previous arrow
next arrow
Slider

CE FACI PENTRU TINE, PIERE ODATĂ CU TINE. CE FACI PENTRU ALȚII... RĂMÂNE!

LUCIA HOSSU LONGIN SPUNE CĂ LUI AUGUSTIN LAZĂR ÎI LIPSEȘTE CONȘTIINȚA

LUCIA HOSSU LONGIN - JURNALIST SI REALIZATOR FILM DOCUMENTAR MEMORIALUL DURERII

foto: paginademedia.ro

“Cazul Augustin Lazăr ne arată că noi, românii, mai avem multe de clarificat din trecutul comunist, să-l cunoaștem, să-l înțelegem și să nu-l repetăm.”
(Lucia Hossu Longin)

Așa cum știți, doamna Lucia Hossu Longin este celebra realizatoare de televiziune care a produs filmul serial documentar MEMORIALUL DURERII prin care a prezentat în detaliu ororile și tragediile cumplite din temnițele comuniste unde au fost distruse destinele și viețile deținuților politici în perioada 1947-1989. Ar fi culmea ca după lecturarea acestui material să-i auzim pe mister Cristian Tudor Popescu, madam Pora, madam Dogioiu și restul echipei de șoc, înfierând-o cu mânie proletară pe respectabila doamnă Lucia Hossu Longin că e “comunistă”, “pesedistă”, “ciumă roșie” sau alte aberații din acestea, mai ales că tocmai domnia sa este cea care a deconspirat cruzimile și torturile inimaginabile pe care regimul totalitar de opresiune
le-a oferit tuturor celor care au îndrăznit să creadă în libertatea de expresie și de conștiință.

Și acum să trecem la lucruri serioase cum ar fi declarațiile devastatoare ale doamnei Lucia Hossu Longin pentru care am un respect deosebit și care trebuie admirată și prețuită de toți românii pentru tot ce a făcut în televiziune ca adevărat jurnalist și profesionist și mai ales ca om cu conștiință și frică de Dumnezeu. Să nu uităm că datorită domniei sale și noi, creștinii evanghelici, ne-am bucurat să vedem la “Memorialul Durerii” un episod excepțional despre viața, lucrarea și mărturia unui Apostol Pavel al Cortinei de Fier , mă refer la pastorul Richard Wurmbrand, marele slujitor al Domnului. Cu atât mai mult o apreciez pe doamna Longin.

MARELE OM DE TELEVIZIUNE ȘI JURNALIST LUCIA HOSSU LONGIN A SPUS CĂ LUI AUGUSTIN LAZĂR ÎI LIPSEȘTE CONȘTIINȚA ȘI DIN ACEASTĂ CAUZĂ NU-ȘI POATE ANALIZA PROPRIA ACTIVITATE PE CARE A AVUT-O ÎN ANII DE TEROARE COMUNISTĂ

“Lipsa de rușine a lui Augustin Lazăr înfioară oamenii acestei țări. Este inadmisibil să-ți negi culpa când ea este dovedită de atâtea documente. Cum e posibil așa ceva?!? “Adevărul” lui Augustin Lazăr ne scoate la lumină și un alt adevăr: în “Epoca de Aur” ceaușistă se spunea că “închisorile politice nu mai există”… Așa știam din cartea de istorie când de fapt închisorile politice existau și funcționau la capacitate maximă! La Aiud erau peste 60 disidenți politici închiși acolo și torturați pentru a-și renega convingerile și ideile. Deci o dată cu povestea sumbră a procurorului Augustin Lazăr iese la iveală și povestea sumbră a închisorii Aiud care timp de PATRU DECENII a distrus vieți, a torturat oameni, nu numai pe cei din generația anilor ’50 ci după cum vedeți, și pe cei din generația anilor ’80, vezi cazul lui Iulius Filip, al lui Radu Filipescu și al atâtor altora care au fost închiși acolo.

[…] NU STĂ NICIUN ARGUMENT AL DOMNULUI AUGUSTIN LAZĂR ÎN PICIOARE pentru că prima condiție a personalului care lucra în acele comisii de eliberare condiționată, era realizată pe baza unor criterii: DURITATEA și CRUZIMEA. Aceasta nu este opinia mea, ci a unui om pe care l-am intervievat (era director de Resurse Umane în Securitate) și care mi-a spus că ferocitatea acestor oameni, duritatea și cruzimea lor erau condiții generale […] În închisoarea Aiud în anii ’80 erau 60 de deținuți politici supuși tuturor abuzurilor! Dacă deținutul politic nu era lăsat să vină în fața Comisiei de eliberare condiționată, dacă documente nu existau, atunci PE CE BAZĂ PROCURORUL AUGUSTIN LAZĂR (ȘEFUL COMISIEI DE ELIBERARE DE ATUNCI) SPUNEA “DA” SAU SPUNEA “NU” ELIBERĂRII UNUI OM?!? După cum bine știm, odată condamnați și intrați în pușcărie, deținuții nu mai aveau voie să fie torturați, bătuți, schilodiți. Domnul Lazăr ca procuror trebuia să fi știut acest lucru. Domnul Augustin Lazăr NU AVEA NICIUN CRITERIU PE BAZA CĂRUIA SĂ SE FACĂ SAU NU ELIBERAREA DEȚINUTULUI POLITIC!!! Se încălca legea într-un mod direct! […] Anchetatorul de Securitate era cel care hotăra sentința deținutului politic. Părerea mea e că toate explicațiile domnului procuror șef Augustin Lazăr, sunt elementele MANIPULATOARE, nu ceea ce comentează opinia publică…
CU CE DREPT A OPRIT AUGUSTIN LAZĂR ELIBERAREA DEȚINUȚILOR POLITICI?!?
Domnul Augustin Lazăr a încălcat dreptul la eliberare al acestor oameni care au rămas în continuare supuși torturii și abuzurilor din pușcărie. Pentru că lui Augustin Lazăr ÎI LIPSEȘTE CONȘTIINȚA și neavând conștiință nu își poate analiza propria lui activitate din anii aceia. Aiudul a fost cel mai cumplit pentru că acolo au fost cele mai grave încălcări ale drepturilor omului. Augustin Lazăr poate să mintă la infinit dar noi nu putem la infinit să-i demontăm toate minciunile pentru că mai avem în viața aceasta și alte misiuni în afară de a-i demonta domnului procuror șef toate aberațiile.”

(Lucia Hossu Longin – Realizator film “Memorialul Durerii” – Televiziunea Română)

https://www.antena3.ro/actualitate/lucia-hossu-longin-prima-reactie-dupa-declaratia-facuta-de-augustin-lazar-acestuia-ii-lipseste-515916.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament.

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului.
error: Content is protected !!