previous arrow
next arrow
Slider

CE FACI PENTRU TINE, PIERE ODATĂ CU TINE. CE FACI PENTRU ALȚII... RĂMÂNE!

PARTIDUL CONSERVATOR NU VA VOTA LEGIFERAREA PARTENERIATULUI CIVIL ÎNTRE PERSOANELE DE ACELAŞI SEX

Mircea Irimie, deputat conservator :
“Nu vom susţine parteneriatul civil între persoanele de acelaşi sex, familia e constituită din bărbat şi femeie.”

DEPUTAT VICENTIU MIRCEA IRIMIE - PARTIDUL CONSERVATOR

Parlamentarii conservatori şi-au exprimat decizia fermă de a vota împotriva proiectului de lege privind parteneriatul civil între persoanele de acelaşi sex propus de deputatul Remus Cernea, având datoria morală de a proteja familia ca instituţie de bază a societăţii. În opinia liderilor conservatori, reglementarea juridică a parteneriatului civil, reprezintă o alterare a instituţiei familiei tradiţionale din România bazată pe COMUNIUNEA DINTRE UN BĂRBAT ŞI O FEMEIE. În acest context, deputatul colegiului uninominal nr. 8 Cluj, domnul Vicenţiu-Mircea Irimie, a declarat că nu acceptă ideea legiferării unei asemenea uniuni civile.

“Am o poziţie unitară cu întreg partidul şi anume că FAMILIA ESTE CONSTITUITĂ DIN BĂRBAT ŞI FEMEIE, familia este nucleul de bază al societăţii. Nu mă consider un modernist şi nu accept ideea de parteneriat civil, cu atât mai puţin să apară în cadru legal o asemenea prevedere.”

Aurelian Ionescu, deputat conservator:
“Parteneriatul civil gay – un model social nepotrivit pentru o comunitate cu tradiţie profund creştină”

DEPUTAT AURELIAN IONESCU - PARTIDUL CONSERVATOR

Partidul Conservator rămâne consecvent poziţiei exprimate de reprezentanţii săi încă de la debutul discuţiilor oficiale pe tema parteneriatului civil gay, reiterând o dată în plus faptul că proiectul de lege depus în Parlament de către deputatul Remus Cernea aduce atingere valorilor familiei tradiţionale.

Deputatul conservator Aurelian Ionescu a explicat:

„Membrii Partidului Conservator respectă caracteristicile tradiţionale de gen ale societăţii româneşti, fiind, în acelaşi timp, fideli principiilor statutare ale formaţiunii politice pe care o reprezintă, valori concentrate în jurul respectului şi preocupării pentru familie. Suntem total împotriva oricăror acţiuni legislative care ar altera filonul moral al familiei creştine tradiţionale – locul unde se formează comportamentele, moravurile, reflexele bunei educaţii şi modelul civilizat de comunicare şi interacţiune la nivel social. Nu vom susţine vreodată o formulă de parteneriat civil care maschează legalizarea căsătoriilor homosexuale, atâta timp cât acestea sunt şi vor rămâne în contradicţie cu optica majoritară a românilor şi cu tradiţiile creştine pe care se bazează şi se formează familia în România. Abordarea legislativă abruptă şi fără o consultare populară clară şi coerentă asupra unei probleme atât de sensibile pentru spaţiul intrarelaţionar românesc ar fi un model social adoptat forţat din afară şi aplicat greşit într-o comunitate căreia nu i se potriveşte. Astfel, aşa cum am mai spus-o, parlamentarii Partidului Conservator se vor opune adoptării proiectului de lege privind parteneriatul civil gay, continuând să susţină şi să promoveze atât acţiunile proprii, cât şi pe cele ale organizaţiilor civice şi creştine ce apără familia tradiţională.”

SURSA : PARTIDULCONSERVATOR.RO

[polldaddy poll=”7344680″]

13 thoughts on “PARTIDUL CONSERVATOR NU VA VOTA LEGIFERAREA PARTENERIATULUI CIVIL ÎNTRE PERSOANELE DE ACELAŞI SEX”

 • Am găsit un nou subiect pe care îl puteţi posta pe blog.
  Jocurile violente şi copiii care le joacă sub limita de vârstă.

 • Am vazut rezultatele sondajului din cadrul articolului de mai sus si pot spune ca nu sunt surprinsa, insa eu sunt de o alta parere, si ma numar printre cei care au votat “NU…!”, de fapt sunt singura.

  Partidul Conservator nu apara valorile traditionale crestine, ei isi apara numai propriile interese! Ce au facut, au facut pentru ca sunt mult mai multe la mijloc, marsaviile pe care le fac toti cei “de mai de sus” sunt formidabile. Niciodata nu a contat parerea poporului in legatura cu formularea si aplicarea unei noi legi, asa ca de ce ar conta tocmai acum? De ce credem ca ne-ar lua cineva in considerare parerea, asa cum zic ei? Ce bine ar fi daca poporul si-ar deschide ochii sa vada metodele josnice prin care conducerea isi satisface interesele..

  Nu vreau sa fiu inteleasa gresit, nu sunt de acord cu relatiile homosexuale, si mai mult, cu casatoria persoanelor de acelasi sex, insa consider ca ne bagam prea mult peste ei. De ce nu sunt lasati in pace? De ce toata lumea arunca cu noroi pe ei? Daca lor asa le place, cine suntem noi sa-i judecam?

  Desi nu sunt in cunostinta de cauza, tind sa cred ca homosexualitatea nu e o alegere. Insa trebuie, ca buni crestini, sa fim deschisi fata de oricine. Si pentru ca acest blog este unul crestin, imi permit sa spun ca Dumnezeu este iubire, El ne iubeste pe fiecare in mod egal si sta mereu cu bratele deschise pentru intoarcerea fiecarui pacatos la credinta, oricat de mult ar fi coborat in pacat. Jertfa de pe cruce nu a fost in zadar, asa ca haideti sa-i acceptam si sa-i iubim pe “cei diferiti”, la fel cum si Dumnezeu ne iubeste.

  Imi cer scuze pentru off topic, dar am vrut doar sa imi spun parerea.
  O zi binecuvantata!

  • Renata,

   Acum lăsăm politica deoparte, inclusiv ideile preconcepute despre un partid sau altul şi îţi propun să analizăm “la rece” comentariul tău, eşti de acord ?

   Pentru început, te rog să reţii că atunci când voi descoperi orice iniţiativă (indiferent cine o promovează şi indiferent cât de neînsemnată şi ineficientă ar părea la prima vedere) de apărare a credinţei creştine, nu voi ezita să o remarc şi să o subliniez pe blogul meu, mai ales că asemenea “minuni” se produc destul de rar în România aflată în plin proces de secularizare / ateizare.

   “Am văzut rezultatele sondajului din cadrul articolului de mai sus […] şi mă număr printre cei care au votat “NU…!”, de fapt, sunt SINGURA.”

   Mă bucur că ai verificat rezultatele chestionarului (sondajului) realizat de mine dar în acelaşi timp mă miră faptul că procentul de peste 96% nu ţi-a dat deloc de gândit, mă refer la majoritatea covârşitoare a vizitatorilor blogului meu, care au apreciat pozitiv faptul că PARTIDUL CONSERVATOR NU VA VOTA LEGIFERAREA PARTENERIATULUI CIVIL ÎNTRE PERSOANE DE ACELAŞI SEX ÎN ROMÂNIA. Bănuiesc că toţi aceşti 96% sunt nişte fraieri, aşa-i ?!?

   De fapt, ai recunoscut sincer că eşti SINGURA care NU a apreciat faptul că un partid (n-are importanţă denumirea acestuia) a luat o poziţie publică CLARĂ ŞI RĂSPICATĂ, exprimându-se negru pe alb ÎMPOTRIVA unui demers antibiblic, anticreştin, antiromânesc, respectiv “parteneriatul civil” între persoane de acelaşi sex.
   Se pare că cel puţin dpdv al chestionarului realizat de mine, eşti singură contra tuturor (un fel de “Gică contra”).

   “Partidul Conservator nu apără valorile tradiţionale crestine, ei îşi apără numai propriile interese! Ce au făcut, au făcut pentru că sunt mult mai multe la mijloc, MÂRŞĂVIILE pe care le fac toţi cei “de mai de sus” sunt FORMIDABILE.”

   Renata, fii sinceră înaintea lui Dumnezeu şi răspunde-mi la o întrebare : dacă în locul Partidului Conservator, ar fi fost vorba de PD(L) – Partidul Democrat (cică Liberal), ai mai fi vorbit despre MÂRŞĂVII FORMIDABILE ?!?
   Dacă PDL ar fi declarat că nu va vota legiferarea parteneriatului civil între persoanele de acelaşi sex, AI MAI FI SOCOTIT ASTA O MÂRŞĂVIE ??? Bineînţeles că nu, ba dimpotrivă, ai fi ridicat în slăvi PDL şi ai fi spus, “ia uite, domnule, ce oameni deosebiţi sunt ăştia de la PDL, ia uite cum luptă ptr. apărarea credinţei creştine”, aşa-i ?

   Aşa se întâmplă când suntem plini de prejudecăţi, când generalizăm şi amestecăm totul, când punem toate partidele în aceeaşi oală şi facem o ciorbă, afirmând că toţi oamenii politici sunt “nişte ticăloşi şi nişte nenorociţi”… Asta vor dictatorii, să reuşească să se situeze “deasupra” oamenilor politici, să se “disocieze” de ei şi să pozeze în tătucii eliberatori, salvatori, ai neamului românesc. Un dictator / semidictator nu va recunoaşte niciodată că din clasa aia politică infectă şi scârboasă FACE PARTE ŞI EL, că doar preşedintele României nu vine din Cosmos şi nu a aterizat de pe Lună pe Pământ, ci FACE PARTE TOT DIN CLASA POLITICĂ, aia viermănoasă/scârboasă/odioasă/ticăloşită. Această teză stupidă (că toţi oamenii politici sunt “nişte ticăloşi şi nişte nenorociţi”) e contrazisă prin multe exemple de oameni politici cu totul şi cu totul deosebiţi care AU DOVEDIT de-a lungul timpului că iubesc poporul român şi mai ales Îl iubesc cu adevărat pe Dumnezeu.

   Îţi dau doar două exemple care îmi sunt acum la îndemână : domnul Titus Corlăţean (Ministrul Afacerilor Externe) şi doamna deputat Florica Cherecheş. Sper că NU vei spune că până şi aceşti oameni politici străluciţi au făcut sau fac “mârşăvii formidabile” pentru că totuşi cred că eşti un om al raţiunii şi al înţelepciunii. În ceea ce mă priveşte, sunt onorat şi fericit să aud că există în România politicieni de talia morală şi intelectuală a domnului ministru Titus Corlăţean şi a doamnei deputat Florica Cherecheş, iar în calitate de blogger evanghelic, te asigur că-i voi promova întotdeauna cu plăcere pe blogul meu, atunci când vor avea iniţiative deosebite în interesul poporului român. Poţi să intri pe linkurile de la sfârşitul acestui comment şi vei vedea cu ochii tăi la ce mă refer.

   “Niciodată nu a contat părerea poporului în legătură cu formularea şi aplicarea unei noi legi, aşa că de ce ar conta tocmai acum? De ce credem că ne-ar lua cineva în considerare părerea, aşa cum zic ei?”

   Renata, O DATĂ LA PATRU ANI (alegerile parlamentare), respectiv, O DATĂ LA CINCI ANI (alegerile prezidenţiale), contează părerea poporului român aşa că trebuie doar să căscăm bine ochii şi să avem mare grijă CU CINE VOTĂM.
   Dacă vom vota oameni de genul domnului “măi păsărică, pune-te pe masă ca să-ţi arăt cum se face”, atunci nu te mira că România se va prăbuşi definitiv în mocirla imoralităţii şi a păcatului, nu te mira că se va alege praful şi pulberea de această ţară. Hai să fim atenţi, hai să mergem cu toţii la vot şi să ne exprimăm opţiunea pentru că NUMAI AŞA se va reîmprospăta clasa politică, numai aşa vor fi eliminate treptat toate lichelele şi toţi derbedeii care au ajuns (datorită prostiei crase a alegătorilor români) în diferite funcţii politice înalte absolut nemeritate.

   Voi vota întotdeauna oameni de genul domnului ministru Titus Corlăţean şi doamnei deputat Florica Cherecheş !!!

   “Nu vreau să fiu înţeleasă greşit, nu sunt de acord cu relaţiile homosexuale, şi mai mult, cu căsătoria persoanelor de acelaşi sex, însă consider că NE BĂGĂM PREA MULT PESTE EI. De ce nu sunt LĂSAŢI ÎN PACE? De ce toată lumea aruncă cu noroi pe ei? Dacă lor AŞA LE PLACE, cine suntem noi să-i judecăm?”

   Pentru a putea să-ţi răspund la întrebările de mai sus, trebuie ca mai întâi să-mi spui CU CINE STAU DE VORBĂ.
   Nu-ţi cer să-mi spui numele tău complet (nici eu nu mi-l dau pe al meu) dar aş dori să ştiu dacă eşti creştină (bineînţeles că o să-mi spui că “da”) şi mai ales DIN CE BISERICĂ /DENOMINAŢIUNE / CONFESIUNE / CULT FACI PARTE ?
   Nu trebuie să-mi spui numele exact sau locaţia Bisericii ci doar te rog să precizezi care este cultul din care faci parte. Nu te întreb acest lucru întâmplător dar vreau să ştiu ce eşti, adică ortodoxă, catolică, protestantă sau neoprotestantă ? De asemenea, aş dori să ştiu ce vârstă ai. Sper că nu sunt prea pretenţios dar numai aşa pot să-ţi răspund la întrebările pe care le-ai pus mai sus. Una e să fii ateistă şi alta e să fii creştină. Aştept să mă lămureşti în ce categorie te încadrezi…

   “…tind să cred că homosexualitatea nu e o alegere. Însă trebuie, ca buni creştini, să fim deschişi faţă de oricine. Şi pentru că acest blog este unul creştin, îmi permit să spun că Dumnezeu este iubire, El ne iubeşte pe fiecare în mod egal şi stă mereu cu braţele deschise pentru întoarcerea fiecărui păcătos la credinţă, oricât de mult ar fi coborât în păcat. Jertfa de pe cruce nu a fost în zadar, aşa că haideţi să-i acceptăm şi să-i iubim pe “cei diferiţi”, la fel cum şi Dumnezeu ne iubeşte.”

   Renata, zici că homosexualitatea nu e o alegere ?!? Serios ??? DAR CE ESTE ? UN REZULTAT AL HIPNOZEI ? O CONSECINŢĂ A TELEPATIEI ?!? UN ACT DE SOMNAMBULISM PETRECUT ÎN TIMP CE OAMENII DORM ?!? Sper că nu aluneci spre teze de genul “homosexualitatea e genetică” sau “homosexualitatea este ceva cu care te naşti” sau alte prostii din astea care n-au niciun suport ştiinţific sau raţional. Ai mare grijă să nu te laşi influenţată de asemenea idei aberante inventate de atei.

   Pe de altă parte, sunt de acord că Dumnezeu ne iubeşte pe fiecare în mod egal şi stă mereu cu braţele deschise pentru întoarcerea fiecărui păcătos la credinţă, oricât de mult ar fi coborât în păcat. Numai că aici aş avea şi eu un mic amendament. Jertfa de pe cruce a Domnului nostru Iisus Hristos nu este în zadar DACĂ OMUL PĂRĂSEŞTE STAREA DE PĂCAT ŞI ABANDONEAZĂ CALEA LUI RĂTĂCITĂ !!! Jertfa lui Hristos nu este în zadar DACĂ OMUL SE ÎNTOARCE CU TOATĂ FIINŢA LUI SPRE DUMNEZEU ŞI ÎNTOARCE SPATELE DIAVOLULUI !!! Deci după cum observi, există un “dacă”… De efectul pozitiv şi mântuitor al jertfei Domnului Hristos nu poate beneficia orice om în mod automat ci NUMAI OMUL CARE ÎL PRIMEŞTE (PRIN CREDINŢĂ) CU ADEVĂRAT PE HRISTOS ÎN INIMA ŞI ÎN VIAŢA LUI ! În caz contrar, jertfa de pe cruce a Domnului Iisus Hristos poate fi într-adevăr zadarnică (ştiu că este o veste proastă).

   Din nefericire, prin stilul lui de viaţă, prin modul în care trăieşte, homosexualul sfidează Cuvântul lui Dumnezeu, nu doreşte să se lepede de sine (inclusiv de păcatul sodomiei), nu doreşte să-şi ia crucea în spate, nu doreşte să fie un urmaş al lui Hristos, nu doreşte să asculte glasul Duhului Sfânt care-i şopteşte să renunţe la perversiune şi păcat.

   Desigur, au existat şi există şi homosexuali care s-au întors cu adevărat la Doomnul, care au fost schimbaţi şi transformaţi de puterea Cuvântului lui Dumnezeu, au renunţat definitiv la perversiune şi au început să trăiască o viaţă de credinţă, urmându-L şi slujindu-L pe Hristos.

   Să nu cumva să te înşeli amarnic şi să crezi că dacă Dumnezeu e iubire, asta poate însemna că în Rai pot intra şi sodomiţii, malahii, curvarii, etc… NIMIC ÎNTINAT NU VA INTRA ÎN ÎMPĂRĂŢIA LUI DUMNEZEU ! Aşa spune Biblia, nu eu ! Noi, creştinii, trebuie SĂ IUBIM PĂCĂTOSUL DAR SĂ URÂM PĂCATUL ! Una e să-i iubim pe homosexuali, să ne luptăm cu tot ce ne dă Dumnezeu la îndemână pentru schimbarea / transformarea, respectiv, salvarea / mântuirea lor, şi alta e să acceptăm păcatul homosexualităţii, această perversiune îngrozitoare pe care Sfânta Scriptură o condamnă şi o interzice categoric, vezi STAREA DE PĂCAT A OMENIRII zugrăvită foarte bine în Romani 1:18-32

   “Mânia lui Dumnezeu se descoperă din Cer împotriva oricărei necinstiri a lui Dumnezeu şi împotriva oricărei nelegiuiri a oamenilor care înăbuşă adevărul în nelegiuirea lor. Fiindcă ce se poate cunoaşte despre Dumnezeu, le este descoperit în ei, căci le-a fost arătat de Dumnezeu. În adevăr, însuşirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veşnică şi dumnezeirea Lui se văd lămurit, de la facerea lumii, când te uiţi cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Aşa că nu se pot dezvinovăţi; fiindcă, măcar că au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslăvit ca Dumnezeu, nici nu I-au mulţumit; ci s-au dedat la gândiri deşarte, şi inima lor fără pricepere s-a întunecat.

   S-au fălit că sunt înţelepţi, şi au înnebunit; şi au schimbat slava Dumnezeului nemuritor într-o icoană care seamănă cu omul muritor, păsări, dobitoace cu patru picioare şi târâtoare. De aceea, Dumnezeu i-a lăsat pradă necurăţiei, să urmeze poftele inimilor lor; aşa că îşi necinstesc singuri trupurile; căci au schimbat în minciună Adevărul lui Dumnezeu şi au slujit şi s-au închinat făpturii în locul Făcătorului, care este binecuvântat în veci! Amin.

   Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lăsat în voia unor patimi scârboase; căci femeile lor au schimbat întrebuinţarea firească a lor în una care este împotriva firii; tot astfel, şi bărbaţii au părăsit întrebuinţarea firească a femeii, s-au aprins în poftele lor unii pentru alţii, au săvârşit parte bărbătească cu parte bărbătească lucruri scârboase şi au primit în ei înşişi plata cuvenită pentru rătăcirea lor. Fiindcă n-au căutat să păstreze pe Dumnezeu în cunoştinţa lor, Dumnezeu i-a lăsat în voia minţii lor blestemate, ca să facă lucruri neîngăduite.

   Astfel, au ajuns plini de orice fel de nelegiuire, de curvie, de viclenie, de lăcomie, de răutate; plini de pizmă, de ucidere, de ceartă, de înşelăciune, de porniri răutăcioase; sunt şoptitori, bârfitori, urâtori de Dumnezeu, obraznici, trufaşi, lăudăroşi, născocitori de rele, neascultători de părinţi, fără pricepere, călcători de cuvânt, fără dragoste firească, neînduplecaţi, fără milă. Şi, măcar că ştiu hotărârea lui Dumnezeu, că cei ce fac asemenea lucruri sunt vrednici de moarte, totuşi, ei nu numai că le fac, dar şi găsesc de buni pe cei ce le fac.”

   (Biblia – Romani 1:1-32)

   Domnul să te lumineze, Renata !
   Mă rog ca Dumnezeu să-ţi deschidă ochii…

   https://www.tomisthecat.ro/titus-corlatean-ascultarea-de-dumnezeu-este-solutia-pentru-romania/

   https://www.tomisthecat.ro/noua-constitutie-a-romaniei-interzice-casatoria-dintre-persoanele-de-acelasi-sex/

 • Am impresia ca v-ati simtit ofensat din cauza primului comentariu si imi cer scuze daca v-am jignit cu ceva, nu asta imi era intentia.

  In legatura cu sondajul, eu am explicat motivul pentru care am votat NU, dar cred ca am fost inteleasa gresit. Si cine a zis ceva de restul ca sunt fraieri? In plus e asa de rau sa ai o parere diferita? De ce aveti impresia ca toata lumea trebuie sa fie ca dumneavoastra?

  Mai apoi, eu am amintit de acest partid pentru ca despre el s-a vorbit, insa cand am zis de conducere ma refeream la TOTI. Sunt de acord cu dumneavoastra ca sunt exceptii, acei oameni care iubesc tara, insa sunt mult prea putini! Si chiar de ar lua initiativa sa aduca ceva mai bun in tara, nu ar putea din cauza majoritatii care s-ar impotrivi. Odata la acei 4, respectiv 5 ani, POPORUL ALEGE dar are din ce alege? Sunt MAJORITATEA o apa si-un pamant si pe oricine alegem va fi la fel sau mai rau. E aceeasi mafie. Sa zicem ca urmatorul presedinte va avea intentii bune, insa ce mai poate sa faca dupa ce predecesorii lui au distrus aproape tot? As intra aici in subiectul FMI, dar nu am decat telefonul la dispozitie si nu-mi e foarte usor.

  Ma numesc Renata, sunt crestina neoprotestanta si anume Adventista de ziua a 7-a si stati de vorba… cu o adolescenta de 17 ani, sa zicem mai nonconformista. Am invatat sa privesc anumite lucruri dintr-o alta perspectiva si sunt deschisa altor opinii, insa atat timp cat am argumente, o sa-mi sustin punctul de vedere.

  Imi spuneti ca una e sa fiu ateista si alta e sa fiu crestina. Aveti impresia ca eu sunt amandoua, sau ca nu cunosc intelesul cuvintelor respective? Repet, NU SUSTIN HOMOSEXUALITATEA, dar nici faptul ca societatea romaneasca ii trateaza ca pe niste gunoaie. Mai apoi, am spus ca TIND SA CRED ca nu e o alegere, nu am afirmat si personal consider ca atat timp cat nu sunt in situatia respectiva, NU MA POT PRONUNTA.

  Mi-am sustinut ideea pentru ca am intalnit fel si fel de oameni, cu diferite crezuri, opinii si am avut privilegiul de a discuta cu ei pe diferite teme, nu numai religioase. In timp mi-am dat seama de ceva care mi-a trezit putin constiinta, si anume faptul ca eu ii judecam fara sa-i cunosc cu adevarat. Mi-am dat seama ca oamenii poarta atat de multe in suflet, atat poveri cat si impliniri. Dumnezeu m-a binecuvantat cu o personalitate speciala, zic eu. Nu prea pot explica, dar practic, oamenii au incredere in mine dupa al 2-lea minut al discutiei. Am ascultat zeci de oameni, regretele pe care le aveau, bucurii, si astfel mi-am dat seama de greseala pe care o faceam.

  Nu am spus ca toata lumea intra in Rai, am spus doar ca e deschis pentru cei dornici. Imi pare rau, domnule, ca dumneavoastra ati interpretat intr-un mod atat de arogant ceea ce eu am spus. Eu iubesc viata, iubesc oamenii si simt ca sunt nascuta ca sa ajut. Nu vreau sa fac diferenta intre clasele sociale, vreau doar sa ajut pe oricine cat de mult pot, indiferent de ce a facut, de in ce crede sau nu crede. Ce au in sufletul lor oamenii, numai Dumnezeu stie si El e singurul care are dreptul sa-i judece. Pana atunci pentru mine sunt toti oamenii egali si de aceea ii apar pe cei diferiti, NU APAR FAPTELE LOR. Asta e parerea mea si in ciuda explicatiei gigant pe care mi-ati dat-o mai sus, eu nu mi-am schimbat parerea.

  Va doresc ca pe viitor sa intelegeti ceea ce doreste autorul sa transmita si nu ce doriti dumneavoastra sa intelegeti. Imi cer scuze daca m-am exprimat gresit si nu s-a inteles exact ce am vrut sa spun. Sper ca pe viitor sa nu tratati cu sarcasm parerile cititorilor si astfel sa va promovati blogul.

  O zi frumoasa! Si la fel cum mi-ati spus mie… Va doresc sa va deschideti ochii. 🙂

  • Renata, tu nu m-ai jignit deloc în primul tău comentariu, dar în răspunsul pe care mi l-ai dat mai sus, deşi îmi vorbeşti cu “dumneavoastră” (la prima vedere s-ar părea că mă respecţi), totuşi ai O ATITUDINE NEPOTRIVITĂ / NECUVIINCIOASĂ faţă de mine, mai ales că aş putea să-ţi fiu părinte (am un băiat care peste 3 luni va împlini 22 de ani). Îţi dau doar un exemplu (nu este singurul), în finalul comentariului tău, îmi urezi “Vă doresc să vă deschideţi ochii.” Dacă vei reciti comentariul meu anterior, vei vedea că eu ţi-am urat “DOMNUL să te lumineze, Renata!” după care am precizat “Mă rog ca DUMNEZEU să-ţi deschidă ochii…”. După cum vezi, eu nu ţi-am urat să-ţi deschizi TU ochii (aşa cum îmi spui tu într-un mod nepoliticos) ci eu am spus că mă rog ca DUMNEZEU să-ţi deschidă ochii!!! Renata, NICI TU nu poţi să-mi deschizi mie ochii şi NICI EU nu pot să-ţi deschid ţie ochii ci NUMAI DUMNEZEU POATE SĂ-ŢI DESCHIDĂ OCHII, ATÂT ŢIE, CÂT ŞI MIE. Dacă Îl dăm la o parte pe Dumnezeu şi-L excludem din ecuaţie, rezultatul va fi că AMÂNDOI (ATÂT TU, CÂT ŞI EU) VOM ORBECĂI ÎN ÎNTUNERIC SPIRITUAL (ştii că Biblia spune clar că atunci când un orb conduce pe un alt orb, amândoi cad în groapă…)

   Te rog să reţii că eu nu răspund oricui la comentarii, mai ales că sunt foarte prins şi abia apuc să intru pe blogul meu ca să moderez / aprob / şterg comentariile, nu mai zic că scriu destul de rar un articol (dacă te uiţi în arhiva blogului meu, vei vedea că în septembrie n-am avut timp să scriu nimic până astăzi). Deci “explicaţii gigant” nu dau oricui, deci ar trebui să te consideri O PRIVILEGIATĂ, nu să-mi spui “toată lumea trebuie să fie ca dumneavoastră” sau “dumneavoastră aţi interpretat într-un mod atât de arogant ceea ce eu am spus” sau “Vă doresc ca pe viitor să înţelegeţi ceea ce doreşte autorul să transmită şi nu ce doriţi dumneavoastră să înţelegeţi” sau “Sper ca pe viitor să nu trataţi cu sarcasm părerile cititorilor”.

   În concluzie, mă faci AROGANT dar gândeşte-te că dacă eram un arogant, nici măcar nu stăteam de vorbă cu tine, nu-mi pierdeam timpul ca să-ţi răspund la comentarii, eşti de acord cu mine? Dacă eram un blogger arogant nici măcar nu-ţi aprobam primul comentariu despre care tu însăţi spui că este un OFF TOPIC: “Îmi cer scuze pentru off topic, dar am vrut doar să-mi spun părerea.”

   Pe de altă parte, te-am întrebat dacă procentul de peste 96% (cei care au apreciat opoziţia fermă a Partidului Conservator cu privire la posibilitatea legiferării parteneriatului civil între persoane de acelaşi sex) nu ţi-a dat deloc de gândit şi BINEÎNŢELES CĂ NU MI-AI RĂSPUNS LA ACEASTĂ ÎNTREBARE ci doar mă iei cu “e aşa de rău să ai o părere diferită? De ce aveţi impresia că toată lumea trebuie să fie ca dvs?” Nu zice nimeni că e rău să ai o părere diferită dar când această părere este emisă de O ADVENTISTĂ pur şi simplu, rămâi fără cuvinte… Trebuie să ştii că i-am citit şi soţiei mele, primul tău comentariu (pe vremea când încă nu ştiam din ce cult religios faci parte) şi chiar am făcut “un pariu” cu soţia mea (eu nu fac pariuri, deci e un fel de figură de stil) ptr. că ea spunea că eşti ortodoxă sau catolică, în timp ce eu eram absolut sigur că eşti neoprotestantă! Deşi am câştigat “pariul” cu soţia mea, totuşi faptul că eu am avut dreptate (mi-ai confirmat TEMEREA MEA că eşti neoprotestantă) mi-a lăsat un gust foarte amar… De ce spun “TEMEREA MEA”?!? Pentru că dacă erai ortodoxă sau catolică sau chiar ateistă, nu eram atât de afectat, treaba era clară, lucrurile sunt clare atunci când este vorba despre oameni fără Hristos şi fără Dumnezeu (după cum ştii, PUŢINI ORTODOCŞI / CATOLICI sunt cu adevărat urmaşi ai Domnului Iisus Hristos, despre atei nici nu mai zic că nici n-am ce să zic). Eu am dubii că eşti membră a Bisericii Adventiste, am dubii că eşti botezată şi am dubii că eşti întoarsă cu adevărat la Dumnezeu, probabil că eşti doar fiica unor credincioşi adventişti, persoane deosebite şi respectabile care se străduiesc să-L urmeze pe Domnul în ascultare şi supunere faţă de Cuvântul Sfânt.

   DE CE SPUN CĂ AM DUBII CĂ TE-AI ÎNTORS CU ADEVĂRAT LA DUMNEZEU? DE CE SPUN CĂ NU CRED CĂ EŞTI BOTEZATĂ?!? DE CE SPUN CĂ NU EŞTI O MEMBRĂ A BISERICII ADVENTISTE?

   Pentru că o adevărată creştină adventistă nu poate să spună aşa ceva: “Nu sunt de acord cu relațiile homosexuale, şi mai mult, cu căsătoria persoanelor de acelaşi sex, însă consider că NE BĂGĂM PREA MULT PESTE EI. De ce nu sunt LĂSAŢI ÎN PACE? De ce toată lumea aruncă cu noroi pe ei? Dacă lor AŞA LE PLACE, cine suntem noi să-i judecăm?”

   Aici nu este vorba că eu sunt sarcastic, ci aici e vorba că TU, RENATA, NU EŞTI CREDINCIOASĂ CU ADEVĂRAT, NU CUNOŞTI CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU ŞI NU DOVEDEŞTI CĂ AI O GÂNDIRE SĂNĂTOASĂ BAZATĂ PE EVANGHELIE, PE ÎNVĂŢĂTURILE DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS ŞI ALE SFINŢILOR APOSTOLI!

   De unde ştiu aceste lucruri despre tine? Păi… chiar din cuvintele tale… Chiar tu spui că eşti “o nonconformistă”…

   Renata, îţi împrospătez memoria şi precizez (dacă mai era nevoie) că prin noua sa natură, prin faptul că S-A NĂSCUT DIN NOU, un copil al lui Dumnezeu nu poate fi “nonconformist”!!! Nu poate exista “nonconformism” în viaţa unui creştin pentru că COPILUL LUI DUMNEZEU SE CONFORMEAZĂ PRINCIPIILOR SFINTEI SCRIPTURI, viaţa creştinului este CONFORMĂ cu învăţătura simplă şi curată a Evangheliei, deci cade din start chestia asta cu “nonconformismul” tău. Dacă eşti o nonconformistă, înseamnă că NU AI FOST RĂSTIGNITĂ ÎMPREUNĂ CU HRISTOS (vezi Galateni 2:20), că Hristos nu trăieşte în tine şi că tu nu trăieşti prin credinţa în Fiul lui Dumnezeu care S-a dat pe Sine Însuşi pentru tine!

   NONCONFORMISM = REBELIUNE – ÎMPOTRIVIRE = NEASCULTARE = NESUPUNERE = INDEPENDENŢĂ DE DUMNEZEU = DEPENDENŢĂ DE “EU”-UL TĂU = CEA MAI SCURTĂ CALE CĂTRE EŞEC, FALIMENT, AUTODISTRUGERE, RATAREA/PIERDEREA MÂNTUIRII SUFLETULUI TĂU

   Renata, aş fi tare curios să ştiu dacă ai curajul să le arăţi părinţilor tăi CREDINCIOŞI ADVENTIŞTI, aceste vorbe “pline de duh” ale tale:

   “Nu sunt de acord cu relaţiile homosexuale, şi mai mult, cu căsătoria persoanelor de acelaşi sex, însă consider că NE BĂGĂM PREA MULT PESTE EI.
   De ce nu sunt LĂSAŢI ÎN PACE? De ce toată lumea aruncă cu noroi pe ei? Dacă lor AŞA LE PLACE, cine suntem noi să-i judecăm?”

   După ce le citeşti, părinţilor tăi, elucubraţiile de mai sus, te rog să-mi spui şi mie CE IMPRESIE LE-A FĂCUT, CUM AU REACŢIONAT PĂRINŢII TĂI ŞI DACĂ SUNT DE ACORD CU POZIŢIA TA DE “CREŞTINĂ ADVENTISTĂ”?!?
   Sunt tare curios…

   Nonconformismul tău, lipsa de supunere faţă de Dumnezeu şi faţă de Hristos, rebeliunea / împotrivirea / neascultarea faţă de Cuvântul Sfânt, în special sfidarea textului din Romani 1:18-32 (starea de păcat a omenirii) se văd chiar din cuvintele tale pe care le-am scris cu majuscule tocmai ca să scot în evidenţă ideile tale antibiblice, anticreştine:

   1. NE BĂGĂM PREA MULT PESTE EI
   2. TREBUIE LĂSAŢI ÎN PACE
   3. LOR AŞA LE PLACE

   Păi, Renata, probabil că cele trei elemente mai sus menţionate, sunt DEFINITORII pentru comportamentul şi viaţa ta.

   Ţie îţi place “să nu se bage” cineva prea mult peste tine, să fii “lăsată în pace”, mai ales că “aşa îţi place” ţie, să trăieşti de capul tău, fără Hristos şi fără Dumnezeu, fără supunere şi fără ascultare de Cuvântul Sfânt, fără să te conformezi principiilor fundamentale ale Sfintei Scripturi, fără să ţii cont de litera şi spiritul Evangheliei.

   În Romani 1 spune că HOMOSEXUALITATEA ESTE UN LUCRU CUMPLIT DE SCÂRBOS ÎNAINTEA LUI DUMNEZEU iar tu, RENATA, spui că “ne băgăm prea mult peste ei”, că “trebuie lăsaţi în pace”, mai ales că “lor aşa le place” (culmea culmilor, uite care era “argumentul argumentelor”!!!).

   Dacă apostolii “nu se băgau”, dacă-i “lăsau în pace” pe păgânii secolului I, dacă i-ar fi lăsat pe oameni să trăiască de capul lor pentru că “aşa le place”, atunci Evanghelia NU AR MAI FI AJUNS PÂNĂ LA MARGINILE PĂMÂNTULUI, Cuvântul Sfânt NU AR MAI FI FOST PRIMIT DE MILIOANE DE OAMENI DIN TOATĂ LUMEA, eşti de acord cu mine, Renata?!?

   Dacă apostolii “nu se băgau”, dacă-i “lăsau în pace” pe păgânii secolului I, dacă i-ar fi lăsat pe oameni să trăiască de capul lor pentru că “aşa le place”, atunci PRIMII CREŞTINI NU AR MAI FI FOST TĂIAŢI ÎN DOUĂ CU FERĂSTRĂUL, RĂSTIGNIŢI, ARUNCAŢI LA LEI CA SĂ FIE MÂNCAŢI DE VII, ARŞI PE RUG, ETC, şi n-ar mai fi existat martiri, mărturisitori care au plătit CU VIAŢA îndrăzneala de “a se băga” peste oamenii fără Hristos şi fără Dumnezeu…

   TU DIN CE CATEGORIE VREI SĂ FACI PARTE, RENATA???

   O mărturisitoare a lui Hristos, o slujitoare a lui Dumnezeu, o fiică de Împărat, o prinţesă a Regelui? Sau cumva vrei să fii o “creştină adventistă” formală, care n-are nicio treabă cu pocăinţa, credinţa, sfinţenia, ascultarea, supunerea, CONFORMAREA (ştiu că nu poţi să suferi termenul acesta) cu învăţătura simplă şi curată a Cuvântului lui Dumnezeu?!? Alegi să devii un copil al lui Dumnezeu sau vei fi toată viaţa ta “o nonconformistă”??? Think about it, young lady!

   P.S. Ne îndemni cam aşa: haideţi să-i acceptăm şi să-i iubim pe “cei diferiţi”

   DA, sunt de acord, să-i acceptăm şi să-i iubim pe păcătoşi dar ESTE IMPOSIBIL SĂ ACCEPTĂM ŞI SĂ IUBIM PĂCATUL! Să nu uiţi asta niciodată, domnişoară!

   Domnul să ne lumineze, atât pe tine, cât şi pe mine!

 • Am incercat sa ma exprim cat mai politicos, tocmai pentru ca stiu ca cineva de varsta mea nu ar scrie articole atat de complexe. Nu am avut nici un moment intentia de a ma prezenta cu o atitudine necuviincioasa fata de dumneavoastra si cred ca mi-am cerut scuze de vreo 3 ori daca am spus ceva in mod gresit sau daca am avut o exprimare gresita. Sunt botezata, parintii mei nu au studii superioare si muncesc din greu pentru banii care ne sustin in momentul de fata. La fel ca si ei, sustin ca nu sunt o persoana religioasa, dar sunt cu adevarat credincioasa. Am o relatie aproape perfecta cu parintii mei si, chiar de la primul raspuns pe care mi l-ati dat, le-am dat linkul articolului si, poate tatal meu nu a avut rabdare sa citeasca tot, dar mama sigur. Si e de acord cu mine.

  Am impresia ca totusi inca nu m-ati inteles. Am spus de asemenea ca sunt de acord cu dumneavoastra in legatura cu faptul ca “iubeste pacatosul, NU pacatul”. Tot ce am avut de zis e ca nu sunt de acord cu modul in care societatea romaneasca SE COMPORTA cu acesti oameni, ca si cu niste gunoaie. Ar fi vai si-amar de noi daca Dumnezeu ar avea aceeasi atitudine fata de noi, cum o avem noi fata de homosexuali, desi am merita la cat de pacatosi suntem. Si aici intervine jertfa de pe cruce care e pentru toti. Eu la asta m-am referit, asta am incercat sa explic. Nu tin cu niciun partid, e aceeasi mafie. Am o atitudine deschisa fata de orice fiinta umana, pentru ca asa a facut si Isus. De ce e atat de gresit?

  Mai apoi, va rog sa nu va suparati, dar tot ce ati facut pana acum a fost sa ma judecati. Ca eu nu Îl am pe Hristos, ca eu nu cunosc Evanghelia, ca eu nu m-am intors cu adevarat si asa mai departe. Ce va da dreptul sa trageti asemenea concluzii? Vedeti, exact aici e problema. Eu nu ma supar, ceea ce tine de relatia mea cu Dumnezeu este intre Dumnezeu si mine si nu cred ca va priveste. Insa gandirea pe care o am a fost cladita pe lucrurile din Biserica Adventista care mi-au lasat un gust amar.

  Stimate domn, eu mi-am trait adolescenta fara parinti. Au plecat amandoi in Germania ca sa putem trai cumva. Sunt de la tara si merg la liceu in oras, deci stau in chirie. In tot timpul asta a trebuit sa ma descurc singura, sa rezolv problemele financiare, care nu au fost putine, sa ma descurc cu faptul ca… Imi vad parintii o luna dintr-un an. Si stiu ca si de acum asa va fi. In majoritatea cazurilor, un adolescent lasat asa… Ar fi luat-o la vale demult. Insa eu nu beau, nu fumez, nu frecventez cluburile, de fapt nu merg niciodata, citesc zilnic din Biblie si ma rog inainte sa merg la scoala. Vorbesc zilnic cu parintii mei pe Skype in jur de o ora si cred ca sunt singurele persoane carora le spun totul si chiar stiu totul despre mine. De-aia au citit postarea inainte sa imi sugerati dumneavoastra. Acum parerea dumneavoastra, daca nu ar fi fost Hristos in mine, daca eu nu m-am intors cu adevarat, cum va explicati ca m-am tinut pe picioare pana acum intr-un mediu care imi sugereaza contrariul? Tentatii sunt si vor fi pentru mine, am prieteni care sunt mult mai diferiti decat mine si totusi, sunt aici. Domnule… Eu nu am sugerat ca nu aveti dreptate, ci mi-am spus parerea. In ciuda faptului ca m-am maturizat dintr-o data, eu inca cresc spiritual… Si la fel stiu ca mai am multe de invatat. Si sunt dispusa sa o fac. Insa probabil trebuie timp si daca va veni vremea in care imi voi schimba conceptiile, ei bine, o voi face.

  Era sa uit. Aveti dreptate in legatura cu faptul ca nu-mi place sa se bage cineva peste mine, in sensul ca nu ma mai bazez pe nimeni in afara de parinti. Nu vreau ajutorul nimanui si sa nu se bage in treburile mele. Si asta e o urmare a faptului ca in prima perioada cand am locuit singura, mi-am pus incredere in cineva si era sa imi sara in aer casa de cel putin 2 ori. Oricand am avut incredere in cineva, am ramas dezamagita si tot eu a trebuit sa repar tot. Asa am invatat sa nu ma mai bazez pe nimeni. Nu mai accept ajutorul nimanui.

  Nu am venit aici sa ma cert si sincer in primul comentariu mi s-a parut ca mi-ati raspuns ironic, de aceea simt ca nu sunt binevenita aici. Nu consider ca v-am ofensat prin faptul ca mi-am exprimat parerea diferita.

  Va multumesc pentru timpul acordat si imi cer scuze daca v-am jignit. Va promit ca nu voi mai comenta pe acest blog ca sa nu creez controvese.

  O seara binecuvantata!

  • Draga mea, eşti binevenită oricând pe blogul meu, apreciez foarte mult că ai fost sinceră cu mine şi mi-ai spus nişte lucruri extrem de importante pe care eu nu aveam de unde să le cunosc. Poţi să comentezi pe blogul meu iar eu mă voi strădui (evident, în limita timpului disponibil) să-ţi răspund cu cea mai mare plăcere.

   Acum sunt foarte obosit dar în curând voi încerca să-ţi mai spun câteva lucruri referitoare la acest mesaj / comment pe care mi l-ai trimis în această seară la ora 20:47 şi te rog să fii sigură că n-am nimic cu tine, ba dimpotrivă, am început să-mi schimb (în bine) impresia despre tine datorită faptului că ai schimbat retorica şi mi-ai dovedit că eşti un om civilizat cu care se poate discuta. Te rog să mă ierţi dacă uneori sunt prea direct, deşi nu mă cunoşti, te asigur că eu îţi doresc tot binele, m-aş bucura să ştiu că sută la sută eşti a lui Hristos, că ai păşit pe Calea Mântuirii şi că niciodată nu vei da înapoi.

   Acum Îl rog din toată inima pe bunul Dumnezeu să te ocrotească şi să te binecuvânteze mai ales că eşti departe de părinţii tăi şi îmi dau seama că nu este deloc uşor.

   Domnul să-ţi dea putere, călăuzire şi înţelepciune în tot ce faci! Te mai aştept pe blogul meu.

   Fii binecuvântată! Noapte bună! 🙂

  • Renata, eu am fost foarte prins în ultima vreme şi n-am mai reuşit să-ţi răspund deloc, sper să mă înţelegi şi să mă poţi ierta.

   Un mare teolog (Sfântul Augustin) a lansat o învăţătură în Scrisoarea sa 211 (c. 424) care sună astfel :

   “Cum dilectione hominum et odio vitiorum”, adică :

   “Cu iubire pentru omenire şi ură pentru păcat”.

   Expresia a devenit mai cunoscută sub forma:

   “Iubeşte păcătosul dar urăşte păcatul” sau “Urăşte păcatul şi nu pe păcătos” (această din urmă formă, apare în autobiografia lui Mahatma Gandhi din 1929).

   Mă bucur foarte mult că eşti de acord (ca şi mine) cu acest principiu fundamental, deci avem deja ceva în comun, aspect care nu este deloc de neglijat.

   “Nu sunt de acord cu modul în care societatea românească SE COMPORTĂ cu aceşti oameni, CA ŞI CU NIŞTE GUNOAIE.”

   Şi aici sunt de acord cu tine, una este să nu acceptăm ceea ce fac aceşti oameni, să condamnăm păcatul / perversiunea / devierea comportamentală sexuală şi alta este să-ţi baţi joc de ei, să-i jigneşti, să te porţi mizerabil cu ei, să le întorci spatele, să nu te comporţi civilizat cu ei, să nu încerci să-i scoţi din starea lor, să nu te lupţi pentru schimbarea şi transformarea lor, pentru mântuirea lor, etc.
   Din păcate, există fundamentalism şi în creştinism (mai ales în cel ortodox) nu numai în islamism. Domnul Iisus Hristos nu ne învaţă să punem mâna pe piatră şi să lovim, ci spune CINE N-A PĂCĂTUIT NICIODATĂ să pună mâna pe piatră şi să lovească ! Practic, Mântuitorul vrea să spună că NICIUNUL DINTRE NOI nu este mai bun ca celălalt, pentru că TOŢI AM PĂCĂTUIT ÎN DIFERITE FELURI ÎMPOTRIVA LUI DUMNEZEU !). Poate că n-am căzut în păcatul sodomiei dar de-a lungul vieţii (până să ne întoarcem cu adevărat la Domnul) am poftit la femeia altuia (fie doar că am privit-o cu patimă), am avut gânduri necurate / murdare, am minţit, am cochetat cu păcatul în diverse moduri fără ca măcar să ne dăm seama de felul nostru deşert de vieţuire, de modul nostru de a trăi fără Hristos şi fără Dumnezeu.

   “Şi aici intervine jertfa de pe cruce care e pentru toţi. […] Am o atitudine deschisă faţă de orice fiinţă umană, pentru că aşa a făcut şi Isus. De ce e atât de greşit?”

   Jertfa de pe cruce a Domnului Iisus Hristos este pentru… TOŢI CEI CARE ÎL PRIMESC CA DOMN ŞI MÂNTUITOR ÎN INIMA ŞI ÎN VIAŢA LOR !
   Deci nu este greşit să ai o atitudine deschisă faţă de orice fiinţă umană (inclusiv faţă de homosexuali) dar este greşit să crezi că jertfa de la cruce a Domnului Iisus are efect “pentru toţi” deoarece (din nefericire) nu toţi oamenii Îl primesc şi nu toţi oamenii acceptă darul lui Dumnezeu (mântuirea oferită prin jertfa Domnului Iisus Hristos) deci pe cale de consecinţă nu toţi beneficiază de jertfa de la cruce.

   Te rog să nu uiţi că Sfântul Apostol Pavel spune că (pentru unii oameni) DEGEABA A MURIT HRISTOS !
   (vezi Galateni 2:21) adică este clar că unii oameni pot face (prin felul cum trăiesc) ZADARNICĂ jertfa Domnului Iisus Hristos care nu mai poate avea efect în viaţa lor, evident DIN CAUZA LOR. Din Galateni 2:21 înţelegem foarte clar că unii dintre noi, putem să facem ZADARNIC harul lui Dumnezeu, prin neascultarea şi nesupunerea noastră, prin independenţa noastră. Ne place să facem totul după capul nostru, să trăim cum avem chef fără să dăm socoteală, să nu ne spună nimeni nimic, nu ne place să fim mustraţi, cercetaţi, “luaţi la puricat” de nimeni, aşa suntem noi, oamenii, REBELI PRIN NATURA NOASTRĂ, împotrivitori (prin firea noastră cea veche care refuză să facă loc firii duhovniceşti celei noi), zădărnicitori ai planului lui Dumnezeu de mântuire.

   Deci ai mare grijă când spui că jertfa Domnului Iisus este “pentru toţi”, eu zic că este pentru toţi cei CARE ÎL PRIMESC CA DOMN ŞI MÂNTUITOR ÎN INIMA ŞI ÎN VIAŢA LOR, altfel putem vorbi doar despre nişte oameni care se autoamăgesc că sunt creştini dar irosesc şansa de a fi mântuiţi, pierd printre degete mântuirea, se plimbă pe lângă crucea Domnului Iisus, contemplând-o, dar FĂRĂ SĂ-L PRIMEASCĂ pe Cel care Şi-a dat viaţa pentru sufletele lor… Nu e suficient să fii “spectator”, să priveşti ce a făcut Dumnezeu pentru tine, să admiri planul lui Dumnezeu de mântuire fără să te schimbi, fără să iei DECIZIA VIEŢII TALE, fără să laşi Duhul Sfânt să facă din tine un copil al lui Dumnezeu.
   Degeaba este jertfa Domnului Iisus “pentru toţi” dacă nu este şi PENTRU MINE, PĂCĂTOSUL PIERDUT !
   Degeaba “toţi sunt creştini” dacă eu nu demonstrez că fac voia lui Dumnezeu, că ascult glasul Duhului Sfânt, că mi-am luat crucea în spate şi că Îl urmez cu adevărat pe Hristos.

   “Gândirea pe care o am, a fost clădită pe lucrurile din Biserica Adventistă care mi-au lăsat un gust amar.”

   Renata, gândirea ta trebuie să fie axată PE CUVÂNTUL SFÂNT AL DOMNULUI, PE CEEA CE ESTE SCRIS ÎN SFÂNTA SCRIPTURĂ, nu pe lucrurile din Biserica Adventistă, Ortodoxă, Baptistă, Evanghelică, etc…
   Indiferent din ce Biserică vei face parte, vei avea parte de “un gust amar” dacă vei privi la oameni în loc să priveşti la Domnul Iisus Hristos, Păstorul şi Episcopul Sufletelor Noastre. Biserica nu este perfectă dar este perfectibilă. Ai mare grijă să NU generalizezi ! Nu toţi adventiştii sunt aşa şi pe dincolo, ci numai unii dintre ei. Nu toţi baptiştii sunt mai ştiu eu cum, ci numai unii dintre ei. Nu e bine să faci o ciorbă şi să-i amesteci pe toţi pentru că asta vrea diavolul, să te demoralizeze, să-ţi pierzi nădejdea şi să te rupi de Biserica în care L-ai cunoscut pe Domnul nostru Iisus Hristos. Este suficient să spui “m-am convins şi cu ăştia” şi imediat vine diavolul cu o ofertă “mai bună”… Te implor să ai mare grijă ! Caută o Biserică Creştină (chiar Baptistă sau Creştină după Evanghelie) în care să fii în comuniune cu copiii lui Dumnezeu, să nu renunţi în niciun caz la părtăşia cu fraţii şi surorile, să nu laşi pe diavolul să te îndepărteze în niciun fel pentru că acesta este pericolul cel mai mare. Sunt sigur sută la sută că vei găsi cel puţin 3-4 fraţi şi surori care Îl iubesc cu adevărat pe Domnul, oameni sinceri cu care poţi să ai o strânsă comuniune în Hristos, să citiţi Biblia, să postiţi şi să vă rugaţi împreună, să-L slăviţi pe Dumnezeu. Încet, încet, vei scăpa de acel “gust amar”…

   “În majoritatea cazurilor, un adolescent lăsat aşa… Ar fi luat-o la vale demult. Însă eu nu beau, nu fumez, nu frecventez cluburile, de fapt nu merg niciodată, citesc zilnic din Biblie şi mă rog înainte să merg la şcoală. Dacă nu ar fi fost Hristos în mine, dacă eu nu m-am întors cu adevărat, cum vă explicaţi că m-am ţinut pe picioare până acum într-un mediu care îmi sugerează contrariul?”

   Scumpa mea Renata, îţi dau doar câteva versete la care te rog să meditezi profund şi să te cercetezi :

   “…cine crede că stă în picioare să ia seama să nu cadă !”
   (1 Corinteni 10:12)

   “…tu stai în picioare prin credinţă: nu te îngâmfa, dar, ci teme-te de Dumnezeu !” (Romani 11:20)

   “Fariseul stătea în picioare şi a început să se roage în sine astfel: „Dumnezeule, Îţi mulţumesc că nu sunt ca ceilalţi oameni, hrăpăreţi, nedrepţi, preacurvari sau chiar ca vameşul acesta. Eu postesc de două ori pe săptămână, dau zeciuială din toate veniturile mele.”
   Vameşul stătea departe şi nu îndrăznea nici ochii să şi-i ridice spre Cer ci se bătea în piept şi zicea: „Dumnezeule, ai milă de mine, păcătosul!”
   Eu vă spun că mai degrabă omul acesta s-a coborât acasă socotit neprihănit decât celălalt. Căci oricine se înalţă va fi smerit; şi oricine se smereşte va fi înălţat.”
   (Luca 18:11-14)

   Aici mă opresc cu comentariul “kilometric” pentru că nu mai am timp şi trebuie să mă închei chiar acum…

   Domnul să fie cu tine şi să te binecuvânteze!

  • Renata, ce mai faci? Eşti supărată pe mine?
   Ai citit cu atenţie răspunsul meu de mai sus, trimis în ziua de 9 octombrie 2013? Ce-i cu tine, young lady?!? Îţi spun sincer înaintea lui Dumnezeu că am făcut un efort mare să-ţi răspund şi sper că totuşi n-a fost în zadar, sper că ai citit şi ai meditat măcar un pic la ce ţi-am scris ultima dată.

   Îţi doresc din toată inima un singur lucru:
   NAŞTEREA LUI HRISTOS SĂ ÎŢI FIE DE FOLOS! 🙂

  • Renata, sper că efortul pe care l-am făcut ca să-ți scriu n-a fost în zadar, văd că nu mi-ai mai scris de mult timp, spune-mi ce mai faci, m-aș bucura să mai intri pe blogul meu și te rog să nu te lași influențată de oamenii fără Hristos și fără Dumnezeu așa cum este acel băiat necivilizat, care zice că îți este “prieten” și care m-a jignit foarte tare, acuzându-mă că eu vreau să-ți “spăl creierul”!!! Nu cumva creierul lui este deja spălat de diavol? Ar fi bine să te rogi pentru el dacă ții la el.

   Este o mare binecuvântare din partea Domnului ca cineva să fie sincer și deschis cu tine, să-ți spună ADEVĂRUL chiar dacă acesta DOARE FOARTE MULT, să-ți cerceteze inima și să se lupte pentru tine ca să-L urmezi cu adevărat pe Hristos. Asta nu se numește “spălare de creier” cum spunea prietenul tăi ATEU ci dimpotrivă, asta este lucrarea Duhului Sfânt care dorește să-ți transforme cu adevărat inima și viața!

   Mulțumește Domnului că un blogger creștin evanghelic a pus suflet și i-a păsat de tine, ți-a răspuns “kilometric” la comentarii, s-a consumat pentru tine, ți-a dăruit din timpul său limitat și a încercat să te ajute să te schimbi ca să fii și tu după voia cea sfântă a lui Dumnezeu.

   Dacă nu mă interesa de tine, nu ți-aș mai fi scris acum dar chiar aș vrea să știu că ești bine și că te apropii din ce în ce mai mult de Dumnezeu, nu de această lume care se prăbușește în întuneric și păcat și nici de acel “prieten” care nu face altceva decât să te îndepărteze de Domnul ca să nu mai ai “creierul spălat” (n-am mai auzit o asemenea prostie, nimeni nu mi-a mai spus până acum că eu “spăl creiere”…)

   Te mai aștept cu drag!
   O zi binecuvântată!

  • Renata, sper că ți-a trecut supărarea pe mine după atâția ani… 😉 Poate citești încă o dată ce ți-am scris în 2013-2014 și îmi spui ce părere ai. Sper că ești bine, sănătoasă și credincioasă Domnului. Sper că nu te-ai luat după acel băiat și nu te-ai depărtat de Dumnezeu. Scrie-mi câteva rânduri ca să știu ce mai faci și ce mai zic părinții tăi. Fii binecuvântată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTARE COMENTARII PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament.

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului.
error: Content is protected !!