PARIUL LUI PASCAL
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
previous arrow
next arrow
Slider

CE FACI PENTRU TINE, PIERE ODATĂ CU TINE. CE FACI PENTRU ALȚII... RĂMÂNE!

DECLARAȚIA DE LA TIMIȘOARA TREBUIE SEMNATĂ DE ORICE ROMÂN ȘI CREȘTIN ADEVĂRAT

DECLARATIA DE LA TIMISOARA

Sâmbătă 21 august 2010 nu este o zi oarecare pentru România ci reprezintă o zi istorică în care a fost proclamată public DECLARAŢIA DE LA TIMIŞOARA – UN APEL LA CONŞTIINŢA CREŞTINĂ A FIECĂRUI ROMÂN!

Probabil că românii noştri preocupaţi de grija zilei de mâine nu au auzit niciodată despre aşa ceva şi de aceea m-am gândit să public și eu pe blogul meu acest document care trebuie prezentat tuturor compatrioților noștri.

Dacă eşti un român şi un creştin adevărat, te rog să citeşti chiar acum DECLARAŢIA DE LA TIMIŞOARA iar apoi vei găsi un link prin care vei putea vota în favoarea acestui document de importanţă excepţională pentru viitorul unei Românii în care trebuie să primeze curăţenia morală, precum şi valorile fundamentale creştine care au ajutat poporul român să reziste printre furtunile veacurilor. Una dintre devizele blogului meu (vezi bannerul aflat în colţul dreapta sus al paginii Home) este FIGHT ALWAYS AGAINST THE EVIL! (LUPTĂ ÎNTOTDEAUNA ÎMPOTRIVA RĂULUI!). Te invit şi pe tine, dragă cititorule, să lupţi cu toată fiinţa ta împotriva proliferării fenomenelor de degradare valorică, favorizate în contextul secularizării și ateizării agresive cu care se confruntă lumea de astăzi, inclusiv România. Nu sta nepăsător!

Îți mulţumesc pentru că vei semna DECLARAŢIA DE LA TIMIŞOARA.
Fii binecuvântat de Dumnezeu! Fii binecuvântată de Dumnezeu!

Cu prețuire,
Tomis the Cat – blogger evanghelic
_______________________________________________________________________________

A mai trecut un an de la ultimul apel pentru semnarea Declarației de la Timișoara, o declarație a conștiinței creștine. Pe 21 august 2017 s-au împlinit șapte ani de când a fost lansată și de atunci a fost semnată de aproape 12 mii de persoane. Dorim să ajungem la 13 mii de semnături în următoarele câteva săptămâni. Socotim potrivit să relansăm anual Declarația, dând astfel posibilitatea multora dintre dumneavoastră și noilor noștri cititori să o semneze. Semnarea ei, dar mai ales cunoașterea punctelor ei esențiale, este de o importanță care nu necesită explicații.

Trăim în vremuri tulburi când valorile morale și creștine sunt asediate, trivializate și se schimbă la viteza luminii. Spre rău! Este deci important și necesar să ne reamintim periodic de principiile fundamentale și punctele cardinale valorice care sunt comune tuturor creștinilor din România și mai ales să afirmăm valorile creștine în viața publică a României. Declarația afirmă adevărurile și valorile fundamentale pentru care mișcarea pro-familie și pro-viață din România militează de ani de zile. Vă rugăm, deci, citiți Declarația, semnați-o și dați-o la cât mai mulți alții să o semneze.

Sprijiniți eforturile noastre, semnând Declarația! Haideți, deci, în câteva săptămâni să depășim 13 mii de semnături!

CUM SE SEMNEAZĂ DECLARAȚIA?

Semnarea Declarației de la Timișoara se face în două etape. Bifați linkul http://www.alianta-familiilor.ro/decl_timisoara.php și semnați Declarația.
După aceea, veți primi un mesaj care vă va cere să confirmați semnătura, apasând pe un link de confirmare. Fără confirmarea semnăturii, numele și semnătura dvs, nu vor apare în lista semnatarilor. Linkul de confirmare a semnăturii apare în limba engleză cu următorul text: “Thanks for filling out our petition, you’re almost done! Please confirm your signature by clicking on the link below:” (Adică: “Mulțumim pentru că ați completat formularul petiției. Semnarea petiției e aproape gata. Vă rugăm, confirmați-vă semnătura, apăsând pe linkul de mai jos.”)

Important: Declarația acceptă doar o singură semnătură de adresă electronică (un singur IP). Ca atare, sugerăm ca în situațiile unde două persoane folosesc aceeași adresă electronică, de exemplu, soțul și soția, semnătura să fie dată în numele ambilor soți, de exemplu “Ioan și Maria Ionescu.”

Rugăminte: Vă rugăm semnați Declarația cu numele întreg nu doar cu inițiale. Vă mulțumim.

CUM CREȘTEM SEMNĂTURILE ÎMPREUNĂ?

Cum putem crește împreună numărul de semnături? Nu implică mare lucru sau investiție de timp. Doar câteva acțiuni simple care iau doar câteva minute.

În consecință:

1. Cei care încă n-ați semnat Declarația de la Timișoara, sunteți invitați încă o dată să o semnați.

2. Trimiteți linkul Declarației sau mesajul acesta la toate persoanele din baza dvs de adrese e-mail pentru a fi semnată. Dacă deja ați făcut-o, vă rugăm să o faceți încă o dată sau chiar periodic, eventual săptămânal, pentru o perioadă de câteva luni.

3. Postați Declarația și linkul ei pe site-urile dvs electronice, Biserici, Parohii, grupuri de discuții, bloguri personale, etc.

4. Promovați-o în școli, la orele de științe sociale sau religie!

5. Cei care sunteți înscriși pe site-uri de socializare (facebook, hi5, etc) sunteți rugați să postați periodic informații despre “Declarația de la Timișoara” și să trimiteți linkul, cu îndemnul de a fi semnată.

6. Părinți! Aveți copii care sunt și ei înscriși pe diferite site-uri electronice. Mergeți la ei, când sunt la calculator și cereți-le să dea un mesaj în rețeaua de socializare, solicitând semnarea Declarației sau scrieți-l dvs si trimiteți-l de pe contul lor.

Familia şi căsătoria sunt puse în discuţie în lumina unor noi “drepturi ale omului”.

Repere tradiţionale, care au stat la baza organizării societăţii, sunt relativizate.

Cei ce afirmă valorile familiei, aşa cum au fost ele înţelese dintotdeauna de către poporul român, sunt etichetaţi drept “retrograzi” şi “fundamentalişti”.
Se încearcă reducerea lor la tăcere şi se doreşte crearea unei noi societăţi, cu “valori” noi, trasate de câteva organizaţii care nu împărtăşesc valorile creştine, din interiorul şi din exteriorul României.

Aberaţiile şi deviaţiile de comportament sunt normalizate în numele “modernismului”.

În faţa acestui asalt asupra valorilor tradiţionale, CREȘTINII TREBUIE SĂ IA ATITUDINE!

DECLARAŢIA DE LA TIMIŞOARA îi invită pe toţi oamenii de bună credinţă, care subscriu principiilor enunţate în ea, să-şi facă auzită vocea şi să dea glas valorilor în care cred – VIAŢA, CĂSĂTORIA ŞI FAMILIA – AŞA CUM LE-A CREAT DUMNEZEU – cu aceeaşi fermitate, curaj şi putere în Hristos cu care au făcut-o şi înaintaşii lor.

Pentru noi, pentru familiilor noastre, pentru semenii noştri şi pentru autorităţi:

DECLARAŢIA DE LA TIMIŞOARA – UN APEL LA CONŞTIINŢA CREŞTINĂ A FIECĂRUI ROMÂN

Redactată de Alianţa Familiilor din România cu prilejul conferinţei anuale A.F.R. ţinută la Centrul Areopagus din Timişoara pe 20 martie 2010 şi deschisă publicului spre semnare.

PREAMBUL

Societatea umană a trecut, în epoca modernă, prin schimbări majore în plan politic, social, cultural şi economic.

Aceste transformări, care au cunoscut un ritm accelerat în secolul XX şi care continuă în secolul XXI, au condus societatea umană spre mai bine. Viaţa comunităţilor şi a indivizilor a fost în general îmbunătăţită. Au fost eliminate, în multe părţi ale lumii, nedreptăţi şi inechităţi profunde, prin asigurarea unor drepturi fundamentale şi prin salturi calitative ale vieţii.

În acelaşi timp, însă, acest context a adus cu sine coagularea unor curente care subminează valorile fundamentale ale societăţii umane. Secularismul agresiv, tendinţele radicale de redefinire a familiei, marginalizarea valorilor moral-creştine sunt o realitate manifestă.

Societatea românească nu a rămas izolată de aceste evoluţii. Ieşită dintr-o lungă perioadă totalitară, România şi locuitorii săi, încă luptă pentru regăsirea de sine, pentru redescoperirea acelor valori comune, care fac parte din ţesătura sa intimă.

Din această identitate comună face parte, la loc de frunte, CREDINȚA CREȘTINĂ, împărtăşită de un procent covârşitor dintre cetăţenii României, întreţesută în ethosul nostru naţional şi care influenţează manifestările sociale, culturale şi politice ale românilor, fiind reperul la care ne raportăm ca la un standard comun, atemporal şi absolut.

Totuşi, în contextul transformărilor social-politice ale secolului XXI, s-a creat potenţialul pentru un conflict incipient între valorile moralei creştine şi “noile valori” seculare, în esenţă anti-creştine, promovate la nivel internaţional, în special în cadrul Uniunii Europene.

Putem constata că acest conflict este deja manifest în unele state membre ale Uniunii Europene. Asistăm, în ultima vreme, la tot mai multe cazuri în care creştinii sunt aduşi în faţa Justiţiei ca învinuiţi datorită credinţei lor, suferind o formă de pedeapsă pentru că valorile lor creştine exprimate, încalcă noi legi sau noi “drepturi ale omului”, în marea lor majoritate iluzorii, contrare raţiunii şi binelui autentic al omului. Această evoluţie nefericită crează o presiune asupra creştinilor, pentru a-şi cenzura sau chiar abandona credinţa şi valorile, pentru a nu se face pasibili de încălcarea unor norme ale statului sau vieţii publice.
Nu puţini creştini văd în această situaţie o întoarcere la perioadele istorice în care creştinii erau prigoniţi pentru credinţa lor.

Având în vedere cele de mai sus, subsemnaţii, creştini care urmăm învăţătura Sfintei Scripturi, a Sfinţilor Apostoli ai Domnului şi Mântuitorului Iisus Hristos şi a celor ce le-au urmat lor şi care ne-au învăţat calea, lăsând deoparte disputele teologice, mărturisim valorile creştine comune insuflate de Sfântul Duh şi afirmăm cu tărie cele ce urmează:

1. Iisus Hristos este Acelaşi, ieri şi azi şi în veci (Evrei 13:8).
Credinţa creştină pe care o mărturisim este deasupra transformărilor sociale vremelnice ori a spiritului unei epoci sau al alteia.

2. Această credinţă ne determină viaţa şi acţiunile de zi cu zi, în tot locul şi în tot ceasul. Ea nu poate fi ţinută ascunsă; nu putem fi creştini numai acasă sau doar la Biserică.

3. Potrivit Sfintei Scripturi, înţelegem să ne facem datoria de cetăţeni, să dăm Cezarului – conducerii legitime a Statului – ceea ce se cuvine şi să ne supunem autorităţilor şi legilor, în măsura în care acestea nu contravin conştiinţei şi valorilor noastre creştine.

4. Familia întemeiată pe căsătoria între UN BĂRBAT şi O FEMEIE este o instituţie fundamentală a societăţii, creată de Dumnezeu şi expresie a complementarităţii naturale dintre un bărbat şi o femeie, a dragostei şi a respectului reciproc.

5. În calitate de părinţi creştini, avem datoria faţă de copiii noştri,
să-i creştem şi să-i educăm în spiritul ascultării de Dumnezeu
. Suntem îngrijoraţi de manifestările imorale, permise sau chiar promovate în numele drepturilor omului şi al unei toleranţe fără discernământ.

6. Drepturile părinţilor sunt drepturi fundamentale, între ele,
fiind primordial dreptul de a dispune de educaţia civică, morală şi religioasă a copiilor lor.

7. Fiecare copil are dreptul să fie născut şi crescut într-o familie care se constituie din UN BĂRBAT şi O FEMEIE.

8. Dreptul la viaţă, începând cu momentul conceperii şi până la moartea naturală, este un drept fundamental al tuturor fiinţelor umane.

9. Libertatea religioasă şi libertatea de conştiinţă sunt drepturi fundamentale şi istorice.

10. Demnitatea umană este intrinsecă fiecărei fiinţe umane, creată după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu şi este deasupra oricărei autorităţi lumeşti.

11. În participarea noastră la viaţa cetăţii şi la viaţa politică, sprijinim şi conlucrăm cu acei factori care aderă la valorile în care credem. Oricare ales sau reprezentant, trebuie să-i reprezinte pe cei ce-l votează şi să afirme valorile lor.

În încheiere, chemăm Statul Român şi reprezentanţii săi, să respecte şi să reflecte, în formularea legilor şi politicilor publice, valorile şi tradiţiile sociale şi culturale, de inspiraţie creştină, ale poporului român, pentru a nu se ajunge la conflicte – de conştiinţă sau manifeste – între cetăţean şi autoritatea din care izvorăsc aceste legi.

(Declarația de la Timișoara – Un apel la conștiința creștină a fiecărui român – 21 August 2010)

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

DACĂ EŞTI DE ACORD CU PRINCIPIILE ENUNŢATE ÎN DECLARAŢIA DE LA TIMIŞOARA, TE ROG SĂ ÎŢI EXPRIMI AICI ACORDUL (VEI FI DIRECŢIONAT PE O PAGINĂ WEB PE CARE TE ROG SĂ O DERULEZI, PÂNĂ CÂND VEI VEDEA RUBRICA “SEMNEAZĂ DECLARAȚIA” .
ÎŢI MULŢUMESC ŞI DORESC CA DUMNEZEU SĂ TE BINECUVÂNTEZE!

Semnați DECLARAȚIA DE LA TIMIȘOARA

Rugăminte: Vă rugăm postați și publicați peste tot apelul nostru pentru semnarea Declarației de la Timișoara, inclusiv linkul Petiției.

SEMNAȚI! SEMNAȚI! SEMNAȚI! – UN EXEMPLU CARE INSPIRĂ

Mulți dintre noi ezită să semneze Petiții sau alte demersuri, de teamă să nu fie denigrați. Dacă noi tăcem, opozanții valorilor și ai noștri, nu tac. Sunt vociferi și dau impresia că doar ei sunt prezenți în spațiul public. Și vocile noastre trebuie auzite! Un exemplu pozitiv recent îl învățăm de la liderii comunităților creștine din Texas. Anul acesta, a fost lansată o inițiativă legislativă în Texas pentru prevenirea acordării de drepturi speciale persoanelor transgender. Opoziția și presiunea din partea marilor corporații americane, au fost intense. Un grup de aproape 800 de pastori și lideri creștini influenți din Texas, au adresat o Scrisoare Deschisă legislaturii texane, cerând adoptarea legii. Au fost un exemplu bun și grăitor pentru comunitatea creștină din Texas.

DECLARAȚIA UNIVERSALĂ A DREPTURILOR OMULUI
ARTICOLUL 16

Articolul 16 din Declarația Universală a Drepturilor Omului afirmă:

“Cu începere de la împlinirea vârstei legale, BĂRBATUL și FEMEIA, fără nici o restricție în ce privește rasa, naționalitatea sau religia, au dreptul de a se căsători și de a întemeia o familie. Familia constituie elementul natural și fundamental al societății și are dreptul la ocrotire din partea societății și a Statului”.

Familia română își cere drepturile. Aceste drepturi le pledăm, le-am pledat din 2006 încoace și vom continua să le pledăm. Sunt cele mai prețioase dintre drepturi dar și cele mai abuzate azi. Prețuiți-le!

CLICK PE ACEST LINK-TEXT COLOR PENTRU A VIZITA SITE-UL ALIANŢEI FAMILIILOR DIN ROMÂNIA (A.F.R.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTARE COMENTARII PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament.

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului.
error: Content is protected !!