previous arrow
next arrow
Slider

CE FACI PENTRU TINE, PIERE ODATĂ CU TINE. CE FACI PENTRU ALȚII... RĂMÂNE!

CRIN ANTONESCU ȘI VICTOR PONTA VĂD COMPLET DIFERIT DEFINIREA CĂSĂTORIEI ÎN NOUA CONSTITUȚIE

“Iară răspunzând Petru și apostolii, au zis : „
Trebuie a asculta pre Dumnezeu mai mult decât pre oameni!”

(Faptele Apostolilor 5:29 Biblia Ortodoxă)

CRIN ANTONESCU - PRESEDINTELE SENATULUI ROMANIEI

Deși sunt copreședinți ai U.S.L., Crin Antonescu și Victor Ponta văd lucrurile într-un mod diametral opus atunci când e vorba despre definirea clară a căsătoriei în Noua Constituție a României.

Domnul Crin Antonescu – Președintele Senatului României și președintele Comisiei de revizuire a Constituției – apreciază ca un lucru absolut normal ca prin Noua Constituție, căsătoria să fie definită negru pe alb ca fiind uniunea liber consimțită ÎNTRE UN BĂRBAT ȘI O FEMEIE.

“Familia e familie, căsătoria e căsătorie și ea se face ÎNTRE UN BĂRBAT ȘI O FEMEIE!!! Nu cred că e cazul în România să complicăm lucrurile și nu cred că putem confunda această prevedere cu vreo limitare a drepturilor, indiferent de orientarea sexuală a persoanelor” a declarat Crin Antonescu, președintele Comisiei de Revizuire a Constituției.

Domnul Victor Ponta – Prim Ministru al României – consideră că formularea din vechea Constituție, conform căreia căsătoria se face “ÎNTRE SOȚI” este “ceva bun” care nu trebuie schimbat… Ce se poate înțelege prin termenul “soți”, premierul “a uitat” să precizeze… Probabil că fiecare înțelege ce are chef, mai ales că ne aflăm în România, țara tuturor posibilităților!

Iată ce a declarat șeful Guvernului României :

“Aici m-am opus clar, pentru că nu sunt de acord să tot punem restricţii în Constituţie. […] este important să fim priviţi cu această modificare a Constituţiei ca modernizând România şi mergând spre un trend european, nu întorcându-ne, nu suntem republică fundamentalistă. Această precizare inutilă, a căsătoriei ÎNTRE UN BĂRBAT ȘI O FEMEIE, este copy-paste din modificarea adusă în ianuarie la Constituţia Ungariei, o modificare extrem de contestată în toată Europa. Mie mi s-a părut că dă un mesaj inutil de conservatorism, dacă textul actual e suficient şi bun, DE CE SĂ SCHIMB CEVA CE E BUN?!?” a spus Ponta.

http://www.mediafax.ro/politic/noua-constitutie-ponta-isi-mentine-pozitia-privind-familia-o-modificare-ar-fi-inutila-si-conservatoare-10941247

În calitate de blogger evanghelic, aș avea și eu câteva comentarii cu privire la conduita celor doi distinși oameni politici, în legătură cu această problemă extrem de importantă care este atât de mult dezbătută în aceste zile fierbinți, mă refer la modificarea conținutului articolului 48 alineatul (1) din Constituția României:

NOTA ZECE domnului președinte al Senatului, Crin Antonescu, pentru modul franc în care a spus “Familia e familie, căsătoria e căsătorie și ea se face ÎNTRE UN BĂRBAT ȘI O FEMEIE!!!” Clar pentru toată lumea!

NOTA DOI domnului prim ministru Victor Ponta pentru afirmația dumnealui
“de ce să schimb ceva ce e bun?” cu referire la articolul 48 alineatul (1) din Constituție.

Oare formularea “ÎNTRE SOȚI” este “ceva bun” care nu trebuie schimbat?!?

DOI SOTI FOARTE FRUMOSI

Deși e specialist în Drept, PREMIERUL VICTOR PONTA ESTE ADEPTUL AMBIGUITĂȚII VECHII CONSTITUȚII CARE NU DEFINEȘTE ÎN MOD CLAR CĂSĂTORIA ȘI CARE PERMITE TOT FELUL DE INTERPRETĂRI, SUBMINÂND VALOAREA FAMILIEI TRADIȚIONALE ROMÂNEȘTI, DESFIINȚÂND FORMULA CLASICĂ DE SECOLE CONSACRATĂ (CĂSĂTORIA = BĂRBAT + FEMEIE).

Este inadmisibil ca domnul prim ministru să considere “inutilă” precizarea CĂSĂTORIA SE EFECTUEAZĂ ÎNTRE UN BĂRBAT ȘI O FEMEIE.
De ce este inutilă, domnule premier Ponta?!? Că așa vrea Europa Occidentală ateistă postcreștină??? Poporul român chiar nu contează deloc? Credința creștină NU VALOREAZĂ DOUĂ PARALE CHIOARE pentru dvs?!? Cum ați vrea să definim căsătoria? Uniunea liber consimțită dintre un câine și o pisică? DE CE, DOMNULE PRIM MINISTRU, VĂ DERANJEAZĂ CĂSĂTORIA DINTRE UN BĂRBAT ȘI O FEMEIE ?!? Este demodată? Nu mai e de actualitate? E nevoie ca noi, românii, să ne facem update-ul??? Poate că NU VREM să ne facem update, v-ați gândit la această posibilitate? Vrem să rămânem CREȘTINI – URMAȘI AI LUI HRISTOS, așa cum spune Biblia!!! Cu ce vă deranjează că vrem să fim creștini și să ascultăm mai mult de Dumnezeu decât de oameni?!? Ce nu vă convine?

Ia uite, cine vorbea de “copy-paste”… Culmea culmilor!

VICTOR PONTA - PRIMUL MINISTRU AL ROMANIEI

DOI “SOȚI” FERICIȚI CĂRORA LE CONVINE VECHEA CONSTITUȚIE:

DOI ASA-ZISI SOTI

2 thoughts on “CRIN ANTONESCU ȘI VICTOR PONTA VĂD COMPLET DIFERIT DEFINIREA CĂSĂTORIEI ÎN NOUA CONSTITUȚIE”

 • Mă mir de domnul Ponta… Mama dânsului a vorbit despre el la o emisiune TV… și a spus că, el când era mic, dorea să fie… preot sau… politician. Eu cred că domnul Ponta a citit Biblia și a crezut în ea, doar așa ar fi putut spune că vrea să devină preot…

  Vreau să-i spun d-lui Ponta că în Biblie scrie să ascultăm și să împlinim Cuvântul lui Dumnezeu. La început, Dumnezeu a făcut pe Adam și pe Eva… nu pe Adam și pe Ion sau Petru. Ceea ce se întâmplă în zilele noastre, e o spurcăciune înaintea lui Dumnezeu…

  Oare de cine trebuie să ascultăm mai mult?!?
  de oameni sau de Dumnezeu???

  • Doina, eu am încredere în domnul Crin Antonescu care este muuuuuuult peste Victor Ponta din toate punctele de vedere, nici nu se compară unul cu altul. Chiar dacă domnul Antonescu este ATEU, măcar are bunul simț și demnitatea să nu se dea mare creștin ca Victor Ponta care se mai și laudă și zice că atunci când era mic a vrut să se facă preot (chipurile, de mic copil, dânsul a fost un mare iubitor de Dumnezeu)

   Domnul Crin Antonescu deși este ateu, a spus FOARTE CLAR, NEGRU PE ALB : “Familia e familie, căsătoria e căsătorie și ea se face ÎNTRE UN BĂRBAT ȘI O FEMEIE!!!” În schimb, marele creștin Victor Ponta a spus că e foarte bună formularea conform căreia căsătoria se face ÎNTRE SOȚI… Paradoxal, iată care este DIFERENȚA ENORMĂ între un ateu care (culmea!) RESPECTĂ valorile creștine și un “creștin” care FACE ABSTRACȚIE de valorile creștine…

   Tu vrei să-i spui domnului prim ministru Ponta că în Biblie scrie una sau alta, lucruri de valoare pe care trebuie să le ascultăm și să le împlinim… Crezi tu că îl interesează Sfânta Scriptură pe domnul Victor Ponta?!? Eu mă cam îndoiesc…
   Dacă l-ar fi interesat Biblia – Cuvântul Sfânt, n-ar mai fi folosit expresii de genul “republică fundamentalistă” sau “conservatorism inutil”… Aici se vede clar cât de mult îl interesează Cuvântul Domnului și cât de “creștin” este domnia sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament.

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului.
error: Content is protected !!