previous arrow
next arrow
Slider

CE FACI PENTRU TINE, PIERE ODATĂ CU TINE. CE FACI PENTRU ALȚII... RĂMÂNE!

EUROPARLAMENTARUL CLAUDIA ȚAPARDEL A CERUT ÎN PLENUL PARLAMENTULUI EUROPEAN SPRIJIN PENTRU FAMILIA BODNARIU DIN NORVEGIA

CLAUDIA TAPARDEL - EUROPARLAMENTAR - PARLAMENTUL EUROPEAN

(foto: dcnews.ro)

Europarlamentarul PSD Claudia Țapardel a solicitat în Plenul Parlamentului European sprijin din partea europarlamentarilor pentru reîntregirea familiei Bodnariu.

“Aduc în fața dumneavoastră un caz care exprimă problema sistemului norvegian de protecție a copilului. Familia Bodnariu și-a pierdut cei cinci copii pe motive insuficient motivate și subiective, invocate de Barnevernet
(Serviciul de protecție a copilului din Norvegia)”, a precizat europarlamentarul Claudia Țapardel, în intervenția din Parlamentul European.

Europarlamentarul român a adăugat:

“Fără decizia unei instanțe de judecată, fără transparență decizională și fără a respecta prezumția de nevinovăție a părinților, cei cinci copii sunt RĂPIȚI din sânul familiei. Cazul nu este singular sau izolat. Este un exemplu pentru un modus operandi abuziv. Cer implicarea Parlamentului European, a Comisiei Europene, a tuturor instituțiilor europene și fiecărui coleg în parte, pentru susținerea drepturilor fundamentale ale familiei europene. Cetățenia europeană a tuturor imigranților care trec prin astfel de situații cere atenția noastră. Uniunea Europeană are datoria de a-și apăra cetățenii de orice formă de abuz” le-a transmis eurodeputata din România, colegilor.

“Să dăm dovadă de unitate și empatie aici, în inima Europei,
pentru a reîntregi familia Bodnariu, dar și alte familii europene care trec prin drame teribile și momente dificile”
a încheiat intervenția, eurodeputatul PSD.

“Cazul Bodnariu trebuie să ajungă la o concluzie în cel mai scurt timp.
Chiar dacă Norvegia nu este un Stat Membru al Uniunii Europene, multe dintre familiile care trec prin situația dramatică în care se află și familia Bodnariu sunt CETĂȚENI EUROPENI. Din acest motiv, cred că este nevoie de o implicare din partea instituțiilor Uniunii Europene, care să ajute la clarificarea unei situații teribile pentru foarte mulți părinți și copii”, crede europarlamentarul Ana Claudia Țapardel.

40% dintre cazurile de copii separați de părinți ar aparține familiilor de imigranți

Eurodeputatul a mai specificat că alături de această intervenție din Plenul Parlamentului European, delegația PSD a transmis o scrisoare președintelui Martin Schulz prin intermediul căreia explică cazul Bodnariu și cere sprijin. Claudia Țapardel a adresat o interpelare pe aceeași temă, Comisiei Europene, în care specifică faptul că 1665 de copii au fost luați de lângă părinți în 2014. În aceleași statistici se arată că 40% dintre cazurile de copii separați de părinți, ar aparține familiilor de imigranți.

SURSA:

http://www.dcnews.ro/claudia-apardel-a-cerut-sprijin-in-plenul-pe-pentru-familia-bodnariu_495075.html

EUROPARLAMENTARUL ANA CLAUDIA TAPARDEL - PARLAMENTUL EUROPEAN

(foto: dcnews.ro)

Europarlamentarul PSD Ana Claudia Țapardel a luat poziție politică față de situația familiei mixtă Bodnariu, formată din tată român și mamă norvegiancă, lăsată de sistemul de protecție a copilului norvegian, Barnevernet, fără cei cinci copii minori. Cel mai mic copil avea doar trei luni când a fost luat din familie.
Claudia Țapardel consideră că acest caz nu trebuie ascuns sau justificat de diferența de mentalitate sau de legislația norvegiană.

ANALIZA POLITICĂ A EUROPARLAMENTARULUI CLAUDIA ȚAPARDEL

Abuz, nedreptate, cruzime sau lipsă de umanitate, sunt acuzele pe care cei mai mulți români le aduc la adresa Barnevernet, serviciului de “protecție a copilului” din Norvegia. Cazul Bodnariu este încărcat de emoție și este practic imposibil să judeci rațional un gest atât de radical, cum este separarea copiilor de părinți.

De ce nu am așteptat mai multe informații înainte să îmi exprim public susținerea pentru reîntregirea familiei Bodnariu și totodată indignarea față de gestul abuziv făcut de autoritățile norvegiene:

Să fie clar. Nu discutăm despre o diferență de mentalitate în acest caz. Nu dezbatem ce înseamnă să-ți disciplinezi fizic copilul sau cum interpretăm noi și norvegienii, diferit, astfel de gesturi. Vorbim despre practica unei instituții girate de stat de a separa părinții de copii, fără o justificare corespunzătoare, fără o decizie a unei instanțe neutre, fără transparență. Din orice punct de vedere ai privi problema, devine cu atât mai clar că practica autorităților norvegiene nu se înscrie în nicio normă pe care lumea o poate înțelege.

Atitudinea total netransparentă a norvegienilor este primul motiv care m-a făcut să cred în familia Bodnariu și în cauza sa. Mai mult decât atât, nu este singurul caz semnalat de abuz direcționat împotriva unor familii de români.
16 copii români au fost separați de familie, folosind aceleași proceduri. Refuz să cred că suntem atât de incompatibili, noi românii, cu normele impuse de un stat civilizat cum se pretinde a fi Norvegia.

Respectăm legea, dar legea ce respectă?

S-a discutat foarte mult despre legislația norvegiană pentru protecția copilului. Fără a face o analiză empirică a sistemului legislativ din Norvegia, consideră cineva că este drept sau just să răpești 5 copii din sânul familiei, fără o decizie finală, definitivă și irevocabilă a justiției? Până la urmă, legea ne dictează că trebuie să avem încredere în competențele angajaților unei instituții independente (Barnevernet) atunci când vine vorba despre un subiect foarte sensibil, cum este separarea a cinci copii de către părinții lor. Aceeași lege ne dictează că interpretarea unui copil de 9 ani poate atrage după sine distrugerea celulei familiale, dacă acesta spune, în urma unui interogatoriu, ce au nevoie să audă „anchetatorii”.

Și legile pot fi abuzive, sau chiar dacă nu sunt, acestea pot fi interpretate în mod abuziv. De ce trebuie să avem noi încredere în interpretarea legislației de către angajații serviciului local pentru protecția copilului din Norvegia? Putem contesta deciziile lor, putem protesta, ne putem adresa justiției, dar asta numai după ce acești oameni acționează și pur și simplu răpesc copiii din familia care i-a crescut.

MARIUS SI RUTH BODNARIU IMPREUNA CU COPIII LOR

Solidaritatea românilor cu familia Bodnariu îmi dă încredere că familia va fi reîntregită.

Drama familiei Bodnariu este drama unei națiuni. Românii s-au unit și au reacționat, îndemnați de empatie și solidaritate, în sprijinul unei familii care trece prin momente deosebit de dificile. Sunt rare cazurile care pot să mobilizeze un popor sau o națiune. Acesta este unul dintre ele.

Nu trebuie să ne oprim aici, cazul Bodnariu trebuie să fie vizibil și analizat, inclusiv la nivel european.

Cred cu foarte multă convingere că protecția cetățenilor români, care sunt supuși unui abuz, este de îndatorirea directă a instituțiilor naționale și europene. Știu că Norvegia nu este parte a Uniunii Europene, știu că regulile și legile norvegiene trebuie să fie respectate, dar mai știu că cetățenii UE trebuie să fie protejați și familia europeană susținută, indiferent în ce parte a globului ar alege aceasta să locuiască. Acesta este mesajul care mă aștept să aibă un ecou în Parlamentul European, în Comisia Europeană poate chiar în Consiliul European sau în Consiliul Europei.

La finalul oricărei discuții, în Norvegia sunt copii reținuți, plasați în familii surogat, separați de părinții lor naturali, fără acceptul acestora, fără o decizie judecătorească, fără respectarea drepturilor fundamentale ale omului și ale copilului, fără transparență și fără a respecta nici cea mai mică urmă de prezumție de nevinovăție.

Există speranță pentru familia Bodnariu. Oricând de greu ar fi, mi-aș dori ca părinții să nu înceteze să lupte. Din fericire, nu sunt singuri, cei mai mulți dintre noi sunt alături de ei!

Europarlamentar,
Claudia Țapardel

SURSA:

http://www.dcnews.ro/exista-speran-a-pentru-familia-bodnariu_494737.html

PARLAMENTUL EUROPEAN IN TIMPUL UNEI SEDINTE

(foto: dcnews.ro)

EURODEPUTATUL CLAUDIA ȚAPARDEL A VORBIT DESPRE CAZUL BODNARIU ÎNTR-UN INTERVIU ACORDAT POLITIC SCAN

Reporter Politic Scan:

Pentru că ai vorbit despre drepturilor românilor:
Autoritatea pentru protecția copilului din Norvegia a deposedat o familie de romani de cei cinci copii. Se poate interveni in Parlamentul European in favoarea familiei Bodnariu?

Europarlamentar Claudia Țapardel:

Răspunsul meu este clar: DA!

Uniunea Europeană, prin toți reprezentanți săi, are datoria să intervină în acest caz, pentru că noi știm că este vorba de o dramă a unei familii europene. Tatăl copiilor este român și prin urmare și copiii săi sunt români, deci cetățeni UE.

Trebuie să aducem acest caz pe masa decidenților europeni prin scrisori și adrese către președintele Parlamentului European Martin Schulz sau către președintele Consiliului European Donald Tusk. Este o gravă nedreptate care se petrece în Norvegia la adresa unei familii respectabile și foarte decente. Ține de noi să dăm, acestui caz, anvergura necesară pentru a reîntregi o familie care suferă enorm acum. Acolo vorbim despre UN ABUZ și din păcate nu este primul. Norvegia nu este membră a Uniunii Europene, dar ceea ce am transmis și în comunicare mea către autoritățile centrale ale UE, este că respectul și protejarea cetățenilor europeni trebuie să fie garantată și protejată de Uniunea Europeană oriunde s-ar afla aceștia.

Sunt sigură că Parlamentul European nu își va feri privirea de la acest caz, doar pentru că este vorba despre Norvegia. Avem nevoie de transparență, avem nevoie de soluții clare care să reîntregească familia Bodnariu, și nu oricum, ci foarte rapid. Trăim în Uniunea Europeană, suntem membri cu drepturi și obligații depline și cred că familia Bodnariu trebuie să beneficieze nu numai de sprijinul statului Român în lupta pe care o duc pentru a-și îmbrățișa din nou copiii, dar și de sprijinul și susținerea Uniunii Europene.

SURSA:
(Autor: Irina Ursu)

Claudia Tapardel - apel in Parlamentul European pentru familia Bodnariu si celelalte familii europene care trec prin drame si momente dificile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTARE COMENTARII PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament.

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului.
error: Content is protected !!