previous arrow
next arrow
Slider

CE FACI PENTRU TINE, PIERE ODATĂ CU TINE. CE FACI PENTRU ALȚII... RĂMÂNE!

BEATRICE MAHLER CREDE CĂ ÎN ROMÂNIA AVEM ÎN ACEST MOMENT 20 DE MII DE INFECTAȚI PE ZI CU VIRUSUL SARS-COV-2

ROMANIA POATE AVEA IN ACEST MOMENT 20 MII INFECTATI PE ZI CU VIRUSUL SARSCOV2

(Foto: Guliver/GettyImages)

“Bilanțul zilnic al cazurilor noi de coronavirus este în realitate DE PATRU ORI MAI MARE, pentru că se testează prea puțin”, crede doamna doctor Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București.

Anul trecut, aveam în noiembrie 10 mii de cazuri pe zi și o mie de oameni în terapie intensivă, dar mai puține decese. Acum avem în jur de cinci mii de cazuri pe zi, aproape 1500 de oameni în terapie intensivă și DECESE MULTE, aproape 200 în zilele cu cifre tragice. “În realitate, câte cazuri noi credeți că există?” a fost întrebată dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București, în emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

„Eu cred că sunt de patru ori mai multe decât cele raportate. Părerea mea e că da, sunt 20.000 de cazuri pe zi, a răspuns managerul Institutului „Marius Nasta” din București.

Medicul a declarat la Digi24 că în opinia sa, sunt schimbări în boala COVID care o fac mai agresivă. „Anul trecut aveam un tablou: debutul bolii, după 6-7 zile pacientul avea evoluție către formă critică, acel procent de 5%. În acest moment, avem o categorie de pacienți care ajung să stea acasă până în ziua a 12-a, a 13-a, care au saturații normale la domiciliu și care ajung, la finalul perioadei, când le scade saturația și se simt rău, să vină la spital și au nevoie de o concentrație foarte mare de oxigen și o admisie extrem de rapidă spre o soluție de ventilație. Și sunt mulți, avem între 8 și 10 pacienți pe care îi îngrijim pe secție împreună cu medicul de terapie intensivă, situație pe care nu am avut-o anul trecut”, a spus Beatrice Mahler. Medicul a adăugat că pacienții fac și complicații diferite față de cele întâlnite anul trecut.

Pe de altă parte, întrebată ce concluzii a tras din discuțiile cu colegi din alte țări, managerul spune că în alte țări s-a testat mai mult, iar testarea a permis ca acel procent de cazuri critice sau cazuri care au necesitat spitalizare să fie mai mic. Datele care sunt publicate în acest moment, indică, practic, că procentul de persoane cu forme moderate sau severe a rămas cam la fel în alte țări. „Dacă facem la noi procentul de persoane care sunt internate raportat la cazurile care sunt diagnosticate, lucrurile nu stau deloc bine, adică la noi procentul este mai mare”, a explicat Beatrice Mahler.

„Dacă ne uităm puțin la tipurile de tulpini care circulă în România, și aici există o diversitate, pentru că într-adevăr avem tulpina britanică, dar avem mutații care sunt ale tulpinii britanice, plus că avem în circulație și alte tulpini care ridică suspiciunea eficienței vaccinului. Eu cred că este o combinație de tulpini care circulă, tulpini care creează o paletă diferită de simptome și pe care nu avem cum s-o evidențiem fără secvențiere genică la un nivel mult mai crescut sau măcar pentru cazurile acestea”, a arătat Beatrice Mahler.

EDITOR: LUNA PAVALUCA
SURSA:

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/beatrice-mahler-managerul-institutului-marius-nasta-eu-cred-ca-sunt-de-patru-ori-mai-multe-cazuri-noi-de-covid-decat-cele-raportate-1491461

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament.

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului.
error: Content is protected !!