ALIANTA RENASTEREA NATIONALA
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
previous arrow
next arrow

CE FACI PENTRU TINE, PIERE ODATĂ CU TINE. CE FACI PENTRU ALȚII... RĂMÂNE!

AURA ION – POEZIE CUTREMURĂTOARE SCRISĂ DE LUCIAN AVRAMESCU

MOTTO:

“Oceanul înghețat al României
S-o dezgheța, prin moartea ta, vreun pic?!?”

Sunt sigur că ați auzit cu toții despre tragedia petrecută recent în Munții Apuseni, când un avion BN2 de mici dimensiuni (o vechitură fabricată în 1977) condus de pilotul profesionist Adrian Iovan (16 mii ore de zbor la activ, o carieră de peste 39 de ani ca pilot la Tarom și Blue Air) a aterizat forțat într-o pădure, evitându-se astfel moartea instantanee a celor șapte pasageri aflați la bord. Totuși, din cauza indolenței și prostiei autorităților române, din cauza unui sistem infect care n-a funcționat deloc, și-au pierdut viața doi oameni care în orice țară civilizată ar fi putut fi salvați.
Este vorba de pilotul Adrian Iovan (care era încarcerat în bordul strivit al avionului și a murit cu mâinile pe manșă) și tânăra Aura Ion (medic militar rezident care participa ca voluntar la o operațiune contratimp de prelevare de organe umane, în vederea efectuării unui transplant la un bolnav aflat într-o situație disperată).

Ambii nefericiți (experimentatul pilot și tânăra doctoriță în devenire) AU MURIT DE FRIG din cauză că avionul nu avea un dispozitiv ELT performant (capabil să emită pe frecvența de 406 MHz) ci avea un ELT vechi care emitea pe o frecvență de 121,5 MHz pe care nu se mai lucrează din 2009, fiind inaccesibilă de către sateliți).

ELT (Emergency Locator Transmitter) este un echipament electronic de locație pentru situații de urgență.

De asemenea, România, o țară membră a Uniunii Europene și a NATO, n-a fost în stare să-și plătească abonamentul anual de 30 mii euro, absolut necesar pentru ca dispozitivele ELT ale avioanelor să poată avea acces (contracost) la sateliți, pe frecvența de 406 MHz pe care se operează în ultimii ani. Dacă acel abonament anual ar fi fost plătit și dacă avionul prăbușit ar fi avut un ELT performant, cei 7 supraviețuitori ar fi fost localizați cu precizie maximă ÎN NUMAI CÂTEVA MINUTE și cei doi sărmani n-ar mai fi murit de frig (echipele de salvare i-au găsit abia după 6 sau 7 ore de căutări haotice efectuate pe o suprafață împădurită de zeci de kilometri pătrați).

Vă invit să citiți o poezie cutremurătoare, scrisă ieri de domnul Lucian Avramescu, în memoria tinerei doctorițe Aura Ion care a murit cu lacrimile înghețate pe față…

ADIO, AURA ION
de Lucian Avramescu

Trăia înaripări și-avea candoare
Era, spuneau colegii, o copilă
Ce nu-ncerca blazări, iubea bolnavii
Era, prin tot, blând sinonim la milă.

Credea că lumea-i bună, și că ea
Spori-va a corolei ei splendoare
Că poate face bine ajungând
Nu numai mare, ci și doctor mare.

Iubea probabil cerul, poezia
Iubea poate și-un neștiut băiat
Din toate s-a ales postum cu lauri
Înger răpus, cu plânsul înghețat.

O, blestemată țară ce-ți ucizi
Cu sânge rece, de călău, copiii
Ți-ai pus în frunte, fără inimi, monștri
Azi, toți netoții-s fala României.

Cine va deconta această moarte
În lumea mea ce pute-a furt și bani
În care-analfabeții-s generali
Și ne conduc bețivi, pungași, golani?

Cerem bilanțul unei tragedii
Cerem bilanțul unei neputințe
Și iar suntem îmbrobodiți și iarăși
Doar noi avem accesul la căințe!

Iartă-mă astăzi fiica mea din munți
Îți iartă tații toți, că n-au cuvânt
Și mamele ce nu știu altceva
Decât un fel de-a te căina, plângând.

N-am fost în stare să te apărăm
N-a fost în stare nimeni de nimic
Oceanul înghețat al României
S-o dezgheța, prin moartea ta, vreun pic?

Adio, fiica munților, adio!
Sicriul tău n-a fost un avion
Indiferența noastră te-a ucis
Adio, fiică, Aura Ion!

26 ianuarie 2014 – Lucian Avramescu

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/radu-zamfir-ramane-medic-si-nu-victima-marturie-emotionanta-in-ziua-in-care-s-a-intors-la-munca.html

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-16455302-pilot-care-zburat-recent-avionul-prabusit-avea-sistem-elt-care-facilita-localizarea.htm

ADRIAN IOVAN - PILOTUL CARE A ATERIZAT FORȚAT IN MUNȚII APUSENI SI A SALVAT DE LA MOARTE CINCI MEDICI CHIRURGI
ADRIAN IOVAN – PILOTUL CARE A ATERIZAT FORȚAT ÎN MUNȚII APUSENI
ȘI A SALVAT DE LA MOARTE CINCI MEDICI CHIRURGI CU PREȚUL VIEȚII SALE

4 thoughts on “AURA ION – POEZIE CUTREMURĂTOARE SCRISĂ DE LUCIAN AVRAMESCU”

 • NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ DAU NOTĂ UNEI CREAȚII POETICE SCRISE LA DURERE, NICI SĂ APRECIEZ DACĂ ȚARA NOASTRĂ E BLESTEMATĂ DAR CĂ SUNTEM CONDUȘI DE NON-VALORI, DE AROGANȚI, MINCINOȘI, INFATUAȚI CARE NU SE ȘTIE ÎNCOTRO NE VOR DUCE, ASTA O POT CONSTATA !!!

  ASTA AM ALES – ASTA AVEM !

 • Vă rog frumos să nu mai postați știri triste și tragice.
  Știu că e trist ce s-a întâmplat și că acesta este un site evanghelic dar vă rog frumos să nu mai postați așa ceva. Sunt o grămadă de știri triste la televizor pe care lumea nu mai vrea să le audă deja.

  • Raddu, trebuie să-ți spun ceva chiar dacă sunt mort de oboseală pentru că am fost plecat de azi dimineață și am intrat pe ușă acum 10 minute.
   Îți spun sincer că fac un efort să-ți scriu dar ai ridicat o problemă și trebuie să-ți răspund.

   Din nefericire, trăim într-o lume fără Hristos și fără Dumnezeu, o lume în care PĂCATUL este la el acasă, se simte în mediul lui natural. Din această cauză, există și multe tragedii, multă suferință și durere pe acest pământ pentru că omul este blestemat din pricina neascultării de Dumnezeu. Dacă oamenii ar fi cu adevărat creștini, efectul ar fi că ei ar avea UN CUGET, O CONȘTIINȚĂ, O RESPONSABILITATE, UN SIMȚ AL DATORIEI ȘI AL RĂSPUNDERII.

   Cum a fost posibil ca cei care autorizează zborurile, să permită plecarea unui asemenea “avion” ?!? BN2 era o rablă prăpădită și ultradepășită din punct de vedere tehnic, fabricată în 1977, o troacă care ar fi trebuit să fie scoasă demult din uz, fiind un adevărat “sicriu zburător”… Dar așa se întâmplă în România, mai întâi trebuie să moară niște oameni nevinovați și abia după aceea (când e prea târziu) se iau măsurile care puteau fi luate înainte să se întâmple nenorocirea.

   Așa cum bine spui, blogul meu este un blog creștin evanghelic. Ceea ce postez eu, nu sunt “știri triste de la televizor” ci sunt lucruri care pot da de gândit omului fără Hristos și fără Dumnezeu. Sunt realități din care trebuie să învățăm ceva, din care trebuie să tragem niște concluzii care se impun.

   Am postat acest material pentru că m-a impresionat foarte mult poezia scrisă de domnul Lucian Avramescu. Există atât de mult adevăr în această poezie, încât a fost imposibil să n-o public, ar fi fost o mare greșeală să n-o public (bineînțeles că am menționat autorul și am instalat link către site-ul AMPRESS.RO)

   Apropo… eu nu mai am televizor de vreo 2 ani de zile, n-am nevoie de așa ceva, n-am timp să mă uit la televizor, asta nu înseamnă că nu sunt la curent cu tot ce se întâmplă, mă informez foarte bine din mediul online. Click pe linkuri :

   https://www.tomisthecat.ro/posturi-de-televiziune-on-line/

   https://www.tomisthecat.ro/posturi-de-radio-on-line/

   Orice știre tristă și tragică este de natură să ne facă să medităm la faptul că viața omului este trecătoare pe acest pământ, că trebuie să fim pregătiți în orice clipă pentru trecerea în veșnicie, că trebuie să-L primim cu adevărat pe Domnul Iisus și să ne întoarcem la Dumnezeu până nu e prea târziu. Știrile vesele și distractive (divertismentul) nu sunt altceva decât o pierdere inutilă de timp, nu ne permitem acest lux, când știm foarte bine că oricând putem închide ochii (indiferent că suntem tineri sau bătrâni) și putem pleca dincolo în eternitate.
   Este riscant să pierdem timpul cu lucrurile ușuratice ale lumii acesteia, cu flecărelile și nimicurile oamenilor fără Dumnezeu, este mult mai înțelept să pășim pe Calea Mântuirii și să ne pregătim cum se cuvine pentru veșnicie.
   Asta nu înseamnă că nu putem să trăim această viață cu bucurie, nu înseamnă să stăm toată ziua încruntați, nu trebuie să cădem într-o extremă, Domnul nu ne cere să cădem în depresii sau să ne îmbolnăvim psihic.

   Dacă aici pe blogul meu, aș renunța la știrile triste/tragice și aș posta numai știri plăcute auzului și vederii, oamenii nu s-ar mai gândi la Dumnezeu, nu s-ar mai cutremura la gândul veșniciei, nu ar mai privi cu toată seriozitatea problema mântuirii. Eu am o răspundere înaintea Domnului iar cine intră pe blogul meu trebuie să vadă că aici se discută lucruri SERIOASE, aici sunt difuzate / postate materiale utile pentru suflet, materiale care pot ajuta cititorul să înțeleagă necesitatea întoarcerii sincere și reale la Dumnezeu.

   Aici mă opresc și Îl rog pe Domnul să te ocrotească și să-ți dăruiască o noapte bună !

   P.S. Am și lucruri “plăcute” pe blog, materiale care nu sunt nici triste și nici tragice, uite un exemplu :

   https://www.tomisthecat.ro/indelunga-rabdare/

 • Vă înțeleg dar e trist că un pilot și un medic în devenire, au murit din cauza unei asemenea indolențe, cum să trimiți niște soldați pe un asemenea avion care nu poate trimite mesaje de ajutor sau SOS, în primul rând că acel avion funcționa perfect în anul 1977, dar nu acuma în 2014.

  Acum am apucat să citesc articolul mai bine și mi s-a rupt sufletul când am auzit că bietul pilot s-a sacrificat pentru viața lor și medicul în devenire a murit, putea să aibă un viitor foarte bun ca medic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament.

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului.
error: Content is protected !!