previous arrow
next arrow
Slider

CE FACI PENTRU TINE, PIERE ODATĂ CU TINE. CE FACI PENTRU ALȚII... RĂMÂNE!

MATEI DOBROVIE VA VOTA (ÎN CALITATEA SA DE DEPUTAT PNL) PROIECTUL DE LEGE PRIVIND INTERZICEREA IDEOLOGIEI DE GEN ÎN ȘCOLILE DIN ROMÂNIA

IDEOLOGIA DE GEN A INCEPUT SA INFECTEZE SCOLILE DIN ROMANIA

(foto: activenews.ro)

Deputatul PNL Matei Dobrovie (fost deputat demisionar USR) a anunțat marți că va sprijini proiectul de lege pentru interzicerea propagandei gender (ideologiei de gen) în școli, depus la Parlament de senatorul PMP Cristian Vasile Lungu. Inițiatorul arăta în Expunerea de Motive că la fel cum se dorește protejarea elevilor de „dogme religioase și doctrine politice”, ar trebui ca aceștia să fie feriți și de ideologiile politice, precum teoriile neștiințifice ale propagandei gender, conform cărora “genul este un concept fluid, diferit de datul biologic, fiecare persoană având libertatea să-și aleagă genul cu care se identifică”.

Matei Dobrovie s-a pronunțat marți în favoarea proiectului legislativ de interzicere a imixtiunii ideologiei gender în educația școlară.

„Ideologia de gen nu are ce căuta în școli! Azi la Comisia pentru învățământ este pe ordinea de zi o inițiativă legislativă de interzicere a educației de gen în școli și de introducere de sancțiuni pentru prozelitism pe criterii de gen sau de sex. Voi vota PENTRU această inițiativă! Cred că școala românească trebuie să formeze, nu să deformeze caractere. Nu este admisibil să li se impună părinților și copiilor, ideologia de gen. Aceasta este o formă de corupție morală care încearcă să bulverseze copiii care încă nu au discernământ, prin propagarea ideii că sexul este un construct socio-cultural și nu o realitate obiectivă biologică, iar fiecare poate fi ce vrea. Denaturarea libertății duce însă la o înrobire a omului, a persoanei, creație unică a lui Dumnezeu, față de simțuri. Reducerea la instinctele primare, eliminarea moralei creștine, a memoriei, a oricăror repere identitare legate de strămoși, slăbirea familiei, duc toate la diluarea persoanei, care devine controlabilă.”

UPDATE: “votul pe această propunere legislativă a fost amânat”, a anunțat, marți, deputatul Matei Dobrovie (PNL) pe pagina lui de social media.

SURSA:
https://www.activenews.ro/stiri-politic/Deputatul-PNL-Matei-Dobrovie-Ideologia-de-gen-nu-are-ce-cauta-in-scoli-159211

2 thoughts on “MATEI DOBROVIE VA VOTA (ÎN CALITATEA SA DE DEPUTAT PNL) PROIECTUL DE LEGE PRIVIND INTERZICEREA IDEOLOGIEI DE GEN ÎN ȘCOLILE DIN ROMÂNIA”

 • Așa, și? România a votat fără rezerve, cu Cioloș, Prim-ministru, în mai 2016, Convenția de la Istanbul, prin care educația privind disoluția de gen devine obligatorie în România. Cercetează! Acest fost deputat USR ce părere avea atunci?!? A scris el ceva, undeva? Cam târziu să ne impresioneze acum jocul ăsta de glezne pudibond, cum nu mai putem fi impresionați de absolut nimic din ce spune sau face PNL-istul Ben Oni Ardelean, de pildă.

 • Extras din articolul “Convenția de la Istanbul: analiză și implicații” de Adina Portaru

  “Pe 23 mai 2016, România a ratificat Convenția de la Istanbul, care a intrat în vigoare pe 1 septembrie 2016. Aceasta este o convenție internațională problematică, întrucât reglementează o definiție nouă și controversată a „genului” în dreptul internațional, prezintă bărbații drept agresori, ceea ce constituie un stereotip discriminatoriu, încalcă libertatea religioasă și dreptul părinților de a-și instrui copiii în conformitate cu propriile convingeri religioase și morale.

  Este regretabil că în Romania nu a existat până acum nicio dezbatere temeinică referitoare la consecințele profunde ale ratificării acestui tratat internațional.

  Convenția de la Istanbul conține o serie de aspecte problematice, care, în loc să faciliteze răspunsul la problema violenței domestice, contrazic prevederile legale existente în dreptul european și dreptul internațional, îndeosebi prin:
  – Codificarea unei definiții controversate și non-consensuale a „genului” ca și construct social independent de realitatea biologică (Paragrafele 7-11);
  – Discriminarea și prezentarea stereotipică a bărbaților drept agresori (Paragrafele 12–17);
  – Încălcarea drepturilor părinților de a-și instrui copiii (Paragrafele 18-22);
  – Limitarea libertății religioase (Paragrafele 23-17);

  (d) Aspecte Problematice
  Introducerea conceptului controversat de „gen”
  7. Înainte de Convenția de la Istanbul, singura definiție a „genului” într-o convenție internațională este dată de Statutul de la Roma. Acesta folosește termenul de „gen” în mod clasic,  anume, ca un sinonim pentru sexul biologic.
  8. Convenția de la Istanbul presupune însă că sexul și „genul” sunt două concepte diferite. Conform articolului 3 (c), „genul” va însemna „rolurile, comportamentele, activitățile și atributele construite social, pe care o societate dată le consideră adecvate pentru femei și bărbați.”
  9. Termenul de „gen” folosit de Convenția de la Istanbul se referă la „sexul social”, un construct social care variază și care este, în principiu, independent de realitatea biologică a persoanei (bărbat/femeie). Această definiție nu se regăsește în niciuna din celelalte convenții internaționale. Are, deci, o încărcătură ideologică puternică și se clădește pe concepția că omul se naște ca o ființă neutră, care poate să-și determine sau să-și schimbe „genul” în cursul vieții și sub influența diverșilor factori, precum societatea, educația și auto-determinarea.[5]
  10. Acest lucru este confirmat și de interpretarea Convenției de la Istanbul, publicată pe site-ul Guvernului României:
  Convenţia este primul tratat internaţional care conţine o definiţie a genului şi recunoaşte că femeile şi bărbaţii nu sunt doar diferenţiaţi din punct de vedere biologic, ci că există o categorie a genului, definită social, care le conferă acestora roluri și comportamente specifice. Potrivit acestui document, violența familială și cea împotriva femeilor, în special, reprezintă o violare a drepturilor omului și o formă de discriminare. Convenția de la Istanbul propune crearea unor mecanisme care să garanteze protecția victimelor, să crească gradul de conștientizare a efectelor acestui fenomen, să prevină și să combată toate formele de violență.[6]
  11. Acceptarea definiției avansate de Convenția de la Istanbul presupune așadar identificarea cu anumite principii de bază ale acelei teorii antropologice a „genului”, care neagă existența diferențelor naturale dintre cele două sexe biologice.[7]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament.

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului.
error: Content is protected !!