previous arrow
next arrow
Slider

CE FACI PENTRU TINE, PIERE ODATĂ CU TINE. CE FACI PENTRU ALȚII... RĂMÂNE!

BISERICA BAPTISTĂ A SESIZAT FORURILE INTERNAȚIONALE DIN CAUZA NOMINALIZĂRII PREFERENȚIALE A BISERICII ORTODOXE ÎN NOUA CONSTITUȚIE

OTNIEL BUNACIU - PREȘEDINTELE UNIUNII BISERICILOR BAPTISTE DIN ROMÂNIA - VICEPREȘEDINTELE FEDERAȚIEI  EUROPENE BAPTISTE
OTNIEL BUNACIU – PREȘEDINTELE UNIUNII BISERICILOR BAPTISTE DIN ROMÂNIA – VICEPREȘEDINTELE FEDERAȚIEI EUROPENE BAPTISTE

Uniunea Bisericilor Baptiste din România a avut recent o inițiativă lăudabilă prin care se atrage atenția forurilor naționale și internaționale asupra unui ABUZ DE NECONCEPUT care nu are ce căuta într-o țară care se pretinde democratică. Este vorba de NOMINALIZAREA PREFERENȚIALĂ A BISERICII ORTODOXE în preambulul Noii Constituții, un act profund antidemocratic prin care Comisia de Revizuire a Constituției deschide larg poarta DISCRIMINĂRII cultelor religioase din România, acordând un statut special Bisericii Ortodoxe.

Ca reacție rapidă la modul în care Comisia de Revizuire a Constituției “a înțeles” să aibă o poziție echilibrată, imparțială, echidistantă, neutră, față de toate cultele religioase legal recunoscute în România, Uniunea Baptistă din România
a sesizat Curtea Constituțională, Comisia de la Veneția și Secretariatul de Stat pentru Culte, exprimându-și îngrijorarea perfect justificată cu privire la nominalizarea preferențială a Bisericii Ortodoxe în preambulul Noii Constituții.

Uniunea Baptistă din România solicită forurilor naționale și internaționale, găsirea unei formulări corecte pentru RECUNOAȘTEREA ÎN ACEEAȘI MĂSURĂ A TUTUROR CULTELOR APROBATE PRIN LEGE, respectiv recunoașterea rolului pozitiv al cultele religioase în dezvoltarea Statului Român FĂRĂ NOMINALIZAREA VREUNUIA DINTRE ACESTEA.

SURSA : REVISTA “CREȘTINUL AZI” :

http://revistacrestinulazi.ro/2013/07/uniunea-baptista-a-sesizat-forurile-nationale-si-internationale-privind-nominalizarea-preferentiala-a-unui-cult-religios-in-noua-constitutie/

OTNIEL BUNACIU - VIITORUL PRESEDINTE AL FEDERATIEI EUROPENE BAPTISTE EBF

COMUNICAT DE PRESĂ

București, 21 iunie 2013

Cultul Creștin Baptist din România apreciază eforturile depuse de către Comisia Comună a Camerei Deputaților și a Senatului pentru revizuirea Constituției exprimând, totodată, următoarele obiecții față de propunerea adoptată:

Cultul Creștin Baptist din România solicită ca, potrivit principiilor exprimate în adresa înaintată Comisiei la data de 18 martie 2013 cu privire la art. 48, familia să fie definită ca fiind întemeiată pe căsătoria liber consimțită ÎNTRE UN BĂRBAT ȘI O FEMEIE. Definirea familiei, ca fiind întemeiată pe căsătoria liber consimțită între soți, anunță renunțarea în societatea românească la responsabilitatea morală față de familie, responsabilitate pe care societatea o are împreună cu aceea de a garanta drepturile și libertatea individului.

Cultul Creștin Baptist din România consideră că propunerea ce afirmă că “România recunoaşte rolul istoric al Bisericii Ortodoxe şi al celorlalte culte” este DISCRIMINATORIE față de celelalte confesiuni creștine, față de credința iudaică și față de restul cultelor recunoscute de lege. Menționarea în exclusivitate a unuia dintre culte, nu contribuie la claritatea exprimării și sugerează o clasificare / ierarhizare a cultelor prin includerea majorității acestora într-o categorie inferioară față de cultul privilegiat prin încadrarea exclusivistă.

Credincioșii baptiști din România se roagă ca Dumnezeu să îi călăuzească și să îi sensibilizeze în continuare pe toți cei chemați să își aducă contribuția la modernizarea Constituției și, implicit, a Statului Român.

Otniel Ioan Bunaciu
Președinte, Uniunea Bisericilor Creștine Baptiste din România

SURSA: REVISTA “CREȘTINUL AZI”:

http://revistacrestinulazi.ro/2013/06/comunicat-de-presa/

SIGLA UNIUNII BISERICILOR BAPTISTE DIN ROMANIA

2 thoughts on “BISERICA BAPTISTĂ A SESIZAT FORURILE INTERNAȚIONALE DIN CAUZA NOMINALIZĂRII PREFERENȚIALE A BISERICII ORTODOXE ÎN NOUA CONSTITUȚIE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTARE COMENTARII PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament.

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului.
error: Content is protected !!