previous arrow
next arrow
Slider

CE FACI PENTRU TINE, PIERE ODATĂ CU TINE. CE FACI PENTRU ALȚII... RĂMÂNE!

FLORICA CHERECHEȘ – DECLARAȚIE POLITICĂ – LEGISLAȚIA DIN ROMÂNIA PRIMEAZĂ

“Vă mulțumesc, Domnule Președinte!

Declarația mea politică de astăzi se intitulează:
“Legislația din România primează!”

Zilele trecute, am aflat din presă că Guvernul a aprobat poziția pe care o va susține în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene în speța în care Curtea Constituțională a României a solicitat Instanței europene să clarifice dacă termenul “soț” poate fi interpretat și ca “membru al familiei” chiar dacă este vorba de o persoană de același sex căsătorită într-un stat membru cu un cetățean român sau al Uniunii Europene.

Curtea Constituțională a cerut această clarificare după ce autoritățile române au refuzat să recunoască relația de familie dintre un bărbat de cetățenie română, căsătorit în Belgia cu un bărbat de cetățenie americană.

Guvernul a stabilit în urmă cu câteva zile că răspunsul pe care îl va trimite Curții Europene de Justiție, este că LEGISLAȚIA NAȚIONALĂ PREVALEAZĂ în acest caz, bazându-se pe argumente juridice desprinse din Dreptul European și din Codul Civil din România. Astfel, cetățeanul american nu poate fi considerat ca făcând parte din familia cetățeanului român, având în vedere prevederile Codului Civil, care stabilește că FAMILIA SE ÎNTEMEIAZĂ PE CĂSĂTORIA LIBER CONSIMȚITĂ ÎNTRE SOȚI. Mai mult, Codul Civil nu se rezumă doar la această definiție, ci INTERZICE EXPLICIT căsătoria între persoane de același sex și nu recunoaște “căsătorii” sau “parteneriate” de acest fel, din alte state.

Pentru a proteja familia tradițională din România, în Parlament avem acum în dezbatere inițiativa cetățenească depusă de Coaliția pentru Familie și susținută prin semnăturile a peste 3 milioane de români.

De la această tribună a Parlamentului, îmi exprim azi nădejdea că birourile permanente reunite vor clarifica detaliile procedurale, astfel încât Parlamentul să se pronunțe cât mai curând asupra organizării Referendumului pentru modificarea definiției familiei în Constituție. Până atunci, salut cu mare satisfacție poziția pe care România o va susține în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene, afirmând dreptul suveran al Statului nostru de a legifera în interesul cetățenilor săi și susținând în mod corect că noțiunea de “soț” trebuie interpretată conform legislației statului gazdă.”

Florica Cherecheș – Deputat PNL de Bihor – 11 aprilie 2017

Art. 258 alineatul 1 Cod Civil:
“Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi,
pe egalitatea acestora, precum şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea şi educarea copiilor lor.”

Art. 258 alineatul 4 Cod Civil:
“În sensul prezentului Cod, prin soţi se înţelege BĂRBATUL şi FEMEIA uniţi prin căsătorie.”

Art. 259 alineatul 1 Cod Civil:
“Căsătoria este uniunea liber consimțită
între UN BĂRBAT și O FEMEIE, încheiată în condițiile legii.”

http://www.euroavocatura.ro/articole/1107/despre-familie-dispozitii-generale-art-258-265-noul-cod-civil

2 thoughts on “FLORICA CHERECHEȘ – DECLARAȚIE POLITICĂ – LEGISLAȚIA DIN ROMÂNIA PRIMEAZĂ”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament.

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului.
error: Content is protected !!