previous arrow
next arrow
Slider

CE FACI PENTRU TINE, PIERE ODATĂ CU TINE. CE FACI PENTRU ALȚII... RĂMÂNE!

MACRON ȘI BUNUL DUMNEZEU – EDITORIAL SEMNAT DE JURNALISTUL ADRIAN PĂTRUȘCĂ

ADRIAN PATRUSCA - JURNALIST EVENIMENTUL ZILEI

Emmanuel Macron a mers marți, 18 februarie, la Mulhouse, pentru a vorbi despre hotărârea guvernului său de a lupta împotriva islamului politic și a enclavizării islamice.

Mulhouse, oraș aflat la granița cu Germania, are o populație de circa 100.000 de locuitori, din care mai bine de un sfert sunt imigranți.

La Mulhouse se contruiește din 2009 una dintre cele mai mari moschei din Franța, cu o suprafață de 10.000 de metri pătrați, capabilă să primească până la 3000 de credincioși.

Cu ocazia unei băi de mulțime, Macron a fost abordat de un tânăr, care s-a prezentat ca licențiat în domeniul economic și social, lucru pentru care a spus „mulțumesc lui Dumnezeu”, și i-a solicitat Președintelui: „Aș mai avea nevoie doar de naturalizare pentru a putea începe alte proiecte, fie în străinătate, fie în Franța”.

„Dar acum ce document de ședere ai?”, l-a întrebat Macron.

„Mi s-a acordat drept de ședere pe zece ani, mulțumesc lui Dumnezeu”, a răspuns tânărul, invocând a doua oară divinitatea. „Evident, îi mulțumesc și Franței pentru asta.”

„Aș prefera să zici «mulțumesc Franței» decât «mulțumesc lui Dumnezeu», mai ales în contextul ăsta”, a îngroșat Macron tonul, după care s-a grăbit să spună că „a fost o glumă”.

„Dar există o supremație care nu poate fi ignorată, domnule”, a replicat foarte serios tânărul.

Macron a repetat că „a fost o glumă”, după care i-a promis că „serviciile statului și domnul prefect” vor „examina” dosarul acestuia „pentru ca situația să se rezolve”.

Din 1789 încoace, nimeni nu este mai calificat decât un șef de stat francez să facă glume pe seama lui Dumnezeu. Să-L ia peste picior. Când nu, de-a dreptul, să-L omoare.

Calificarea asta a fost recunoscută de toată Europa Occidentală, care a asumat-o rapid ca model civilizațional. I s-a spus „Laicitate”.

În lumina ghilotinei, omul modern a înțeles că Dumnezeu nu există. Că este doar o fantasmă care exploatează fricile ancestrale, de care omul, prin pătrunderea tainelor naturii, s-a scuturat o dată pentru totdeauna.

Pentru că este o noțiune revolută și toxică, „opiumul popoarelor”, Dumnezeu nu are voie în spațiul public (mai ales în școli). Dacă se încăpățânează să se cramponeze de existență, atunci trebuie închis în Biserica lui sau între pereții caselor de troglodiți.

Dumnezeu este discret: când nu este dorit, nu dă buzna peste om, ci se retrage.

Catedralele, pilonii pe care s-a construit Occidentul, s-au golit de credincioșii tot mai luminați. Lăcașurile părăsite au fost vândute ori închiriate, devenind în cel mai fericit caz locuințe, expoziții sau sedii de companii, când nu de-a dreptul baruri, dancing-uri sau piste de role (sic!).

Liderii fără Dumnezeu ai unui Occident dezcreștinat au fost trași de mânecă de Sfintele Corporații care i-au înscăunat, anunțându-i că încep să ducă lipsă de forță de muncă. Pasămite, omul modern, fără Dumnezeu, nu mai are chef să facă copii, are chef să facă carieră.

Cum readucerea lui Dumnezeu în spațiul public, pentru a-i dezmetici pe oameni și a-i determina să facă copii, era de neconceput, liderii fără Dumnezeu s-au gândit să aducă forță de muncă din import. Unde mai pui că era și mai ieftină, în comparație cu proletarii băștinași emancipați, dedulciți la binefacerile capitalismului.

Surpriză, însă! Noii proletari importați, nu doar că nu aveau nici chef de muncă, nici știință de carte, nici apucături prea progresiste, dar l-au adus cu ei în traistă și pe Dumnezeu.

Nu același Dumnezeu, blajin și docil, care s-a lăsat zvârlit afară din spațiul public european fără să crâcnească, la fel cum în urmă cu 2000 de ani Se lăsase răstignit, ca un miel dus la tăiere.

Nu! Noul Dumnezeu, care a invadat Europa odată cu masele de imigranți, era unul agresiv și răzbunător, gata să ia beregata sau să arunce în aer pe oricine nu-l recunoaște de jupân.

Liderii fără Dumnezeu și Sfintele Corporații au intrat în fibrilație. Au rămas și fără forță de muncă și cu o belea uriașă pe cap.

Așa că au încercat să găsească soluții, dar, ca niște mașinării detracate, nu au putut ieși din limitele programelor implantate, pe baza cărora au fost promovați.

Au interzis vălul islamic pe stradă și „burkini” la plajă. Au montat plăcuțe în care oaspeții sunt informați că nu este frumos să pipăi, nici să violezi trecătoarele, iar acestea au fost instruite să-și lungească fustele, să-și acopere capetele și în general să mai stea pe-acasă.

Dar, în spiritul Egalității și Fraternității, pentru ca nou-veniții să nu se simtă discriminați, au înăsprit regulile și pentru creștini. Mai ales pentru creștini.

Așa s-a ajuns ca Târgurile de Crăciun să se numească Târguri de Iarnă, ca Ieslea cu Pruncul să dispară din piețele și instituțiile publice ale marilor orașe, ca ouăle de Paști să fie numite „sfere de primăvară” și ca angajații să nu mai poată purta cruciulițe la serviciu.

Doar că, spre deosebire de băștinași, cu o tradiție de sute de ani de deicid, veneticilor puțin le pasă de Laicitate. Ei știu că Dumnezeul lor le-a spus că vor cuceri lumea, și văd că treaba asta chiar se întâmplă.

Nu știm cărui Dumnezeu îi mulțumea tânărul de la Mulhouse, altminteri foarte isteț și politicos.

Știm însă că Macron (numele poate fi înlocuit cu Merkel, Sanchez, Conte, Von der Leyen, Rutte, Löfven) îi dă înainte cu Laicitatea. Cu Republica în locul lui Dumnezeu.

AUTOR: ADRIAN PĂTRUȘCĂ (jurnalist Evenimentul Zilei)
SURSA:

https://evz.ro/__trashed-17.html?fbclid=IwAR2gKjPb6lcLYnBYpexaYRV8AtHtzRjHjGJpxD97o0LfeOJ2WC9hAmRvuqk

Tagged with:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament.

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului.
error: Content is protected !!