previous arrow
next arrow
Slider

CE FACI PENTRU TINE, PIERE ODATĂ CU TINE. CE FACI PENTRU ALȚII... RĂMÂNE!

MIHAI GHEORGHIU: SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE PREMIERUL VIORICA DĂNCILĂ: NU EDUCAȚI COPIII ROMÂNIEI CONFORM IDEOLOGIEI DE GEN!

MIHAI GHEORGHIU - PLATFORMA CIVICA IMPREUNA

Doamnei Viorica Dăncilă
Prim–ministrul României

24 octombrie 2018

Stimată doamnă Prim-ministru,

Referendumul a adus la vot peste 3,5 milioane de cetăţeni români care şi-au exprimat voinţa pentru ocrotirea constituţională a definirii căsătoriei între un bărbat şi o femeie, definire care presupune implicit opoziţia la ideologia de gen care asaltează astăzi întreaga societate românească, în principal sistemul de educaţie. Ignorarea acestor milioane de români și a valorilor în care ei cred, înseamnă generarea unui cadru conflictual ce prejudiciază grav climatul de legalitate și democrație din România.

Copiii României nu trebuie educați conform ideologiei de gen.

Ei trebuie educați potrivit interesului superior al copilului, fără relativizarea ființei lor într-o perioadă de creștere și dezvoltare, așa cum prevăd toate dispozițiile legale edictate în apărarea drepturilor copilului.

Sute de ong-uri și zeci de mii de părinți se împotrivesc deja acestei agende ideologice care se aplică copiilor români în mod constant de la începutul anului.

În semn de solidaritate, părinții din întreaga țară s-au constituit în grupuri de acțiune pentru apărarea drepturilor părinților și copiilor împotriva acestei agresiuni fără precedent.

Prin astfel de cursuri, manuale şi evenimente, copiii și părinții din România sunt puși în fața unei realități juridice noi, impuse prin activități educaționale care au drept obiectiv operaţionalizarea ideologiei de gen la clasă. Această nouă realitate juridică este fundamentată pe conceptele „egalitate de gen”, „roluri de gen”, „stereotipii de gen”, concepte astfel normativizate, prin care ideologia de gen a devenit normă juridică şi pedagogică în România.

Din cuprinsul activităților educaționale desfășurate deja, părinţii români au înțeles exact ceea ce a învățat un copil dintr-o astfel de activitate, respectiv cât este de dezirabil să aibă o altă orientare sexuală şi cât de ușor își poate singur alege, în orice moment, genul.

Doamnă Prim–Ministru, demnitatea oricărei persoane este corolarul tuturor drepturilor omului, indiferent de sexul și orientarea ei sexuală, dar aceasta nu înseamnă că toți copiii României trebuie educați conform ideologiei de gen, ci că ei trebuie educați POTRIVIT INTERESULUI SUPERIOR AL COPILULUI, fără relativizarea ființei lor într-o perioadă de creștere și dezvoltare. Demnitatea și drepturile unei minorități sexuale sunt indiscutabil respectate prin legislația noastră și prin felul tolerant al poporului român, însă este o evidență faptul că propaganda ideologiei de gen a ajuns deja prea departe, dacă a stârnit revolta a mii de părinți care denunță încălcarea gravă – prin astfel de activități – a interesului superior al copilului și a dreptului constituțional al părinților care, potrivit articolului 29 alineat 6 din Constituţia României, au dreptul de a asigura, POTRIVIT PROPRIILOR CONVINGERI educaţia copiilor minori a căror răspundere le revine. În mod similar, acest drept este garantat şi de articolul 14 alineatul 3 din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene care consacră dreptul părinţilor de a asigura educarea şi instruirea copiilor lor potrivit propriilor convingeri religioase, filosofice şi pedagogice.

Platforma civică ÎMPREUNĂ este cea mai mare și profundă formă de unitate a societății civile din România, compusă din 500 de ONG-uri și peste 1000 de intelectuali, reuniți pentru prima dată într-un număr atât de mare în istoria recentă a României. Platforma ÎMPREUNĂ a realizat, până în prezent, demersuri internaționale împreună cu peste 250 de ONG-uri din 8 țări.

În această calitate, vă rugăm, din nou, să vegheați la respectarea drepturilor constituționale a căror încălcare generează conflicte ce prejudiciază grav climatul de legalitate și democrație din România.

Mihai Gheorghiu
Platforma Civică ÎMPREUNĂ

SURSA:
http://platforma-impreuna.ro/scrisoare-deschisa-catre-premierul-viorica-dancila-nu-educati-copiii-romaniei-conform-ideologiei-de-gen/

“Sufletul și mintea copiilor noștri trebuie să fie libere de orice intruziune a unei ideologii radicale, fundamental materialiste, care tinde să ne transforme copiii în cu totul alte ființe și tinde să creeze în sufletul și mintea lor o fractură între ceea ce înseamnă dialogul părinte-copil din familie și dialogul neautentic ideologic care urmează să le fie impus în școală.” (Mihai Gheorghiu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTARE COMENTARII PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament.

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului.
error: Content is protected !!