previous arrow
next arrow
Slider

CE FACI PENTRU TINE, PIERE ODATĂ CU TINE. CE FACI PENTRU ALȚII... RĂMÂNE!

COMISIA DE LA VENEȚIA NU RECOMANDĂ IMPUNEREA UNUI PRAG DE VALIDARE (CVORUM) LA NICIUN REFERENDUM!

COMISIA DE LA VENETIA

(foto: romania-insider.com)

Eu mă gândeam că toate Referendumurile din toată lumea asta, mai ales din țările europene democratice așa zis “civilizate” (am rezerve mari și de aceea am pus ghilimelele de rigoare) au ca factor comun obligativitatea impunerii unui prag de validare/cvorum/procentaj minimal absolut necesar la orice Referendum. Cu toate acestea, văzând ceea ce s-a întâmplat cu Referendumul din 6-7 octombrie 2018 din România, am început să-mi pun niște întrebări de bun simț pe care ar trebui să și le pună orice român. Mă refer la orice român care iubește această țară și care se gândește la viitorul copiilor și nepoților săi dar apelez la rațiunea oricui urmărește aceste rânduri și îl rog să lase prejudecățile deoparte și să citească ce voi scrie mai jos.

UNDE SCRIE că este obligatorie impunerea unui prag de validare/cvorum/procentaj minimal la un Referendum?!? UNDE SCRIE că nu se poate organiza și un Referendum FĂRĂ PRAG DE VALIDARE??? Răspuns: NICĂIERI! Ba dimpotrivă, am o veste foarte bună pentru toți manipulatorii antireferendum și propagandiștii proboicot:

COMISIA DE LA VENEȚIA, NU RECOMANDĂ ÎN NICIUN CAZ IMPUNEREA UNUI PRAG DE VALIDARE/CVORUM/PROCENTAJ MINIMAL LA NICIUN REFERENDUM ORGANIZAT PE FAȚA PĂMÂNTULUI! POȚI SĂ IMPUI UN PRAG DE VALIDARE DOAR DACĂ VREI SĂ ORGANIZEZI UN REFERENDUM DEGEABA ȘI DOAR DACĂ VREI SĂ CHELTUIEȘTI ZECI DE MILIOANE DE EURO FĂRĂ ROST!!!!! ASTA S-A ȘI URMĂRIT CA INIȚIATIVA CETĂȚENEASCĂ A TREI MILIOANE DE ROMÂNI SĂ FIE ARUNCATĂ LA GUNOI! ȘI AICI ESTE VINA TUTUROR PARTIDELOR POLITICE PARLAMENTARE DIN ROMÂNIA! ABSOLUT TOȚI SUNTEȚI DE VINĂ, TRĂDĂTORILOR ȘI NEMERNICILOR!

Ia citiți, deștepților care ați boicotat ca niște LAȘI un Referendum onorabil prin care se dorea doar definirea clară a căsătoriei în Constituția României și nimic altceva decât în capul vostru sec. Ia uitați ce recomandă Comisia de la Veneția! Dragnea e de vină?

COMISIA DE LA VENETIA NU RECOMANDA IMPUNEREA UNUI PRAG DE VALIDARE LA NICIUN REFERENDUM

Cod Adoptat de Consiliul pentru Alegeri Democratice la cea de-a 19a reuniune (Veneţia, 16 decembrie 2006) şi de Comisia de la Veneţia la cea de-a 70a Sesiune Plenară (Veneţia, 16-17 martie 2007) pe baza contribuţiilor d-lui Pieter van DIJK (membru, Olanda), d-lui François LUCHAIRE (membru, Andorra) și d-lui Giorgio MALINVERNI (membru, Elveţia)

Textul original al documentului CDL-AD(2007)008rev-e este în Code of good practice on Referendums adopted by the Council for Democratic Elections at its 19th meeting (Venice, 16 December 2006) and the Venice Commission at its 70th plenary session (Venice, 16-17 March 2007)

Aici aveți SURSA de pe site-ul Comisiei de la Veneția ca să nu apară discuții aberante și prostești de genul “de unde știm că este așa? că așa zici tu?”

LEGISLATIA ELECTORALA NU RECOMANDA CVORUM, PRAG SAU PROCENTAJ MINIMAL LA NICIUN REFERENDUM

Textul integral poate fi găsit pe site-ul Autorității Electorale Permanente din România.

CONCLUZIE CARE SE IMPUNE:

Parlamentul României trebuie să aprobe RAPID o Lege prin care ORICE REFERENDUM SĂ FIE ORGANIZAT FĂRĂ PRAG DE VALIDARE/CVORUM/PROCENTAJ MINIMAL astfel încât toți puturoșii și lașii care stau acasă și boicotează Referendumul SĂ FIE OBLIGAȚI SĂ-ȘI MIȘTE FUNDUL ȘI SĂ VINĂ LA REFERENDUM CA SĂ VOTEZE CU “DA” SAU CU “NU” DUPĂ CUM LE DICTEAZĂ CONȘTIINȚA! Să voteze cum vor ei dar SĂ NU-ȘI BATĂ JOC DE NOI CEILALȚI CARE SUNTEM CETĂȚENI RESPONSABILI CU BUN SIMȚ, CU O CONȘTIINȚĂ ȘI MAI ALES CU DRAGOSTE DE ȚARĂ ȘI CREDINȚĂ ÎN DUMNEZEU!

IAR TOȚI CEI CARE REFUZĂ SĂ VINĂ LA ORICE REFERENDUM ORGANIZAT DE-ACUM ÎNAINTE, SĂ PLĂTEASCĂ AMENZI USTURĂTOARE DE MII DE LEI CA SĂ AVEM BANI SĂ CONSTRUIM ȘCOLI ȘI SPITALE MODERNE ECHIPATE LA NIVELUL SECOLULUI 21 AȘA CUM DORESC DEȘTEPȚII DE LA #ANTIREFERENDUM ȘI #PROBOICOT! CE-AR FI SĂ NE GÂNDIM LA EI ȘI SĂ LE ÎNDEPLINIM DORINȚA? CE ZICEȚI? SUNTEȚI DE ACORD?

Sunt convins că manipulatorii antireferendum și propagandiștii proboicot vor fi întru totul de acord cu ideea mea pentru că ei au zis “mai bine construim școli și spitale”!

Mai propun ca după ce Parlamentul României va adopta legea mai sus solicitată, să fie reluat Referendumul pentru definirea clară a căsătoriei în Constituția României. Corect? Nu vreți să facem rost de bani pentru construirea de școli și spitale moderne?

SURSĂ INFORMARE:
http://stiripentruviata.ro/comisia-de-la-venetia-la-organizarea-unui-referendum-nu-se-recomanda-impunerea-unui-prag-de-validare/

UN REFERENDUM CARE A FOST INVALIDAT DIN CAUZA NEPARTICIPARII LA VOT TREBUIE REPETAT

MA DOARE IN COT DE BOICOT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament.

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului.
error: Content is protected !!