previous arrow
next arrow
Slider

CE FACI PENTRU TINE, PIERE ODATĂ CU TINE. CE FACI PENTRU ALȚII... RĂMÂNE!

APA NOVA A EMIS UN COMUNICAT PRIVIND CALITATEA APEI DE LA ROBINET

APA NOVA

(foto: capital.ro)

COMUNICAT APA NOVA

Ca urmare a topirii bruște a depunerilor de gheață și zăpadă, cu efect de spălare a suprafețelor atinse, s-a produs o încărcare mai mare a râurilor Argeș și Dâmbovița. Deprecierea temporară a calității apei râurilor a fost compensată prin măsuri de tratare. Niciun parametru de calitate al apei potabile produse nu a depășit limita legală.

În plus, pe lângă monitorizarea online (continuă 24 de ore din 24) în puncte strategice ale sistemului de alimentare cu apă potabilă, se efectuează zilnic analize de probe prelevate din rețea. Rezultatele nu indică depășiri ale valorilor parametrilor de calitate a apei potabile. Ultimele analize au fost efectuate astăzi, 30 ianuarie 2019.

Efectul mirosului de clor rezidual resimțit de consumatori este în scădere încă din data de 29.01.2019 și va dispărea în după amiaza zilei de astăzi.

30 ianuarie 2019

Plecând de la informația că s-au topit gheața și zăpada și apa rezultată (cu efect de spălare a suprafețelor atinse) a dus la o încărcare mai mare a râurilor, circulă un fake news puternic distribuit prin mesaje:

“Apa Nova a informat că în urma unui incident (nu a menționat de ce tip, chimic sau biologic) au fost nevoiți să folosească cea mai mare cantitate de clor permisă de lege și ne-a sfătuit SĂ NU DĂM COPIILOR APĂ DE LA ROBINET și să nu gătim cu ea în următoarele 48 de ore! “Avertizarea este valabilă pentru tot Bucureștiul așa că puteți să-i informați și pe cei apropiați și pe cei mai puțin apropiați.”

Cu toate că mesajul se termină cu un link care face trimitere către ApaNova, dacă linkul este accesat, se deschide doar o pagină goală, pe care apare doar logo-ul companiei, vezi mai jos:
https://www.apanovabucuresti.ro/en/news/informare-30-ianuarie-2019/

Reprezentanţii companiei au adăugat pentru G4Media.ro că ”este cea mai dură campanie de fake news din istoria ApaNova. Ea pare să fi fost făcută cu intenţie. Mesajul s-a viralizat imediat, mai ales în grupurile de părinţi. Respingem categoric informaţia că apa nu este potabilă”, se arată într-un comunicat oficial remis de ApaNova pentru G4.Media.

Contactați de DCNews, cei de la Apa Nova au subliniat că este ”un fake news”:
”Este un fake news, un mesaj de panică, îngrijorător. Nimeni de la Apa Nova nu avea cum să transmită așa ceva pentru nu este o situație reală. Apa a fost tot timpul potabilă, este monitorizată zilnic. Fake news-ul a plecat de la situația în care în sectorul 6 se simțea un miros mai pregnant de clor.” Reprezentanții Apa Nova ne-au mai transmis că întreaga situație s-a creat după ce râurile Argeș și Dâmbovița au venit cu apă mai murdară, din cauza topirii zăpezii și a ploilor: ”S-a balansat deprecierea calității apei cu folosirea acestui clor rezidual într-o cantitate mai mare decât de obicei, pentru echilibru, rămânând în același timp în parametri normali. În București, avem o apă de calitate, astfel se folosește o cantitate mult mai mică de clor decât în alte orașe europene. Dacă s-ar fi folosit cantitatea maximală de clor care este legală, acceptată de UE, clorul tot nu ar fi fost periculos pentru sănătatea cetățenilor.

S-a simțit clorul doar în sectorul 6, care este în apropierea stației de pompare de la Preciziei, nu a fost timp suficient ca acest clor să se evapore și atunci oamenii au simțit în apa de la robinet. De aici a apărut dezinformarea care a luat conotație de panică”.

SURSA:
https://www.apanovabucuresti.ro/noutati/comunicat-privind-calitatea-apei-de-la-robinet/

https://www.dcnews.ro/apa-nova-fake-news-despre-apa-de-la-robinet-mesaj-de-panica-apa-este-potabila_634641.html

https://www.capital.ro/panica-printre-bucuresteni-un-mesaj-despre-apa-contaminta-a-baga.html

https://www.facebook.com/gabifirea/videos/246212579636642/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament.

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului.
error: Content is protected !!