previous arrow
next arrow
Slider

CE FACI PENTRU TINE, PIERE ODATĂ CU TINE. CE FACI PENTRU ALȚII... RĂMÂNE!

CONSTITUŢIA UNGARIEI – UN MODEL DE CONSTITUŢIE PENTRU ROMÂNIA ŞI O PALMĂ PESTE BOTUL UNIUNII EUROPENE ATEISTE

PARLAMENTUL MAGHIAR - BUDAPESTA - UNGARIA

foto: travel365.md

Vă dau o veste excelentă care m-a bucurat enorm. În sfârşit, avem un exemplu de bun simţ în această Europă secularizată, materialistă şi ateistă.
În sfârşit, minunea s-a produs şi vedem O ŢARĂ CU O COLOANĂ VERTEBRALĂ DREAPTĂ, UN NEAM CARE A AJUNS LA O CONCLUZIE ÎNŢELEAPTĂ, O UNGARIE DEMNĂ CARE NU SE ÎNCLINĂ CU LAŞITATE ÎN FAŢA EUROPEI ATEISTE ŞI PĂGÂNE.

Ziua de luni 11 aprilie 2011 este O ZI ISTORICĂ în care Parlamentul maghiar a adoptat noua Constituţie a Ungariei. O săptămână mai târziu (luni 18 aprilie 2011) preşedintele maghiar PAL SCHMITT, a semnat Decretul de promulgare a noii Constituţii a ţării. Odată cu ratificarea acesteia de către şeful statului, noua lege fundamentală intră în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2012.

Poate mă veţi întreba : “Dar de ce să fie o zi istorică pentru noi, românii?
O fi o zi istorică pentru unguri, dar ce ne interesează pe noi şi cu ce ne încălzeşte? O să trăim mai bine? O să avem burta mai plină?”

Dragi români, bineînţeles că este o veste bună şi pentru noi, românii, mai ales că ne batem cu pumnul în piept că suntem “creştini de 2000 de ani”.
Fiind atât de creştini de dăm pe dinafară, n-avem cum să nu ne bucurăm atunci când auzim ştiri de genul celei de mai sus. Corect?

PARLAMENTUL UNGARIEI

Mie mi-au atras atenția trei aspecte fundamentale ale noii Constituţii maghiare:

1) RECUNOAŞTE IMPORTANŢA DEOSEBITĂ A CREDINŢEI ÎN DUMNEZEU ŞI ROLUL DETERMINANT AL CREDINŢEI CREŞTINE ÎN VIAŢA OMULUI. RECUNOAŞTE CREŞTINISMUL CA FACTOR DE UNIFICARE A NAŢIUNII ŞI CA FUNDAMENT AL CIVILIZAŢIEI NOASTRE.

2) RECUNOAŞTE CĂSĂTORIA CA FIIND UNIUNEA LIBER CONSIMŢITĂ DINTRE UN BĂRBAT ŞI O FEMEIE

(aviz amatorilor care vor să transforme România în “Sodoma şi Gomora”)

3) RECUNOAŞTE CĂ VIAŢA FĂTULUI UMAN TREBUIE PROTEJATĂ ÎNCĂ DIN MOMENTUL CONCEPŢIEI SALE

(aviz medicilor care se îndeletnicesc cu pruncuciderea şi aviz fetelor şi femeilor care recurg la avort fără să aibă nicio teamă de Dumnezeu)

M-am întrebat de ce se supără unele ţări europene şi de ce condamnă atât de tare Ungaria pentru această nouă Constituţie recent adoptată? Cumva Europa este deranjată de faptul că Ungaria a proclamat credinţa în Dumnezeu şi creştinismul? Nu cumva Europa ar trebui să fie îngrijorată că mâine-poimâine va ajunge să se închine cu faţa spre Mecca şi să se roage la Allah? Nu cumva vom avea o Europă musulmană, budistă sau hindusă? Nu cumva este doar o chestiune de timp până când creştinismul va deveni doar o amintire în Europa?

Ce să facem? Să fim de acord ca bărbaţii să se “însoare” între ei iar femeile să se “mărite” între ele? Asta e “normalitatea” propusă de Uniunea Europeană?!? Să fim de acord ca pruncuciderea să fie legalizată şi instituţionalizată?
Să acceptăm ca numărul de avorturi să crească exponenţial? Să închidem ochii la toate aceste fărădelegi şi să ne prefacem că nu le vedem? Oare asta vor politicienii liberali ai Uniunii Europene?

Tare mi-e teamă că peste vreo 20 de ani, atunci când un bărbat va dori să se însoare cu o femeie sau când o femeie va dori să se mărite cu un bărbat, vor fi priviţi ca nişte “ciudaţi” sau ca nişte “anormali”. Prin grija Uniunii Europene aşa zis creştine, NORMALITATEA va căpăta o nouă definiţie.

Ateii zbiară că “nu există Dumnezeu” dar dacă Europa ateistă nu se va întoarce cu adevărat la Domnul, vom ajunge în situaţia penibilă în care multe “căsătorii” vor fi de tip bărbat-bărbat sau femeie-femeie. Iar căsătoria bărbat-femeie va fi privită ca “demodată” sau “depăşită” şi va fi aruncată la lada de gunoi a istoriei. Că doar nouă, europenilor, ne place să aruncăm la gunoi tot ce-i bun şi frumos, nu-i aşa?

Poate că or mai fi şi alte lucruri interesante în noua Constituţie maghiară dar deocamdată am vrut să extrag doar elementele esenţiale care ar trebui să le dea de gândit inclusiv politicienilor “creştini” de pe malurile Dâmboviţei.

Oare când vom vedea şi în România O CONSTITUŢIE A CREDINŢEI?
Oare când va începe şi în România o puternică mişcare de trezire spirituală şi de întoarcere reală a oamenilor la Dumnezeu? Oare când va fi stopat procesul de secularizare forţată a naţiunii române? Oare când se vor opri manelizarea, ferentarizarea şi ateizarea neamului românesc? Sunt întrebări care aşteaptă un răspuns cât mai rapid. Altfel va fi prea târziu şi nu se va mai putea face nimic. Vom fi deja cu toţii… în iad… cu mici excepţii…

PARLAMENTUL MAGHIAR A VOTAT NOUA CONSTITUŢIE

FRAGMENTE DIN NOUA CONSTITUŢIE A UNGARIEI

“Noi, membri ai naţiunii maghiare la începutul unui nou mileniu, purtând responsabilitatea pentru toţi maghiarii, declarăm aici că: […]

Suntem mândri că Regele nostru Sf. Ştefan a fondat statul maghiar pe baze solide cu o mie de ani în urmă şi că a făcut ţara noastră parte a Europei Creştine.

Suntem mândri de strămoşii noştri care s-au luptat pentru supravieţuirea, independenţa şi libertatea ţării noastre. […]

Recunoaştem rolul creştinismului în păstrarea naţiunii noastre. Apreciem diferitele tradiţii religioase din ţara noastră.
Mărturisim că baza existenţei umane este demnitatea umană. […]

Libertăţi şi responsabilităţi – Articolul II

Demnitatea umană este inviolabilă. Oricine are dreptul la viaţă şi demnitate; viaţa fătului va fi protejată încă de la concepţie.

Partea generală – Articolul M

Ungaria protejează instituţia căsătoriei între un bărbat şi o femeie, relaţie matrimonială stabilită voluntar, la fel ca şi binele familiei ca bază pentru supravieţuirea naţiunii. Ungaria sprijină maternitatea.
Protejarea familiei este reglementată prin lege specială.”

CITEȘTE ȘI ARTICOLUL URMĂTOR:

https://www.tomisthecat.ro/2018/06/17/ungaria-este-tara-crestina-care-refuza-santajul-islamist-al-uniunii-europene/

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament.

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului.

7 thoughts on “CONSTITUŢIA UNGARIEI – UN MODEL DE CONSTITUŢIE PENTRU ROMÂNIA ŞI O PALMĂ PESTE BOTUL UNIUNII EUROPENE ATEISTE”

 • Bravo, Ungariei şi jos pălăria! Într-adevăr, au realizat un lucru bun!

  Am însă câteva întrebări/dubii:

  1 – Cât timp va rezista această Constituţie până când UE, Luxemburg, Haga şi Bruxelles o vor declara “neconstituţională”?!?

  2 – Ce rol a avut extrema dreaptă în elaborarea acestei Constituţii şi dacă cineva îşi mai aminteşte ce a păţit (ce “surpriză” a avut) extrema dreaptă din Austria acum 2 ani chiar înainte de alegeri?

  3 – Ce pondere are “new age” în Ungaria şi ce influenţă are George Soros (fost cetăţean maghiar şi născut în Ungaria) aici?

  4 – Câţi musulmani trăiesc în Ungaria şi care este statistica reală în procente din populaţia totală asupra a ce comunităţi trăiesc în Ungaria (1-romii, 2-românii, 3-sârbocroaţii, 4-germanii, 5-evreii, etc)?

  6- Care este relaţia/împrumutul Ungariei la FMI şi Banca mondială şi cât anume au accesat ungurii fondurile structurale europene?

  În concluzie:

  Punem pariu că această Constituţie nu rezistă mai mult decât un an şi va fi ciuntită sau lichidată cu una a UE şi model Franţa/Canada/SUA în cel mai scurt timp posibil?

  Această Constituţie e o floare, dar toată lumea ştie proverbul “cu o floare nu se face primăvară!”

  • “Punem pariu că această Constituţie nu rezistă mai mult decât un an şi va fi ciuntită sau lichidată cu una a UE şi model Franţa/Canada/SUA în cel mai scurt timp posibil?”

   Punem pariu! 🙂

  • @ PENTRU THE RIPPER care spuneai așa:

   “Punem pariu că această Constituţie nu rezistă mai mult decât un an şi va fi ciuntită sau lichidată cu una a UE şi model Franţa/Canada/SUA în cel mai scurt timp posibil?”

   AI PIERDUT PARIUL!!! Au trecut PESTE ȘAPTE ANI și totuși Ungaria a demonstrat că are coloană vertebrală, demnitate și verticalitate. Constituția Ungariei a rămas în vigoare și uite că n-a murit nimeni și Ungaria este mai departe, bine-mersi, o țară membră a Uniunii Europene, nimeni nu îndrăznește să o dea afară din Uniunea Europeană.

   Doar Românica noastră se ploconește și se comportă ca o colonie. Noi nu știm să stăm drepți în picioare, ci doar să ne târâm. De-aia ungurii râd de noi și ne iau la mișto și ne disprețuiesc.

   Altădată să nu mai faci pariuri că le pierzi! 😉

 • Nu spun că ce ai scris n-ar fi adevărat… dar sincer, mi se pare de-a dreptul nebunesc ce face Ungaria, având în vedere că se vrea o țară în cadrul Uniunii Europene și pretinde drepturi. Într-adevăr, nu vor să fie o colonie a UE și oricum cred că deja nu se mai pliază pe criteriile impuse de Copenhaga dar ar fi bine să nu se împotrivească legilor și sistemului european, atât timp cât pretind că sunt europeni… otherwise să-și închidă granițele și să stea cuminți…

  • Dragă Elena,

   “Ar fi bine” să NU se împotrivească legilor și sistemului european?!? Serios???

   Păi, creștinul adevărat TOCMAI ASTA FACE!
   Se împotrivește sistemului acestei lumi fără Hristos și fără Dumnezeu! Aceasta este DATORIA CREȘTINULUI adică să lupte contra curentului, nu-i nicio problemă dacă vrea să dea Cezarului ce este al Cezarului, dar mai înainte de orice
   SĂ DEA LUI DUMNEZEU CE ESTE AL LUI DUMNEZEU!

   Constituția Ungariei are și probleme, dar are și părți foarte bune pe care trebuie să le subliniez și să le apreciez pe blogul meu, chiar dacă sunt convins că ATEII vor sări ca arși.

   Nu e nebunesc deloc să-L pui pe Dumnezeu PE PRIMUL PLAN în inima și în viața ta, nu e nebunesc deloc să te decizi să o rupi cu păgânătatea și cu poftele lumești, nu e nebunesc deloc să-L urmezi pe Domnul nostru Iisus Hristos.

   E nebunesc să-L “elimini” pe Dumnezeu din ecuația existenței tale, e nebunesc să arunci credința la gunoi și e nebunesc să secularizezi România iar dacă faci asta, consecințele foarte grave nu vor întârzia să apară.

   Nu știu dacă România ar trebui să-și închidă granițele dar ar trebui să stăm cuminți (vorba ta!) și SĂ NU MAI PARTICIPĂM NICIODATĂ la concursul Eurovision care tocmai a fost câștigat de “femeia cu barbă” (uite unde s-a ajuns, este clar că deja putem vorbi de o Europă postcreștină)

 • Îți mulțumesc pentru această prezentare obiectivă;
  sunt plăcut surprinsă prin faptul că după ore întregi de documentare, găsesc în sfârșit o poziție neutră în ce privește Constituția Ungariei; interesant este că a reușit să supraviețuiască, cu mici schimbări, cu bune cu rele, însă și mai interesant este de ce a fost contestată atât de profund. Ei bine, este de ajuns să descoperim pe cine a supărat și de ce.
  În orice caz, îți mulțumesc pentru expunere!

  • @ Cristina

   Cu multă plăcere. Te mai aștept cu drag pe blogul meu unde ești oricând binevenită! Mii de scuze și iertare că nu apuc să răspund la comentarii deși mi-aș dori foarte mult acest lucru. Toate cele bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament.

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului.
error: Content is protected !!