previous arrow
next arrow
Slider

CE FACI PENTRU TINE, PIERE ODATĂ CU TINE. CE FACI PENTRU ALȚII... RĂMÂNE!

DE CE REFERENDUMUL DIN 6 ȘI 7 OCTOMBRIE 2018 ESTE UTIL?

REFERENDUMUL SE REFERA LA DEFINITIA CASATORIEI

(foto: rodiagnusdei.wordpress.com)

În ultimul timp diverse persoane, atât din mass media cât și oameni politici, spun că Referendumul pentru familie este total inutil. Că instituția căsătoriei este în prezent clar reglementată neexistând niciun pericol pentru ca această ordine să fie modificată iar sumele cheltuite pentru această inițiativă sunt de fapt bani aruncați.

Redau mai jos textele din Codul Civil precum și din Constituție aflate în discuție:

Art. 259 alin. (1) din Codul Civil:
Căsătoria este uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie, încheiată în condiţiile legii.

Art. 48 alin. (1) din Constituție:
Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită ÎNTRE SOȚI, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.

Supun atenției Dumneavoastră în cele ce urmează câteva motive care dovedesc utilitatea și oportunitatea acestui Referendum.

Recent Curtea Constituțională a României a publicat Decizia nr. 539/17.09.2018 [1] prin care constată că Legea de revizuire a Constituţiei României respectă dispozițiile constituționale referitoare la revizuire. În opinia separată la această hotărâre, judecătorul Daniel Morar precizează între altele că: “opțiunea legiuitorului constituant din 1991 pentru sintagma „între soți” (nelimitată la uniunea dintre un bărbat și o femeie) demonstrează viziunea sa democratică și progresistă, care a impus o soluție suplă, adaptabilă modificărilor care pot surveni în societate” și ”atât din punct de vedere terminologic, cât și din punct de vedere al evoluției instituției căsătoriei în plan juridic, este evident că noțiunea de ”soți” nu este identică cu cea de bărbat și femeie”. Conex cu această opinie este cazul Coman și Hamilton prin care persoanele în cauză au încercat fără succes recunoașterea în România a căsătoriei între persoane de același sex contractată în Belgia. Astfel, reclamanții au invocat neconstituționalitatea [2] dispozițiilor din Codul civil care interzic recunoașterea căsătoriei între persoane de același sex contractate în afara României.

În consecință, în formularea actuală a textului constituțional, noțiunea de ”soți” este interpretabilă în funcție de vederile “progresiste” ale judecătorilor CCR. În acest fel, viitoare excepții de neconstituționalitate au șanse să fie tranșate diferit față de cazul Coman și Hamilton.

Pe de altă parte, dacă “suveranitatea aparține poporului care o exercită prin organele reprezentative… precum și prin Referendum”, un om politic serios nu poate ignora sau declara ca inutilă o inițiativă cetățenească de revizuire a Constituției care a strâns mai bine de 3 milioane de semnături, fapt nemaiîntâlnit în istoria post-decembristă. Ba mai mult, prin prisma celor menționate anterior, prin această inițiativă legislativă, electoratul își dovedește maturitatea și spiritul prevăzător.

Nu în ultimul rând, inițiativa de a supune Referendumului popular definiția căsătoriei nu este nicidecum singulară la nivel european [3]. Dimpotrivă, astfel de inițiative s-au derulat de-a lungul și de-a latul continentului european, 13 state permițând căsătoria între persoane de același sex pe când alte 11 au restrâns prin Constituție căsătoria la persoane de sex diferit, astfel că mai degrabă am putea spune că suntem în trend.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Referendumul_de_modificare_a_articolului_48_din_Constitu%C8%9Bia_Rom%C3%A2niei

INTERVENȚIA AFR – PRO VITA (BUCUREȘTI) LA CURTEA CONSTITUȚIONALĂ

Presa din România a acordat spațiu larg intervențiilor făcute de Amnesty International și alte grupuri internaționale pro-homosexuale în Curtea Constituțională a României. Dar nu a suflat o vorbă despre intervenția făcută de AFR și Pro Vita. Argumentele făcute de Amnesty International și aliații ei au fost respinse iar cele făcute de AFR și Pro-Vita au fost acceptate și incluse în opinia finală publicată în Monitorul Oficial din 18 septembrie 2018.

Oferim un comentariu pe această temă:
http://www.culturavietii.ro/2018/09/19/pe-intelesul-tuturor-ultima-disputa-juridica-la-curtea-constitutionala-privind-referendumul/

DECLARAȚIA DE LA TIMIȘOARA – VĂ RUGAM SEMNAȚI!

Încheiem astăzi campania anuală AFR de semnare a Declarației de la Timișoara și vă dăm ultima oportunitate să o semnați. După cum știți, anual avem o campanie de semnare a Declarației de la Timișoara, o declarație a conștiinței creștine. Campania începe în ultima săptămână din august și continuă până în ultima săptămână din septembrie. Pe 21 august s-au împlinit opt (8) ani de când a fost lansată și de atunci a fost semnată de peste 13200 de persoane. Dorim să ajungem la mult mai multe semnături în următoarele câteva săptămâni.

Trăim în vremuri tulburi când valorile morale și creștine sunt asediate, trivializate și se schimbă la viteza luminii. Spre rău. Este deci important și necesar să ne re-amintim periodic de principiile fundamentale și punctele cardinale valorice care sunt comune tuturor creștinilor din România și mai ales să afirmăm valorile creștine în viața publică a României. Declarația afirmă adevărurile și valorile fundamentale pentru care mișcarea pro-familie și pro-viață din România militează de ani de zile. Declaraţia afirmă în spaţiul public valorile creştine comune tuturor cetăţenilor României, fără deosebire de apartenenţa lor religioasă ori identitatea etnică. Vă invităm să vă alăturaţi celor peste 13 mii de persoane care deja au semnat-o. Citiți Declarația, semnați-o și dați-o la cât mai mulți alții să o semneze.

CUM SE SEMNEAZĂ DECLARAȚIA?

Semnarea Declarației se face în două etape. Bifați linkul http://www.alianta-familiilor.ro/decl_timisoara.php și semnați Declarația. După aceea veți primi un mesaj care vă va cere să confirmați semnătura apăsând pe un link de confirmare. Fără confirmarea semnăturii, numele și semnătura dvs. nu vor apare în lista semnatarilor. Linkul de confirmare a semnăturii apare în limba engleză cu următorul text: “Thanks for filling out our petition, you’re almost done! Please confirm your signature by clicking on the link below:” (Adică: “Mulțumim pentru că ați completat formularul petitiei. Semnarea petiției e aproape gata. Vă rugăm confirmați-vă semnătura apăsând pe linkul de mai jos.”)

Important: Declarația acceptă doar o singură semnătura de adresa electronică. Ca atare, sugerăm că în situațiile unde două persoane folosesc aceeași adresă electronică, de exemplu soțul și soția, semnătura să fie dată în numele ambilor soți, de exemplu “Ioan și Maria Ionescu.”

Rugăminte: Vă rugăm semnați Declarația cu numele întreg nu doar cu inițiale. Vă mulțumim.

Semnați aici: http://www.alianta-familiilor.ro/decl_timisoara.php

Rugăminte: Vă rugăm postați și publicați peste tot apelul nostru pentru semnarea Declarației de la Timițoara, inclusiv linkul petiției.

ARTICOLUL 16 DIN DECLARATIA UNIVERSALĂ A DREPTURILOR OMULUI

Articolul 16 din Declarația Universală a Drepturilor Omului afirmă: “Cu începere de la împlinirea vârstei legale, bărbatul și femeia, fără nici o restricție în ce priveste rasa, naționalitatea sau religia, au dreptul de a se căsători și de a întemeia o familie. … Familia constituie elementul natural și fundamental al societății și are dreptul la ocrotire din partea societății și a statului”. Familia română își cere drepturile. Aceste drepturi le pledăm, le-am pledat din 2006 încoace și vom continua să le pledăm. Sunt cele mai prețioase dintre drepturi dar și cele mai abuzate azi. Prețuiți-le!

SURSA:
http://www.alianta-familiilor.ro/de-ce-referendumul-este-util/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTARE COMENTARII PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament.

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului.
error: Content is protected !!