sa-L slujeasca pe Domnul potrivit talentelor si inzestrarilor cu care Domnul l-a creeat. Daca un om are talent la scris atunci sa-L slujeasca prin scris, daca are talent la muzica, sa-L slujeasca prin muzica, daca are talent la facut curatenie atunci sa-L slujeasca prin mentinerea curateniei in Casa Domnului si in Lumea creeata de Domnul, daca omul e surdomut si orb atunci sa Îl slujeasca prin atitudinea sa spirituala si prin gandurile sale.

  ÎN FAŢA DOMNULUI TOATE MESERIILE ŞI TALENTELE SUNT EGALE FIINDCĂ DUMNEZEU NU DISCRIMINEAZĂ! NECUNOSCUTE SUNT CĂILE ŞI MĂSURA CU CARE DOMNUL JUDECĂ ŞI CÂNTAREŞTE FAPTELE!

  O fapta mica in randul lumii poate fi mare in ochii lui Dumnezeu dupa cum o fapta mare in ochii lumii poate fi o fapta mica in ochii Domnului Dumnezeu. Viata lui Isus Hristos prin minunile sale si ale apostolilor abunda cu multe exemple de acest gen.

  In fata Domnului conteaza sufletul tau si inima cu care faci anumite lucruri. Daca dansezi sa strangi fonduri pentru un om sau copil sarman si handicapat, daca dansezi cu gandul de a face ceva bine si nu ai fantezii amoroase si numai scopul de a-i incanta pe ceilalti si a le alina suferinta iar, cu banii stransi din spectacol sa mai ajuti si o comunitate crestina in dificultate sau un om sarman si credincios care moare de foame sau durere… ei bine, ce e rau in asta?

  Eu sunt de acord cu manifestarea PENIEL ORADEA 2011 si cred ca cei ce o critica au probleme serioase de interpretare si relationare la ceea ce se intampla acolo. Nu sunt adeptul spurcarii lacasului sfant cu fapte murdare in ochii Domnului, evident ca la astfel de manifestari trebuie impuse niste standarde si norme de conduita, iar cei ce participa in primul rand sa aiba o anumite educatie spirituala si sa discearna cu ochiul ce anume sa selecteze (adica sa fie capabili sa vada padurea printre copaci si sa nu se dea cu capul de barna din ochii lor, vanand barnele din ograzile vecine). Fiindca altfel am desfiinta plajele si litoralul de pe acest glob, baile comune (apropos de lesbianismul si homosexualitatea “la moda” s.a.m.d.), am interzice emisiunile TV pt copii fiindca, nu-i asa, sunt multi pedofili si oameni cu ganduri ascunse pe lumea aceasta etc, etc.

  Ar fi multe de spus dar eu ma opresc aici.

  PS: Si ca tot veni vorba de America (US) si Europa (EU):
  Atata vreme cat noi, romanii, le tot cerem ajutoare si depindem de ei in multe forme (militare, economice, financiare, culturale, etc), cat timp ne rugam de ei sa ne primeasca in toate structurile lor geo-politice, sa ne ridice regimul vizelor de munca si calatorie, sa ne ofere posibilitatea de tratamente si scoliri in strainatate, sa ne rezolve cazuri nerezolvate de noi in justitie pe la HAGA, Luxembourg, Geneva, ONU, etc, de unde acest tupeu sa-i dai in cap tocmai celui care ii ceri ajutor si care iti da de mancare si iti intinde o bucata de paine? Ei de bine de rau au ajuns pe Marte si pe Luna, PC-urile, mobilele, TV-urile, pana si cantecele sau anumite materiale crestine ce le folosim, etc, sunt venite tot de la ei, LUTHER (din cate stiu eu) nu s-a nascut in Romania si nu vorbea limba romana s.a.m.d. Mie mi se pare o atitudine mai degraba aroganta, invidioasa si putin geloasa la astfel de manifestari jignitoare la adresa unor comunitati religioase si state. Cu ce ne deosebim de musulmanii fanatici mujahedini din Afganistan si Pakistan daca noi, crestinii, procedam in acest fel? Sincer sa fiu cred ca suntem la fel… Aceeasi Marie cu alta palarie… vorba romanului din popor!

  Hai sa renuntam la acest mod de gandire absolut primitivist de pitencantrop care abia s-a dat jos din copac si a dat buzna intr-o pestera sa se incalzeasca cu o mana de paie la un foc din crengi !

 • Informaţiile mele sunt acestea:

  – Ceea ce se vede în videoclipuri sunt două momente dintr-o scenetă interpretată de o formaţie de studenţi la arte, sub conducerea lui Dan Puric. Ei nu aparţin unei biserici evanghelice. Au fost invitaţi la Peniel pentru că erau invitaţi la un alt spectacol de amploare, în Oradea, cred, în ziua următoare.

  – Imediat după terminarea scenetei, conducerea şi-a cerut scuze dacă programul a ofensat pe cineva şi au specificat că dansurile respective nu fuseseră nici cerute, ci dimpotrivă actorii au fost rugaţi să aibă grijă de pudoarea celor din sală.

  – Există un comunicat oficial al Conducerii Peniel, publicat pe site-ul lor, care specifică faptul că persoana responsabilă cu chemarea acestei trupe şi-a dat demisia din funcţia deţinută.

  Întrebare: când vor apare semnele de iertare?
  Pentru că văd că atacurile se succed cu repeziciune…

 • Citez cuvintele pastorului Cristian Ionescu, un frate lucid într-o lume anormală plină de păcat şi destrăbălare:

  “Rușine pastorilor și comunităților care li se asociază și îi încurajează pe organizatorii acestor festivale demonice și care îi tolerează în bisericile lor ca lideri de tineret! Rușine celor care apără cu nerușinare aceste manifestări stricate !”

  “Umblaţi cârmuiţi de Duhul şi nu împliniţi poftele firii pământeşti !
  Căci firea pământească pofteşte împotriva Duhului, şi Duhul împotriva firii pământeşti: sunt lucruri potrivnice unele altora, aşa că nu puteţi face tot ce voiţi !!!”

  (Galateni 5:16-17)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTARE COMENTARII PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament.

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului.
error: Content is protected !!