PARIUL LUI PASCAL
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE - GEORGE ORWELL
previous arrow
next arrow
Slider

PASTRAMĂ CU ŞAPTE ADITIVI

Pastrama de pui Caroli este un produs care conţine mulţi aditivi alimentari, unii dintre ei cu efecte adverse asupra sănătăţii.

Conservantul nitrit de sodiu, E250, este aditivul folosit în cea mai mare cantitate. Din cauza potenţialului cancerigen ridicat, este intezis în produsele destinate copiilor şi nu este recomandat femeilor însărcinate şi care alăptează, bătrânilor şi celor aflaţi în convalescenţă. Doza zilnică admisă pentru nitriţi este de 0,1 mg/kg corp.

Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, atrage atenţia că polifosfaţii, consumaţi în mod constant, dezechilibrează balanţa calciu-fosfor. Din această cauză este favorizată apariţia osteoporozei şi a depunerilor anormale de calciu. Mono­glutamatul de sodiu este şi el incriminat în apariţia unor efecte adverse, care însumate poartă denumirea de “Sindromul bucătăriei chinezeşti”. Acesta se manifestă prin dureri de cap, palpitaţii, stări de slăbiciune, dureri în braţ şi ceafă, aritmii cardiace.

Suferinzii de boli renale, cardiovasculare şi hipertensivii trebuie să consume produsul cu mare precauţie, pentru că are şase surse de sodiu. De asemenea, diabeticii trebuie să ceară sfatul medicului curant şi să ţină cont de cantitatea de glucide.

În urma analizei ingredientelor în­scrise pe etichetă, specialistul nostru nu recomandă produsul copiilor, femeilor însărcinate şi care alăptează, supraponderalilor şi obezilor, cardiovascularilor, suferinzilor de afecţiuni hepatice şi renale, diabeticilor (grăsimile saturate generează rezistenţa la insulină), sufe­rinzilor de status proinflamator sistemic (poliartrite, artrite, artroze, reumatisme), bolnavilor de cancer, de boli neurodege­nerative (Parkinson şi Alhzeimer), celor cu afecţiuni dermatologice, celor cu sistemul imunitar slăbit.

INGREDIENTE

Pulpă de pui cu os, condimente naturale, sare, conservant (nitrit de sodiu E 250), proteină vegetală din soia, antioxidant (ascorbat de sodiu E 301), stabilizatori (polifosfaţi de sodiu E 452, citrat trisodic E 331iii), agent de îngroşare (caragenan E 407), zaharuri (dextroză), potenţiator de gust (monoglutamat de sodiu E 621), colorant natural (emulsie paprika E 160c). Produs fiert şi afumat. Conţine soia: valoare energetică 158 kcal/100 g, proteine 16 g, lipide 10 g, glucide 2 g.

AICI GĂSIŢI SURSA DE INFORMARE PENTRU ACEST ARTICOL JURNALUL NAŢIONAL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTARE COMENTARII PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament.

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului.
error: Content is protected !!