previous arrow
next arrow
Slider

CE FACI PENTRU TINE, PIERE ODATĂ CU TINE. CE FACI PENTRU ALȚII... RĂMÂNE!

ABIDE WITH ME – IMN CREŞTIN SUPERB CÂNTAT ÎNAINTEA ÎNCEPERII MECIULUI

ABIDE WITH ME - PARTITURA MUZICALA A ACESTUI IMN

Căutam ceva pe Internet şi mare mi-a fost mirarea când am găsit materialul video care urmează. Dacă cineva mi-ar fi spus că a văzut, cântându-se, un imn creştin pe un stadion, înaintea începerii meciului, aş fi spus că a luat-o razna şi i-aş fi recomandat să facă o vizită la un medic. Este pentru prima oară când văd aşa ceva şi chiar stau şi mă întreb dacă voi apuca vreodată ziua când voi întâlni o asemenea conduită şi pe stadioanele româneşti unde creştinii “ortodocşi”, cu vechime de 2000 de ani, înjură de spurcă, fac semne obscene, se jignesc, se iau la bătaie între ei sau chiar cu forţele de ordine, etc.

Ne lăudăm că suntem un popor creştin dar DUMNEZEU LIPSEŞTE COMPLET DIN INIMILE ŞI VIEŢILE ROMÂNILOR! Cu toate acestea, în ciuda felului nostru de vieţuire care trădează sfidarea zilnică a Cuvântului lui Dumnezeu, împotrivirea permanentă faţă de Evanghelie şi faţă de Domnul Iisus Hristos,
nu suportăm să ne spună cineva că nu suntem creştini şi imediat sărim în sus ca arşi. Oare nu cumva ar fi mult mai bine să înţelegem că a fi creştin înseamnă SĂ-L ASCULTĂM ŞI SĂ-L URMĂM PE HRISTOS?!? Oare nu cumva românii ar avea de câştigat dacă ar alege Calea Credinţei? Ce se va alege de România dacă va continua să se îndepărteze de Domnul? Ce vor ajunge copiii noştri? Ce viitor poate avea o țară fără Dumnezeu???

Acum vă invit să urmărim împreună materialul video recomandat.
Acţiunea se petrece pe stadionul Wembley din Londra, în ziua de 29 august 2009, fiind vorba de finala campionatului de rugby. Transmisiunea TV a fost realizată de postul principal de televiziune BBC1 iar imnul a fost interpretat de cunoscuta soprană Hayley Westenra. Veţi fi probabil surprinşi să vedeţi că mulţi dintre suporterii aflaţi în tribune, au dovedit respect, au cântat cu toată inima acest imn creştin deosebit, fără să-şi bată joc de credinţa creştină, fără istericale ateiste, etc. Mai mult, textul celor două strofe interpretate de Hayley, a putut fi vizualizat pe un afișaj electronic (display) de dimensiuni foarte mari.

Textul imnului creştin “ABIDE WITH ME” a fost scris în 1847 de poetul scoţian Henry Francis Lyte care era grav bolnav (după doar trei săptămâni de la compunerea textului acestui imn minunat, domnia sa a trecut în veşnicie).

Versiunea muzicală originală a imnului creştin “ABIDE WITH ME” se numea “EVENTIDE” şi a fost creată în 1861, fiind opera compozitorului englez William Henry Monk, organist în diverse Biserici ale Angliei, dirijor şi doctor în muzică.

http://en.wikipedia.org/wiki/Abide_with_Me”

7 thoughts on “ABIDE WITH ME – IMN CREŞTIN SUPERB CÂNTAT ÎNAINTEA ÎNCEPERII MECIULUI”

  • Amy, îţi mulţumesc mult că ai avut bunătatea să vizitezi blogul meu şi te mai aştept cu drag. Domnul să te păstreze în harul Său ! Slavă lui Dumnezeu în locurile preaînalte şi pace pe pământ între oamenii plăcuţi Lui !

   Îţi doresc UN AN NOU FERICIT CU DOMNUL PERMANENT LÂNGĂ TINE !

   • Bieții ortodocși pentru care a murit Domnul Iisus Hristos ! Creștini autentici, cu viața transformată sunt puțini și la evanghelici.
    Pentru adevărații ortodocși, care caută sincer pe Domnul Dumnezeu, doresc ca EL să-i ducă pe toți la CRUCE !

    Cred că Dumnezeu se uită la inima celor care-L caută sincer și nu-i va da afară, ci-i va ajuta să vadă ADEVĂRUL !

    La Mulți Ani ! cu Domnul !

    • MM, ai mare dreptate când spui că adevărații creștini sunt PUȚINI inclusiv printre noi, evanghelicii (nu te pot contrazice, este o realitate tristă) dar printre ortodocși sunt ȘI MAI PUȚINI pentru că ei sunt învățați de mici copii că sunt creștini și în consecință, se culcă cu urechea pe “perna” asta, stau nepăsători și dorm liniștiți că sunt “creștini de 2000 de ani” și nu-și fac deloc probleme… Ei cred (contrar învățăturii Sfintei Scripturi) că sunt creștini prin botezul făcut în fragedă pruncie și totul e ok.

     Măcar evanghelicii iau o atitudine clară și fermă față de păcat (în comparație cu ortodocșii). Că unii dintre evanghelici NU TRĂIESC ceea ce spun, asta e cu totul altă problemă și alt subiect.

     Este foarte adevărat ce spui, în sensul că Dumnezeu privește la inima omului și în Rai vom avea foarte multe surprize, vom întâlni acolo oameni (inclusiv catolici și ortodocși) despre care noi credeam că “n-au nicio șansă”. De asemenea, în Rai, vor ajunge și baptiști, evanghelici, tudoriști, penticostali, etc, oameni despre care catolicii / ortodocșii spun că “n-au nicio șansă” în privința mântuirii pentru că refuză să se închine la statui, icoane, moaște, sfinți, etc, acceptând doar închinarea la Sfânta Treime (Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Fiul, Dumnezeu Duhul Sfânt).

     Îți doresc din toată inima un An Nou binecuvântat, cu multă sănătate, multe bucurii și împliniri, Domnul să-ți îndeplinească toate dorințele și rugăciunile care sunt după voia Sa!

     LA MULȚI ANI VEȘNICI, SCUMPĂ SORĂ ÎN HRISTOS! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament.

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului.
error: Content is protected !!