previous arrow
next arrow
Slider

CE FACI PENTRU TINE, PIERE ODATĂ CU TINE. CE FACI PENTRU ALȚII... RĂMÂNE!

EUROPARLAMENTAR RENATE WEBER – CHESTIUNEA ASTA CU “ÎNDOCTRINAREA RELIGIOASĂ” NU ȚINE SUB NICIO FORMĂ ÎN CAZUL BODNARIU

FAMILIA MARIUS SI RUTH BODNARIU IMPREUNA CU COPIII

Am fost plăcut surprins să o ascult pe doamna europarlamentar RENATE WEBER care a avut un punct de vedere obiectiv în cadrul ediției speciale a emisiunii “SINTEZA ZILEI” din seara zilei de 10 ianuarie 2016, tema fiind cazul disperat al familiei Marius și Ruth Bodnariu care trece prin drama pierderii celor cinci copii răpiți de autoritățile norvegiene printr-un abuz monstruos.

Vă invit să urmărim împreună punctul de vedere al doamnei europarlamentar.

“În primul rând, faptul că în România și printre români există o asemenea solidaritate, cred că la ora actuală, este ceva unic în Europa și-mi explic imediat cuvintele. Să știți că din păcate, legislații ușor interpretabile de niște instituții, există și în alte părți. În Marea Britanie, de exemplu, din păcate, există o practică de ani de zile, aceea efectivă a răpirii copiilor, a expulzării părinților care sunt din alte țări și… copiii sunt adoptați și efectiv se pierd! Și presa din Marea Britanie tace de ani de zile, opinia publică n-a spus nimic, scandalul puternic a izbucnit abia anul trecut, zeci de petiții de acest fel au venit la Parlamentul European, Marea Britanie fiind membră a Uniunii Europene, și-abia acum Comisia Europeană a lansat o anchetă pentru că sunt mult prea multe astfel de plângeri ca să nu le crezi. Ei bine… ASTA SE ÎNTÂMPLĂ ATUNCI CÂND O SOCIETATE ESTE COMPLICE PRIN TĂCERE! De-aia spuneam, ce se întâmplă acum la noi, mi se pare ceva fantastic, mai ales că nu e doar în România ci se întâmplă și printre românii care sunt în alte țări și ASTA TREBUIE SĂ CONTINUE! Presiunea asta din partea oamenilor și din partea presei, TREBUIE SĂ NU SLĂBEASCĂ NICIO CLIPĂ!

În al doilea rând, o să vă spun că și eu am așteptat, și ca mine probabil mulți alții, ca din secunda doi când s-a întâmplat acest ABUZ (eu îl calific, evident, ca UN ABUZ FLAGRANT) ar fi trebuit ca Ambasada noastră în Norvegia să intervină pentru că este vorba de o familie în care cel puțin unul dintre cei doi părinți este CETĂȚEAN ROMÂN, copiii sunt la rândul lor, CU PAȘAPOARTE ROMÂNEȘTI (ca să nu le spun încă cetățeni că n-au încă 18 ani dar ESTE CLAR CĂ SUNT ROMÂNI!). Ar fi trebuit să intervină și pentru că… atenție! suntem în situația în care… ce înseamnă o lege proastă sau o lege bună? cine interpretează legea aia?!? păi, în cazul de față, legea e interpretată de o instituție… despre care nici n-am înțeles DE CINE E CONTROLATĂ?!? ca să fiu sinceră… Adică această instituție în fața cui răspunde??? Privată, privată… dar ÎN FAȚA CUI RĂSPUNDE?!? Cineva tot trebuie s-o controleze, până să se ajungă la un judecător! Și-atunci, de ce-ar fi trebuit noi să intervenim?
Păi, pentru că în primul rând, NU SEPARI COPIII ÎNTRE EI! NU DESPARȚI COPIII PENTRU CĂ SUNT FRAȚI!!! TRAUMA DESPĂRȚIRII DE PĂRINȚI, SĂ NU CREDEȚI CĂ NU VA AVEA CONSECINȚE! Eu sper din tot sufletul și chiar sunt convinsă că lucrurile se vor rezolva ca lumea dar COPIII ACEȘTIA ORICUM VOR FI TRAUMATIZAȚI!!! DAR SĂ MAI ȘI SEPARI FRAȚII ÎNTRE EI?!? DAR DE CE SĂ-I DAI ÎN PLASAMENT LA ALTE FAMILII?!? Ai o familie extinsă în România, a tatălui, ai o familie extinsă a mamei, în Norvegia!!! DĂ-I ÎN PLASAMENT PE PERIOADA ASTA DE TIMP, MĂCAR ÎN FAMILIE, DE CE LA STRĂINI?!?!?

Eu cred pur și simplu că niște instituții și niște practici au apărut la un moment dat… în Norvegia, știu că a fost o situație acum vreo 20 de ani, foarte puternică… cu violuri făcute de tați asupra fiicelor lor… și de-atunci au schimbat legislația și au înăsprit-o dar DE-AICI AU AJUNS ÎN EXTREMA CEALALTĂ, LA O INTERPRETARE ABSOLUT ABUZIVĂ!!!

În al treilea rând, CHESTIUNEA ASTA CU “ÎNDOCTRINAREA RELIGIOASĂ”
NU ȚINE SUB NICIO FORMĂ!!! Norvegia chiar a avut probleme de două ori atât la CEDO (Curtea Europeană a Drepturilor Omului) cât și la Comitetul Drepturilor Omului din cadrul ONU, exact pentru ce le făcea musulmanilor, deci FORMULA CU “ÎNDOCTRINAREA RELIGIOASĂ” NU ȚINE!!! PENTRU CĂ, NU UITAȚI, ÎN NORVEGIA EXISTĂ ȘCOLI CATOLICE ȘI LUTERANE, DECI DESPRE CE VORBIM AICI?!?!? AȘA CEVA NU SE POATE! Și-atunci… pentru că asta cu “îndoctrinarea religioasă” nu ținea, au venit cu chestiunea cealaltă a “violenței”… Să ne-nțelegem, eu sub nicio formă nu accept violența!
Dar iarăși… CINE INTERPRETEAZĂ DACĂ UN ANUME FAPT ESTE UN ABUZ ÎMPOTRIVA COPILULUI SAU NU?!?!?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTARE COMENTARII PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament.

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului.
error: Content is protected !!