PARIUL LUI PASCAL
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE - GEORGE ORWELL
previous arrow
next arrow
Slider

ANIMALELE SUNT MAI BUNE ȘI MAI ALTRUISTE DECÂT MULȚI OAMENI

DRAGOSTE ADEVARATA

https://www.youtube.com/watch?v=gJ_3BN0m7S8

Sunt pur și simplu stupefiat când văd că de multe ori animalele dau dovadă de mai multă bunătate decât oamenii. Nu credeți că acest lucru e adevărat?
Nici eu n-am crezut până n-am văzut aceste imagini absolut incredibile.

Un urs poate fi în stare să se gândească la viața unei păsări aflate în pericol de înec și poate să o salveze?!? O pisicuță iubitoare poate fi în stare să meargă pas cu pas împreună cu un câine orb ca să-l călăuzească ori de câte ori acesta are nevoie??? Păi, nu vă supărați dar MULȚI OAMENI NU SUNT ÎN STARE SĂ FACĂ ASEMENEA LUCRURI!!! Nu exagerez deloc, probabil că mulți dintre voi v-ați convins de-a lungul vieții că asta este realitatea.
O realitate tristă cu care ne confruntăm chiar și în unele Biserici Evanghelice din nefericire.

„CE ÎMI PASĂ MIE DE ALTUL?!?
CE MĂ INTERESEAZĂ PE MINE?
NU E SUFICIENT CĂ MĂ ROG PENTRU EL???
CE MAI VREA?!? EU NU DISPUN DE FONDURI!
CE OBLIGAȚIE AM EU FAȚĂ DE EL???
EU TREBUIE SĂ-MI STRÂNG BANI
CA SĂ MĂ PLIMB PRIN AUSTRIA ȘI ELVEȚIA!”

„Răspuns” la întrebările de mai sus :

„Este adevărat că n-am nicio obligație față de nimeni, din moment ce nu am nici măcar un strop din dragostea și bunătatea Domnului Iisus Hristos în inima mea. Văduva din Sarepta Sidonului (vezi 1 Împărați 17:8-24) ERA O FRAIERĂ iar eu nu voi face niciodată greșeala ei care putea fi fatală; ceea ce a făcut ea, a fost foarte riscant și prostesc pentru că putea să moară de foame iar eu nu vreau să risc deloc. Slavă Domnului că eu sunt un om înțelept și rațional care mai presus de orice, am grijă să nu-mi lipsească nimic, să am tot ce trebuie și dacă se poate chiar mai mult, să mă plimb în fiecare vară prin străinătate, prin Austria și Elveția, mai ales că merit și eu măcar atât după o viață de muncă. Este suficient că mă rog pentru un om aflat în suferință, nu trebuie să fac nimic în plus ca să-l ajut, face Dumnezeu totul, nu-i treaba mea, e treaba Domnului. Biblia e PENTRU PROȘTI, nu-i pentru mine! Eu mă mulțumesc să predic Evanghelia la amvonul Bisericii, să zică toți mersi că fac asta, ce mai vreți de la mine?!?

Ce tot aveți atâtea pretenții??? Chiar nu vă e rușine?!?”

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Am folosit demarcarea de mai sus ca nu cumva să credeți că ideile de mai sus sunt ale mele…

Trăim într-o lume crudă și egoistă în care fiecare se gândește și acționează doar pentru el și ai lui, eventual dacă se poate, NUMAI PENTRU EL!
Am devenit atât de nesimțitori (am făcut un efort enorm ca să evit termenul „nesimțiți”) față de cel aflat în suferință dar ne place să ne batem cu pumnul în piept că suntem creștini, ne place să predicăm Evanghelia de la amvoanele Bisericilor, ne place să trâmbițăm despre dragoste și bunătate, ne place să facem fapte bune doar ca să fim cât mai bine văzuți de oameni, ne place să părem oameni buni și generoși chiar dacă nu suntem deloc, ne place să-i spunem unui sărman „mă rog pentru tine, Domnul să aibă grijă de tine!” fără să ne implicăm CU ABSOLUT NIMIC CONCRET în a-l ajuta în mod practic pe acel om ca să depășească situația grea în care se află.

Degeaba predicăm Evanghelia, degeaba ne dăm creștini, degeaba pozăm în „slujitori ai lui Dumnezeu”, dacă nu avem dragoste, NU SUNTEM NIMIC iar lucrarea noastră va fi privită cu scârbă de Domnul care spune : „Vreau să aveți milă, n-am nevoie de jertfele voastre!” (Matei 12:7 sau Matei 9:13)

Iubiți frați pastori, presbiteri, preoți, diaconi, etc, mai dați-vă jos din jeep-urile cu care veniți duminica la Biserică și ocupați-vă de cei sărmani!
Luați DEX-ul și vedeți ce înseamnă următorii termeni:
empatie, compasiune, altruism, generozitate, milă, iubire, înțelegere, implicare, ajutorare, bunătate, filantropie, modestie, smerenie, umilință, simplitate, credință, dăruire, jertfire, rugăciune pentru un copil bolnav sau pentru un bătrân sărman și neputincios.

N-aveți fonduri nici măcar pentru a vă cumpăra un DEX?!? Serios?
Vă ajut eu chiar acum… click pe linkul de mai jos:

http://dexonline.ro/

https://youtube.com/watch?v=JMScDk3ZMgw

Tagged with:

3 thoughts on “ANIMALELE SUNT MAI BUNE ȘI MAI ALTRUISTE DECÂT MULȚI OAMENI”

  • Așa este… câinii și pisicile sunt dușmani naturali dar pot să se înțeleagă între ei, când este vorba de oameni, ei nu se împacă cu dușmanii.

    Animalele sunt și părinți responsabili.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT:
Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament.

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului.
error: Content is protected !!