previous arrow
next arrow
Slider

CE FACI PENTRU TINE, PIERE ODATĂ CU TINE. CE FACI PENTRU ALȚII... RĂMÂNE!

MIRCEA BÂRSAN – PROFESOR UNIVERSITAR DOCTOR CARDIOCHIRURG – UN OM ȘI UN ROMÂN ADEVĂRAT

MIRCEA BARSAN PRIMESTE UN BUCHET DE MULTUMIRI DIN PARTEA UNEI PACIENTE

România de astăzi este o țară a corupției, a mizeriei morale și umane, a minciunii și ipocriziei, a “băieților deștepți” și a “fraierilor”… O țară aflată în plin proces de telenovelizare, mitocanizare, ferentarizare și manelizare. Un popor care se pretinde a fi “creștin de 2000 de ani” dar care se prăbușește în hoție, beție, desfrânare și batjocură la adresa lui Dumnezeu. Credința românului este de fapt UN AMESTEC DE NECREDINȚĂ ȘI SUPERSTIȚIE camuflate sub paravanul ortodoxiei care este “legea noastră strămoșească” adică legea bunului plac. Fiecare cu “credința lui” și cu “legea lui” adică fiecare cu țigările, băutura, femeile, hoțiile, minciunile și manelele lui. Fiecare cu mersul lui la Biserică atunci când are chef sau atunci când și-aduce aminte, eventual de Paște și de Crăciun.

Atunci când mă refer la “MANELIZAREA ROMÂNIEI” nu mă refer doar la apetitul românilor pentru manele, ci mă refer la toate fenomenele de degradare valorică care afectează în mod grav societatea românească în ansamblul ei…

DOMNUL PROFESOR DOCTOR MIRCEA BÂRSAN – SPECIALIST CARDIOCHIRURG
O EXCEPȚIE DE LA REGULĂ ȘI UN DOMN AL MEDICINII ROMÂNEȘTI

Am cunoscut personal în 1997 un om cu totul și cu totul deosebit, O EXCEPȚIE DE LA REGULĂ ÎN ACEASTĂ ROMÂNIE A MINCIUNII, A HOȚIEI ȘI A BANULUI MURDAR!!! Numele dumnealui este MIRCEA BÂRSAN și aș fi curios să fac un sondaj de opinie și să întrebăm oamenii de rând: CINE ESTE MIRCEA BÂRSAN?!? Sunt convins că pentru foarte mulți români, ACEST DOMN AL MEDICINII ROMÂNEȘTI ESTE UN NECUNOSCUT! Cum se explică acest trist paradox?!? Se explică prin faptul că acest OM ȘI ROMÂN ADEVĂRAT este de-o modestie ieșită din comun deși nu este decât un simplu… profesor universitar doctor… unul dintre cei mai mari specialiști in chirurgie cardiacă pe care i-a avut România vreodată! Nu a făcut cine știe ce în țara asta… doar a pus la punct PRIMUL CENTRU DE CHIRURGIE CARDIOVASCULARĂ PEDIATRICĂ DIN ROMÂNIA – INSTITUTUL INIMII “NICULAE STĂNCIOIU” – CLUJ NAPOCA. Cu alte cuvinte, profesorul Mircea Bârsan este CEL CARE A PUS BAZELE OPERAȚIILOR PE INIMĂ LA BEBELUȘI ȘI LA COPIII MICI!!! Este bucureșteanul care s-a sacrificat toată viața la sânge și A RENUNȚAT LA TOT pentru a sluji profesiei nobile pe care și-a ales-o. Deși avea un loc călduț la Spitalul de Cardiologie Fundeni din București (actualul Institut de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare “Prof.Dr. C.C. Iliescu”) domnia sa a plecat la Cluj în 1991 fiind invitat acolo “doar pentru câteva luni” pentru a ajuta la realizarea primului centru de chirurgie cardiovasculară pentru copii mici și foarte mici din România. Domnul profesor Bârsan A LĂSAT TOTUL ÎN URMA SA: orașul București în care s-a născut, soția sa și cei doi băieți care au crescut și au intrat la facultăți fără ca tatăl lor să poată fi alături de ei…

Ceea ce m-a impresionat în mod deosebit este că domnul profesor Mircea Bârsan S-A MUTAT DEFINITIV ÎN INCINTA INSTITUTULUI INIMII DIN CLUJ NAPOCA ȘI DE PESTE 15 ANI LOCUIEȘTE ÎNTR-O GARSONIERĂ MODESTĂ AFLATĂ CHIAR ÎN PODUL SPITALULUI!!! O dată la două-trei săptămâni, dânsul pleca acasă la București (doar sâmbăta și duminica) unde are un apartament în care locuiesc soția și cei doi fii. Fiind întrebat cu ocazia diverselor interviuri de ce locuiește chiar în podul Institutului de Chirurgie Cardiovasculară, domnul profesor a răspuns întotdeauna, zâmbind:

LOCUIESC ÎN SPITAL PENTRU A FI APROAPE DE BOLNAVII OPERAȚI PE CORD, PENTRU CĂ TREBUIE SĂ AJUNG IMEDIAT LA EI, MAI ALES ÎN REANIMARE, ACOLO UNDE SE DĂ LUPTA PE VIAȚĂ ȘI PE MOARTE PENTRU SALVAREA PACIENȚILOR OPERAȚI!!! Nu am cum să-mi îndeplinesc misiunea dacă sunt plecat prea mult din spital și nu sunt acolo!”

Dragi prieteni, vă mărturisesc sincer că este prima oară în viața mea când aud așa ceva!!! Păi, uitați-vă puțin la cât de nobil este domnul profesor doctor Mircea Bârsan și UITAȚI-VĂ ÎN JURUL NOSTRU!!! Vedeți vreo diferență??? Este pur și simplu vorba de O PRĂPASTIE URIAȘĂ care există între caracterul deosebit al acestui om și român adevărat și caracterele odioase ale multor oameni pe care-i vedem în jurul nostru!!! ESTE INCREDIBIL CĂ MAI EXISTĂ AȘA CEVA ÎN ROMÂNIA! Domnul profesor doctor Bârsan NU A LUAT ȘPAGĂ NICIODATĂ ÎN VIAȚA LUI ȘI-I DĂ AFARĂ IMEDIAT PE CEI CARE ÎNCEARCĂ SĂ-I DEA BANI!!! Nu vă spun povești de adormit copiii ci este purul adevăr mai ales că am avut onoarea deosebită să-l cunosc personal pentru că a salvat (cu eforturi imense) viața unei persoane foarte dragi mie! Ca drept recunoștință, eu i-am oferit un tort de ciocolată (făcut de soția mea) pe care dânsul l-a împărțit generos cu ceilalți medici deosebiți din echipa sa (dl.dr. Manuel Chira, dna dr.Natalia Hagău, dl.dr. Andor Aszalos).

Domnul profesor doctor Bârsan nu are vile, nu are terenuri, nu are jeep-uri sau mașini de lux, ci are doar o SKODĂ pe care o tot repară de ani de zile…

MIRCEA BARSAN - EXCELENT SPECIALIST CHIRURGIE CARDIOVASCULARA COPII SI ADULTI

TU, PRIETENE, AI PUTEA SĂ-ȚI LAȘI ORAȘUL, SOȚIA ȘI CEI DOI FII, PRECUM ȘI OPORTUNITĂȚILE DE CARIERĂ PROFESIONALĂ EXISTENTE ÎN BUCUREȘTI?!? AI PUTEA SĂ DAI TOTUL PENTRU BINELE SEMENILOR TĂI ȘI SĂ PLECI ÎNTR-UN ORAȘ MAI MIC PENTRU SALVAREA COPILAȘILOR CARE SE NASC CU MALFORMAȚII CARDIACE FOARTE GRAVE?!? AI PUTEA SĂ SACRIFICI TOTUL PENTRU O CAUZĂ NOBILĂ?!? AȚI FI ÎN STARE SĂ FACEȚI AȘA CEVA, DRAGI ROMÂNI???

Deși după Revoluție, domnul profesor doctor Bârsan a fost plecat de multe ori (câte două săptămâni sau chiar o lună-două) la specializări în compania celor mai mari profesori cardiochirurgi din Austria, SUA, Franţa, Scoţia, Italia, Germania, DÂNSUL NU A RĂMAS ACOLO! deși la talentul său extraordinar ar fi putut găsi imediat un post foarte bun și ar fi putut câștiga un salariu de zeci de ori mai mare decât în România “țara tuturor posibilităților”. Cu toate acestea, S-A ÎNTORS DE FIECARE DATĂ ÎN ROMÂNIA ADICĂ LA INSTITUTUL INIMII DIN CLUJ NAPOCA – ADEVĂRATA CASĂ A DOMNIEI SALE.

În timpul liber, domnul profesor Mircea Bârsan iese o oră la plimbare, alături de câinele său, Merlin. ”Asta se întâmplă seara. La întoarcere, mă mai uit puţin la televizor, apoi mă pun şi dorm, deoarece a doua zi o iau de la capăt”, a precizat domnia sa într-un interviu.

În ziua de 1 aprilie 2010, domnul profesor doctor Mircea Bârsan a împlinit 65 DE ANI și peste câteva luni va ieși la pensie. Legea nu permite ca medicii să profeseze după această vârstă… OMUL CU MÂINI DE AUR dorește să se retragă în casa părinților săi din Făgărași… Cu acele mâini de aur, îi place să taie lemne, să meșterească pe-acolo prin ogradă și-i place foarte mult liniștea, “să nu mă bată nimeni la cap”, cum spunea dânsul, zâmbind…

Să ne rugăm la bunul Dumnezeu să-l țină sănătos pe domnul profesor doctor Mircea Bârsan și să nu se retragă definitiv deși este sătul până în gât de sistemul sanitar românesc și de mizeriile cu care s-a confruntat de-a lungul strălucitei sale cariere… În ultimii ani a avut și funcția de președinte al Colegiului Medicilor – Cluj Napoca, un post pe care nu și l-a dorit dar a fost ales prin vot și a considerat că este bine să-l accepte, gândind că ar putea schimba multe lucruri în bine… A făcut tot ce a putut ca lucrurile să meargă bine dar ca de obicei s-a lovit de imixtiunea factorului politic care nu știe altceva decât să calce în picioare demnitatea medicilor și a profesioniștilor în general. Întotdeauna a existat un antagonism între politicieni și profesioniști și din această cauză România a suferit, suferă și va suferi în continuare.

MIRCEA BARSAN - EXPERT CARDIOCHIRURG - SALVATORUL BEBELUSILOR SI COPIILOR CU MALFORMATII CONGENITALE DE CORD

(foto: stiridecluj.ro)

MESAJUL BLOGGERULUI TOMIS THE CAT CĂTRE DL PROF.DR.MIRCEA BÂRSAN:

AVEM NEVOIE DE DVS, DOMNULE PROFESOR DOCTOR MIRCEA BÂRSAN!!!

Studenții de la Facultățile de Medicină au nevoie de experiența și de pilda dvs de viață pentru că sunteți UN PUNCT DE REPER MORAL ȘI PROFESIONAL!!! Pacienții cardiaci și mai ales copiii mici (în special bebelușii) cu malformații cardiace grave au nevoie să fie salvați de dvs…

NU RENUNȚAȚI, DOMNULE PROFESOR DOCTOR MIRCEA BÂRSAN!
Ce bine ar fi ca măcar să asistați la operații pentru că sfaturile și experiența dvs de o viață înseamnă enorm pentru binele și viața românilor…

Pe de altă parte, vă înțeleg perfect și este normal ca după O VIAȚĂ DE SACRIFICIU TOTAL să aveți și dvs parte de bucurie, de relaxare, de liniște… Ați suferit destul, ați muncit enorm, ați fost jignit de tot felul de mizerabili și cred că vă este suficient. Să vă dea Domnul multă sănătate și să vă bucurați în liniște de cei dragi! Vă iubim, vă respectăm și veți rămâne în inimile noastre pentru tot ce ați făcut pentru această țară, pentru toți românii pe care i-ați salvat de la moarte!

Nu pot să uit zâmbetul dvs, simțul umorului dar și capacitatea dvs de a încuraja pe cei aflați în situații disperate, am văzut cu ochii mei că sunteți un om extraordinar și vă admir cu adevărat. Îmi amintesc când m-ați bătut prietenește cu palma pe umăr și mi-ați spus un cuvânt bun de încurajare într-un moment în care aveam mare nevoie și treceam prin clipe de disperare pentru că în orice clipă puteam pierde o persoană dragă mie, căreia dvs i-ați redat viața. Acea persoană trăiește și în ziua de azi datorită bunului Dumnezeu care a lucrat prin dvs.

Fiți binecuvântat, domnule profesor doctor Mircea Bârsan!

Cu toată dragostea și cu deosebit respect,
Tomis the Cat – blogger evanghelic

CITEȘTE PE REALITATEA.NET CE SPUNE DOMNUL PROFESOR DOCTOR BÂRSAN:
“VIAȚA UNUI OM ȘI MUNCA UNUI DOCTOR NU SE POT CUMPĂRA CU UN PLIC CU BANI”

CÂTEVA IMAGINI ALE UNOR COPILAȘI OPERAȚI PE CORD LA INSTITUTUL INIMII “NICULAE STĂNCIOIU” DIN CLUJ NAPOCA:

INSTITUTUL INIMII CLUJ NAPOCA - COPIL OPERAT PE CORD

INSTITUTUL INIMII CLUJ NAPOCA - BEBELUS OPERAT PE CORD

INSTITUTUL INIMII CLUJ NAPOCA - BEBELUS OPERAT LA INIMA

DONEAZĂ ȘI TU 2 EURO PRIN SMS PENTRU ÎNFIINȚAREA UNEI SECȚII DE CHIRURGIE CARDIOVASCULARĂ ÎN CADRUL SPITALULUI MARIE CURIE (BUDIMEX) DIN BUCUREȘTI

MIRCEA BARSAN SI MERLIN, CAINELE DUMNEALUI

MIRCEA BARSAN SI CAMERA MODESTA DIN SPITAL IN CARE A LOCUIT ANI DE ZILE PENTRU A FI ALATURI DE PACIENTII INTERNATI

PUTEȚI CITI ȘI ALTE LUCRURI INTERESANTE DESPRE PROF.DR.MIRCEA BÂRSAN:
https://www.voci.ro/prof-dr-mircea-barsan/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament.

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului.
error: Content is protected !!