previous arrow
next arrow
Slider

CE FACI PENTRU TINE, PIERE ODATĂ CU TINE. CE FACI PENTRU ALȚII... RĂMÂNE!

GABRIELA FIREA A DOVEDIT CĂ “ȘTIREA” CONFORM CĂREIA ÎN 31 MARTIE 2020 NU VA MAI FI ACORDAT AJUTORUL LUNAR DE 500/1000 LEI PENTRU ADULȚII/COPIII CU HANDICAP DIN BUCUREȘTI A FOST O MINCIUNĂ ORDINARĂ

GABRIELA FIREA - PRIMAR GENERAL BUCURESTI

În ziua de 28 martie 2020 am primit prin Whatsapp o “știre” care avertiza bucureștenii că Primăria Municipiului București nu va mai acorda stimulentul financiar lunar de 500 lei pentru adulții cu handicap, respectiv 1000 lei pentru copiii cu handicap din Capitală. Citind cu atenție și răbdare (așa cum fac întotdeauna când primesc diverse materiale serioase) am observat că de fapt era vorba de o Petiție intitulată “Firea, NU opri acordarea ajutorului social pentru persoanele cu handicap pe durata pandemiei!” Nu mi-a venit să cred că doamna primar general Gabriela Firea ar fi capabilă să facă o asemenea porcărie, mai ales că discutăm de copii și adulți cu handicap adică de oameni care oricum au o viață marcată de multă durere și suferință. Nu mai vorbim că ne aflăm în mijlocul unei pandemii COVID 19 (SARS-CoV-2) care deja generează o gravă tensiune în societate, îngrijorare, teamă și chiar panică în rândul populației. Am dat click pe linkul Petiției dar bineînțeles că NU am semnat Petiția pentru că NU AM CREZUT O ASEMENEA MINCIUNĂ ORDINARĂ lansată în spațiul public de niște nemernici, manipulatori și intoxicatori de profesie care doar cu asta se ocupă.

Am mai observat că “petiția” respectivă avea în subsolul ei un link de pe Hotnews care doar după câteva zile a șters acest FAKE NEWS de pe site-ul lor, vezi linkul www.hotnews.ro/stire/23754504 dându-și probabil seama că s-au umplut de penibil și s-au făcut de cacao.

Cert este că în ziua de 31 martie 2020 (așa cum se întâmplă în ultima zi a fiecărei luni) atât adulții, cât și copiii cu handicap din București ȘI-AU PRIMIT ÎN TOTALITATE BANII ÎN CONTURI adică 500 lei pentru adulți și 1000 lei pentru copii deci doamna primar general Gabriela Firea a dovedit ca de obicei că este UN OM DE CUVÂNT și că nu-și bate joc de oamenii bolnavi din București. Cunosc familii care au un copil sau un adult cu handicap și care mi-au confirmat că au primit sumele respective în întregime.

Nu sunt supărat pe cel care mi-a trimis această minciună ordinară prin Whatsapp dar să le fie rușine celor care și-au permis ca a nu știu câta oară să arunce cu noroi în doamna primar general Gabriela Firea care nu merită un asemenea “tratament” mizerabil!
Ăștia sunt niște oameni de nimic, plini de ură sau mai bine zis, niște forme de viață care nu știu cum să mai învenineze și să otrăvească societatea românească. E foarte ciudat că mizeria aia de petiție NU ESTE DATATĂ iar eu am primit-o în ziua de 28 martie 2020 adică exact la o zi când doamna primar general Gabriela Firea a dat următorul comunicat pe pagina oficială Facebook a dânsei:

În această perioadă atât de dificilă, am făcut tot ce ne-a stat în putință astfel încât cei peste 53.000 de adulți cu dizabilități din București să poată primi integral ajutorul în valoare de 500 de lei, pe care Primăria Capitalei îl acordă de mai bine de doi ani.
Îi asigur pe toți bucureștenii care primesc stimulente financiare de la Primăria Municipiului București că ACESTEA NU VOR FI SISTATE
, chiar dacă Primăria Capitalei se află în linia întâi în lupta pentru combaterea coronavirusului, prin numeroase direcții de acțiune”.

Reamintim că în această perioadă, o mare parte din resursele financiare ale Primăriei Capitalei pentru luna martie au fost redirecționate către aprovizionarea spitalelor și asigurarea protecției personalului medical, pentru asigurarea unei mese calde pentru persoanele cele mai expuse riscului de marginalizare socială, precum bătrânii de peste 65 de ani și oamenii străzii și asigurarea serviciilor edilitare (încălzire, transport public).

[…] În ceea ce privește informațiile mincinoase din spațiul public ale unor politicieni care anunțau sistarea acestui ajutor financiar, observ cu amărăciune că în această perioadă atât de dificilă, în care toți ar trebui să contribuim la rezolvarea crizei și în care culoarea politică n-ar trebui să conteze, politicieni PNL sau USR nu ratează nici o ocazie să încerce să denigreze Primarul General sau Primăria Capitalei. De data aceasta, ei pretind că sar în apărarea persoanelor adulte cu dizabilități, deși, atunci când am propus Consiliului General înființarea unui sprijin financiar pentru aceștia, cei de la PNL sau USR S-AU ABȚINUT sau chiar AU VOTAT ÎMPOTRIVĂ!!!! Consider că în această perioadă ar trebui să lăsăm orgoliile politice deoparte și să nu mai inducem panica în rândul populației!” (Gabriela Firea)

Astfel, pentru plata stimulentelor financiare din luna martie 2020 s-a alocat suma de 8,3 milioane de euro (aproximativ 41 milioane de lei) pentru acoperirea:

– Stimulentului în valoare de 1000 lei pentru cei 6.005 copii cu dizabilități, pentru luna februarie 2020

– Stimulentului în valoare de 500 lei pentru cei 53.176 adulți cu dizabilități

– Stimulentului pentru nou-născuți în valoare de 2500 lei pentru cele 1604 dosare depuse în decembrie 2019-ianuarie 2020

– Voucherului materna în valoare de 2000 lei pentru 4.000 de gravide (dosare depuse până la data de 10 februarie 2020)

– Ajutorului social comunitar pentru susținerea celor 154 de familii monoparentale pentru luna februarie 2020.

– Sprijinului financiar pentru prevenirea abandonului școlar pentru dosarele depuse până la data de 1 martie 2020.

– Stimulentului financiar pentru integrarea socială a persoanelor adulte cu handicap pentru plata aferentă lunii martie 2020 în valoare de 500 lei.

Plata stimulentelor s-a făcut ca de obicei, în ultima zi lucrătoare a lunii martie, respectiv 31 martie 2020. Pentru distribuția voucherelor materna se vor identifica soluții pentru expedierea acestora prin poștă/curier, urmând să se comunice detalii în acest sens în cel mai scurt timp.

SURSĂ DE INFORMARE:
https://www.facebook.com/gabifirea/posts/3065032306892889

GABRIELA FIREA - PRIMAR GENERAL MUNICIPIUL BUCURESTI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament.

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului.
error: Content is protected !!