previous arrow
next arrow
Slider

CE FACI PENTRU TINE, PIERE ODATĂ CU TINE. CE FACI PENTRU ALȚII... RĂMÂNE!

IMNUL “I VOW TO THEE, MY COUNTRY”

CREATIA MINUNATA

Imnul patriotic britanic “I Vow to Thee, My Country” a fost creat în 1921 când compozitorul și dirijorul Gustav Holst a adaptat această piesă la textul scris de Sir Cecil Spring Rice (diplomat de carieră și ambasador al Marii Britanii în Statele Unite între anii 1912-1918). Este o piesă muzicală de o frumusețe deosebită pe care am auzit-o de multe ori de-a lungul anilor dar abia acum am identificat-o și m-am gândit să o aduc în atenția românilor de pretutindeni.

Imnul a fost publicat în 1925 în cartea de cântări creștine “Hymns of Praise” (Imnuri de Slavă) folosită în Biserica Angliei. De asemenea, versurile sunt deosebite și veți vedea că în strofa a doua se vorbește despre Împărăția Cerurilor, făcându-se referire la pasajul biblic din Proverbele 3:17 (Căile înțelepciunii sunt nişte căi plăcute şi toate cărările ei sunt nişte cărări paşnice)

Diana – Prințesa de Wales (care a murit într-un tragic accident de mașină în 1997) a cerut ca acest imn să fie cântat la căsătoria ei (1981) cu prințul moștenitor Charles de Wales (fiul actualei regine Elisabeta a II-a a Marii Britanii și un prieten sincer al României). Regretata prințesă Diana a declarat că întotdeauna a iubit acest imn încă din anii copilăriei. Imnul a fost intonat inclusiv la înmormântarea ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament.

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului.
error: Content is protected !!