previous arrow
next arrow
Slider

CE FACI PENTRU TINE, PIERE ODATĂ CU TINE. CE FACI PENTRU ALȚII... RĂMÂNE!

CURTEA DE JUSTIȚIE A UNIUNII EUROPENE A DECIS CĂ ROMÂNIA NU ESTE OBLIGATĂ SĂ LEGALIZEZE CĂSĂTORIA HOMOSEXUALĂ

foto: agerpres.ro

După cum știți, doi indivizi (un cetățean român și unul american) s-au căsătorit în Belgia, adică într-o țară membră a Uniunii Europene care permite un asemenea tip de căsătorie interzisă în România. Ulterior, cetățeanul american le-a cerut autorităților române să-i permită să locuiască mai mult de trei luni în România, pe motiv că este căsătorit cu cetățeanul român. Legea din România (ca și din orice altă țară civilizată) nu permite unui cetățean străin să locuiască mai mult de trei luni în țara noastră. Situația fiind delicată, complexă și atipică, după mai multe procese în diverse instanțe, s-a ajuns până la Curtea Constituțională a României (CCR) care a decis să întrebe Curtea de Justiție a Uniunii Europene dacă cetățeanul american poate fi numit “soțul” cetățeanului român, adică al unui cetățean al Uniunii Europene.

CURTEA DE JUSTIȚIE A UNIUNII EUROPENE A DECIS FOARTE CLAR:

1. România NU POATE FI OBLIGATĂ să legalizeze căsătoria homosexuală dintre cei doi indivizi, chiar dacă unul dintre ei este cetățean român!

2. România ESTE OBLIGATĂ să acorde dreptul de liberă circulație și ședere permanentă pentru cetățeanul american căsătorit cu cetățeanul român.

Am sintetizat și am încercat să fiu cât mai clar și mai concis ca să înțeleagă toți românii care este semnificația și impactul pe care această Decizie a Curții de Justiție a Uniunii Europene o va avea asupra României.

Cine dorește toate detaliile, poate citi mai jos Comunicatul de presă nr.80/18 emis în ziua de 5 iunie 2018 de Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE).

COMUNICAT DE PRESA - CURTEA DE JUSTITIE A UNIUNII EUROPENE - 5 IUNIE 2018 - PAGINA 1

COMUNICAT DE PRESA - CURTEA DE JUSTITIE A UNIUNII EUROPENE - 5 IUNIE 2018 - PAGINA 2

ARTICOLUL URMĂTOR ESTE PENTRU TOȚI CEI CARE MANIPULEAZĂ OPINIA PUBLICĂ DIN ROMÂNIA, MINȚIND CU NERUȘINARE ȘI SPUNÂND CĂ DECIZIA CURȚII DE JUSTIȚIE A UNIUNII EUROPENE ÎNSEAMNĂ LEGALIZAREA CĂSĂTORIILOR HOMOSEXUALE ÎN ROMÂNIA, “UITÂND” CĂ SINGURA CONCESIE FĂCUTĂ CUPLURILOR DE HOMOSEXUALI ESTE CĂ LI SE PERMITE DREPTUL DE LIBERĂ CIRCULAȚIE ȘI ȘEDERE PERMANENTĂ ÎN ROMÂNIA. PUNCT!

TITUS CORLATEAN - O FAMILIE BINECUVANTATA DE DUMNEZEU

foto: www.tituscorlatean.ro/familia/

Titus Corlățean, senator PSD și fost ministru de Externe, marți, într-o declarație exclusivă pentru PSnews.ro, vine cu precizări esențiale referitoare la Decizia Curții de Justiție a Uniunii Europene potrivit căreia PERECHILE DE HOMOSEXUALI CĂSĂTORITE ÎN AFARA ȚĂRII vor fi recunoscute în România.

Concret: ex-ministrul a precizat că, Decizia venită din partea instanței europene ”nu aduce absolut nimic nou și nu reprezintă o surpriză în niciun caz”.

”Această Decizie a Curții de Justiție a UE de la Luxemburg nu aduce absolut nimic nou și nu reprezintă o surpriză în niciun caz, din următoarele rațiuni: pe de o parte confirmă – și acesta este un lucru foarte important – ceea ce era un lucru știut în baza tratatelor UE și domeniilor de competență, faptul că legiferarea în materia instituției căsătoriei, dreptului familiei, sunt chestiuni care țin de competența suverană națională și nu reprezintă competență comunitară a UE. De asemenea, confirmă faptul că această Decizie nu obligă statele membre ale UE și nici România, să legifereze căsătoria între persoane de același sex. Pe de altă parte, ne spune foarte clar că aspectul relevant și asupra căruia se apleacă exclusiv Curtea de Justiție se referă la libertatea de circulație și de ședere a acestui tip de cuplu. Ori, din punctul acesta de vedere, nu este absolut niciun fel de surpriză, nu deranjează România în niciun fel pentru că lucrul acesta există în legislația românească, se aplică și este respectat de foarte mulți ani. Încă din 2005 există o OUG 102 care pune în aplicare integral Directiva 38 privind libertatea de circulație în spațiul UE, aș spune chiar că are o aplicabilitate mai generoasă pentru că se referă la libera circulație a cuplurilor recunoscute în alte state a UE ca fiind căsătorite sau diferite formule de parteneriat înregistrat. Lucrul acesta există deja în legislația românească și se aplică.

Mai mult decât atât, ulterior Ordonanței din 2005, noul Cod Civil (și aici mă refer la art.277), consacră și el în paragraful 4 faptul că legislația europeană în materie de liberă circulație este pe deplin aplicabilă. S-a încercat și a fost o formulă de manipulare și de a forța recunoașterea căsătoriilor homosexuale în România și este o încercare de manipulare în clipa de față a opiniei publice.
A fost, practic, țintit articolul 277 din Codul Civil, care în primele paragrafe constată că: aceste căsătorii între persoane de același sex nu sunt recunoscute în statul român, nici cele efectuate potrivit legislației altor state în străinătate nu sunt recunoscute pe teritoriul României, dar că una dintre consecințele recunoașterii în străinătate a acestui tip de parteneriat, consecință care se referă la libertatea de circulație, este recunoscută și aplicată pe teritoriul României. Lucrurile acestea erau deja în vigoare”, a precizat Titus Corlățean.

Mai mult, Titus Corlățean a ținut să sublinieze necesitatea realizării Referendumului pentru revizuirea Constituției.

”Personal, din punct de vedere juridic, chiar nu înțeleg de ce a trebuit ca instanța de fond sesizată de acest cuplu să sesizeze Curtea Constituțională și mai departe, chiar nu înțeleg de ce CCR, având legislația foarte clară, a trebuit să solicite sub forma unei întrebări preliminare, o opinie a Curții de Justiție de la Luxemburg. Până la urmă iată că lucrurile sunt foarte clare, sunt reafirmate și încă o dată, nu văd niciun fel de problemă. Trăgând o concluzie, văzând încercarea de dezinformare a opiniei publice pe care actorii interesați, în principal din România, o încearcă astăzi, consider cu și mai mare putere că este și necesară și oportună realizarea Referendumului pentru revizuirea Constituției pentru a consacra forma de protecție acordată de statul român căsătoriilor între UN BĂRBAT și O FEMEIE, pentru că este un exercițiu democratic, cetățenii României la solicitarea altor 3 milioane de cetățeni români, trebuie să se pronunțe, și din punctul acesta de vedere, CONSIDER ABSOLUT CONDAMNABILĂ încercarea permanentă a președintelui Iohannis, PNL și USR, de a bloca cu orice chip realizarea acestui Referendum. Iată că ne apropiem, în ciuda opoziției domnului Iohannis, de un vot final în Senatul României și organizarea unui Referendum pe care, încă o dată, eu personal, îl consider extrem de necesar pentru a nu mai lăsa semne de întrebare asupra competenței suverane a cetățenilor români în a decide pe o temă care este importantă pentru societatea românească”, a continuat senatorul PSD.

Nu în ultimul rând, întrebat dacă se așteaptă ca după această veste de la CJUE să se inflameze spiritele în spațiul public autohton, mai ales că Decizia vine cu câteva zile înainte de organizarea mitingului comunității LGBT, Titus Corlățean a precizat:

”Nu ar trebui să schimbe nimic și aici vreau să fac o precizare foarte importantă: activiștii LGBT din România au așa… o obsesie a așa-zisei discriminări la care sunt supuși, invocă tot felul de chestiuni de homofobie. Statul român a făcut un lucru foarte corect, spun eu: a dezincriminat și a eliminat din Codul Penal în urmă cu mai mulți ani faimosul articol 200 care practic incrimina și ducea la pedeapsa cu detenția pe cei care aveau relații sexuale între persoane de același sex, era o aberație și este bine că a fost eliminată această chestiune și același stat român garantează libertatea și în viața privată și în spațiul public, inclusiv cu privire la aceste manifestări. Nu sunt permise agresiuni, excese împotriva unor persoane care au o altă opțiune. Într-o societate democratică este un lucru care este perfect permis, dar de aici și până a ne obliga să legiferăm efectiv acest tip de parteneriat este o cale lungă și asta ține de opțiunea care există la un anumit moment în societatea românească, ține de o competență absolut exclusiv națională și suverană a statului român. Faptul că există aceste forme de manifestare, unii le aplaudă, alții nu sunt de acord cu ele, inclusiv eu, din punctul de vedere al fondului subiectului, dar suntem o societate democratică și nu văd ce ar trebui să schimbe această Decizie a Curții de Justiție, nici nu adaugă, nici nu scade la ceea ce există deja în România”.

SURSE:

https://psnews.ro/corlatean-descalceste-itele-verdictului-cjue-consider-oportuna-realizarea-referendumului-exclusiv-217140/

https://www.dcnews.ro/curtea-de-justi-ie-romania-decizie-corla-ean-incercare-e-uata-de-provocare-i-manipulare_595007.html

https://www.activenews.ro/stiri/Senatorul-Titus-Corlatean-despre-decizia-CJUE-in-cazul-Coman-O-tentativa-de-provocare-si-manipulare-pentru-a-incerca-fortarea-recunoasterii-casatoriilor-intre-persoane-de-acelasi-sex-pe-teritoriul-Romaniei-incercare-care-a-esuat-151302

https://www.stiripesurse.ro/avocatul-romaniei-la-cjue-despre-decizia-in-cazul-coman-hamilton-nu-te-obliga-ca-stat-sa-reglementezi-casatoriile-intre-persoanele-de-acela-i-sex_1269012.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTARE COMENTARII PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament.

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului.
error: Content is protected !!