previous arrow
next arrow
Slider

CE FACI PENTRU TINE, PIERE ODATĂ CU TINE. CE FACI PENTRU ALȚII... RĂMÂNE!

GUVERNUL ROMÂNIEI A APROBAT PROGRAMUL RABLA PENTRU ELECTROCASNICE VECHI

GUVERNUL ROMANIEI - PALATUL VICTORIA

INFORMARE DE PRESĂ

Biroul Comunicare
Nr. înreg: 212/BC/22.11.2018

GHIDUL DE FINANȚARE A PROGRAMULUI RABLA PENTRU ELECTROCASNICE

În data de 21 noiembrie 2018, a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Ghidul de finanțare a Programului național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic – Rabla pentru electrocasnice.

În perioada următoare vor fi publicate pe site-ul AFM informații privind demararea programului, pentru validarea comercianților și înscrierea solicitanților. Finanţarea se acordă sub formă de vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice și electronice de uz casnic, cu eficiență energetică clasa A++ și A+++, din următoarele categorii:

a) mașini de spălat rufe;
b) frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare;
c) aparate de aer condiționat.

Valoarea voucherului este de:

a) 200 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++;
b) 300 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++;
c) 300 lei pentru aparate de aer condiționat cu eficienţa energetică la răcire (A+++/A++);
d) 300 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare
cu eficienţa energetică A++;
e) 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare
cu eficienţa energetică A+++.

Persoana fizică beneficiază de valoarea unui voucher la achiziţionarea unui echipament electric și electronic eligibil, în schimbul predării unui echipament uzat echivalent.
Schimbul se face în sistem 1:1

Persoana fizică poate achiziţiona mai multe echipamente în schimbul predării unui număr echivalent de echipamente uzate, beneficiind astfel, în mod corespunzător, de mai multe vouchere, dar nu mai mult de unul pentru fiecare categorie.

Suma finanțată de Administrația Fondului pentru Mediu se scade de către comerciantul validat din valoarea totală a facturii echipamentelor achiziționate prin program, iar diferența este suportată de către persoana fizică, din surse financiare proprii.

Biroul Comunicare
Administrația Fondului pentru Mediu

SURSA:
https://www.afm.ro/main/programe/rabla_electrocasnice/2018/informare_presa_electrocasnice_22_nov_2018.pdf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament.

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului.
error: Content is protected !!