previous arrow
next arrow
Slider

CE FACI PENTRU TINE, PIERE ODATĂ CU TINE. CE FACI PENTRU ALȚII... RĂMÂNE!

CORNEL NISTORESCU: PROCURORI NEMERNICI, SĂ VĂ FIE RUȘINE!

CORNEL NISTORESCU - JURNALIST COTIDIANUL

(foto: evz.ro)

„Procurori nemernici! Să vă fie rușine!”, este titlul editorialului din Cotidanul.ro, semnat de jurnalistul Cornel Nistorescu. Un rechizitoriu dur pe care Nistorescu îl face la adresa procurorilor care, în ultimele zile, au protestat în stradă față de noua ordonanță de guvern privind Justiția. „Lăsați-ne cu balivernele despre dictatură că nu voi ați luptat împotriva ei!”, le transmite Cornel Nistorescu procurorilor pe care îi acuză că își acoperă „neputința, corupția și cruzimea cu protestele voastre fără noimă”. Jurnalistul le amintește procurorilor care au ieșit în stradă, deși protestele lor sunt interzise prin lege, că în 2018 au ratat 36% din dosarele DNA.

Publicăm mai jos textul integral din cotidianul.ro:

CORNEL NISTORESCU: PROCURORI NEMERNICI! SĂ VĂ FIE RUȘINE!

„În 2018, ați ratat 36% din dosarele de la DNA și nu vă crapă obrazul? Și dacă le făceați cu studenții treceau mai multe! Nu vă chinuie faptul că dintr-o sută, treizeci și șase de oameni puteau fi nevinovați pe care i-ați chinuit luni sau ani de zile? Sau treizeci și șase dintre ei erau escroci și criminali pe care i-ați scăpat ca niște procurori gură-cască?

Nu vă este rușine să vă acoperiți neputința, corupția și cruzimea cu protestele voastre fără noimă? Știți că sunt INTERZISE DE LEGE și de condiția voastră? Ca să vă demonstrez asta, iau acuzațiile cele mai dure pe care le-ați comis în numele apărării justiției și vi le reproduc. Pot transcrie cârnați de texte găunoase.

Sunt niște bâlbe de gândire, nimic mai mult! Niște locuri comune de o banalitate descalificantă și ucigătoare intelectual. Niște propoziții cretine fără noimă, care vă descalifică numai pe voi. Ele arată că nu gândiți, nu aveți argumente și sunteți împinși din spate de un mecanism sau chiar de frica voastră de o justiție independentă.

Singura obiecție întemeiată este a doamnei Dana Gârbovan. Dânsa nu este de acord cu noua suprapunere a liniilor de carieră din OUG 7/2019. Teoretic, obiecția este corectă. Dar o bandă a procurorilor supravegheată de un șef tot procuror, tot bandă rămâne. Un judecător, șef peste procurori (și cu oarecare experiență prin Parchete), ne-ar mai putea da o speranță într-o judecată dreaptă a procurorilor care au luat-o razna.

Să vă fie rușine că încercați să ne prostiți în față! Vă dați apărători ai statului de drept ca să vă apărați privilegiile, corupția, fraudele, abuzurile sau neștiința de carte. Sunteți gata să puneți umărul la prăbușirea statului român sau la răsturnarea guvernului numai ca să scăpați de cercetarea scheletelor din dulapurile voastre și a abuzurilor comise, inclusiv de declararea averilor!

Sau vă temeți de moarte că vine vremea să aflăm conținutul marilor dosare pe care le țineți ascunse în sertare ca să vină termenul de prescripție?

Ca să vedeți cât sunteți de nemernici și de lipsiți de idei, vă reproduc câteva dintre cele mai dure acuzații ale voastre la adresa OUG 7/2019. Citiți-le cu ochii mari și cu mintea limpede:

”Magistrații protestează din nou din cauza modificărilor aduse legilor justiției, prin ordonanță de urgență. Aceste modificări aduc atingere principiilor statului de drept, iar magistrații, la intrarea în profesie, au jurat să apere Constituția României; articolul 1 alin. (3) din Constituție prevede că „România este stat de drept, democratic și social, în care demnitatea omului, drepturile și libertățile cetățenilor, libera dezvoltare a personalității umane, dreptatea și pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradițiilor democratice ale poporului român și idealurilor Revoluției din decembrie 1989, și sunt garantate.” (Arina Corsei Vultureanu – procuror București).

Mă așteptam la obiecții clare, la trimiteri exacte, la semnalat încălcări de lege, nu la apă chioară și vorbe goale! Nu ne fredonați Constituția României și nu vă faceți că nu pricepeți faptul că, sătulă de trăznăi rămase fără urmări, două treimi din populația țării noastre vor ca judecătorii și procurorii vinovați de abuzuri să plătească, nu să se gâdile între ei și să râdă în barbă!

Să vă mai arăt ceva și în gândirea fanfaronului juridic care vă conduce în luptă!

Citez din Cristi Dănileț, acest Mălin Bot al justiției:

”Eu ca magistrat în sistem vă spun că nu aveam nevoie de modificări la legile justiției… Acesta este motivul pentru care în aceste zile veți vedea judecătorii și procurorii, protestând”.

De ce reproduc panseurile lui Cristi Dănileț? Pentru că el face parte din categoria judecătorilor cu gândire de procuror, ca și Ionuț Matei, ca și Camelia Bogdan, ca și Livia Stanciu, regretabile multiplicări ale unui tip uman care are în gândirea Monicăi Macovei cel mai strălucit exemplu.

Care sunt motivele pentru care vreți să aruncați în aer statul care vă îngăduie? Dacă vă pretindeți a fi oameni cu carte și români cu conștiință, înșirați pe degete sau pe puncte încălcările de lege comise de OUG 7! Dar nu răspundeți cu aceleași vorbe goale legate de independență (pe care, din păcate, nici măcar n-o meritați), de stat de drept, de justiție.

Lăsați-ne cu balivernele despre dictatură că nu voi ați luptat împotriva ei! Cât privește acuzațiile de comunism, sunteți mai aproape de el decât nenorociții ăștia mediocri de la PSD!

Și veniți cu argumente, dacă aveți, dacă nu, lăsați-ne în necazurile noastre și nu vă purtați orbește, insensibili la orice argument. Acest fel țâfnos de a fi, nu arată nici disponibilitate la dialog, nu înseamnă nici negociere, nici progres juridic. Ascunde numai un comportament extremist, care vă duce foarte aproape de fanaticii ștampilați cu #rezist.

Cu riscul de a ne mai întâlni vreodată, chiar și în sala de judecată, vă transmit același lucru:

– Să vă fie rușine!”

(CORNEL NISTORESCU – JURNALIST COTIDIANUL.RO)

SURSA:
https://www.activenews.ro/stiri/Cornel-Nistorescu-rechizitoriu-dur-la-adresa-procurorilor-%E2%80%9ESa-va-fie-rusine-In-2018-ati-ratat-36-din-dosarele-de-la-DNA-si-nu-va-crapa-obrazul-Va-acoperiti-neputinta-coruptia-si-cruzimea-cu-protestele-voastre-fara-noima-154777

2 thoughts on “CORNEL NISTORESCU: PROCURORI NEMERNICI, SĂ VĂ FIE RUȘINE!”

  • Domnule Nicolae Moga, vă mulțumesc că ați vizitat blogul meu și vă mai aștept.
   Ar trebui ca toți românii să citească articolul jurnalistului Cornel Nistorescu.
   Din nefericire, există și români fanatizați și radicalizați care nu sunt interesați de argumente logice. Ei nu au ca obiectiv consolidarea statului democratic în România ci slăbirea/disoluția instituțiilor statului și anarhizarea României.

   Vă doresc o seară plăcută!

   Titu Maiorescu (1840-1917)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTARE COMENTARII PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament.

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului.
error: Content is protected !!