previous arrow
next arrow
Slider

CE FACI PENTRU TINE, PIERE ODATĂ CU TINE. CE FACI PENTRU ALȚII... RĂMÂNE!

CUM TREBUIE SĂ SE RAPORTEZE CREȘTINUL LA AUTORITĂȚILE STATULUI – PASTOR MIHAI CORCEA – BISERICA EVANGHELICĂ REFORMATĂ

MIHAI CORCEA - PASTOR BISERICA EVANGHELICA REFORMATA

foto: evanghelicreformat.org

De multe ori suntem nemulțumiți și chiar revoltați când vedem cum se comportă cei care se află vremelnic într-o funcție sau alta de conducere a României. De la Revoluție încoace, instituțiile statului român ne-au dezamăgit de multe ori, indiferent ce partide politice s-au succedat la putere. Pe de altă parte, în ciuda tuturor greșelilor care au fost făcute, în ciuda tuturor actelor de corupție, abuzurilor și nedreptăților care au dezgustat cetățeanul român, nu pot fi de acord cu disoluția autorităților statului. În orice țară democratică civilizată se lucrează în mod permanent la consolidarea reală a instituțiilor și autorităților statului, nu la discreditarea și demolarea acestora. Sunt și voi fi întotdeauna un antianarhist convins deși (culmea culmilor!) am fost participant la Revoluția din 1989 dar atunci chiar luptam împotriva unei dictaturi în care nici n-aș fi visat să scriu pe acest blog personal fără să risc să fiu aruncat în lanțuri într-un beci comunist. Vă asigur că nu există nici măcar un termen de comparație între dictatura odioasă de-atunci și “groaznica dictatură” (invocată de unii duși cu pluta) de acum.

Este un lucru absolut normal ca întotdeauna să existe două tabere: unii care susțin puterea și alții care susțin opoziția. Nu aceasta este problema. Problema este că atât politicienii, cât și cetățenii, uită faptul că cei aflați la putere sunt doar temporar la putere iar cei aflați în opoziție se află doar temporar în opoziție. Trecerea dintr-o stare în alta (transferul de putere) trebuie să se facă DEMOCRATIC adică ÎN CABINA DE VOT și nicidecum prin violență verbală și prin forța bâtei, nu atacând și dând foc instituțiilor statului, nu spânzurându-i pe unii sau pe alții dintre politicieni. Nu mai suntem pe vremea Revoluției Franceze (o tragedie îngrozitoare care nu trebuie să se mai repete niciodată în istorie) și nu cred că mai e cazul să folosim GHILOTINA. Alternanța la guvernare este caracteristica principală a oricărui sistem democratic și este de dorit să survină dar numai într-o manieră democratică. Mergem la vot, votăm așa cum ne dictează conștiința și în acest mod schimbăm raportul de forțe în Parlamentul României. Altfel nu… Așa cum sunt ele, bune sau rele, Autoritățile Statului trebuie RESPECTATE într-o țară democratică, nu batjocorite, nu presate și amenințate, nu discreditate, nu ignorate și sfidate.

CUM TREBUIE SĂ SE RAPORTEZE CREȘTINUL LA AUTORITĂȚILE STATULUI?!?

Este o întrebare foarte grea care așteaptă un răspuns pe măsură. Mulți dintre noi, ne batem cu pumnul în piept că suntem creștini dar după ce veți asculta predica excelentă a pastorului Mihai Corcea (Biserica Evanghelică Reformată) vom mai sta de vorbă și o să mai vedem cât de creștini suntem atunci când ne raportăm la autoritățile statului… Decât să pierdem timpul în stradă, strigând “huo!” mai bine ascultăm super-predica de mai jos care durează doar 25 de minute dar e foarte indicată pentru toți românii care se pretind creștini. Vizionare plăcută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament.

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului.
error: Content is protected !!