previous arrow
next arrow
Slider

CE FACI PENTRU TINE, PIERE ODATĂ CU TINE. CE FACI PENTRU ALȚII... RĂMÂNE!

DAN VOICULESCU CREDE CĂ BIBLIA ȘI CREDINȚA ÎN DUMNEZEU TREBUIE SĂ FIE REPERELE NOULUI PREȘEDINTE AL ROMÂNIEI

În urmă cu multe zeci de ani, unul dintre consilierii fostului președinte american Richard Nixon, s-a întors la Dumnezeu și L-a primit pe Domnul Iisus Hristos în timp ce se afla în închisoare din cauza implicării sale în AFACEREA WATERGATE. Era vorba de Chuck Colson care L-a descoperit pe Domnul, citind cartea “Creștinismul redus la esențe” (ulterior, a apărut și cu titlul “Creștinism pur și simplu”) scrisă de marele apologet creștin C.S.Lewis. De-atunci, Chuck Colson a slujit lui Dumnezeu cu mult devotament, a întemeiat organizația “Prison Fellowship” și a fost unul dintre cei care au inițiat DECLARAȚIA DE LA MANHATTAN. Chuck Colson a trecut în veșnicie în ziua de 21 aprilie 2012 când a auzit glasul Domnului, chemându-l acasă și spunându-i:
“Bine, rob bun și credincios, intră în bucuria Stăpânului tău!” (Matei 25:21)

Acum câteva zile, am auzit o veste oarecum asemănătoare (până într-un anumit punct) cu povestea întoarcerii lui Chuck Colson la Dumnezeu. Nu știu dacă Dan Voiculescu și-a predat inima Domnului Iisus Hristos, nu știu dacă a hotărât să-și închine viața lui Dumnezeu. Dar știu sigur un lucru și anume că indiferent câte păcate ar avea acest om, a reușit să scrie o scrisoare care m-a impresionat în mod plăcut și pe care o voi publica chiar acum pe blogul meu.
Cred că mesajul transmis de Dan Voiculescu pentru viitorul președinte al României, ar trebui să ajungă la toți românii, indiferent de opțiunea politică pe care o au fiecare, indiferent de cultul religios din care fac parte, indiferent de concepția fiecăruia despre lume și viață.

Vă invit să citiți scrisoarea lui Dan Voiculescu pentru viitorul președinte al României și abia după aceea să aveți un punct de vedere, să criticați sau să comentați, aștept cu interes să interveniți pe blogul meu, cu rugămintea să vă referiți strict la această temă. Hai să vedem despre ce e vorba…

SCRISOAREA LUI DAN VOICULESCU
PENTRU NOUL PREȘEDINTE AL ROMÂNIEI

“Am urmărit cu atenţie apariţiile candidaţilor la Preşedinţie.

Interesant a fost pentru mine să constat că nici unul nu s-a gândit că viitorul Preşedinte are nevoie să fie călăuzit şi să ţină cont de Dumnezeu.

Aşa că nimeni nu a adus Biblia.

Oare o ţară guvernată fără Dumnezeu se poate numi patrie?

Dar oamenii călăuziţi fără Dumnezeu se mai pot numi oameni?

Aşa, gândindu-mă la anii de dictatură, am înţeles că ceea ce lipseşte din Biroul viitorului Preşedinte este EVANGHELIA.

Poate că, însemnătatea valorii Ei, să-l îndemne să conducă fără trufie, fără iubirea de arginţi, de putere şi să se gândească în primul rând la cei mulţi şi nevoiaşi şi apoi, mult mai apoi, la sine.

Să ne amintim cum trufia, puterea, distruge orice urmă de umanitate şi ne face să devenim robii nevoii de a avea.

Ne încăpăţânăm să credem că suntem, când, de fapt, noi vrem doar să avem.

Oameni buni, nimic nu se compară cu PUTEREA LUI DUMNEZEU!

Prea mulţi am uitat să iubim, să oferim fără să cerem nimic în schimb, pentru că am uitat să fim simpli, să ne ascultăm sufletele, să mângâiem.

Domnule viitor Preşedinte, uitaţi-vă spre Dumnezeu şi în drum, ne veţi găsi pe noi, poporul român.

Avem nevoie să faceţi lucrurile drept şi nu părtinitor, avem nevoie să nu vă înconjuraţi de nulităţi cu tupeu ci de oameni destoinici care în fiecare secundă a vieţii lor, să poată justifica treapta pe care urcă.

Şi mai avem nevoie de un lucru esenţial: nu ne luaţi speranţele, visele, năzuinţele noastre cele de toate zilele.

Lăsaţi-ne să visăm, muncind zi de zi cu pasiunea omului liber, respectat şi iubit!

Pentru asta, e nevoie de Dumnezeu!

Haideţi să ne întoarcem cu tot sufletul către Dumnezeu – şi nu numai în momente de răscruce – şi să reînvăţăm să spunem: „iartă-mă”, „mulţumesc” şi „te rog”.

Domnule viitor Preşedinte, numai cel ce clădeşte, ajută şi iubeşte, e demn de a primi recunoştinţa semenilor.

Dacă, citind din când în când câte un capitol din EVANGHELIE, vă veţi gândi cum e să fii sărac, să nu ai, atunci cu siguranţă, veţi şti ce să faceţi, iar valoarea dumneavoastră umană va fi apreciată de români.

Nimic nu poate fi mai minunat decât să ne vedem copiii şi nepoţii, crescând în siguranţă.

Dumnezeu să binecuvânteze poporul român!”

Dan Voiculescu

CITEȘTE O CARTE EXCEPȚIONALĂ PE CARE NU O VEI REGRETA!

“CREȘTINISM PUR ȘI SIMPLU” – C.S.LEWIS

https://www.tomisthecat.ro/crestinism-pur-si-simplu-c-s-lewis/

6 thoughts on “DAN VOICULESCU CREDE CĂ BIBLIA ȘI CREDINȚA ÎN DUMNEZEU TREBUIE SĂ FIE REPERELE NOULUI PREȘEDINTE AL ROMÂNIEI”

 • Domnul Voiculescu a trăit în copilăria sa, în mare sărăcie și cred că Dumnezeu l-a ajutat să aibă o ascensiune în viață. El a studiat și a absolvit Facultatea de Comerț Exterior, a lucrat un timp la ICE Vitrocim, apoi a fost numit să lucreze în firma ciprioto-română ca reprezentant al părții române. Eu cred că domnul Dan Voiculescu este unul dintre puținii politicieni care nu a băgat mâna în averea statului român. Privatizări de genul ICA au fost vreo 40, printre care și Hotel Inter-Continental luat de Dl Păunescu, fost mare director în M.C.E. dar acesta nu este tras la răspundere de nimeni.

  Mă rog ca domnul Dan Voiculescu să se apropie și mai mult de Domnul. Sunt sigur că bunul Dumnezeu îi va rezolva și problema juridică pentru care a fost închis (pe nedrept)

  • Domnule Jean,

   Din nefericire, poporul român în marea sa majoritate, este foarte ușor de prostit, manipulat, indus în eroare. Dacă de la cel mai înalt nivel al conducerii Statului Român, s-au transmis tot timpul, de ani și ani de zile, mesaje diversioniste/tendențioase de genul “Voiculescu, Vântu, Patriciu”, este și normal că omul de rând, românul simplu, fără educație și fără prea multă inteligență, va înghiți foarte ușor această minciună ticăloasă și va asocia imediat numele domnului Dan Voiculescu cu numele lui Vântu și Patriciu. Românilor le place să generalizeze, să facă “o ciorbă” în care să amestece totul într-un mod nepermis. Când îl auzi tot timpul pe Traian Băsescu, folosind în mod sistematic expresia “Voiculescu, Vântu, Patriciu”, fără să vrei, începi să generalizezi și începi să crezi că precis și domnul Dan Voiculescu este croit după chipul și asemănarea domnilor Vântu și Patriciu. Proverbul “nu iese fum fără foc”, este mai actual ca oricând, românul simplu gândește cam așa:

   “dat fiind faptul că Vântu și Patriciu sunt așa cum sunt și au făcut ce au făcut, este imposibil ca domnul Dan Voiculescu să nu fie și dumnealui atins în vreun fel de corupție…
   toți sunt la fel, o apă și-un pământ…”

   Să fiu foarte sincer, mie îmi pare foarte rău că Dinu Patriciu s-a prăpădit, pentru că aș fi dorit să știu și eu dacă acest om a fost sau nu vinovat, aș fi dorit să văd o sentință judecătorească definitivă și irevocabilă care să precizeze clar dacă Dinu Patriciu a fost sau nu vinovat. Poate că a fost, poate că n-a fost…

   În România, justiția procedează cam așa: mai întâi, distruge definitiv imaginea și cariera unui om și abia după aceea, “vedem noi dacă e vinovat sau nu”. Problema e că după ce l-ai distrus pe acel om (poate chiar psihic, unii cedează nervos și își pun capăt zilelor, alții rămân marcați și afectați pentru tot restul vieții), DEGEABA MAI DAI O HOTĂRÂRE JUDECĂTOREASCĂ ÎN CARE ÎL DECLARI NEVINOVAT!!! L-ai nenorocit, l-ai distrus, l-ai terminat inclusiv dpdv financiar, i-ai făcut praf cariera politică și/sau profesională și după aceea îl declari nevinovat?!?!?
   Prea târziu, daunele morale și materiale sunt deja prea mari, nu se mai poate face nimic…

   Părerea mea este că domnul Dan Voiculescu trebuie să meargă cu procesele judecătorești până în pânzele albe, inclusiv la CEDO, până i se va face dreptate, apoi să ceară daune IMENSE, pentru că domnia sa a fost condamnat aiurea în tramvai și a primit o pedeapsă de ZECE ANI DE PUȘCĂRIE!!!!!!!!!! Poate că vom apuca ziua când Justiția Română va fi cu adevărat o justiție neafectată în nici un fel dpdv politic, o justiție care să fie aceeași pentru corupții pușcăriabili aflați în toate partidele din spectrul politic,
   o justiție foarte eficientă dar COMPLET INDEPENDENTĂ așa cum ne dorim cu toții și așa cum este normal să fie în orice țară cu adevărat democratică și cu adevărat civilizată.

   Oare vom apuca vreodată acea zi?!?!?

   P.S. Este foarte posibil ca procesul de judecare și condamnare a domnului Dan Voiculescu să fie consecința unui act de răzbunare personală a unui om lipsit de scrupule care și-a văzut visul împlinit. Nu putem exclude că ar putea fi vorba despre un proces în care factorul politic a cântărit în mod decisiv.

  • Domnule Adi,

   Sunt perfect de acord cu cele mai sus menționate.
   Am o puternică încredințare că Domnul Iisus Hristos n-a murit pe cruce numai pentru mine ci și pentru domnul profesor Dan Voiculescu.
   Din păcate, există și așa ziși “creștini” care deja îl și văd în fundul iadului pe domnul Dan Voiculescu, nu-i mai dau nici o șansă, nu cred că acest om ar putea beneficia de iertarea lui Dumnezeu și nici nu vor să audă că dânsul ar putea fi mântuit.

   La Domnul, TOATE LUCRURILE SUNT CU PUTINȚĂ dar este într-adevăr nevoie ca omul să se smerească în mod sincer, să-și recunoască și să-și mărturisească păcatele, condiție absolut obligatorie dacă dorim să ajungem în Împărăția lui Dumnezeu. Pe lângă faptele rele, domnul Dan Voiculescu a făcut și multe fapte bune dar din nefericire, mântuirea sufletului nu se poate căpăta pe baza faptelor bune ale omului, ci pe baza pocăinței și vieții transformate radical prin puterea Duhului Sfânt. Numai printr-o întoarcere reală și profundă la Dumnezeu este posibil ca domnul Dan Voiculescu să fie mântuit.

   Nașterea lui Hristos să vă fie de folos!

  • “nu cred ca are treabă credința cu un președinte”

   ba chiar are! un președinte fără Hristos și fără Dumnezeu nu poate îndrepta România într-o direcție bună… un președinte ateu nu poate să facă nimic altceva decât să contribuie la secularizarea României, la îndepărtarea românilor de valorile creștine…

   pe parcursul următorilor cinci ani, vom vedea noi ce fel de creștin este Klaus Johannis, unul din acela care-i place să dea bine pe ecranele televizoarelor sau unul care chiar respectă litera și spiritul Evangheliei (mai ales că zice c-ar fi evanghelic), un om care sfidează pe Dumnezeu sau un om care se teme de Dumnezeu…

   faptele lui vor demonstra ce fel de om este…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTARE COMENTARII PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament.

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului.
error: Content is protected !!