previous arrow
next arrow
Slider

CE FACI PENTRU TINE, PIERE ODATĂ CU TINE. CE FACI PENTRU ALȚII... RĂMÂNE!

GHEORGHE CIONOIU DESPRE DEMAGOGIA EMINESCOIDĂ CARE A FOST UNA DIN CAUZELE EŞECULUI REFERENDUMULUI PENTRU DEFINIREA CLARĂ A CĂSĂTORIEI

GHEORGHE CIONOIU - SCRIITOR SI DISIDENT ANTICOMUNIST

(foto: caietesilvane.ro)

Convingerea mea fermă este că Napoleon Săvescu, Paul Coruţ; Ioan Coja, etc. sunt mercenari ideologici care promovează un naţionalism primitiv de esenţă eminescoidă. Primul mare falsificator al istoriei României şi primul mare promotor al naţionalismului şovin şi al bizarului rasism şi imperialism românesc a fost Eminescu. Scrierile sale politice cuprind nemumărate articole care conţin ceea ce azi numim fake news. Cred că ar fi cazul să fie privit critic nu doar din perspectiva lui Boia celebrul postulat al lui Petre Ţuţea „Eminescu, despre care Iorga spune că-i expresia integrală a naţiunii române, iar Blaga că reprezintă “ideea platonică de român”, e românul absolut“. Nenumăraţi români obişnuiţi repetă papagaliceşte sloganul cä Eminescu a fost cel mai mare politician şi cel mai important analist politic al tuturor timpurilor. În „A treia forţă- România profundă“ Ovidiu Hurduzeu precizează că printre cărţile sale de căpătâi se numără şi scrierile politice ale lui Eminescu. Întrucât după o lectură atentă a cărţii, al cărei coautor este domnul Hurduzeu, am ajuns la concluzia că aceasta este o farsă diabolică menită să abată atenţia de la evidentul proces de deznaţionalizare şi dezcreştinare alertă a României în perioada postcomunistă, am decis să citesc şi eu scrierile politice ale lui Eminescu. Nenumăratele aberaţii pe care le-am sesizat în articolele pe care le-a publicat jurnalistul Eminescu în „Timpul“ şi faptul că a fost membru al societăţii „Carpaţii“, care milita pentru expansionism teritorial şi confruntare atât cu Imperiul Austro-Ungar cât şi cu Rusia ţaristă, m-au determinat să concluzionez că Eminescu a constituit sursa de inspiraţie a lui Caragiale pentru celebrul personaj Caţavencu, redactor la „Răcnetul Carpaţilor“ Există o asemănare izbitoare între celebrul discurs cu accente imperialiste al lui Caţavencu şi un text care conţine profesiunea de credinţă politică a lui Eminescu.
Caţavencu: „Ce zice soțietatea noastră? Ce zicem noi?… Iată ce zicem: această stare de lucruri este intolerabilă! (aprobări în grup. Cu tărie.) Până când să n-avem și noi faliții noștri?… Anglia-și are faliții săi, Franța-și are faliții săi, până și chiar Austria-și are faliții săi, în fine oricare națiune, oricare popor, oricare țară își are faliții săi (îngrașă vorbele.)… Numai noi să n-avem faliții noștri!… Cum zic: această stare de lucruri este intolerabilă, ea nu mai poate dura!..“.
Eminescu: „NOUA ROMĂ A se convinge turcii că Imperiul trebuie restaurat, prin introducerea limbilor naţionale în biserică şi prin trezirea patriotismului local, excitat şi în contra ruşilor, şi în contra austriecilor. Grecii trebuie eliminaţi cu totul din guvernarea bisericii române şi substituiţi prin arabi în Orient, prin români în Europa. Odată un român patriarh, el va numi români episcopi în ţinuturile locuite de ei, albanezi episcopi unde ţările sînt locuite de albanezi.
Datoria publică turcească, acoperită în Anglia prin subscripţii benevole. Convins poporul englez că turcii trebuiesc economiceşte emancipaţi. Datoria publică odată plătită, se va institui un Reichsrechnunghof care va ţine pururea în cumpănă echilibrul bugetar.
Patriarhii or înfiinţa la Constantinopoi o Academie de limbi orientale. Gaster româneşte. Se vor preda pentru turci ştiinţele necesare şi pentru celelalte naţionalităţi asemenea. Liceu septilingv. Limba română şi greacă şi cea bulgară, obligatorii. Funcţionarii obligaţi a şti limbile judeţului pe care îl administrează. La mănăstire română, la Ierusalim strană română.”
Consider că o cauză majoră a referendumului pentru redefinirea căsătoriei este şi mitul eminescoid că toate relele din ţară sunt cauzate de străini şi că românii sunt victime inocente. Acest mit stimulează pasivitatea a românilor oneşti care nu conştientizează că trebuie să se implice civic şi politic pentru a reforma moravurile şi clasa politică. Promovarea obiectivului eminescoid de a împinge hotarele României până la Nistru şi Tisa a determinat participarea României la cele două războaie mondiale, a provocat moartea a peste un milion de soldaţi români şi a condus la instaurarea socialismului în ţară. Acum aşa-zisul imperativ al unirii cu republica Moldova este folosit pentru a abate atenţia de la faptul că România a devenit o colonie a Imperiului Occidental şi că în ţară se desfăşoară un proces alert de deznaţionalizare şi dezcreştinare controlată.
Mitul existenţei aşa-zisei Românii profunde a fost spulberat de realitatea ratei de participare la referendum.

AUTOR: GHEORGHE CIONOIU (scriitor, disident anticomunist)
SURSA:
https://www.facebook.com/gheorghe.cionoiu/posts/2594914087271790

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTARE COMENTARII PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament.

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului.
error: Content is protected !!