previous arrow
next arrow
Slider

CE FACI PENTRU TINE, PIERE ODATĂ CU TINE. CE FACI PENTRU ALȚII... RĂMÂNE!

PĂRINȚI, NU VĂ MINȚIȚI COPIII!

CRISTINA BOICO ANGHELACHI

Dragi părinți, nu vă mințiți copiii!

Trimit acest mesaj, ca un ecou al sufletului meu înghețat de durere și cuprins de groază. Activez într-o instituție de învățământ și în una din zile, am luat inițiativa să vorbesc cu elevii despre frumoasele sărbători de iarnă. Anul trecut, i-am întrebat ce sărbătorim de Crăciun și s-a ridicat o pădure de mâini, iar un copil mai nerăbdător a strigat “ziua de naștere a lui Moș Crăciun”, altul a strigat ,,Nuuuu, ziua cadourilor!”, bineînțeles că majoritatea au zis ,,Nașterea Domnului Iisus”.

În acest an am pus o altă întrebare: ,,Ce legătură există între Nașterea Domnului și Moș Crăciun?” Răspunsul elevilor nu s-a lăsat mult așteptat, mai mult de 70 % erau cu mânuțele sus și nerăbdători de a-mi povesti. Însă, ceea ce am auzit m-a îngrozit. Poate că dvs. sunteți deja la curent cu această versiune, dar pentru mine a fost ceva nou, deosebit de obraznic și o adevărată hulă la adresa lui Dumnezeu și a Domnului Iisus Hristos.

,,Moș Crăciun L-a vindecat pe Iisus Hristos când Acesta era bolnav, iar o dată chiar L-a salvat de la moarte. Soția lui Moș Crăciun și-a dat viața pentru Iisus Hristos, de aceea bătrânul Crăciun e singur, deoarece a rămas văduv”… și alte gogomănii. I-am întrebat curioasă de unde au luat această versiune și dacă ceilalți elevi (care aveau mâinile ridicate) tot această variantă au dorit s-o comunice și am mai avut o surpriză să aflu că ,,Moș Crăciun a fost primul care a crezut în Iisus Hristos și a fost primul creștin de pe pământ”. Cât de mult contează ce ne iese pe gură, nouă, oamenilor maturi! Copiii înghit tot pentru că încă n-au capacitatea de a digera informațiile.

Unde am ajuns? Ce-i cu noi?!? Ce sărbătorim??? Și de ce un personaj inventat se bucură de atâta atenție, admirație, popularitate, aplauze? Lui i se cântă, lui i se scriu scrisori, despre el se învață poezii și el este cel atât de mult așteptat de copii.

V-ați gândit vreodată cum se simte Iisus? Cel care a făcut nenumărate vindecări (acum se zice că EL a fost cel care a avut nevoie de vindecare!!!!), Cel care S-a născut, a trăit, a pătimit și Și-a dat viața pentru noi – rămâne tot mai mult în umbra timpului. Locul Lui, în mintea multora, l-a ocupat Moș Crăciun, dar nu în mod abuziv, ci așa frumos, cu invitație, pus de către părinți în capul mesei și chiar pe locul cel mai de cinste. Mai mult ca atât, de câțiva ani, acest Moș și-a făcut apariția și în unele biserici, chiar la intrare, iar în altele a încăput și înăuntru!

Ne considerăm un popor creștin, dar numai cu buzele, căci inima noastră este departe de El. Întrebarea mea pentru părinți este: DE CE CÂND NU AVEȚI UN LOC DE MUNCĂ, CÂND VĂ PAȘTE UN PERICOL SAU CÂND AVEȚI UN MEMBRU AL FAMILIEI BOLNAV SAU CUPRINS DE PATIMA ALCOOLULUI, DE CE NU VĂ RUGAȚI LA MOȘ CRĂCIUN CA SĂ VĂ VINĂ ÎN AJUTOR ȘI SĂ VĂ VINDECE? DE CE?!?

De ce Îl caută oamenii pe Dumnezeu și pe Fiul Său numai când au nevoi stringente, în rest este uitat și chiar luat în batjocură prin legende și bancuri? De ce oferi slavă și cinste celui care n-a făcut nimic personal pentru tine și îți provoci/convingi copiii să creadă într-o minciună? Oare pentru că e la modă? Sau pentru a fi în ,,rând cu lumea”???

MOS CRACIUN, IESI AFARA DIN CASA MEA!

Iisus Hristos S-a născut într-o iesle, n-a avut acces la casa omului… dar și mai trist e că și până în ziua de azi, tot acolo Îl lăsăm (la o parte) și nu-I oferim un loc în inima, în viața noastră și a copiilor noștri.

Încă ceva mai zic și cu asta închei…
Indiferent pe cine sărbătoriți, slăviți, aplaudați, etc, să știți că oricum judecați veți fi de Iisus Hristos, fie că vă place sau nu. 😞

Dragă cititor, te rog mult, dacă găsești de cuviință, transmite acest mesaj mai departe. Mulțumesc mult pentru lectură.

Dumnezeu să te binecuvânteze!

Cu drag de tine,
Cristina

AUTOR: CRISTINA BOICO ANGHELACHI
SURSA:

https://www.facebook.com/cristina.boico/posts/2684331224982174

UNDE SCRIE DE MOS CRACIUN IN BIBLIE?!?

MOȘ CRĂCIUN, DUH NECURAT
DUH VICLEAN ÎMPIELIȚAT
IA MAI DU-TE ÎN PUSTII!
PE LA NOI SĂ NU MAI VII!
DU-TE CU-A TALE SPURCATE
CRĂCIUNIȚE DEZBRĂCATE
CĂ-S TOTAL NERUȘINATE!
CĂ NOI SUNTEM POCĂIȚI
NU NE LĂSĂM AMĂGIȚI!

LASĂ-NE CU SACUL TĂU
CĂ NU-I DE LA DUMNEZEU!
PE DEASUPR-AI PUS BOMBOANE
DAR MAI JOS AI PUS BIDOANE
CU RACHIE ȘI CU VIN
STICLE PLINE CU VENIN
DU-TE, MOȘULE, ODATĂ!
NU MAI STA LA NOI LA POARTĂ!
DU-TE CU-AI TĂI SPIRIDUȘI
ȘI NU MAI STA PE LA UȘI!
ÎN NUMELE LUI HRISTOS
SĂ DISPARI, MOȘ MINCINOS!

(de Ovidiu Liteanu – 2019)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament.

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului.
error: Content is protected !!